Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ πάντως, στην GT30, (είμαι ακόμα στο στρώσιμο, στις 180κάτι ώρες) το IFC το έχω στο max (όταν της τύχει 24άρι fps - το υποστηρίζει το player μου - το λέει 24p smooth στο μενού), και δεν έχω δει κάτι ενοχλητικό μέχρι τώρα.

Και έχω δει περιεχόμενο όλων των fps (24, 25, 30).

1 + 3. To 50Hz-Bug, αποτελεί μία αδυναμία που εμφανίζεται στους επεξεργαστές εικόνας της Panasonic, αλλά και άλλων εταιρειών, κατά την οποία όταν η τηλεόραση προβάλλει υλικό των 50Hz, δημιουργείται διπλό είδωλο στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο είναι τόσο πιο εμφανές, όσο πιο γρήγορη είναι η κίνηση.

Μέχρι στιγμής, η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, είναι η ύπαρξη κάποιου συστήματος frame interpolation, όπως το IFC. Στη σειρά 10, το IFC ήταν συντηρητικά ρυθμισμένο, έτσι ώστε να καλύπτει το 50Hz-Bug, χωρίς να προκαλεί ενοχλητικό soap opera effect και χωρίς να εισάγει συχνά και έντονα τεχνουργήματα. Πέρισυ, στη σειρά 20, η Panasonic άλλαξε τις ρυθμίσεις του IFC, κάνοντάς το πιο παρεμβατικό, με αποτέλεσμα, αφενός να είναι πιο εντυπωσιακό, αφετέρου να κουβαλάει και όλα τα χούγια αυτών των συστημάτων (soap opera effect, τεχνουργήματα), γι' αυτό και η γκρίνια για το 50Hz-Bug ήταν μεγαλύτερη, μιας και δεν υπήρχε κάποια ενδιάμεση οδός για να γλυτώσεις από αυτό...

Φέτος, η σειρά 30, συνδυάζει τα δύο προηγούμενα IFC, διαθέτοντας πλέον δύο επίπεδα λειτουργίας (Μεσαίο-Μέγιστο), καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα γούστα...

2. Δες εδώ και εδώ.

4. Κανένα.

5. Το μοναδικό σημείο στο οποίο "υστερεί", είναι ότι διαθέτει 1 αντί για 2 SCART. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι βελτιωμένη.

6. Δες εδώ, στην ενότητα ΣΤΡΩΣΙΜΟ...

Ευχαριστώ πολύ JL ? !! Βοήθησες αρκετά

Εγώ πάντως, στην GT30, (είμαι ακόμα στο στρώσιμο, στις 180κάτι ώρες) το IFC το έχω στο max (όταν της τύχει 24άρι fps - το υποστηρίζει το player μου - το λέει 24p smooth στο μενού), και δεν έχω δει κάτι ενοχλητικό μέχρι τώρα.

Και έχω δει περιεχόμενο όλων των fps (24, 25, 30).

Ειναι λαθος η ρυθμιση αυτη γιατι λογω 3:2 pulldown και 60 Hz θα δεις σε πανινγκ της καμερας (απο δεξια προς αριστερα η αναποδα) "σκαλωματα".

Η δικη μου G30 στηθηκε το Σαββατο με την βοηθεια του Ματθαιου, παιζει προς το παρον σε Zoom1 και που και που βαζω και το δισκακι με τα χρωματα.
Εντυπωσεις δεν μπορω να γραψω γιατι η αναβαθμιση απο 29" μπαουλο σε 42" plasma ειναι μεγαλη και η εμπειρια μου απο αλλες αντιστοιχες μηδενικη.
Συνεχιζω ετσι για καποιες μερες φανταζομαι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σ

Κοιτα η αποσταση απο τον τοιχο ειναι 7cm και οτι εχω συνδεσει δεν εχω θεμα. Νομιζω οτι τα 7cm ειναι ενταξει και για τον αερισμο της.
Με καλυψες πληρωσ...σε ευχαριστω-και τον Yperion φυσικα-..Παω για αγορα..:afro:

Ειναι λαθος η ρυθμιση αυτη γιατι λογω 3:2 pulldown και 60 Hz θα δεις σε πανινγκ της καμερας (απο δεξια προς αριστερα η αναποδα) "σκαλωματα".

Να υποθέσω ότι λες για τα 30άρια κλιπ;

Τί ρύθμιση προτείνεις;

Έχω βάλει όλα τα energy saving και timers στο off.
Βάζοντας την τηλεόραση να παίζει "χιόνια", για να συμπληρώσει τις 200 ώρες, μετά από λίγη ώρα (περίπου στο μισάωρο) σβήνει από μόνη της.
Μήπως υπάρχει και κάποια άλλη ρύθμιση που με διαφεύγει;

Να υποθέσω ότι λες για τα 30άρια κλιπ;

Τί ρύθμιση προτείνεις;

Στο μεσαιο..

Έχω βάλει όλα τα energy saving και timers στο off.
Βάζοντας την τηλεόραση να παίζει "χιόνια", για να συμπληρώσει τις 200 ώρες, μετά από λίγη ώρα (περίπου στο μισάωρο) σβήνει από μόνη της.
Μήπως υπάρχει και κάποια άλλη ρύθμιση που με διαφεύγει;

Και η δικη μου το κανει το ξεχασα αυτο.

Οποτε ειτε την βαζεις σε καποιο καναλι που να δειχνει προγραμμα ολη νυχτα (προσοχη μην σταματησει ομως) η με το scrolling bar (το οποιο ελπιζω να μην σβηνει μετα απο λιγο γιατι η δικια μου δεν εχει τετοιο).

Δεν υπάρχει 3:2 pulldown, Γιάννη, όταν παίζει η τηλεόραση με το 24p Smooth, είτε στο μεσαίο, είτε στο μέγιστο. Και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόζεται frame interpolation...

Για να δεις 3:2 pulldown, θα πρέπει να βάλεις το player στα 60Ηz, όταν παίζει αρχείο 24p και το IFC στο "Όχι".

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μόλις είδα το 1ο καμμένο pixel. Στα πόσα μου την αλλάζουν?

Στις τηλεοράσεις πλάσμα δεν ισχύει ο όρος καμένο αλλά περισσότερο ο όρος τεμπέλικο.

Πιθανόν σε κάποια χρώματα να μην γίνεται ορατό καθόλου το πρόβλημα ενώ σε κάποια άλλα να φαίνεται.

Για αντικατάσταση δεν γνωρίζω να σου πω εάν γίνεται κάτι, αλλά καλό είναι να επικοινωνήσεις με το κατάστημα που την πήρες για περισσότερες πληροφορίες.

Προσωπικά εφόσον μιλάμε για ένα και μόνο πίξελ,και όχι για δύο ή τρία σε σειρά, δεν θα ασχολούμουν καθόλου, το πιθανότερο εξάλλου είναι να φτιάξει από μόνο του.

Πόσο κοστίζει η ρύθμιση μίας TV από έναν ειδικό;
Η τιμή είναι ανάλογη της τηλεόρασης που έχεις;
Στο Βόλο υπάρχει κάποιος που να κάνει αυτή τη δουλειά;

Καλημέρα σε όλους! Σήμερα περιμένω και τη δικιά μου Panasonic.... Πιστεύω να κάνω τις σωστές ρυθμίσεις και να στρωθεί καλά!!!!

Καλημέρα σε όλους.

Εδώ και 10 μέρες κάτοχος και γω μιας 50 άρας και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, τουλαχ. για τα αρχάρια μάτια μου, τόσο σε φυσικότητα χρωμάτων όσο και στην κίνηση. Η τηλεόραση στρώνει παίζοντας απλά σε μεγέθυνση 1 και σε σίνεμα mode, τίποτα άλλο.

Ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματάκια:

- Οι οδηγίες χρήσης που είχε μέσα ήταν αρκετά περιληπτικές και με λίγες σελίδες, σε αντίθεση πχ. με το βιβλιαράκι της Samsung 32 c530 που έχω. Ιδίως στα multimedia που έχει θα ήθελα περισσότερο ανάλυση ώς αρχάριος.

- Για να συνδεθεί στο ιντερνετ ζητάει προσαρμογέα δικτύου. Εγώ νόμιζα ότι για να γράφει wireless θα έχει μέσα η συσκευή τον προσαρμογέα. Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιον προσαρμογέα-wifi adapter?

- Σχεδιάζω να κάνω χρήση βάσης για να γυρνάει η TV 90% και να βλέπει κανείς και από άλλο δωμάτιο (ο τοιχος που θα μπει η TV είναι μεταξύ 2 δωματίων). Έχω βρει 2 περιπτώσεις:

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...urbo-X-Tv-Wallmount-DBL-300-22--60-XD2236.htm

και

http://audiovideo.meliconi.com/DR400_sp_134_1_1_10_415_ENG.aspx

αλλά έχω ανασφάλεια μην μου έρθει στο κεφάλι αφού ό τόιχος είναι ένας απλός μονότουβλος τοιχος διαμερίσματος. Θα ήθελα μια άποψη και γι αυτό παρακαλώ.

Καλημέρα σε όλους.

Εδώ και 10 μέρες κάτοχος και γω μιας 50 άρας και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, τουλαχ. για τα αρχάρια μάτια μου, τόσο σε φυσικότητα χρωμάτων όσο και στην κίνηση. Η τηλεόραση στρώνει παίζοντας απλά σε μεγέθυνση 1 και σε σίνεμα mode, τίποτα άλλο.

Ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματάκια:

- Οι οδηγίες χρήσης που είχε μέσα ήταν αρκετά περιληπτικές και με λίγες σελίδες, σε αντίθεση πχ. με το βιβλιαράκι της Samsung 32 c530 που έχω. Ιδίως στα multimedia που έχει θα ήθελα περισσότερο ανάλυση ώς αρχάριος.

Κοίτα στο CD που πήρες μαζί την τηλεόραση, έχει πιο αναλυτικό manual σε PDF

Εδώ και 5 μισή ώρες είμαι κι εγω κάτοχος της panasonic g50E. Παίζει αδιάκοπα απο τη στιγμή της παραλαβής της σε cinema mode ζούμ στο 1 η 2 κάποιες φορές ώστε να μη φαίνονται στατικες εικόνες! Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις φωτεινοτητα κτλ όλα χαμηλωμενα μέχρι το στρωσιμο της! Αυτή τη στιγμή βλέπω το Sactum σε ποιότητα HD και απλά δε Έχω λόγια..... Το καλύτερο απ' όλα πως υποστηρίζει αρχεία .mkv απο USB stick με ενσωματωμενους υποτιτλους. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει αρχεία NTFS απο USB stick, αλλα θα το δοκιμάσω σε λίγο.

Last edited:
Παιδια, εχω κι εγω μια ερωτηση για τον ενσωματωμενο media player της G30 46" που εχω. Την ειχα κανει και αλλου, αλλα δεν απαντηθηκε ολοκληρωμενα, οποτε την επαναδιατυπωνω εδω:

-- Ποσο καλα παιζει ο ενσωματωμενος media player της τηλεορασης σε συγκριση με εξωτερικους media players αλλα και με software media players + πακετα codecs (οπως για παραδειγμα VLC, Windows Media player με πακετο shark007, J. River Media Center (τον οποιο εχω αγορασει για την Μουσικη συλλογη μου), XBMC, MPC - HC, κλπ)...?

Μιλαω καθαρα απο αποψη ποιοτητας εικονας. Δεν αναφερομαι εδω στις διαφορες ευκολιες.

?

(note: γιατι βρε παιδια η λιστα κατοχων στην αρχικη σελιδα ειναι ανενημερωτη?!)

Last edited:
ξέρει κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω ταινίες HD που έχω κατεβάσει χωρίς να τις κάψω σε DVD? Ρωτάω γιατί, το USB Stick αν είναι σε Fat δεν μπορεί να πάρει αρχεία πάνω από 2GB και αν το μετατρέψεις σε NTFS για μεγαλύτερα αρχεία δεν τα υποστηρίζει ο Player της TV

ξέρει κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω ταινίες HD που έχω κατεβάσει χωρίς να τις κάψω σε DVD? Ρωτάω γιατί, το USB Stick αν είναι σε Fat δεν μπορεί να πάρει αρχεία πάνω από 2GB και αν το μετατρέψεις σε NTFS για μεγαλύτερα αρχεία δεν τα υποστηρίζει ο Player της TV

εγω τον εξωτερικό σκληρό με NTFS μου τον διαβάζει κανονικά.

Βέβαια επειδή δεν έχει μερικά codecs που και που χρειάζεται να πετάω και το wd tv live,αλλά όχι συχνά.

Η εικόνα είτε απευθείας είτε μέσω του media player μια χαρά φαίνεται.