Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα . Ειμαι κατοχος μιας panasonic p46g30 εδω και 1 μηνα. Ειμαι υπερευχαριστημενος απο τον αποδοση της, με ενα μονο παραπονο:
οταν την συνδεω με τον φορητο μου μεσω hdmi (δινει εξοδο 1920x1080 και η τηλεοραση γραφει σημα 1080p 60hz) σε ασπρο φοντο μου φαινεταισαν να τρεμοπαιζει. Αυτο ειναι flickering?
Πως διορθωνεται?
Το ifc το εχω δοκιμασει και στα 3 επιπεδα χωρις να αλλαζει κατι.

αυτό ναι ειναι flickering ,δεν διορθώνεται, εμφανίζεται μόνο σε μεγάλες άσπρες επιφάνειες και είναι φυσιολογικό των plasma displays.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν χωρούσε το ρημάδι το κουτί μέσα.Αναγκαστήκαμε με τον υπάλληλο κ την βγάλαμε από την συσκευασία για να μπεί..

Προσέξτε το θέμα της μεταφοράς, γιατί στις οδηγίες αναφέρει ότι το πλάγιασμα της οθόνης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην TV!:nounder:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αυτό ναι ειναι flickering ,δεν διορθώνεται, εμφανίζεται μόνο σε μεγάλες άσπρες επιφάνειες και είναι φυσιολογικό των plasma displays.

Οκ, ευχαριστω!

Εδώ και λίγα λεπτά κάτοχος της 50G30 και νεο μελος τις σελιδας.μπραβο παρα πολυ καλη δουλεια!παιδια τωρα για το στρωσιμο επειδη διαβασα πολλα και ζαλιστηκα τι ακριβως πρεπει να γινει?τι πρεπει να ειναι ανοιχτο και τι κλειστο ως προς τισ ρυθμισεις?κατεβασα και το breakin dvd.να το τρεξω στο νορμαλ?πρεπει να χαμηλωσω φωτεινοτητα και αλλο?πρεπει να κλεισω και το inteligent frame?ποιος ειναι ο σωστος τροπος γιατι ζαλιστηκα σαν αρχαριος και πρωτακι σε plasma tv και θελω να γινουν ολα σωστα.ευχαριστω.προσθεστε με και μενα ως κατοχο :BDGBGDB55:

Παιδιά κάποιος πιο έμπειρος να βοηθήσει λίγο..Μου παίζει κανονικά όλα τα MKV αλλά μου κάνει σπασίματα(πιξέλιασμα) που κ που.Ίσως επειδή είναι υψηλού bitrate κ δεν μπορεί o media player της TV να τα παίξει άνετα ??
Να αγοράσω κάποιον εξωτερικό media player(crystal audio media matchbox) ?
Η υπάρχει κάποια λύση μέσω κάποιου προγράμματος στο pc ? (μήπως κ γλυτώσουμε τα έξοδα) :)

Αν ο υπολογιστής σου έχει έξοδο HDMI, με τον windows media player classic - home cinema (δωρεάν) ίσως βρεις λύση.
Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία στο φόρουμ που ασχολείται με HTPC...

επειδή παίζω τελευταία με τον media player της panny είναι πιθανό τα σπασίματα να είναι από το pulldown γιατί απότι φαίνεται παίζει τα 24p στα 60.

όπως λέει και ο γιώργος υπάρχει λύση με htpc

ένας από τους καλύτερους οδηγούς είναι αυτός.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85361-MPC-Home-Cinema-Βασικός-Oδηγός-Αναπαραγωγής-Ρυθμίσεις-Προβλήματα-κτλ

είναι ο πιο hot αυτή τη στιγμή για αναπαραγωγή στα 24p.

επίσης αν διαθέτεις ισχυρό pc (προτείνεται τετραπύρηνος) και σου αρέσει το frame interpolation μπορείς να δοκιμάσεις το svp ή το avisynth script για αναπαραγωγή στα 30 ή 60hz.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/63051-Οδηγός-αναπαραγωγής-αρχείων-με-χρήση-Frame-Interpolation.

προσωπικά έχω κάνει δοκιμές με 24p->50 από το svp και από το ifc της παννυ 50-->100. δεν το ξαναδοκίμασα γιατί έμεινα αναίσθητος όλο το βράδυ και άργησα το πρωί στη δουλειά μου. super fluid Motion αλλά ωραία η άτιμη.

Γεια Σας κάτοχοι της G30 και μη!
Τελικά την πήρα (την 42-αρα) από το Public! :award:
Επιτρέπεται και εγώ να γραφτώ στην λίστα με τους κατόχους; :ernaehrung004:

Πρώτες εντύπωσες πολύ καλές (σε σχέση με CRT).
Στο mode "Normal" με contrast 30 αρκετά καλά και ξεκούραστα χρώματα. Στο "Dynamic" μου φάνηκε πως έδειχνε σαν LCD TV.
Άρχιζα να την στρώνω σιγά - σιγά. Θέλω λίγη μελέτη ακόμη περί στρωσίματος.

Είχε τις ζελατίνες γύρο - γύρο στο πάνελ, άλλα δεν ξέρω γιατί η σακούλα με τις σύντομες οδηγίες ήταν ανοιγμένη
και είχε βιβλιαράκια σε 10+ γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά! Να τις πήρε κάποιος προς μελέτη;
Απλά θέλω να είμαι σίγουρος πως πήρα τελικά καινούργια TV ...

Λοιπόν, μερικές απορίες - ερωτήσεις:
1. Κοίταξα στο "κρυφό"μενού και έλεγε πως έχει δουλέψει ελάχιστα λεπτά ( 30) και έχει ανοιχθεί 2 φόρες!
Υπάρχει δυνατότητα κάποιος (από τους τεχνικούς του καταστήματος) να μηδενίσει τις ώρες λειτουργίας;
2. Πως μπορώ να διαπιστώσω αν έχει κανένα Burn in ή Image Retention;
3. Επιλέγω το zoom3, αλλά θέλει να επιλέγω για κάθε κανάλι! Στο Star δεν την κρατάει κιόλας.
Άμα αλλάξω κανάλι και ξανά Star θέλει πάλι να επιλέξω το ζοομ!
Μήπως υπάρχει τρόπος να ορίσω τις ρυθμίσεις αυτές και να ισχύσουν για όλα τα κανάλια και για όλους τους εισόδους;
4. Εκείνο το DVD για το στρώσιμο (θα το βρω μέσα στο φόρουμ) θα παίζω; Πόσο συχνά και για πόση ώρα;
5. Οδηγίες σύντομες στα Ελληνικά είχατε;
6. Πλήρες οδηγίες χρήσης είχατε; Αυτές δεν είχε σε καμία γλωσσά!

Αυτά για την αρχή ... Πολλές ερωτήσεις και ίσως γελοίες για σας. Εντελώς άσχετος είμαι.
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση! :worshippy:

Γεια Σας κάτοχοι της G30 και μη!
Τελικά την πήρα (την 42-αρα) από το Public! :award:
Επιτρέπεται και εγώ να γραφτώ στην λίστα με τους κατόχους; :ernaehrung004:

Πρώτες εντύπωσες πολύ καλές (σε σχέση με CRT).
Στο mode "Normal" με contrast 30 αρκετά καλά και ξεκούραστα χρώματα. Στο "Dynamic" μου φάνηκε πως έδειχνε σαν LCD TV.
Άρχιζα να την στρώνω σιγά - σιγά. Θέλω λίγη μελέτη ακόμη περί στρωσίματος.

Είχε τις ζελατίνες γύρο - γύρο στο πάνελ, άλλα δεν ξέρω γιατί η σακούλα με τις σύντομες οδηγίες ήταν ανοιγμένη
και είχε βιβλιαράκια σε 10+ γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά! Να τις πήρε κάποιος προς μελέτη;
Απλά θέλω να είμαι σίγουρος πως πήρα τελικά καινούργια TV ...

Λοιπόν, μερικές απορίες - ερωτήσεις:
1. Κοίταξα στο "κρυφό"μενού και έλεγε πως έχει δουλέψει ελάχιστα λεπτά ( 30) και έχει ανοιχθεί 2 φόρες!
Υπάρχει δυνατότητα κάποιος (από τους τεχνικούς του καταστήματος) να μηδενίσει τις ώρες λειτουργίας;
2. Πως μπορώ να διαπιστώσω αν έχει κανένα Burn in ή Image Retention;
3. Επιλέγω το zoom3, αλλά θέλει να επιλέγω για κάθε κανάλι! Στο Star δεν την κρατάει κιόλας.
Άμα αλλάξω κανάλι και ξανά Star θέλει πάλι να επιλέξω το ζοομ!
Μήπως υπάρχει τρόπος να ορίσω τις ρυθμίσεις αυτές και να ισχύσουν για όλα τα κανάλια και για όλους τους εισόδους;
4. Εκείνο το DVD για το στρώσιμο (θα το βρω μέσα στο φόρουμ) θα παίζω; Πόσο συχνά και για πόση ώρα;
5. Οδηγίες σύντομες στα Ελληνικά είχατε;
6. Πλήρες οδηγίες χρήσης είχατε; Αυτές δεν είχε σε καμία γλωσσά!

Αυτά για την αρχή ... Πολλές ερωτήσεις και ίσως γελοίες για σας. Εντελώς άσχετος είμαι.
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση! :worshippy:

καλορίζικη! με 30 λεπτά χρήσης αποκλείεται να έχει image retention ή burn in. Μην τρελαίνεσαι πάντως, είναι πολύ ανθεκτικά τα panel πλεον. Εγώ αν και σε περίοδο στρωσίματος ,δεν προσέχω τίποτα άλλο εκτός απο να έχω μειωμένη φωτεινότητα. Δεν υπάρχει ίχνος image retention.

Δεν νομίζω τεχνικός να μπορεί να μηδενίσει τις ώρες, αυτό απόσο ξέρω γίνεται μόνο αν αλλαχτεί το board του επεξεργαστή.

το dvd για να ξεπλένεις το IR είναι εδώ

οδηγίες στα Ελληνικά ούτε η δικιά μου είχε. Το full manual βρίσκεται μέσα στο cd.

καλορίζικη! με 30 λεπτά χρήσης αποκλείεται να έχει image retention ή burn in. Μην τρελαίνεσαι πάντως, είναι πολύ ανθεκτικά τα panel πλεον. Εγώ αν και σε περίοδο στρωσίματος ,δεν προσέχω τίποτα άλλο εκτός απο να έχω μειωμένη φωτεινότητα. Δεν υπάρχει ίχνος image retention.

Δεν νομίζω τεχνικός να μπορεί να μηδενίσει τις ώρες, αυτό απόσο ξέρω γίνεται μόνο αν αλλαχτεί το board του επεξεργαστή.

το dvd για να ξεπλένεις το IR είναι εδώ

οδηγίες στα Ελληνικά ούτε η δικιά μου είχε. Το full manual βρίσκεται μέσα στο cd.

Ευχαριστώ πολύ! Με καθησύχασες!
Βασικά περισσότερη αγονία είχα για το αν είναι καινούργια, όχι καμιά εκθεσιακή!
Επίσης δεν είχε κανένα καλώδιο HDMI ... Δεν είχε καθόλου καλώδια...
Για HDMI καλώδιο υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω ή παίρνω ότι βρω; Κάπου για "ARC" είχα διαβάσει...

Ευχαριστώ πολύ! Με καθησύχασες!
Βασικά περισσότερη αγονία είχα για το αν είναι καινούργια, όχι καμιά εκθεσιακή!
Επίσης δεν είχε κανένα καλώδιο HDMI ... Δεν είχε καθόλου καλώδια...
Για HDMI καλώδιο υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω ή παίρνω ότι βρω; Κάπου για "ARC" είχα διαβάσει...

Ναι, μόνο καλώδιο τροφοδοσίας θα βρεις μέσα. Για hdmi καλώδιο πάρε ότι βρεις, με 5 θα βρεις μια χαρα καλώδια (αν λεμε για 1,1.5 μετρό). Το Audio Return Channel θα το χρειαστείς μόνο εάν έχεις AV ενισχυτη που υποστηρίζει arc.

Ναι, μόνο καλώδιο τροφοδοσίας θα βρεις μέσα. Για hdmi καλώδιο πάρε ότι βρεις, με 5 θα βρεις μια χαρα καλώδια (αν λεμε για 1,1.5 μετρό). Το Audio Return Channel θα το χρειαστείς μόνο εάν έχεις AV ενισχυτη που υποστηρίζει arc.

Έχω Home Cinema System το οποίο υποστηρίζει το ARC. Θέλω κάποιο ιδικό καλώδιο HDMI;
Και κάτι ακόμα - τώρα που την στρώνουμε το IFS (κάπως έτσι δεν λέγεται;) είναι στο MAX. Πειράζει; Να το γυρίσω στο Off;

Kαλόστρωτη και καλοθέατη η καινούρια σου τηλεόραση !!! :ernaehrung004:

Yπάρχει δυνατότητα να μηδενιστούν οι ώρες λειτουργίας, μέσω του memory editor και είναι πάγια διαδικασία που πρέπει να επιτελείται σε περιπτώσεις αλλαγής πάνελ, στο service. Για να διασφαλιστεί όμως πως αυτή η δυνατότητα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κακοπροαίρετα, η ένδειξη που δείχνει τις φορές ανοιγοκλεισίματος, δεν μπορεί να μηδενιστεί... ;)

iant said:
Έχω Home Cinema System το οποίο υποστηρίζει το ARC. Θέλω κάποιο ιδικό καλώδιο HDMI;
Και κάτι ακόμα - τώρα που την στρώνουμε το IFS (κάπως έτσι δεν λέγεται) είναι στο MAX. Πειράζει; Να το γυρίσω στο Off;

Ένα απλό high speed καλώδιο HDMI είναι αρκετό...

Ως προς το IFC, δεν επηρεάζει με κάποιον τρόπο στο στρώσιμο. Βάζε το στο "Μεσαίο" όταν παρακολουθείς προγράμματα βίντεο (μπάλα, ειδήσεις, ζωντανές εκπομπές, κτλ.) και στο "Όχι" όταν παρακολουθείς ταινίες (εκτός και αν σου αρέσει το soap opera look).

Kαλόστρωτη και καλοθέατη η καινούρια σου τηλεόραση !!! :ernaehrung004:
Thanks!!!

Yπάρχει δυνατότητα να μηδενιστούν οι ώρες λειτουργίας, μέσω του memory editor και είναι πάγια διαδικασία που πρέπει να επιτελείται σε περιπτώσεις αλλαγής πάνελ, στο service. Για να διασφαλιστεί όμως πως αυτή η δυνατότητα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κακοπροαίρετα, η ένδειξη που δείχνει τις φορές ανοιγοκλεισίματος, δεν μπορεί να μηδενιστεί... ;)
Ωραίος! :worshippy:

Ως προς το IFC, δεν επηρεάζει με κάποιον τρόπο στο στρώσιμο. Βάζε το στο "Μεσαίο" όταν παρακολουθείς προγράμματα βίντεο (μπάλα, ειδήσεις, ζωντανές εκπομπές, κτλ.) και στο "Όχι" όταν παρακολουθείς ταινίες (εκτός και αν σου αρέσει το soap opera look).
Θα το δούμε βλέποντας! :ADFAD2:

Παιδιά μια δόκιμη έκανα πριν λίγο - έβαλα ένα .mkv αρχείο ~9GB σε ένα USB σκληρό φορμαρισμένο σε NTFS
Είδε κανονικά τον σκληρό και το έπαιξε. Μόνο τους υπότιτλους έδειχνε στην μέση του πάνελ!
Το VLC τα έδειχνε στην σωστή θέση!

one week later...

η τηλεόραση επιδείχνει παράξενη συμπεριφορά...

το panel απο την πρώτη στιγμή που άναψε, δεν παρουσίασε κανένα φαινόμενο "άστρωτου" panel.
Δεν υπήρχαν πρασινίλες, μετά απο πολύ PS3 - ταινίες κτλ δεν υπάρχει ίχνος image retention.

μου έχει στερήσει τη χαρά του "break-in". Δεν τρέχω anti-IR, δεν βλέπω με zoom, δεν διακόπτω το παιχνίδι μου στο PS3 μετά απο μισή ώρα...Μεγάλη απογοήτευση!!! :laugh:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

one week later...

η τηλεόραση επιδείχνει παράξενη συμπεριφορά...

το panel απο την πρώτη στιγμή που άναψε, δεν παρουσίασε κανένα φαινόμενο "άστρωτου" panel.
Δεν υπήρχαν πρασινίλες, μετά απο πολύ PS3 - ταινίες κτλ δεν υπάρχει ίχνος image retention.

μου έχει στερήσει τη χαρά του "break-in". Δεν τρέχω anti-IR, δεν βλέπω με zoom, δεν διακόπτω το παιχνίδι μου στο PS3 μετά απο μισή ώρα...Μεγάλη απογοήτευση!!! :laugh:

Μη μου λες τέτοια, μη μου βάζεις ιδέες τώρα που είμαι στο στρώσιμο!!!
Μετά αυτές οι ιδέες εύκολα φωλιάζουν στο μυαλό!