Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οχι ακριβως,λογοτυπο του δορυφ δεκτη μεγαλο και εμφανεστατο

Μείωσε τη φωτεινότητα των μενού του δορυφορικού δέκτη. Αυτό ισχύει για όλους τους δορυφορικούς δέκτες, έχουν πολύ ισχυρά γραφικά...

Επειδή είναι φύση αδύνατο να καθήσω να διαβάσω και τις 160 σελίδες του συγκεκριμένου thread (αν και έχω διαβάσει αρκετές σελίδες διάσπαρτες εδώ και εκεί), και επειδή έχω σχεδόν καταλήξει για αγορά της συγκεκριμένης (46' G30) , θα ήθελα όποιος έχει την ευγενή καλωσύνη να μου λύσει μερικές απορείες τις οποίες θα αναφέρω συγκεντρωτικά:
1. Πείτε με περίεργο, πείτε με όπως θέλετε, έχω μεγάλο θέμα με το αναβόσβυσμα που κάνει η τηλεόραση κατά την εναλλαγή από το ένα κανάλι στο άλλο.Επειδή λοιπόν στο σαλόνι έχω μια Philips 32'' LCD HD Ready αρκετά παλιά (νομίζω του 2002 ή κάπου εκεί γύρω) , όταν πάω να αλλάξω κανάλι, στο ενδιάμεσο της εναλλαγής και για κάποια msec δείχνει μαύρο με αποτέλεσμα ειδικά σε σκοτεινό δωμάτιο η εναλλαγή από ένα φωτεινό κανάλι σε μαύρο και μετά πάλι σε φωτεινό με τρελαίνει καθώς κουράζει αφάνταστα το μάτι.Αυτό υποψιάζομαι οτι έχει να κάνει με τον επεξεργαστή της tv (αν δεν κάνω λάθος) και θέλω να ρωτήσω εαν στην G30 ή και γενικότερα στις plasma της Panasonic παρατηρείται το φαινόμενο αυτό.Παρεπιπτόντως σε μια CRT 25' πάρα πολλών χρωνών, η εναλλαγή γίνεται ακαριαία χωρίς να κουράζει το μάτι.
2. Έχω καταλήξει στις 46'' για απόσταση θέασης 3,5-4 μέτρα και χρήση κυρίως ταινιών και ντοκυμανταίρ σε Full HD και ένα 10% για trash TV zapping :)
Με δεδομένο οτι δεν την καίγομαι ούτε βιάζομαι για την αγορά της, θέλω να ρωτήσω εαν η Panasonic εν όψη της νέας σειράς 50 υπάρχει περίπτωση να μειώσει τις τιμές στα προηγούμενα μοντέλα της; Επίσης θα άξιζε να πάω σε νεότερο μοντέλο της σειρά ST50 στις 42'' σε σχέση με την 46'αρα G30 Έστω και με λίγα χρήματα παραπάνω;

Δεν μπορείς να συγκρίνεις ψηφιακές τηλεοράσεις (LCD/Plasma) με αναλογικές τηλεοράσεις (CRT). Όλες οι ψηφιακές βάζουν ένα διάστημα μαύρου στα αναλογικά κανάλια, και μεγάλα διαστήματα μαύρου (2.5-4 δευτερόλεπτα) στα ψηφιακά κανάλια της digea.

2. Πάρε την 50" - μικρή διαφορά με 46 σε αλλά κερδίζεις σε επιφάνεια!

Εγώ στην 46άρα βλέπω από τα 2 μέτρα. Καλύτερα την 50άρα για 4 μέτρα (η και μεγαλύτερη).

42'' απο τα 4 μέτρα, και ήδη το HD έχει πάει περίπατο. Επειδή βλέπω απο την ίδια απόσταση, το λιγότερο 50'' να πάρεις αν θες να ευχαριστιέσαι κάπως τις ταινίες.

42 από 4 μέτρα; Μικρή... Εδώ και η 50άρα είναι οριακά ανεκτή.

Εσείς όλοι εδώ μέσα έχετε εντρυφήσει στην λεπτομέρεια και έχει εκπαιδευτεί το μάτι σας πολύ περισσότερο από το δικό μου...
Το τεχνολογικό σοκ του να πάει κάποιος από 32'' TFT LCD τεχνολογίας 2002 όπου η απόσταση θέασης είναι μέχρι τώρα τα 4 μέτρα , σε τεχνολογία plasma Panasonic και μάλιστα 50άρας ή έστω 46άρας είναι κάτι αντίστοιχο με την πρώτη επαφή που είχε η φυλή Toulambis με λευκούς :laugh::laugh::laugh: (Σχετικό βίδεο για όσους δεν γνωρίζουν: http://www.videoman.gr/7402 )

Ναι, άλλα είναι ευχάριστο σοκ... Νομίζω αρκετοί που φοβήθηκαν την αλλαγή, το μετάνιωσαν στο τέλος...

Τι εννοείς μετον όρο "στάμπες";

Burn In: Το φαινόμενο μόνιμου αποτυπώματος/ίχνους κάποιας εικόνας, σε μια οθόνη πλάσματος. Ο κίνδυνος για burn in είναι μεγαλύτερος κατά τις πρώτες 100-200 ώρες λειτουργίας, όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχουν στατικά φωτεινά σημεία της εικόνας σε σκοτεινό φόντο.

Image Retention (IR): Η κατάσταση κατά την οποία στην οθόνη μιας τηλεόρασης πλάσμα παραμένει προσωρινά το είδωλο κάποιας προηγούμενης εικόνας (συνήθως μεγάλης αντίθεσης). Το προσωρινό αυτό αποτύπωμα εξαφανίζεται όταν στο συγκεκριμένο σημείο προβληθεί κάποια άλλη εικόνα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/37083-Ορολογία-Τηλεοράσεων-°υπό-(συνεχή)-κατασκευή°

Μπορείς να συντονίσεις κάποιο κανάλι χωρίς σήμα στην αναλογική τηλεόραση ή να τρέξεις κάποιο από αυτά...

Εναλλακτικά, η τηλεόρασή σου διαθέτει και κυλιόμενη μπάρα...

Μπορείς να συντονίσεις κάποιο κανάλι χωρίς σήμα στην αναλογική τηλεόραση ή να τρέξεις κάποιο από αυτά...

Εναλλακτικά, η τηλεόρασή σου διαθέτει και κυλιόμενη μπάρα...

Η μπάρα δεν νομίζω να κάνει κ πολλά ! Προτιμώ το χιονάκι !!!
Όση ώρα θα την έχω στο ξέπλυμα να απενεργοποιήσω την "περιστροφή pixels" ή δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο ?