Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Define PWM noise, γιατί νόμιζα ότι είχαμε γλιτώσει από αυτό εδώ και χρόνια...

Το ίδιο πράγμα λέμε Γιώργο. Αυτό που λέει και ο Γιάννης σε προηγούμενο μήνυμα.

Στην δική μου πιεξούλα το βλέπω μόνο από πολύ κοντά. Ειδικά όταν βάζεις τα πατερνς για να μετρήσεις greyscale είναι εμφανέστατο στα <30 IRE.

Σε κανονικές συνθήκες θέασης δεν με έχει προβληματίσει ποτέ πάντως.

έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει πλάσμα που να μπορεί να δείξει όλα τα χρώματα χωρίς dithering.

Ισχύει αλλά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή το φαινόμενο έχει διαφορετική έκταση. Έχει να κάνει με τον αριθμό των subfields (πάλι αυτά ;)) που χρησιμοποιεί η κάθε υλοποίηση για να σου δώσει τις διάφορες αποχρώσεις, αλλά και με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται.

Το ίδιο πράγμα λέμε Γιώργο. Αυτό που λέει και ο Γιάννης σε προηγούμενο μήνυμα.

Εγώ δεν συμφωνώ με τον όρο PWM noise. Το dithering δεν είναι θόρυβος, είναι σχεδιαστική επιλογή. Με τον όρο PWM noise εγώ καταλαβαίνω τις λάμψεις/αναλαμπές/"χιόνια" που είχαν οι πλάσμα χρόνια πριν...

Ισχύει αλλά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή το φαινόμενο έχει διαφορετική έκταση. Έχει να κάνει με τον αριθμό των subfields (πάλι αυτά ;)) που χρησιμοποιεί η κάθε υλοποίηση για να σου δώσει τις διάφορες αποχρώσεις, αλλά και με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται.

Αλλάζει και μεταξύ των μοντέλων του ίδιου κατασκευαστή. Π.χ. δες εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056072589&highlight=IMG_1921.jpg#post1056072589

(Και οι 2 υποτίθεται έχουν "400 Hz Sub Field Drive", ότι και αν σημαίνει αυτό για την πανασόνικ)

Ίδια σειρά, άλλη χρονιά. Και φαντάζομαι η VT20 είναι άλλη τηλεόραση από την U20 όσον αφορά το dithering.

Ναι, dithering είναι...
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Σε ενοχλεί από την θέση θέασης;
(Π.χ. στην δική μου U20, αν βλέπεις πρόσωπο στο περίγραμμά του - λαιμό μάγουλα που είναι σκοτεινοί τόνοι, εισάγεται dithering με πολύ πράσινο, κάνοντας ένα πράσινο "γενάκι" σε όλους)

Δεν με ενοχλεί. Απλά ήθελα να μάθω αν είναι πρόβλημα της τηλεόρασης. Από αυτά που μου λέτε συμπεραινω ότι δεν έχω πρόβλημα! Εκτός από ένα κολλημένο υποεικονοστοιχειο δηλαδη

Δεν με ενοχλεί. Απλά ήθελα να μάθω αν είναι πρόβλημα της τηλεόρασης. Από αυτά που μου λέτε συμπεραινω ότι δεν έχω πρόβλημα! Εκτός από ένα κολλημένο υποεικονοστοιχειο δηλαδη

Όχι δεν έχεις πρόβλημα.

Μάλλον κάποια ρύθμιση θα είναι. Έχω τα πάντα πολύ χαμηλά ρυθμισμένα. Νομίζω πως πρόκειται για dithering. Το έχει όμως παρατηρήσει κανείς άλλος; Να και μια ακόμη φωτό

Μην ξεχνάμε και 2 πράματα:

α. Υπάρχει και το MPEG block-iness.

β. Σχετικά πρόσφατα βγήκε patch του x264 για να διατηρεί-συντηρεί τον κόκκο του φιλμ.

Μην ξεχνάμε και 2 πράματα:

α. Υπάρχει και το MPEG block-iness.

β. Σχετικά πρόσφατα βγήκε patch του x264 για να διατηρεί-συντηρεί τον κόκκο του φιλμ.
Όπα!! Μπαίνουμε σε βαθια νερά!:FSGSFGS4:

μια ερώτηση που ίσως φανεί ανόητη. αν θέλει κάποιος να ακούσει μουσική από ένα htpc πχ με wmp και ένα playlist υπάρχει η δυνατότητα να σβήνει το πάνελ με κάποια ρυθμιση για αποφυγή πολύωρων στατικών εικόνων η ακολουθούμε τον ασφαλή τρόπο κλεισίματος της τηλεόρασης από το τηλεκοντρολ.

επίσης η βάση της επιτρέπει την οριζόντια περιστροφή της κατά 10ο (46-50)και 15 στη 42άρα - σωστό????

μια ερώτηση που ίσως φανεί ανόητη. αν θέλει κάποιος να ακούσει μουσική από ένα htpc πχ με wmp και ένα playlist υπάρχει η δυνατότητα να σβήνει το πάνελ με κάποια ρυθμιση για αποφυγή πολύωρων στατικών εικόνων η ακολουθούμε τον ασφαλή τρόπο κλεισίματος της τηλεόρασης από το τηλεκοντρολ.

Aπό την περσινή σειρά υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε όλες τις Panasonic...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όπα!! Μπαίνουμε σε βαθια νερά!:FSGSFGS4:

No problem,πιστευω...Το ειχα παρατηρησει και εγω στη δικη μου στη φαση στρωσιματος και ανησυχησα.....Αλλα με το περας των ωρων εχει εξαφανιστει..:operator:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

No problem,πιστευω...Το ειχα παρατηρησει και εγω στη δικη μου στη φαση στρωσιματος και ανησυχησα.....Αλλα με το περας των ωρων εχει εξαφανιστει..:operator:
Να και κάτι ευχάριστο! Ελπίζω να ξεκολλησει και το κολλημένο υποεικονοστοιχείο! Ευχαριστώ για την απάντηση:FSGSFGS4:
moz-screenshot.png

Είμαι γύρω στις 100 ώρες στρωσίματος και είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την τηλεόραση(42G30).Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που του αρέσει το ύφος των πλάσμα .
Συνέδεσα σήμερα ένα αντιγραφικό DVD-σκληρός δίσκος με την τηλεόραση και θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος σε κάποιες απορίες :
α) στις ρυθμίσεις video ποια από τις δύο είναι προτιμότερη ;(1920*1080p ή 1920*1080i)

β)στο χρώμα κάτι που ρώτησε και η Ιωάννα123 αλλά δεν το κατάλαβα.Να επιλέξω το RGB (0-255) ή το RGB(16-235) μιας και τα YCbCr 4:2:2 ή
YCbCr 4:4:4 μάλλον πρέπει να απορρίπτονται .

γ) Στις οδηγίες της τηλεόρασης έλεγε να συνδεθεί ο εγγραφέας DVD-σκληρός με SCART.Eγώ σύνδεσα την συσκευή με καλώδιο HDMI(4)και είδα ότι λειτούργησε και το DVD και το αντιγραφικό .Πιστεύετε ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ;

δ) Η συσκευή έχει νομίζω θύρα HDMI3 και η τηλεόραση υποστηρίζει HDMI4 και συνδέθηκαν με καλώδιο HDMI4 .Κερδίζω ή χάνω κάτι με αυτό ;Επίσης διαβάζω οτι μια θύρα HDMI της τηλεόρασης (η δεύτερη)έχει επιστροφή ήχου .
Αν γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό και αν θα πρέπει να γίνει παραπάνω σύνδεση σε αυτή την θύρα.

Ξέρω ότι είναι πολλές ερωτήσεις και μπορεί για μερικούς να φαίνονται ανόητες αλλά όλα αυτά για μένα είναι πολύ δύσκολα και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει .:adore:

Είμαι γύρω στις 100 ώρες στρωσίματος και είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την τηλεόραση(42G30).Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που του αρέσει το ύφος των πλάσμα .
Συνέδεσα σήμερα ένα αντιγραφικό DVD-σκληρός δίσκος με την τηλεόραση και θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος σε κάποιες απορίες :
α) στις ρυθμίσεις video ποια από τις δύο είναι προτιμότερη ;(1920*1080p ή 1920*1080i)

β)στο χρώμα κάτι που ρώτησε και η Ιωάννα123 αλλά δεν το κατάλαβα.Να επιλέξω το RGB (0-255) ή το RGB(16-235) μιας και τα YCbCr 4:2:2 ή
YCbCr 4:4:4 μάλλον πρέπει να απορρίπτονται .

γ) Στις οδηγίες της τηλεόρασης έλεγε να συνδεθεί ο εγγραφέας DVD-σκληρός με SCART.Eγώ σύνδεσα την συσκευή με καλώδιο HDMI(4)και είδα ότι λειτούργησε και το DVD και το αντιγραφικό .Πιστεύετε ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ;

δ) Η συσκευή έχει νομίζω θύρα HDMI3 και η τηλεόραση υποστηρίζει HDMI4 και συνδέθηκαν με καλώδιο HDMI4 .Κερδίζω ή χάνω κάτι με αυτό ;Επίσης διαβάζω οτι μια θύρα HDMI της τηλεόρασης (η δεύτερη)έχει επιστροφή ήχου .
Αν γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό και αν θα πρέπει να γίνει παραπάνω σύνδεση σε αυτή την θύρα.

Ξέρω ότι είναι πολλές ερωτήσεις και μπορεί για μερικούς να φαίνονται ανόητες αλλά όλα αυτά για μένα είναι πολύ δύσκολα και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει .:adore:

Α) Πιθανοτατα το 1080p, αλλα μπορεις να τα τσεκαρεις και τα δυο με καποιο DVD που γνωριζεις και να ψαξεις για διαφορες στην εικονα.

Β) 16-235

Γ) Κανενα προβλημα

Δ) Για την συνδεση μεταξυ DVD-R και τηλεορασης και το απλο 1.3 ειναι αρκετο νομιζω. Το 1.4 με την επιστροφη ηχου ειναι για την περιπτωση που θελεις να στειλεις τον ηχο της tv (πχ οταν πιανεις καναλια απο τον δεκτη της) σε καποιον ενισχυτη ή σετακι home cinema ωστε να παιρνεις τον ηχο σε καποια αλλα ηχεια και οχι στης tv.

επίσης η βάση της επιτρέπει την οριζόντια περιστροφή της κατά 10ο (46-50)και 15 στη 42άρα - σωστό????

Σωστό 15 μοίρες η 42άρα και 10 μοίρες οι 46άρα και η 50άρα.(Πληροφορία από το βιβλίο χρήσης) .

1080p vs 1080i = (p)rogressive vs (i)nterlaced
Στο progressive σήμα, οι γραμμές ανανεώνονται όλες μαζί.
Στο interlaced σήμα, την μία ανανεώνονται οι μονές γραμμές και την άλλη οι ζυγές.
Το progressive σήμα είναι σαφώς καλύτερο και προτιμότερο αλλά ποιο απαιτητικό. Έτσι επιλέγουμε ανάλογα το hardware που έχουμε.

Πάνω κάτω αυτό είναι. Για περισσότερα και λεπτομερέστερα σίγουρα θα βρεις κάτι στο ιντερνετ.

Την έχει κανένας με περισσότερο από 1600 ώρες λειτουργίας για να δούμε αν αυξήθηκε η στάθμη του μαύρου;

Σωστό 15 μοίρες η 42άρα και 10 μοίρες οι 46άρα και η 50άρα.(Πληροφορία από το βιβλίο χρήσης) .

ευχαριστώ

Επιτέλους και οι πρώτες μειώσεις τιμών από τις ελληνικές αλυσίδες στα 999 η 46g30 (-80 )

γενικά φαίνεται ότι η ιντερτεκ το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχει ξεκινήσει επίθεση στις τιμές.

όλα ανεξαιρέτως τα μοντέλα έχουν πάρει την κατιούσα. κάθε ένας που παραλαμβάνει ρίχνει την τιμή αρκετά.

πέρα από τη g30 που όλες οι διαστάσεις έχουν χάσει 100-150 ευρώ από τις τιμές που ξεκίνησαν επίσης 50st30 στα 1199 + γυαλιά από 1499 , 46gt30 στα 1299 από 1650, 50vt30 στα 1800 από 2199 και 2099.