Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όσον αφορά τις ταινίες HD, η συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι χρονισμένη στα 23,976Hz και αυτή είναι η συχνότητα που θα πρέπει να ορίσεις για να τις δεις σωστά. Εφόσον το αρχείο σου είναι στα 23,976, η κάρτα γραφικών είναι επίσης στα 23,976 και το "24p Smooth" στην τηλεόραση είναι στο "Όχι", η κίνηση που θα δεις, οφείλει να είναι όπως σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Αν βλέπεις σπασίματα, τότε αυτά οφείλονται στο PC ή το αρχείο σου και όχι στην τηλεόραση. Αν βάλεις το "24p Smooth" στο "Μεσαίο" ή στο "Μέγιστο", η κίνηση θα γίνει σαν να είχε γυριστεί η ταινία με βιντεοκάμερα.

Αν ορίσεις τη συχνότητα από το PC στα 60Hz, ενώ αναπαράγεις ένα αρχείο 23,976Hz, εφόσον το IFC είναι στο "Όχι", η κίνηση θα είναι χειρότερη απ' ό,τι στα 23,976Hz, καθώς πλέον θα έχεις το ρυθμικό "σκάλωμα" του 3:2 pulldown (επίσης, θα έχεις και λίγο χειρότερο μαύρο σε σχέση με τα 23,976/24). Αν ενεργοποιήσεις το IFC, θα έχεις περίπου τα αποτελέσματα του "24p Smooth".
Λες ότι άμα υπάρχουν σπασίματα τότε οφείλεται στο PC.
Δηλαδή η αναπαραγωγή σε 24Hz είναι ποιο απαιτητική απότι σε 60 Hz ;
Ρωτάω γιατί όταν την έχω στα 24 και κάνω κάτι παράλληλα στην οθόνη του υπολογιστή τότε παρατηρώ σπασίματα, ενώ όταν την έχω στα 60 δεν συμβαίνει το ίδιο.

Και κάτι άσχετο με αυτό.
Με τι την καθαρίζουμε;
Να πάρω κάποιο συγκεκριμένο πανάκι και κάποιο υγρό καθαρισμού για το panel;

Αν και παλιό το post το κάνω quote καθότι δεν βρήκα άλλο σχετικό.

Έχει παρατηρήσει κανείς πρόβλημα μη αναπαραγωγής mkv αρχείων; Ενώ γενικά παίζουν, πολλά δεν τα αναγνωρίζει και βγάζει το μήνυμα
"Δεν υποστηρίζεται αυτό το είδος αρχείου" και σε κάποια άλλα "Αδυναμία ανάγνωσης αρχείου"

Ενδεικτικά τα χαρακτηριστικά κάποιων από αυτά είναι:

Code:
Format            : Matroska at 7 912 Kbps
Length            : 6.55 GiB for 1h 58mn 28s 168ms

Video #0          : AVC at 7 209 Kbps
Aspect            : 1280 x 720 (1.778) at 23.976 fps

Audio #0          : AC-3 at 640 Kbps
Infos             : 6 channels, 48.0 KHz
Language          : en
Code:
Format            : Matroska at 10.3 Mbps
Length            : 7.02 GiB for 1h 37mn 27s 712ms

Video #0          : AVC at 7 934 Kbps
Aspect            : 1920 x 1080 (1.778) at 23.976 fps

Audio #0          : AC-3 at 640 Kbps
Language          : el

Audio #1          : DTS at 1 510 Kbps

Audio #2          : AC-3 at 192 Kbps
Infos             : 2 channels, 48.0 KHz
Code:
Format            : Matroska at 8 542 Kbps
Length            : 6.54 GiB for 1h 49mn 34s 870ms

Video #0          : AVC at 7 209 Kbps
Aspect            : 1280 x 694 (1.844) at 23.976 fps

Audio #0          : DTS at 1 344 Kbps
Καμία ιδέα κανείς;

Μάλλον έχουν φτιαχτεί με header compression. Ένα πέρασμα απο το mkvmerge με απενεργοποιημένη τη συμπίεση και θα φτιάξουν.

Και κάτι άσχετο με αυτό.
Με τι την καθαρίζουμε;
Να πάρω κάποιο συγκεκριμένο πανάκι και κάποιο υγρό καθαρισμού για το panel;

Δεν είχε το δικό της πανάκι στη συσκευασία?

Καλησπερα !
Μετα απο αρκετο ψαξιμο...προκειται να αγορασω κ εγω την G30.
Στα πλαισια της αναζητησης, διαβασα κ τις 52 pages καθως κ πολλα αλλα sites με αποτέλεσμα να μπερδευτω λιγακι κ να μου δημιουργηθουν καποιες "παιδικες" αποριες..
Θα εκτιμουσα λοιπον, ιδιως απ τους στυλοβατες του site, να βοηθησουν εμενα κ φανταζομαι πολυ "ασχετο" κοσμο, με 1-2 posts τα οποια θα εδιναν καποια συγκεντρωτικα στοιχεια σχετικα με την G30.
Στοιχεια όπως:

1. γιατι με το IFC Off εχουμε καλυτερη κινηση?θυμιζω οτι οι U20 το ειχαν απενεργοποιημενο κ υπηρχε θεμα.Τελικα πότε το βαζουμε off και πότε med ?

2/a. ποιες ρυθμισεις προτεινονται για καλυτερη εικονα/μαυρο/κινηση και να μην εχουμε floating blacks? Να βαλουμε αυτες που προτεινονται στο site fullhd στο review της VT30 ?? ( http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html )

2/b. ο,τι ισχυει σε χαρακτηριστικα/ποιοτητα/πανελ/ρυθμισεις για την VT30 ισχυει και για την G30 (οσων αφορα το 2D) ?

3. Τι ακριβως "παιζει" με τα 50hz με απλα λογια, γιατι δεν πολυκατάλαβα..:vollkommenauf:

4. Με εξωτερικο med.player θα εχω προβλημα στο να βλεπω ταινιες με υπότιτλους ?

5. Τελικα ειναι καλυτερη της αντιστοιχης περσινης? υστερει σε καποιο σημειο ?

6. Για το λεγομενο στρωσιμο..τα γνωστα..απλα αν σας ειναι ευκολο επισημανετε μου το threat με τις ρυθμισεις που παιζει η tv κατα τη διαρκεια του στρωσιματος.

Ευχαριστω πολυ..ελπιζω στη βοηθεια σας κ ελπιζω να βοηθηθουν κ αλλοι

ουτε εγω θυμαμαι να ειχε πανακι. στα multirama που τη πηρα μου προτειναν να την καθαριζω με ενα προιον το meliconi που ειναι ενα διαλυμα και εχει και ενα πανακι μεσα,το οποιο ειναι αντιστατικο καθαριστικο σχεδιασμενο για οθονες. Κανα 5ευρω νομιζω εκανε και το πηρα

ουτε εγω θυμαμαι να ειχε πανακι. στα multirama που τη πηρα μου προτειναν να την καθαριζω με ενα προιον το meliconi που ειναι ενα διαλυμα και εχει και ενα πανακι μεσα,το οποιο ειναι αντιστατικο καθαριστικο σχεδιασμενο για οθονες. Κανα 5ευρω νομιζω εκανε και το πηρα

Σε παλιότερα μοντέλα βάζανε ένα πανάκι καθαρισμού. Περικοπές...

Μάλλον έχουν φτιαχτεί με header compression. Ένα πέρασμα απο το mkvmerge με απενεργοποιημένη τη συμπίεση και θα φτιάξουν.
Δοκίμασα με ένα και όντως πέτυχε. Είναι λίγο φασαρία να το κάνεις αυτό, αλλά τουλάχιστον δουλεύει.

Σε ευχαριστώ πολύ! :a0210:

Αμα την καθαρισεις με το κλασικο αζαξ+βιτεξ δλδ θα την κλες???

Νομιζω οτι το Αζαξ (οπως και καθε ειδους χημικα τετοιας μορφης) απαγορευεται δια ροπαλου. (δες το manual...)
Επισης και το καπνισμα-ντουμανιασμα μεσα στο δωματιο.

Πανακι δεν ειχε.

Προσωπικα, προσεχω πολυ την οθονη, και την περναω καθημερινα με πεντακαθαρο swiffer. Δεν εχει αλλωστε και τιποτα, ενα ελαφροτατο στρωμα σκονιτσας.

Εμενα η G30 μου εκανε και ενα αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΛΟ--> απο τις 12 Μαϊου που την παρελαβα, το τασακι βγηκε ΕΞΩ απο το δωματιο μου και δεν θα ξαναμπει ΠΟΤΕ!
Οχι οτι ντουμανιαζα αλλα..επειδη εχω Η/Υ στο δωματιο..ξερετε τωρα...τραβαγε κανενα τσιγαρακι! Τωρα? ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ!

Last edited:
Νομιζω οτι το Αζαξ (οπως και καθε ειδους χημικα τετοιας μορφης) απαγορευεται δια ροπαλου. (δες το manual...)
Επισης και το καπνισμα-ντουμανιασμα μεσα στο δωματιο.

Επίσης για οποιαδήποτε συσκευή υψηλής τεχνολογίας (υπολογιστή, τηλεόραση κλπ.) απαγορεύονται δια ροπάλου και παντός είδους κατοικίδια.

Μόνο οι τρίχες που μαδάνε, κάνουνε departed τις συσκευές.

Επίσης για οποιαδήποτε συσκευή υψηλής τεχνολογίας (υπολογιστή, τηλεόραση κλπ.) απαγορεύονται δια ροπάλου και παντός είδους κατοικίδια.

Συμφωνω απολυτα! Δεν ξερω βεβαια γιατι με quote-αρες--> εγω δεν εχω κατοικιδιο :)

Εγώ πάντως, 6 χρόνια τώρα, συσκευή δεν έχω χάσει ούτε από γατότριχες, ούτε από καπνό τσιγάρου (ακόμα, να χτυπήσω ξύλο :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω την 50αρα την κρεμασα στον τοιχο με αυτην εδω την βαση http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Turbo-X-Tv-Wallmount-TL-300-32--60-XD2262.htm
Τετοια βαση προτιμαω και εγω ειναι η αληθεια...Με τις συνδεσεις ομως σε βολευουν...???...Επιπλεον,θα αεριζεται και σωστα το ολο συστημα..??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τετοια βαση προτιμαω και εγω ειναι η αληθεια...Με τις συνδεσεις ομως σε βολευουν...???...Επιπλεον,θα αεριζεται και σωστα το ολο συστημα..??

Κοιτα η αποσταση απο τον τοιχο ειναι 7cm και οτι εχω συνδεσει δεν εχω θεμα. Νομιζω οτι τα 7cm ειναι ενταξει και για τον αερισμο της.

Διάβασα κάπου ότι για να βγούμε από το service menu πρέπει να βγάλουμε την τηλεόραση από την πρίζα;
Εγώ απλά πάτησα το exit του τηλεχειριστηριου και βγήκε.
Έκανα καμιά βλακεία;

Ανεξάρτητα με αυτό, 26 ώρες θέασης σε 1 εβδομάδα, θα κάνω μήνες να συμπληρώσω τις 200.

Το βραδυ που κοιμασαι βαλε την να παιζει "χιονια".

(Βγαινει και με το exit.)

Mε τον αερισμο δεν υπαρχει προβλημα (στον "αερα" θα ειναι η τηλεοραση τι προβλημα να υπαρχει?).

Και με τις συνδεσεις/βυσματα λογικα δεν βλεπω κατι , αλλωστε εχει χωρο απο πισω.

Last edited:
ερώτηση... αν σε USB Stick βάλω ταινία στα 1080p την αναπαράγει κανονικά, ή πρέπει να πάρω Player?

Καλησπερα !
Μετα απο αρκετο ψαξιμο...προκειται να αγορασω κ εγω την G30.
Στα πλαισια της αναζητησης, διαβασα κ τις 52 pages καθως κ πολλα αλλα sites με αποτέλεσμα να μπερδευτω λιγακι κ να μου δημιουργηθουν καποιες "παιδικες" αποριες..
Θα εκτιμουσα λοιπον, ιδιως απ τους στυλοβατες του site, να βοηθησουν εμενα κ φανταζομαι πολυ "ασχετο" κοσμο, με 1-2 posts τα οποια θα εδιναν καποια συγκεντρωτικα στοιχεια σχετικα με την G30.
Στοιχεια όπως:

1. γιατι με το IFC Off εχουμε καλυτερη κινηση?θυμιζω οτι οι U20 το ειχαν απενεργοποιημενο κ υπηρχε θεμα.Τελικα πότε το βαζουμε off και πότε med ?

2/a. ποιες ρυθμισεις προτεινονται για καλυτερη εικονα/μαυρο/κινηση και να μην εχουμε floating blacks? Να βαλουμε αυτες που προτεινονται στο site fullhd στο review της VT30 ?? ( http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html )

2/b. ο,τι ισχυει σε χαρακτηριστικα/ποιοτητα/πανελ/ρυθμισεις για την VT30 ισχυει και για την G30 (οσων αφορα το 2D) ?

3. Τι ακριβως "παιζει" με τα 50hz με απλα λογια, γιατι δεν πολυκατάλαβα..:vollkommenauf:

4. Με εξωτερικο med.player θα εχω προβλημα στο να βλεπω ταινιες με υπότιτλους ?

5. Τελικα ειναι καλυτερη της αντιστοιχης περσινης? υστερει σε καποιο σημειο ?

6. Για το λεγομενο στρωσιμο..τα γνωστα..απλα αν σας ειναι ευκολο επισημανετε μου το threat με τις ρυθμισεις που παιζει η tv κατα τη διαρκεια του στρωσιματος.

Ευχαριστω πολυ..ελπιζω στη βοηθεια σας κ ελπιζω να βοηθηθουν κ αλλοι

Τίποτα ?!! :nounder:

1 + 3. To 50Hz-Bug, αποτελεί μία αδυναμία που εμφανίζεται στους επεξεργαστές εικόνας της Panasonic, αλλά και άλλων εταιρειών, κατά την οποία όταν η τηλεόραση προβάλλει υλικό των 50Hz, δημιουργείται διπλό είδωλο στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο είναι τόσο πιο εμφανές, όσο πιο γρήγορη είναι η κίνηση.

Μέχρι στιγμής, η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, είναι η ύπαρξη κάποιου συστήματος frame interpolation, όπως το IFC. Στη σειρά 10, το IFC ήταν συντηρητικά ρυθμισμένο, έτσι ώστε να καλύπτει το 50Hz-Bug, χωρίς να προκαλεί ενοχλητικό soap opera effect και χωρίς να εισάγει συχνά και έντονα τεχνουργήματα. Πέρισυ, στη σειρά 20, η Panasonic άλλαξε τις ρυθμίσεις του IFC, κάνοντάς το πιο παρεμβατικό, με αποτέλεσμα, αφενός να είναι πιο εντυπωσιακό, αφετέρου να κουβαλάει και όλα τα χούγια αυτών των συστημάτων (soap opera effect, τεχνουργήματα), γι' αυτό και η γκρίνια για το 50Hz-Bug ήταν μεγαλύτερη, μιας και δεν υπήρχε κάποια ενδιάμεση οδός για να γλυτώσεις από αυτό...

Φέτος, η σειρά 30, συνδυάζει τα δύο προηγούμενα IFC, διαθέτοντας πλέον δύο επίπεδα λειτουργίας (Μεσαίο-Μέγιστο), καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα γούστα...

2. Δες εδώ και εδώ.

4. Κανένα.

5. Το μοναδικό σημείο στο οποίο "υστερεί", είναι ότι διαθέτει 1 αντί για 2 SCART. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι βελτιωμένη.

6. Δες εδώ, στην ενότητα ΣΤΡΩΣΙΜΟ...