Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έγινε η παραγγελία, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έρθει και η 46άρα μου (50άρα ήθελα, αλλά που δύναμη να αντέξεις τη γκρίνια Της...:furious3:)

τι ειναι αυτο το break in dvd και σε τι θα βοηθησει?

Έχει γίνει άπειρες φορές αναφορά γι' αυτό το dvd, δεν το έχω δει προσωπικά, αλλά σίγουρα περιέχει κάποιο είδος slides show δηλ πρέπει να είναι κάποια εναλλαγή εικόνων μη στατικών ώστε να στρώνει η tv χωρίς το φόβο burn in (τι είναι αυτό: στις plasma υπάρχει ο κίνδυνος, στατικές εικόνες -για "πάρα" πολύ ώρα- όπως σήματα καναλιών ή περιφερειακές ενδείξεις επί της οθόνης από video games, να κάνουν ζημιά στην οθόνη - άλλοτε παροδική και άλλοτε μόνιμη, με αποτέλεσμα να μένουν κάποια ίχνη των εικόνων αυτών στην οθόνη)-bye-

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έγινε η παραγγελία, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έρθει και η 46άρα μου (50άρα ήθελα, αλλά που δύναμη να αντέξεις τη γκρίνια Της...:furious3:)

Έχει γίνει άπειρες φορές αναφορά γι' αυτό το dvd, δεν το έχω δει προσωπικά, αλλά σίγουρα περιέχει κάποιο είδος slides show δηλ πρέπει να είναι κάποια εναλλαγή εικόνων μη στατικών ώστε να στρώνει η tv χωρίς το φόβο burn in (τι είναι αυτό: στις plasma υπάρχει ο κίνδυνος, στατικές εικόνες -για "πάρα" πολύ ώρα- όπως σήματα καναλιών ή περιφερειακές ενδείξεις επί της οθόνης από video games, να κάνουν ζημιά στην οθόνη - άλλοτε παροδική και άλλοτε μόνιμη, με αποτέλεσμα να μένουν κάποια ίχνη των εικόνων αυτών στην οθόνη)-bye-
Είναι dvd με μονοχρωματικές εικόνες διαφόρων χρωμάτων και χρωματικών τόνων που εναλλάσσονται ανά μερικά λεπτά. Σκοπός είναι να δουλέψουν ομοιόμορφα οι φώσφοροι των εικονοστοιχείων.

Είναι dvd με μονοχρωματικές εικόνες διαφόρων χρωμάτων και χρωματικών τόνων που εναλλάσσονται ανά μερικά λεπτά. Σκοπός είναι να δουλέψουν ομοιόμορφα οι φώσφοροι των εικονοστοιχείων.

αυτο για ποσες ωρες πρεπει να παιζει για ποσο καιρο?

Επειδη εχω nova μπορω να βαλω την καρτα (η οποια ειναι παλια) στο ci slot? θα παιξει?

Οχι, διότι η G30 δεν διαθέτει δορυφορικό δέκτη. Η Common Interface της G30 είναι για κάρτες επίγειων ψηφιακών συνδρομητικών καναλιών.

αυτο για ποσες ωρες πρεπει να παιζει για ποσο καιρο?
Το χρησιμοποιείς για να "γράψει" τις πρώτες 200 ώρες το πάνελ. Το ίδιο γίνεται παρακολουθώντας απλά τηλεοπτικό περιεχόμενο. Δεν είναι υποχρεωτικό να το χρησιμοποιήσεις.

Μου 'ρθε - φοβερή:SFGSFGSF:!

Δύο ερωτήσεις:

- Γιατί στο THX μοιάζει η οθόνη να "βάζει" περισσότερη πληροφορία, κάτι σαν το αντίθετο του ζουμ?:huh2:

- Από που μπορώ να κάνω την κίνηση της εικόνας να μοιάζει λιγότερο με "βιντεϊλα" (να ρίξω τα frames-Hz)?:chinscratch:

Bάλε το IFC στο "μέτριο" ή στο "ελάχιστο", ή ακόμη καλύτερα βάλτο στο "off"

Thanks, δεν ήξερα που να ψάξω! Είναι στις ρυθμίσεις εικόνας (φωτεινότητα, κτλ)?

Thanks, δεν ήξερα που να ψάξω! Είναι στις ρυθμίσεις εικόνας (φωτεινότητα, κτλ)?

Ok. το βρήκα, είναι στο Μενού/Εικόνα/Ρυθμ. για προχωρημένους! (δεν είχα προχωρήσει μέχρι εκεί στην σύντομη μου περιήγηση στο μενού :flipout: χτες)

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

- Γιατί στο THX μοιάζει η οθόνη να "βάζει" περισσότερη πληροφορία, κάτι σαν το αντίθετο του ζουμ?:huh2:

Γιατί απενεργοποιεί το overscan.

Μετα από 1μιση μήνα από την αγορά της 50G30 νιώθω απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή μου :firstprize:
1ον με το μέγεθος... ευτυχώς που δεν πήρα μικρότερη.... βλέπω κάτω από 3 μέτρα και πάλι αν είχα και 5 ίντσες παραπάνω δεν θα ελεγα όχι!! ειδικά σε fullHD υλικό είναι απόλαυση
και 2ον φυσικά για την απόδοσή της σε εικόνα :worshippy: ... παρόλο που είναι αρρύθμιστη μου φαινεται πολύ καλή σαν εικόνα.... αν βρώ χρόνο θα κάτσω να ασχοληθώ με τις ρυθμίσεις να φτιάξω το καλλίτερο δυνατόν με βάση τα μάτια μου... εκτός και αν βρώ καποθον επαγγελματία και την απογειώσει...
Τον media player που έχει δεν νομίζω να τον χρησιμοποιήσω γιατί θα πάρω εξωτερικό να ξενοιάσω με το αν θα δω υπότιτλους κτλ...

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μου 'ρθε - φοβερή:SFGSFGSF:!

Δύο ερωτήσεις:

Δες αν υπάρχουν ρυθμίσεις για overscan.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιατί απενεργοποιεί το overscan.

Μερικές (μάλλον ασήμαντες) διαπιστώσεις :

Το media player του είναι πολύ χειρότερο από αυτό ενός αποκωδικοποιητή που έχω (Digital World HDT-150) των 45 .

Στο ζουμ (1,2,3) δεν μετακινείται η εικόνα (πάνω-κάτω) όπως στη Sony (που έχω). (θα ήταν χρήσιμο για τους υποτίτλους στο τηλεοπτικό - όσο την στρώνω)

Η θερμότητα που εκπέμπει είναι αρκετά μικρότερη της άλλης LCD Sony 52'' που έχω :2thumb22sup: (η G30 μου είναι 46άρα)

Το πάνελ της έχει γκρι χρώμα (λογικά αυτό σημαίνει ότι "δημιουργεί" το μαύρο χρώμα? και ότι δεν είναι απλός η απουσία ακτινοβολίας φωτός?). Βέβαια απ' ότι θυμάμαι και οι CRT έτσι ήταν - και ποιο φωτεινό γκρι.

Έχει equalizer για τη ρύθμιση του ήχου - χωρίς σπουδαία όμως αποτελέσματα (μάλλον λόγο αδυναμίας των ηχείων). H surround λειτουργία του είναι ποιο ευχάριστη (για μένα) από την κανονική ενώ το μπάσο ακούγεται καλύτερα στη ρύθμιση - πέρα των 30cm. Γενικά ο ήχος της δεν είναι αρκετά ικανοποιητικός.

Δεν μπορείς να τοποθετήσεις κεντρικό ηχείο ακριβώς μπροστά στο κέντρο της (πρέπει να είναι ελαφρός δεξιά) γιατί εμποδίζεται η λήψη σήματος από το τηλεχειριστήριο.

Κρίνοντας από τις ρυθμίσεις της tv όπου προτείνεται οι μαύρες μπάρες του τηλεοπτικού να γίνονται ανοιχτό γκρι, για την αποφυγή burn in, συμπεραίνουμε ότι το μαύρο χρώμα κάνει κακό? Σ' αυτήν την περίπτωση θα ήταν ίσως καλύτερα το στρώσιμο να γίνεται με αυξημένη φωτεινότητα και αντίθεση? Εξάλλου η τρεχούμενη μπάρα που προτείνει η tv για αυτό το λόγο - βγάζει μάτι με την έντασή της...:nounder:

Στο Dynamic mode τύφλα να χουν οι LCD :flipout::speechless-smiley-0:rofl:

Προσπάθησα χτες να μπω ενσύρματα στο VIERA Connect χωρίς αποτέλεσμα. Με ενημέρωσε πρώτα ότι πρέπει να κάνω αναβάθμιση του λογισμικού και ότι υπάρχει διαθέσιμο "φρέσκο".
Ξεκίνησε να το κατεβάζει αλλά έμεινε στο 3%. Το ίδιο επαναλήφθηκε όσες φορές και αν προσπάθησα να επαναλάβω την διαδικασία, ενώ τις περισσότερες φορές έβγαζε και το μήνυμα ότι δεν βρέθηκε ο server!

Καμιά συμβουλή? (Θα με ενδιέφερε να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία Skype - κάπου πήρε το μάτι μου ότι παρέχεται)

Ετσι οπως εβαλα να τρεχει η κυλιομενη ασπρη μπαρα , στην τερμα αριστερη πλευρα, οι 2 πρωτες στηλες κρατουσαν ενα πρασινο χρωμα (οχι σε ολο το μηκος τους αλλα στο μεγαλυτερο κομματι).
Ποτε δε μου το εχει κανει σε κανονικη λειτουργια.
Παιζει να εμφανισει προβλημα στο μελλον?

Παντως σε υλικο 1080ρ (ριπαρισμενο στα 10 GB) οταν κινειται η καμερα δεξια-αριστερα γρηγορα, μου φαινεται οτι η εικονα ''κολλαει''.
Οταν η καμερα ειναι σταθερη no prob.
Και γενικα σε σκηνες με πολυ ασπρο δε τα παει καλα.

Kαλησπερα να ρωτησω κατι,το θεμα με της αναλαμπες που κανει η οθονη το εχει και σε ενα μικρο βαθμο και η δικια μου,αλλες φορες γινετε και λιγο ενοχλητικο ειδικα σε λευκα κομματια της ταινιας η οτιδηποτε παιζει,το ερωτημα ειναι πως σε καποιες χ ωρες λειτουργειας θα εξαφανιστουν η θα ειναι μονιμο το φαινομενο?Η tv μου μολις εγραψε 200 ωρες ειναι εντελως αριθμηστη και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.:aktion033:

Υ.Γ.Καμμια ιδιαιτερη συμβουλη για την ρυθμιση της ΤV μου θα ηταν ευπροσδεκτη.Ευχαριστω.

Παντως σε υλικο 1080ρ (ριπαρισμενο στα 10 GB) οταν κινειται η καμερα δεξια-αριστερα γρηγορα, μου φαινεται οτι η εικονα ''κολλαει''.

Με τι παιζεις το υλικο αυτο? Απο τον media player της τηλεορασης?

Δοκιμασε να βαλεις το IFC στο "μετριο".

Με το WD TV v2.
Δοκιμασα στο μετριο αλλα φαινεται πολυ παραξενη η εικονα, σα σαπουνοπερα που λεν.