Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Από το OPTION στο τηλεκοντρόλ πας μενου επιλογών και επιλέγεις "ασφαλής αφαίρεση USB". Βγάζει ένα πινακάκι όπου λογικά θα περιέχεται ότι έχεις συνδεδεμένο μέσω USB.

Εμένα μου το βγάζει κενό αυτό το πινακάκι παρότι έχω πάνω και HDD και stick. Δεν καταλαβαίνω γιατί.

Συνδεω το USB-stick μου και στην πλαϊνη αλλα και σε μια απο τις πισω USB θυρες. Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο: αφου διαβασει το stickακι - απο AV / ΚΑΡΤΑ SD-USB - η μονη επιλογη που μου παρεχει ειναι οι "ρυθμισεις slideshow" και "Αλλαγη Μεγεθους".

Η επιλογη "Ασφαλης αφαιρεση USB" μου εμφανιζεται σε ολα τα αλλα μενου του AV εκτος απο το "Καρτα SD / USB"...
Και φυσικα, στα αλλα μενου που μου εμφανιζεται, δεν υπαρχει τιποτα να καταργησω (ασφαλως). Γι αυτο και τα αδεια πινακακια.

Ξερεις κανεις ΠΩΣ γινεται ασφαλης καταργηση USB stick ή τουλαχιστον αν ειναι ασφαλες να το αφαιρουμε αφου κλεισουμε την τηλεοραση (εντελως απο το πλαϊνο on-off)....??
 
Last edited:
Καμιά ιδέα για το πώς θα συνδέσω το laptop που έχει VGA έξοδο με τη G30;

Επίσης οι δύο αυτές συσκευές είναι στο ίδιο δίκτυο και η TV βλέπει το σκληρό του laptop και μπορεί να διαβάσει αρχεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μόνιτορ του laptop;

Για τη συνδεση VGA δεν ξερω αν θα σε βοθησει ενας VGA TO HDMI CONVERTER

Για να κανεις την τηλεοραση σου desktop, οριστε πως το κανω εγω απο Win 7 :
- Δεξι κλικ στο desktop και επιλεγεις Screen Resolution
- Επιλεγεις σαν Display την Panasonic TV σου
- Multiple Displays και διαλεγεις Extend desktop to this display.
- Apply και μετα ΟΚ
 
Last edited:
Ξεκινας την ταινια πατας options και στην 'ρυθμιση βιντεο' πας πρωτα στο 'υποτιτλοι' για να τους επιλεξεις και μετα στο 'κειμενο υποτιτλων' επιλεγεις unicode.
Υπάρχει κάπου επιλογή ή κάποιος τρόπος να αλλάξουμε το μέγεθος των υπότιτλων; Είναι πάρα πολύ μικροί και δεν φαίνονται εύκολα.
 
Καμιά ιδέα για το πώς θα συνδέσω το laptop που έχει VGA έξοδο με τη G30;

Εμπλεξες τωρα.

Μεσω VGA οι περισσοτερες τηλεορασεις υποστηριζουν μεχρι 1366x768 και το desktop ειτε θα ειναι μικρο (με μαυρο γυρω γυρω) ειτε θα προσαγμοζεται στα 1080p απο την τηλεοραση και θα ειναι "θολο".

Κοιταξε καποιο media player απο τα καινουργια που κυκλοφορησουν με τσιπακι Realtek , με 100-120 ευρω προσφερουν και internet browser και εξοδο HDMI.

Ξερεις κανεις ΠΩΣ γινεται ασφαλης καταργηση USB stick ή τουλαχιστον αν ειναι ασφαλες να το αφαιρουμε αφου κλεισουμε την τηλεοραση (εντελως απο το πλαϊνο on-off)....??

Εννοειται οτι αν κλεισει η τηλεοραση (η το PC) μπορεις να αφαιρεσεις το στικακι ασφαλως καθως δεν λειτουργει χωρις ρευμα.
 
Υπάρχει κάπου επιλογή ή κάποιος τρόπος να αλλάξουμε το μέγεθος των υπότιτλων; Είναι πάρα πολύ μικροί και δεν φαίνονται εύκολα.
Το ψαχνω και εγω αυτο με το μεγεθος των υποτιτλων.
Το περιεργο βεβαια ειναι οτι σε mkv αρχεια το μεγεθος ειναι κανονικο ενω στα avi το μεγεθος ειναι μικροτερο.
 
Το ψαχνω και εγω αυτο με το μεγεθος των υποτιτλων.
Το περιεργο βεβαια ειναι οτι σε mkv αρχεια το μεγεθος ειναι κανονικο ενω στα avi το μεγεθος ειναι μικροτερο.

Τα MKV που δοκίμασες είναι μόνο HD? Ισως το μέγεθος των υποτίτλων να έχει σχέση με την ανάλυση του βιντεο που παίζει.
 
Ευχαριστώ παιδιά για την ενημέρωση! :a0210:

Και η αναζήτηση τηλεόρασης συνεχίζεται. Ελπίζω να μην φτάσουμε ....:4616::4603: και ακόμα να ψαχνόμαστε!


Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την γνώση που μας μεταδίδετε :a0210:

..πάντα κάτι καινούργιο θα βγεί, ώστε να είναι καλύτερο από το προηγούμενο!!!!:ernaehrung004:
 
Εννοειται οτι αν κλεισει η τηλεοραση (η το PC) μπορεις να αφαιρεσεις το στικακι ασφαλως καθως δεν λειτουργει χωρις ρευμα.

Ok...

Να θεωρησουμε λοιπον οτι εχει καποιο ελλατωμα η τηλεοραση?
Αφου δεν εμφανιζει την "Ασφαλη Καταργηση" ενοσω υπαρχει USB συσκευη συνδεδεμενη?
 
Τελικά το θέμα με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι πιο μπερδεμένο απ' όσο φαίνεται αρχικά.

Μέχρι στιγμή είναι εντελώς θέμα τύχης στην δική μου τηλεόραση, το αν θα εμφανίσει ότι υπάρχουν υπότιτλοι, αν θα φαίνονται στα ελληνικά ή το αν θα συνεχίσουν να φαίνονται αφού πατήσεις το stop ή κάνεις αναζήτηση στους καταλόγους του δίσκου και επανέλθεις στην ταινία.

Ελπίζω σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση να διορθωθεί αυτό.
 
Τα MKV που δοκίμασες είναι μόνο HD? Ισως το μέγεθος των υποτίτλων να έχει σχέση με την ανάλυση του βιντεο που παίζει.
Ναι μονο HD ειναι.Στο ιδιο συμπερασμα κατεληξα και εγω.
 
τι blu-ray του έχετε κοτσάρει?
Σκέφτομαι να πάρω το Pany BD75, θα παίζει με το ίδιο κοντρόλ της τηλεόρασης αφου ειναι Viera και τα 2 ?
 
Τελικά το θέμα με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι πιο μπερδεμένο απ' όσο φαίνεται αρχικά.

Μέχρι στιγμή είναι εντελώς θέμα τύχης στην δική μου τηλεόραση, το αν θα εμφανίσει ότι υπάρχουν υπότιτλοι, αν θα φαίνονται στα ελληνικά ή το αν θα συνεχίσουν να φαίνονται αφού πατήσεις το stop ή κάνεις αναζήτηση στους καταλόγους του δίσκου και επανέλθεις στην ταινία.

Ελπίζω σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση να διορθωθεί αυτό.

Γράφω μία σκέψη μου που μπορεί να είναι και επιπόλαιη, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.

Πιστεύετε θα ήταν καλή ιδέα να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημά μας με τους υπότιτλους στη (μαμά) Panasonic (όχι ότι δεν θα το ξέρουν) και να "απαιτήσουμε" να το λύσουν ( αν λύνεται) με αναβάθμιση; Οι κάτοχοι μόνο G30 είμαστε ήδη καμιά 30αριά.

Γιαπωνέζοι είναι αυτοί. Ποιος ξέρει...
 
τι blu-ray του έχετε κοτσάρει?
Σκέφτομαι να πάρω το Pany BD75, θα παίζει με το ίδιο κοντρόλ της τηλεόρασης αφου ειναι Viera και τα 2 ?

Έχω το BD60 στη δικιά μου και το BR ελεγχεται και ανεξαρτητα απο το τηλεκοντρολ της TV και μεσω Viera Connect (με περισσοτερες επιλογές)
 
Γεια σας :)


Χθες αργα τη νυχτα και σημερα, παρακολουθησα τις πρωτες 2 ταινιες ever στην Panasonic μου και ηρθα να γραψω τις εντυπωσεις μου…

Οι ταινιες παιχτηκαν φυσικα από το PC μου και συγκεκριμενα από εξωτερικο σκληρο δισκο, έναν WD 640GB, που βρισκεται σε enclosure και συνδεεται με e-sata στο PC.


Οι ταινιες αναφορας που διαλεξα για αυτη την πρωτη-πρωτη σοβαρη θεαση μου ηταν οι Cars και The Dark Knight, και οι ιδιοτητες των αρχειων τους φαινονται στα 2 screenshots. Παιχτηκαν με το τελευταιο VLC player, χωρις καμμια απολυτως ρυθμιση σε αυτο.
Η τηλεοραση ηταν στο THX (True cinema) mode και μεχρι τωρα εχει γραψει 40 ωρες συνολικα.


Λοιπον….

Τωρα εγω τι να πρωτοπω για τις ταινιες αυτές ….?!
Ότι παρολο που ΔΕΝ είναι και τοσο του στυλ μου, ξετρελαθηκα/αποσβολωθηκα/εμεινα?!?!
Ιδιαιτερα δε με το Cars το οποιο είναι γεματο με χρωματα, τι να πω…Δεν πιστευα στα ματια μου, ελεγα «ελα μωρε, cartoon είναι…» αλλα και παλι, τετοια ζωντανια χρωματων δεν εχω ξαναδει σε τετοιο μεγεθος! Και παρεπιπτοντως ασχολουμαι με τη φωτογραφια και το Graphic Design (ερασιτεχνικα, σαν χομπιστρια) και εχω και καλο monitor (το γνωστο Dell 23”), οποτε εβλεπα καλο χρωμα (για τα οικιακα δεδομενα). Απιστευτο χρωμα εχει αυτή η τηλεοραση τελικα!! Οσον αφορα δε την κινηση, ΟΛΑ αψογα χωρις κανενα προβλημα-κωλυμα, στην συγκεκριμενη ταινια! Με μια κουβεντα, χαρα Θεου και χαρμα οφθαλμων!

Σημερα ειδα και το The Dark Knight! ΦΟΒΕΡΟΣ ΗΧΟΣ (από ακουστικα Sennheiser HD 600 ακουω, stereo). ΦΟΒΕΡΟ ΜΑΥΡΟ, επισης! Υποβλητικη ατμοσφαιρα και στις σκοτεινες σκηνες δεν μπορουσα να ξεχωρισω το μαυρο στην επανω πλευρα της σκηνης της ταινιας από την μαυρη λωριδα του επανω μερους της οθονης! Προσωπα με χρωμα δερματος φυσιολογικο, με τις ατελειες και τους πορους να φαινονται καθαρα, χρωμα βαθυ και «γυαλιστερο»!

Και οι δυο ταινιες παιχτηκαν ολοκληρες με αμφοτερες τις λωριδες (μπαρες) πανω-κατω, χωρις κανενα προβλημα μετεπειτα.

Το μοναδικο προβλημα που ειδα ηταν στην ταινια The Dark Knight η οποια «κολλαγε» σε καποια χρονικα διαστηματα, ψιλο-σταματαγε και συνεχιζε μετα από καποια κλασματα του δευτερολεπτου… Αυτό όμως νομιζω ότι οφειλεται στο μεγεθος της ταινιας (10 GB) και στο format της. Ζοριζοταν το PC μου, δηλαδη! Δεν ξερω βεβαια, γι’ αυτό εβαλα και τους τυπους των αρχειων να μου πειτε κι εσεις που οφειλοταν αυτο..


Αυτά λοιπον από την πρωτη θεαση ταινιων αναφορας!

Το ξερω ότι ειμαι εντελως απειρη αλλα προσωπικα με ικανοποιησε ΑΠΟΛΥΤΑ η θεαση των ταινιων αυτων, και αν και είναι πολύ νωρις, συμπεραινω ότι η συγκεκριμενη τηλεοραση είναι ένα από τα καλυτερα μοντελα φετος και σιγουρα αριστη αγορα για τους τυχερους που την αποκτησαν ή θα την αποκτησουν! Και είναι και «σκυλι»! 10-12 ωρες την ημερα εχει φτασει να δουλευει, χωρις κανενα προβλημα θορυβου, θερμανσης κλπ

Coming up: Star Trek (2009) και The Thin Red Line :)
 

Attachments

  • cars.jpg
    cars.jpg
    193.5 KB · Views: 92
  • TheDarkKnight.jpg
    TheDarkKnight.jpg
    191.5 KB · Views: 86
Μήπως να επενδύσεις σε ένα καλό πακετάκι 5.1 ηχείων? Αμαρτια να ακούς το Dark Knight με ακουστικα. :silly:
 
Λοιπόν,
υποχρέωση μου να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου μετά τις πρώτες, όχι και τοσο σε βάθος δοκιμές, της συσκευής, αφού κι εγώ βοηθήθηκα πολύ από εδώ για την απόφασή μου.

Την παρέλαβα εχθές την P42G30. Όλα καλά.
Κάποια βοήθεια την θες για να την στήσεις, αν και μπορείς και μόνος.
Έβαλα πάνω της τον WD media player μέσω HDMI.
Την σύνδεσα με το PC με ένα καλώδιο DVI--->HDMI,
και τη σύνδεσα με το router μου (Linksys WAG54G2) με καλώδιο.
Όταν την άνοιξα δεν μου ζήτησε να ορίσω γλώσσα ή να αναζητήσει κανάλια και τα έκανα μονος.
Για το "στρώσιμο", δοκίμασα το cinema και normal mode και παρατήρησα ότι το normal είχε λιγότερη φωτεινότητα από το cinema. Έτσι προτίμησα το normal και επιπλέον κατέβασα 5 σκάλες από κάθε ρύθμιση με την οξύτητα στο 0.
Δεν ξέρω άμα πρέπει να αλλάξω και τίποτε άλλο αλλα και έτσι η εικόνα είναι καλή.

Το PC (win 7) την είδε από μόνο του χωρίς να κάνω τίποτα.
Για τα αναλογικά κανάλια τι να πω. Δεν έχουν και τόσο καλή εικόνα, ιδιαίτερα άμα έχεις τόσο μεγάλη TV. Είναι κάτι που το περιμένεις και δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις.
Τα 4 ψηφιακά κανάλια που εκπέμπει η ΕΡΤ σε mpeg2 τα δείχνει μια χαρά. Ιδιέτερα το σινεσπορ και το πρίσμα.
Τα DVDRIP που παίζει ο media player και το PC είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ακόμα και σε zoom.
Τώρα για το HD τι να πω;
Είδα εχθές το Green Gornet σε 720p και ενθουσιάστικα.
Ιδιέτερα με την κίνηση και έτσι όπως εμφανίζονται τα πρόσωπα στην οθόνη, σαν να είναι ζωντανά.
Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς αλλά είναι σαν ο προταγωνιστής να εμφανιζόταν σε ένα ποιο μπροστινο layer απότι το background της ταινίας. Σαν να ήταν ένα αυτοκόλλητο που να μπορούσες να το ξεκολλήσεις. (λέω εγώ τώρα)
Το μαύρο πολύ τέλειο και η φωτεινότητα πολύ καλή. Δεν είχα πρόβλημα να παρακολουθήσω την ταινία μεσιμέρι με ήλιο να χτυπάει το δομάτιο μου και από το πλάι στην τηλεόραση.
Βέβαια με κατεβασμένα τα ρολά και σε ποιο σκοτεινό περιβάλον έδειχνε τα προσόντα της.
Θα δοκιμάσω και σήμερα το dark knight σε 1080p. Σίγουρα θα είναι μια καινούργια εμπειρία.
Από ήχο δεν την κοίταξα και πολύ γιατί έχω έναν ενισχυτή, αλλά με μια πρόχειρη εκτίμηση θα μπορούσα να πω ότι δεν έχει τον ήχο που είχε η 32αρα CRT Philips που είχα και είναι λογικό.

Το δίκτυο το είδε κατευθείαν και μόνη της, συνδέθηκε στο VIERA Connect και είδα και βιντεάκια από youtube.

Είμαι ευχαριστημένος και πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή.

Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή, και θα ενημερώσω για οτιδήποτε νέο. Άμα θέλει κανείς επιπλέον πληροφορία, εδώ ειμαι εγώ.
 
Παιδιά η ενημέρωση που μας παρέχετε ,για τις εντυπώσεις σας , είναι φοβερή .Μπράβο και πάλι μπράβο.
Ήθελα να ρωτήσω τον Jimakosk στα πόσα μέτρα βλέπει ,κι αν θεωρεί την 42αρα αρκετή, καθώς και την Ioanna123 αν θεωρεί την 46άρα πολύ μεγάλη και αν θα προτιμούσε την 42άρα .Το λέω αυτό γιατί εγώ είμαι στα 2.5 μέτρα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα .
Επίσης ήθελα να ρωτήσω τους <<γκουρού>> αν στην 42άρα το αναλογικό τηλεοπτικό θα δείχνει καλύτερα ή όχι.
 
Παιδιά η ενημέρωση που μας παρέχετε ,για τις εντυπώσεις σας , είναι φοβερή .Μπράβο και πάλι μπράβο.
Ήθελα να ρωτήσω τον Jimakosk στα πόσα μέτρα βλέπει ,κι αν θεωρεί την 42αρα αρκετή, καθώς και την Ioanna123 αν θεωρεί την 46άρα πολύ μεγάλη και αν θα προτιμούσε την 42άρα .Το λέω αυτό γιατί εγώ είμαι στα 2.5 μέτρα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα .
Επίσης ήθελα να ρωτήσω τους <<γκουρού>> αν στην 42άρα το αναλογικό τηλεοπτικό θα δείχνει καλύτερα ή όχι.
Όταν κάθομαι στο γραφείο και βλέπω τηλεόραση είμαι στα 1,50m περίπου και για μένα είναι πολύ κοντά και δεν ξέρω άμα μπορώ να παρακολουθήσω ολόκληρη ταινία από τέτοια απόσταση.
Όταν την έχω πέσει στο κρεβάτι και είμαι ξάπλα είμαι στα 3m περίπου και είμαι ευχαριστημένος με αυτά που βλέπω.
Δεν νομίζω να χρειάζομαι μεγαλύτερη από 42' και το ίδιο ισχύει νομίζω και για σένα που θα βλέπεις από 2,5m.
Τώρα, δεν ξέρω πως θα ήταν άμα είχα 46' και αν θα με κούραζε σε αυτήν την απόσταση.
Είναι και θέμα γούστου και θέμα χρημάτων.

Σχετικά για το τηλεοπτικό σήμα θέλω να διορθώσω αυτά που είπα παραπάνω. Παρακολουθόντας πριν λίγο ΝΕΤ τον αγώνα μπάσκετ, η εικόνα ήταν πολύ καλή. Το ίδιο ισχύει και σε μερικά άλλα κανάλια.
Είναι τελικά το τι σήμα θα έχεις. Άμα πιάνεις τα κανάλια καθαρά και χωρίς χιόνια θα στα δείχνει καλά η TV. Άμα δεν τα πιάνεις καλά τότε κάθε 40+ ΤV θα στα δείχνει χάλια.

Σχετικά με την ερώτησή σου και κατά τη γνώμη μου,
για τα 2,5m που θα είναι η απόσταση θέασής σου,
αν έχεις δίπλα δίπλα μία 42' και μία 46´με αναλογικό τηλεοπτικό σήμα,
καλύτερα θα φένεται η 42'.
Αν έχεις την 42' στα 2,5μ και την 46' στα 3,5μ τότε πιστεύω να μην βλέπεις διαφορά.
 
Έχω την 42u10στο υπνοδωμάτιο στα 2,8μ και όπως θα έχεις διαβάσει στο site πραγματικά μετά απο 2-3 μήνες σου φαίνεται μικρή και θα πάει στο σαλόνι.Τώρα που έρχεται η DIGEA στη Λάρισα και θα χρειαστώ νέα τηλεόραση θα πάρω σίγουρα τη 46g30.Πρόβλημα έχω με το ύψος που την είχα τοποθετήσει στον απέναντι τοίχο και θα χρειαστεί να την κατεβάσω 30 πόντους.