Γεια σας
Χθες αργα τη νυχτα και σημερα, παρακολουθησα τις πρωτες 2 ταινιες ever στην Panasonic μου και ηρθα να γραψω τις εντυπωσεις μου…
Οι ταινιες παιχτηκαν φυσικα από το PC μου και συγκεκριμενα από εξωτερικο σκληρο δισκο, έναν WD 640GB, που βρισκεται σε enclosure και συνδεεται με e-sata στο PC.
Οι ταινιες αναφορας που διαλεξα για αυτη την πρωτη-πρωτη σοβαρη θεαση μου ηταν οι Cars και The Dark Knight, και οι ιδιοτητες των αρχειων τους φαινονται στα 2 screenshots. Παιχτηκαν με το τελευταιο VLC player, χωρις καμμια απολυτως ρυθμιση σε αυτο.
Η τηλεοραση ηταν στο THX (True cinema) mode και μεχρι τωρα εχει γραψει 40 ωρες συνολικα.
Λοιπον….
Τωρα εγω τι να πρωτοπω για τις ταινιες αυτές ….?!
Ότι παρολο που ΔΕΝ είναι και τοσο του στυλ μου, ξετρελαθηκα/αποσβολωθηκα/εμεινα?!?!
Ιδιαιτερα δε με το Cars το οποιο είναι γεματο με χρωματα, τι να πω…Δεν πιστευα στα ματια μου, ελεγα «ελα μωρε, cartoon είναι…» αλλα και παλι, τετοια ζωντανια χρωματων δεν εχω ξαναδει σε τετοιο μεγεθος! Και παρεπιπτοντως ασχολουμαι με τη φωτογραφια και το Graphic Design (ερασιτεχνικα, σαν χομπιστρια) και εχω και καλο monitor (το γνωστο Dell 23”), οποτε εβλεπα καλο χρωμα (για τα οικιακα δεδομενα). Απιστευτο χρωμα εχει αυτή η τηλεοραση τελικα!! Οσον αφορα δε την κινηση, ΟΛΑ αψογα χωρις κανενα προβλημα-κωλυμα, στην συγκεκριμενη ταινια! Με μια κουβεντα, χαρα Θεου και χαρμα οφθαλμων!
Σημερα ειδα και το The Dark Knight! ΦΟΒΕΡΟΣ ΗΧΟΣ (από ακουστικα Sennheiser HD 600 ακουω, stereo). ΦΟΒΕΡΟ ΜΑΥΡΟ, επισης! Υποβλητικη ατμοσφαιρα και στις σκοτεινες σκηνες δεν μπορουσα να ξεχωρισω το μαυρο στην επανω πλευρα της σκηνης της ταινιας από την μαυρη λωριδα του επανω μερους της οθονης! Προσωπα με χρωμα δερματος φυσιολογικο, με τις ατελειες και τους πορους να φαινονται καθαρα, χρωμα βαθυ και «γυαλιστερο»!
Και οι δυο ταινιες παιχτηκαν ολοκληρες με αμφοτερες τις λωριδες (μπαρες) πανω-κατω, χωρις κανενα προβλημα μετεπειτα.
Το μοναδικο προβλημα που ειδα ηταν στην ταινια The Dark Knight η οποια «κολλαγε» σε καποια χρονικα διαστηματα, ψιλο-σταματαγε και συνεχιζε μετα από καποια κλασματα του δευτερολεπτου… Αυτό όμως νομιζω ότι οφειλεται στο μεγεθος της ταινιας (10 GB) και στο format της. Ζοριζοταν το PC μου, δηλαδη! Δεν ξερω βεβαια, γι’ αυτό εβαλα και τους τυπους των αρχειων να μου πειτε κι εσεις που οφειλοταν αυτο..
Αυτά λοιπον από την πρωτη θεαση ταινιων αναφορας!
Το ξερω ότι ειμαι εντελως απειρη αλλα προσωπικα με ικανοποιησε ΑΠΟΛΥΤΑ η θεαση των ταινιων αυτων, και αν και είναι πολύ νωρις, συμπεραινω ότι η συγκεκριμενη τηλεοραση είναι ένα από τα καλυτερα μοντελα φετος και σιγουρα αριστη αγορα για τους τυχερους που την αποκτησαν ή θα την αποκτησουν! Και είναι και «σκυλι»! 10-12 ωρες την ημερα εχει φτασει να δουλευει, χωρις κανενα προβλημα θορυβου, θερμανσης κλπ
Coming up: Star Trek (2009) και The Thin Red Line