Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To λογικο ειναι εφοσον δεν υπαρχει ρυθμιση στον media player 24/50/60 Hz να δουλευει αυτοματα "ανιχνευοντας" την συχνοτητα.

Παντως θα συνιστουσα και την αγορα ενος εξωτερικου media player οπως το PicoHD (55 ευρω) ετσι και αλλιως για τα "δυσκολα" αρχεια που δεν τα παιζει η τηλεοραση. Το κοστος ειναι μικρο και η αποσβεση αμεση.

Μα ούτως η άλλως η τηλεόραση έχει ένα "θέμα" με τους εξωτερικούς υπότιτλους στα ελληνικά, έτσι ?

Εγώ για αυτό ακριβώς το κομμάτι το έκανα quote, αφού είχες ρωτήσει και στις προηγούμενες σελίδες. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Οκ.

Απο τα λιγα που εχω καταλαβει:

Το πινακακι με τις συχνοτητες που εδωσε ο JL_? αναφερεται στις "συχνότητες ανανέωσης της G30 σε σχέση με τη συχνότητα του εισερχόμενου σήματος"

Στην περιπτωση ομως που καρφωνεις εσυ πχ. ενα usb (stick ή drive) στην τηλεοραση, αναλαμβανει ο media player της να παιξει οποτε δεν υπαρχει κανενα "εισερχομενο σημα".

Παρομοιως, οταν ενα PC συνδεεται μεσω DLNA με την τηλεοραση, το PC απλα λειτουργει σαν server που σερβιρει την ταινια στον media player της τηλεορασης. Οποτε και παλι, αυτος αναλαμβανει τη δουλεια.

Οταν ομως για παραδειγμα παιζεις μια ταινια απο τον Η/Υ σου, με software media player, εκει εχουμε εισερχομενο σημα: το σημα που στελνει η καρτα γραφικων στην τηλεοραση σου.

To λογικο ειναι εφοσον δεν υπαρχει ρυθμιση στον media player 24/50/60 Hz να δουλευει αυτοματα "ανιχνευοντας" την συχνοτητα.

Παντως θα συνιστουσα και την αγορα ενος εξωτερικου media player οπως το PicoHD (55 ευρω) ετσι και αλλιως για τα "δυσκολα" αρχεια που δεν τα παιζει η τηλεοραση. Το κοστος ειναι μικρο και η αποσβεση αμεση.

Αυτο το λογικο υποψιαζομαι και εγω!

Οσο για το Pico, δικιο εχεις απολυτο, αλλα στη δικη μου περιπτωση...ντρεπομαι λιγακι! Να υπαρχει desktop PC στα 3-4 μετρα, συνδεδεμενο μαζι της, και εγω να αγοραζω κι αλλα μηχανακια...

Αλλα ετσι που τα εχουνε κανει....μπορει και να το παρω!

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μα ούτως η άλλως η τηλεόραση έχει ένα "θέμα" με τους εξωτερικούς υπότιτλους στα ελληνικά, έτσι ?

Nαι εχει...Αν και εχω πειραματιστει με Notepad++,αλλαγη απο Ansi σε Unicode without BOM,κατοπιν επιλογη "Unidoce" στο μενου των ρυθμισεων αλλα και παλι δεν μου διαβαζει τους υποτιτλους...Οσον αφορα τον player ο δικος μου λειτουργει καπως ετσι...

NFTS..Kανονικα
Μkv...Kανονικοτα και ανετα..
Avi...Μια ναι,μια Οχι..
Srt...Καθολου..(ελπιζω για λιγο ακομα)
Fat32...Kαθολου..

Οπως ειχα αναφερει και πιο πριν με Pico η εικονα ειναι καλυτερη σε σχεση με τον "εσωτερικο" αλλα το προβλημα με το κοντρολ του Pico ειναι (για εμενα) ενα θεμα...Παρολα αυτα οχι ιδιαιτερα σημαντικο..:ADFADF1:

Συμφωνώ απόλυτα
Μην παιδεύεστε με κωδικοποιήσεις υποτίτλων και αν παίζει ή οχι σωστά τα 24p
Αν δεν σας αρέσει το κοντρόλ του Pico υπάρχουν άλλες πολλές λύσεις
Ότι και να επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο της TV

Καλημέρα σε όλους.

Εδώ και 10 μέρες κάτοχος και γω μιας 50 άρας και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, τουλαχ. για τα αρχάρια μάτια μου, τόσο σε φυσικότητα χρωμάτων όσο και στην κίνηση. Η τηλεόραση στρώνει παίζοντας απλά σε μεγέθυνση 1 και σε σίνεμα mode, τίποτα άλλο.

Ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματάκια:

1) Οι οδηγίες χρήσης που είχε μέσα ήταν αρκετά περιληπτικές και με λίγες σελίδες, σε αντίθεση πχ. με το βιβλιαράκι της Samsung 32 c530 που έχω. Ιδίως στα multimedia που έχει θα ήθελα περισσότερο ανάλυση ώς αρχάριος.

2) Για να συνδεθεί στο ιντερνετ ζητάει προσαρμογέα δικτύου. Εγώ νόμιζα ότι για να γράφει wireless θα έχει μέσα η συσκευή τον προσαρμογέα. Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιον προσαρμογέα-wifi adapter?

3) Σχεδιάζω να κάνω χρήση βάσης για να γυρνάει η TV 90% και να βλέπει κανείς και από άλλο δωμάτιο (ο τοιχος που θα μπει η TV είναι μεταξύ 2 δωματίων). Έχω βρει 2 περιπτώσεις:

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...urbo-X-Tv-Wallmount-DBL-300-22--60-XD2236.htm

και

http://audiovideo.meliconi.com/DR400_sp_134_1_1_10_415_ENG.aspx

αλλά έχω ανασφάλεια μην μου έρθει στο κεφάλι αφού ό τόιχος είναι ένας απλός μονότουβλος τοιχος διαμερίσματος. Θα ήθελα μια άποψη και γι αυτό παρακαλώ.

Κάποια απάντηση - άποψη βρε παιδιά για το 2 και 3?

Να σου ερθει στο κεφαλι ενω ειναι σε τοιχο απο τουβλο το αποκλειω.

Παντως οι περιστρεφομενες βασεις ειναι λιγοτερο σταθερες.

Αν παρεις κατι τετοιο μονο με πυρηνικη βομβα θα εχεις προβλημα...

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Wall-Brackets/Brateck-Tv-Wallmount-PLB-2-BLACK.htm

Για το wifi μηπως χρειαζεσαι κατι τετοιο?

http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=111118&proionID=7003

Last edited:
Αν και τα αρχεια παιζουν, αμφιβαλλω αν η συχνοτητα αλλαζει μονη της.

Όταν η συχνότητα αλλάζει, το καταλαβαίνεις γιατί:

- υπάρχει στιγμιαία εξαφάνιση-εμφάνιση της εικόνας
- στο δείχνει η τηλεόραση στο info OSD, πάνω αριστερά

Τουλάχιστο, στην GT30 έτσι γίνεται.

Υποθέτω καί στην G30.

Στην περιπτωση ομως που καρφωνεις εσυ πχ. ενα usb (stick ή drive) στην τηλεοραση, αναλαμβανει ο media player της να παιξει οποτε δεν υπαρχει κανενα "εισερχομενο σημα".

Και παλι υπαρχει εισερχομενο σημα (στα ποσα Hz ειναι γραμμενο το αρχειο που αναπαραγεις).

Ενα παραδειγμα που βρηκα...

Υπαρχει περιπτωση να παιξει το πιο κατω
Game of Thrones S01E01 1080i HDTV DD5.1 MPEG2-CtrlHD

Format: MPEG-TS
Video: x264, 1920x1080
Bit rate: 12.4 Mbps
Frame rate: 29.970 fps
Aspect Ratio: 16:9
Audio: AC-3 6 channels @ 384 Kbps 48.0 Khz 16 bits

Frame rate 30 Hz (ουσιαστικα , το γιατι μπορειτε να το διαβασετε εδω) αρα ο media player πρεπει να το αναπαραγει στα 60 Hz.

Λοιπόν σήμερα άνοιξα την τηλεόραση περίπου στις 18:20 και παίζει μέχρι και τώρα που σας γράφω. Όμως πριν από 5 λεπτά, εκεί που έπαιζε έκλεισε και άνοιξε μόνη της. Λέτε να είναι κάτι αυτό?

Ακόμα κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι πως όταν είναι στην ΤV δλδ στα αναλογικά κανάλια, μετά από κάποιο χρονικό όριο μπαίνει στο HDMI όπου έχω συνδέσει το NOVA ακόμα και όταν αυτό είναι κλειστό.

To α πτώση τάσης, και το β, δυστυχώς αναπόφευκτο. Μόλις η τηλεόραση καταλαβαίνει αλλαγή στο HDMI, γυρίζει σε αυτό. Και ο δέκτης της νόβα, όλο επανεκκινήσεις κάνει...

Και παλι υπαρχει εισερχομενο σημα (στα ποσα Hz ειναι γραμμενο το αρχειο που αναπαραγεις).

Ναι σιγουρα, εγω μιλαγα για ηλεκτρικο σημα

την πήρα κ γώ... παίζει κανά 2ωρο, σε νορμαλ κ ζοομ χωρίς να πειράξω κάτι άλλο? χρειάζεται να πειράξω για το στρώσιμο?

όταν πλησιάζω στο μισό μέτρο κ πιο κοντά βλέπω τα πιξελς να "χορεύουν", είναι νορμάλ αυτό????

την πήρα κ γώ... παίζει κανά 2ωρο, σε νορμαλ κ ζοομ χωρίς να πειράξω κάτι άλλο? χρειάζεται να πειράξω για το στρώσιμο?

όταν πλησιάζω στο μισό μέτρο κ πιο κοντά βλέπω τα πιξελς να "χορεύουν", είναι νορμάλ αυτό????
Εγω αρκεστηκα μονο σε zoom mode.
Ο "χορος" των πιξελ σε nomal mode ειναι ποιο εμφανης απο οτι στα αλλα mode αλλα σε τηλεοπτικο σημα εχω την αισθηση οτι δινει περισσοτερη ευκρινεια στην εικονα.

κ πως βλέπουμε τις ώρες????
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=840916#post840916

Μετά από πολύ μελέτη, από χθες είμαι κάτοχος μιας 50G30! Μια πρώτη εντύπωση είναι σχετική με το μέγεθος!(Πριν είχα μια Panasonic 37") Ευχαριστώ όλους τους κατόχους για τη συμμετοχή τους σε αυτή την "παρέα" και εύχομαι καλή θέαση απόψε! Πραγματικά η βοήθειά σας έιναι σημαντική για όλους όσους σκέφτονται να αγοράσουν το συγκεκριμένο μοντέλο.
Αν και ξεκίνησα με ρυθμίσεις στρωσίματος όπως προτείνουν οι περισσότεροι, απόψε έχει ΤΕΛΙΚΟ. :a0210:

ΥΓ. Αν μπορεί κάποιος που έχει εμπειρία, να προτείνει σχετικά ικανοποιητικές ρυθμίσεις για παρακαλούθηση ποδοσφαίρου, γιατί ακόμα δεν πρόλαβα να ψάξω και πολλά πράγματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εγω αρκεστηκα μονο σε zoom mode.
Ο "χορος" των πιξελ σε nomal mode ειναι ποιο εμφανης απο οτι στα αλλα mode αλλα σε τηλεοπτικο σημα εχω την αισθηση οτι δινει περισσοτερη ευκρινεια στην εικονα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=840916#post840916

το έκανα αλλά πατώντας το mute δεν εμφανίζει τίποτα...

το έκανα αλλά πατώντας το mute δεν εμφανίζει τίποτα...
Ησουν πανω στο κουτακι PTCT:00.00.00.00.00 ή διπλα ;
Πρεπει να εισαι δεξια αυτου και να κρατησεις πατημενο το mute για δυο τρια δευτερολεπτα.
Ξαναπροσπαθησε.