Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σου αρεσει η "κινηματογραφικη" εικονα? Αν ναι δεν νομιζω οτι υπαρχει τιποτα καλυτερο.

Αν παλι σου αρεσουν τα πολυ εντονα (και ελαφρως ψευτικα) χρωματα και η κινηση super smooth λες και γυριστηκε με video camera τοτε πας για LCD/LED.

και επίσης αν πρόκειται να κάνεις εκτεταμένη χρήση ps3 (πολλές ώρες) ίσως θα είναι καλύτερα να στραφείς προς led μιας και οι πλάσμα έχουν το πρόβλημα των στατικών εικόνων.

Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα από τη χρήση του PS3 ακόμα και μετά από το στρώσιμο της οθόνης;

Απ'οτι εχω καταλαβει απο τα λινκ που δινετε δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο gaming οσες ωρες και να παιζεις (μετα τις πρωτες 200) καθως ολα σχεδον τα παιχνιδια εχουν βιντεο ( πχ ριπλευ στο προ, cutscenes) που ουσιαστικα αναιρουν τα HUD. Βεβαια αν παιζεις κανα strategy πολλες ωρες ή αφησεις την οθονη στο menu τοτε μπορει να εχεις προβλημα.

Αν κατα τη διαρκεια που κανει pause κλεισεις την οθονη για κανα μισαωρο δεν γινεται τπτ ,

καλα τα καταλαβα???

Last edited:
Καλησπερα και καλως ορισες
Το φορουμ ειναι πολυ αξιολογο και θα μαθεις παρα πολλα
Ειμαι ηλεκτρονικος που εβγαλα την σχολη στις αρχες του 80
Ασχολουμαι με ασχετο επαγγελμα εδω και πολλα χρονια και αυτα που γνωριζα απο τα ηλεκτρονικα απλα σημερα θεωρουνται αρχαιολογια
Πολλα παιδια που γραφουν εδω μεσα ειναι πολυ δυνατοι γνωστες και πολυ προθυμοι να βοηθησουν και τους βγαζω το καπελο

Δεν περιμενεις λιγο να πεσουν οι τιμες να χτυπησεις την 50αρα ;
Που σιγουρα δεν θα σου φανουνε λιγες γιατι οι 46 ειναι λιγες κατα την γνωμη μου
Βασικά είχα ξεκινήσει πριν κανα τρίμηνο να ψάχνω για τηλεόραση αλλά επειδή ξεκίνησα την πρακτική μου για πτυχίο το ανέβαλλα (ευτυχώς γιατί θα έπαιρνα καμιά πατάτα αν αγόραζα χωρίς να έχω διαβάσει όσα γράφουν τα παιδιά εδώ). Δεν νομίζω να το αναβάλλω κι άλλο τώρα που τέλειωσα. Είναι και το ps3, που στην CRT που έχω είναι σαν άχρηστο.

Σου αρεσει η "κινηματογραφικη" εικονα? Αν ναι δεν νομιζω οτι υπαρχει τιποτα καλυτερο.

Αν παλι σου αρεσουν τα πολυ εντονα (και ελαφρως ψευτικα) χρωματα και η κινηση super smooth λες και γυριστηκε με video camera τοτε πας για LCD/LED.
Εννοείται πως ψάχνομαι για κινηματογραφική εικόνα, τις led τις βρίσκω πολύ κουραστικές με την έντονη φωτεινότητα.

και επίσης αν πρόκειται να κάνεις εκτεταμένη χρήση ps3 (πολλές ώρες) ίσως θα είναι καλύτερα να στραφείς προς led μιας και οι πλάσμα έχουν το πρόβλημα των στατικών εικόνων.
Max ένα δίωρο την μέρα παίζω, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με την πλάσμα, σωστα?

Απ'οτι εχω καταλαβει απο τα λινκ που δινετε δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο gaming οσες ωρες και να παιζεις (μετα τις πρωτες 200) καθως ολα σχεδον τα παιχνιδια εχουν βιντεο ( πχ ριπλευ στο προ, cutscenes) που ουσιαστικα αναιρουν τα HUD. Βεβαια αν παιζεις κανα strategy πολλες ωρες ή αφησεις την οθονη στο menu τοτε μπορει να εχεις προβλημα.

Αν παιζεις παιχνιδια χωρις στατικα HUD εννοειται οτι μειωνεται ο κινδυνος. Επισης βοηθαει να αλλαζεις κατα διαστηματα παιχνιδι και επισης να κανεις διαλειμματα που θα παιζει η τηλεοραση χωρις κατι το στατικο (πχ. τηλεοπτικο σε zoom).

Παρολα αυτα για hardcore gamers με πανω απο 2-3 ωρες την ημερα θα συνιστουσα LCD/LED.

Αν παιζεις παιχνιδια χωρις στατικα HUD εννοειται οτι μειωνεται ο κινδυνος.

Εστω οτι ενα παιχνιδι δεν εχει στατικες, τοτε δεν ειναι σαν τηλεοπτικο προγρ.??

Υπαρχει προβλημα αν αφησεις ανοιχτη την οθονη πχ 10 ωρες ( οχι με στατικες απλο προγραμμα)?? ή πρεπει να την ''ξεκουραζεις'' ετσι κι αλλιως?

Εβαλα ενα DVD να δω χθες (με το Pioneer 696) και το IFC στο Medium ηταν χάλια η ταινία, έδειχνε κίνηση σαν LCD και συχτήρισα.. το εβαλα στο OFF και πήρα την ωραια plasma feeling..

Kαλώς ήρθες στο club των εχθρών του Frame Interpolation... :ernaehrung004:

Σχετικο-ασχετο , προχθες σε καποιο σπιτι που ειχα παει ειδα μια Sony 100 Hz και την ωρα που ενας ανθρωπος με γυαλια περπατουσε ο φακος φαινοταν να μαυριζει! Δηλαδη απο γυαλια μυωπιας γινονταν γυαλια ηλιου!

Αυτα τα συστηματα λειτουργουν σωστα μονο οταν φαινονται να μην λειτουργουν καθολου κατα την γνωμη μου. Αν μπορεις να διακρινεις οτι κατι δεν παει καλα στην εικονα τοτε το εχασαν το παιχνιδι.

Εξαρτάται, αν σου αρέσει να βλέπεις το ποτήρι μισο-γεμάτο ή μισο-άδειο.

Το παρόν post δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση review ή άποψη για τη G30.

Είμαι ακόμη σε διαδικασία στρωσίματος αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι μια γενικότερη "θολούρα" που παρατηρώ στην εικόνα αλλά και η όχι ικανοποιητική απόδοση της κίνησης (δεν έχει μεν σπασίματα αλλά θολώνουν περισσότερο τα κινούμενα αντικείμενα).
Επισημαίνω ότι βλέπω μόνο αναλογικό τηλεοπτικό και DVD με καλώδιο RCA (για την ώρα). Τα παραπάνω προβλήματα μεταβάλλονται ανάλογα με το κανάλι που παρακολουθώ αλλά είναι ενοχλητικά συγκριτικά ακόμη και με τη CRT που έβλεπα μέχρι πριν από λίγες μέρες και μάλιστα για κανάλια που πριν έβλεπα "καμπάνα".

1. Μετά τις 200 ώρες, θα βελτιωθούν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά;
2. Είναι το πρόβλημα τόσο έντονο λόγω τού αναλογικού σήματος (ή καλωδίου);
3. Δεν θα λυθούν ποτέ, απλώς θα τα συνηθίσω και δεν θα με ενοχλούν;
4. Εκτός από το IFC με ποια άλλη ρύθμιση να παίξω για να τα αντιμετωπίσω;

άλλος ενα κάτοχος να μπεί στην λίστα παρακαλω :)

Επίσης, στο IFC δεν έχει LOW.. Μόνο OFF/MEDIUM/HIGH.. to low που πήγε?
Εβαλα ενα DVD να δω χθες (με το Pioneer 696) και το IFC στο Medium ηταν χάλια η ταινία, έδειχνε κίνηση σαν LCD και συχτήρισα.. το εβαλα στο OFF και πήρα την ωραια plasma feeling..

Συντροφε νομιζα οτι ημουν ο μονος που δεν του αρεσει το IFC.
Η αληθεια ειναι οτι το δοκιμασα σε ποδοσφαιρικο αγωνα και δεν παρατηρησα τα τεχνουργηματα που ανεφερα σε παλαιοτερο ποστ. Αλλα σε εκπομπες ή και σειρες-ταινιες το παρατηρω, οποτε ολα στο OFF και η τηλεοραση δειχνει τον χαρακτηρα της.

Τωρα να αναφερω κατι για το MEDIA κομματι της τηλεορασης. Ενω εχω παιξει mkv με υποτιτλους και ολα καλα, δεν εχω καταφερει να βρω επιλογη να τρεχει στα 24 απο το menu. Οποτε τι να το κανει καποιος το οτι παιζει mkv χωρις να μπορει να τα βλεπει στα 24??? Η κινηση δεν ειναι καταστροφικη, αλλα δεν ειναι και η πλεον ομαλη θα ελεγα. Αρα ως προς τα mkv @24 υπαρχει ενα θεματακι (οπως και στην samsung b650 οπου δεν υπαρχει αντιστοιχη επιλογη ή εγω δεν εχω καταφερει να τις βρω στις τηλεορασεις).

Στον φιλο ακριβως απο πανω θα προτεινα να τσεκαρει λιγο τι φιλτρα εχει η τηλεοραση και να δικομασει να τα βαλει ολα στο off (P-NR, IFC κλπ).

Η κίνηση στα 24, δεν είναι ομαλή. Τι εννοείς ότι δεν είναι ομαλή η κίνηση στα mkv;

Οταν εχω ενα αρχειο ας πουμε divx στα 25 βλεπω την κινηση ομαλοτατη. Οταν εχω ενα αρχειο μκω 1080p24 ισως λιιιιιγο να υπαρχει περιθωριο να προβληθει ομαλοτερα. Δεν ξερω πως να το περιγραψω.

EDIT: εννοω απο το media player της τηλεορασης.

Last edited:
Σχετικο-ασχετο , προχθες σε καποιο σπιτι που ειχα παει ειδα μια Sony 100 Hz και την ωρα που ενας ανθρωπος με γυαλια περπατουσε ο φακος φαινοταν να μαυριζει! Δηλαδη απο γυαλια μυωπιας γινονταν γυαλια ηλιου!
.

Μπορεί να ήταν photo-gray τα γυαλιά ρε συ, αμέσως να τα ρίξεις όλα στο interpolation... :flipout:

Το παρόν post δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση review ή άποψη για τη G30.

Είμαι ακόμη σε διαδικασία στρωσίματος αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι μια γενικότερη "θολούρα" που παρατηρώ στην εικόνα αλλά και η όχι ικανοποιητική απόδοση της κίνησης (δεν έχει μεν σπασίματα αλλά θολώνουν περισσότερο τα κινούμενα αντικείμενα).
Επισημαίνω ότι βλέπω μόνο αναλογικό τηλεοπτικό και DVD με καλώδιο RCA (για την ώρα). Τα παραπάνω προβλήματα μεταβάλλονται ανάλογα με το κανάλι που παρακολουθώ αλλά είναι ενοχλητικά συγκριτικά ακόμη και με τη CRT που έβλεπα μέχρι πριν από λίγες μέρες και μάλιστα για κανάλια που πριν έβλεπα "καμπάνα".

1. Μετά τις 200 ώρες, θα βελτιωθούν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά;
2. Είναι το πρόβλημα τόσο έντονο λόγω τού αναλογικού σήματος (ή καλωδίου);
3. Δεν θα λυθούν ποτέ, απλώς θα τα συνηθίσω και δεν θα με ενοχλούν;
4. Εκτός από το IFC με ποια άλλη ρύθμιση να παίξω για να τα αντιμετωπίσω;

Για δοκίμασε να βάλεις για τηλεοπτικό mode "Κανονική" με οξύτητα στο 5, P-NR στο "Όχι", IFC στο "Μεσαίο", 3D-COMB στο "Ναι", Ζωντανό Χρώμα στο "Όχι" και παίξε με τις επιλογές του "Βελτιωτής Ευκρίνειας" (Όχι-Μεσαίο-Μέγιστο)...

Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα από τη χρήση του PS3 ακόμα και μετά από το στρώσιμο της οθόνης;

Θέλει πάντα προσοχή αλλά με τον καιρό το ξεχνάς
Εγώ στην G20 παίζω και 5ωρα ps3 (έχω περάσει τις 1000 ώρες) και με στατικές εικόνες με ενδιάμεσα διαλλείματα για ξέπλυμα (απλά βάζω TV)
Δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι στην TV μου
Μερικά ελληνικά κανάλια τα θεωρώ πιο επικίνδυνα από πολλά games

Συγνώμη για το ασχετο αλλα στη G30 ο σκληρός wd passport που εχει γινει φορματ μέσω της τηλεώρασης για pvr ,δεν παίζει πουθενά αλλού σε pc με xp ή vista και δε βλεπω τα αρχεία που έχει γράψει η tv .Ερώτηση υπαάρχει λύση ?