Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οταν βαζω κυλιομενη μπαρα , οι πρωτες 2 καθετες στηλες απο αριστερα παιρνουν πρασινο χρωμα . Ειναι ανησυχητικο?

Παντως επαιξα προ και οταν αλλαζει γρηγορα η εικονα φαινεται τραιλινγκ.

Αν αναφερεσαι στο προ τοτε απλα το ανεφερα ;)

Εμενα με προβληματιζει το πρασινο που μενει ακομα και οταν η λευκη κυλιομενη ειναι στο κεντρο και μετα, δε νομιζω δλδ να ειναι phosphor trailing :(

Εγώ είμαι από αυτούς που βλέπουν phosphor trailing (δυστυχώς:bigcry:) και μάλιστα πολύ. Όταν υπάρχει κίνηση στην εικόνα (τηλεοπτικό ή υψηλής ανάλυσης), βλέπω και τα "ίχνη".

Στα περιγράμματα των προσώπων είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όπου μοιάζει το περίγραμμα να επαναλαμβάνεται πολλές φορές προς τη φορά της κίνησης, με διάφορα χρώματα όχι μόνο πράσινο!
Όταν σταματήσει η κίνηση η εικόνα γίνεται και πάλι τέλεια...
Βέβαια το φαινόμενο είναι πολύ έντονο μόνο σε σκηνές όπου η κάμερα "γκαζώνει" :vroam:πάνω στον οριζόντιο άξονα.

Και στις LCD όμως μπορεί να μην υπάρχει phosphor trailing αλλά υπάρχει μια έντονη "θολούρα" (στις ανάλογες σκηνές) επίσεις ενοχλητική.

Θα το γυρίσω μου φαίνεται σε ταινίες "σινεφίλ":laugh::rofl::flipout:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και στις LCD όμως μπορεί να μην υπάρχει phosphor trailing αλλά υπάρχει μια έντονη "θολούρα" (στις ανάλογες σκηνές) επίσεις ενοχλητική.

Δυστυχώς τέλεια τεχνολογία απεικόνισης δεν υπάρχει. Πρέπει να σταθμίσεις τι σε ενοχλεί λιγότερο για να επιλέξεις τηλεόραση...

Επίσης στην plasma μου βλέπω (συχνά) ένα ελαφρύ τρεμόπαιγμα - σε φωτεινές σκηνές (σαν να αυξομειώνεται η ένταση του φωτός με γρήγορη συχνότητα - όπως στο strobe-light). Που οφείλεται αυτό;
(Πάντως UFO δεν βλέπω:stoned::laugh: ούτε φωνές περίεργες ακούω:flipout:)

Δεν είναι θέμα ευαισθησίας. Τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν λόγω τεχνολογίας, οπότε είναι αναμενόμενο να τα βλέπουμε...

καλησπερίζω το φόρουμ ως νέο μέλος και δίνω τα θερμά
μου συγχαρητήρια στα εξαίρετα μέλη του που με επηρέασαν
στην λήψη της απόφασης να πάρω την Panasonic TX-P50 G30. Την έχω περίπου
40 μέρες και είμαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά έχω παρατηρήσει ένα πρόβλημα.
Στα επίγεια ψηφιακά(ιδίως στο ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤ1,ΑΛΦΑ)καθώς και σε ταινίες DVD αλλά και στα ψηφιακά κανάλια της Νόβα συμβαίνει το εξής πρόβλημα: γύρω-γύρω από τα σώματα των ηθοποιών και γύρω-γύρω από τα πρόσωπα(κυρίως σε σειρές και σε κοντινά πλάνα) παρατηρώ μαύρες οριζόντιες παράλληλες γραμμές μικρές σε πάχος και οι οποίες εμφανίζονται και στους υπότιτλους ιδίως όταν αυτοί αλλάζουν(στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί όταν αλλάζουν). Το φαινόμενο είναι εμφανές και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ιδίως στα επίγεια ψηφιακά. Είναι πιο έντονες αυτές οι παράλληλες γραμμές στα χείλη και στα δόντια των ηθοποιών ιδίως στα κοντινά πλάνα στο πρόσωπο.
Έχει σχέση με το De-interlace; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να το λύσω;

ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά έχω δοκιμάσει όλες
τις ρυθμίσεις που προτείνετε και δεν υπάρχει λύση.
έχω βάλει στο ON αλλά και στο OFF όλες τις έξτρα συθμίσεις (IFC κ.λ.π)
αλλά τα ίδια.
δηλαδή τα σώματα-πρόσωπα στο περίγραμμα τους
εμφανίζονται στην τηλεόραση με ορατά τα pixels σε μορφή
ψηφιδωτού, δηλαδή βλέπεις π.χ το στόμα και τα δόντια του παρουσιαστή
αλλά είναι σαν να το βλέπεις σε εικόνα χαμηλής ανάλυσης και
ουσιαστικά νομίζεις ότι βλέπεις ψηφιδωτό από τετραγωνάκια που σχηματίζουν
το στόμα.Δηλαδή χωρίζει τα χείλη σε φέτες από οριζόντιες γραμμές παράλληλες κα.Το ίδιο κάνει και στους υπότιτλους κάτω και ιδίως όταν
αλλάζουν οι υπότιτλοι ή υπάρχουν κυλιόμενοι τίτλοι αυτοί τρέμουν έντονα
και τους χωρίζει σε φέτες με μικρές παράλληλες μαύρες γραμμές.
Μήπως έχει να κάνει με την χαμηλή ποιότητα του επίγειου ψηφιακού σήματος των καναλιών; Στα HD κανάλια της NOVA δεν το κάνει παρά μόνο
στους υπότιτλους και όχι πάντα.

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία για να καταλάβουμε τι εννοείς;
θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφία διότι
το πρόβλημα δεν εμφανίζεται πάντα και το κάνει κυρίως
όταν η τηλεόραση έχει δουλέψει κάποιες ώρες.θα επανέλθω

Αυτό που περιγράφεις, μοιάζει με πρόβλημα που δημιουργείται από αδύναμο ψηφιακό σήμα. Αλλά αφού λες ότι το κάνει και σε αναπαραγωγή DVD τότε σίγουρα δεν είναι αυτό.
Κατά καιρούς έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο ("μαύρες οριζόντιες παράλληλες γραμμές μικρές σε πάχος") αλλά μόνο σε υποτίτλους.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό που περιγράφεις, μοιάζει με πρόβλημα που δημιουργείται από αδύναμο ψηφιακό σήμα. Αλλά αφού λες ότι το κάνει και σε αναπαραγωγή DVD τότε σίγουρα δεν είναι αυτό.
Κατά καιρούς έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο ("μαύρες οριζόντιες παράλληλες γραμμές μικρές σε πάχος") αλλά μόνο σε υποτίτλους.

όχι, δεν έχω αδύναμο σήμα, αυτό το ξέρω σίγουρα. Το κάνει
σε όλες τις πηγές, και σε Νόβα και σε DVD.
Αν και δεν το κάνει συνεχώς προσπάθησα να φωτογραφίσω κάποιες
στιγμές και παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες όπου δεν το κάνει έντονα
και γι'αυτό θα προσπαθήσω να ξαναφωτογραφίσω σε ποιό έντονες αναλαμπές του προβλήματος(ιδίως στους κυματισμούς που κάνει
στους υπότιτλους προσθέτοντάς τους μαύρες οριζόντιες παράλληλες γραμμές).
1)Από πρωϊνή παλιά σειρά της ΕΤ1(κυματισμοί)

2) Από τρέιλερ του Μάστερ-Σεφ στο μέγκα(πιξέλιασμα και
περιγράμματα από πλάτη ηθοποιών χωρίς ίσιες γραμμές,αλλά κυματιστές)

To 1 είναι θέμα de-interlacing, το οποίο μπορεί να είναι και θέμα της ΕΡΤ, λόγω παλιού υλικού. Το υλικό του μέγκα, φαίνεται σαν να δίνει ο δέκτης χαμηλή ανάλυση.

Αν κατάλαβα καλά, όλα αυτά είναι μέσω του δέκτη της νόβα; Τι ανάλυση δίνει ο δέκτης στην έξοδο; Τον έχεις συνδέσει μέσω HDMI;

δοκίμασε με το ifc κλειστό - και ανιχνευση υλικού από φιλμ - off. επίσης στη νόβα τι σήμα δίνεις 1080i/50. δοκιμασε να της δώσεις 576i (δεν ξέρω αν το υποστηρίζει) να κάνει το upscale η τιβι και όχι ο δέκτης.

ευχαριστώ πολύ για το ενφιαφέρον.
τα έχω όλα OFF, και το IFC και τα υπόλοιπα.
οι εικόνες που παρέθεσα είναι από τον δικό της δέκτη της tv,
δεν είναι από νόβα.
το πρόβλημα το παρατηρώ έντονα σε σειρές του Μέγκα
κυρίως. λέτε να είναι λόγω χαμηλής ανάλυσης των ίδιων των σειρών;

Last edited: