Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παιδιά, ξαναρώτησα, έχει υποδοχή vga η τηλεόραση???

και αν όχι, μπορώ να συνδέσω από svga σε hdmi...???

Μπορείς να δοκιμάσεις με εναν μετατροπέα απο αναλογικό vga (που εχει το laptop) σε ψηφιακό vga και καπάκι ενα απο ψηφιακό vga σε hdmi...
Δεν το εχω κάνει, όμως απο μετατροπή ψηφιακού vga σε HDmi παίζει καλά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώ

Μάλλον έχω παραπάνω απο όσο χρειάζετε!!!
Λοιπον σήμερα το σύνδεσα και με internet (μέσω bridge που δανείστηκα απο φίλο) και είδα και το viera connect!!, έκανε και update στο firmware!

Αυτό που παρατήρησα (και το έκανε και πρίν το update) είναι πως εχω κατεβάσει ενα mkv (το ice age 3) και με τον player της τηλεόρασης μου το παίζει με σπασίματα (καμιά φορά πιξελιάζει και όλη την οθόνη). Δοκιμάζοντας το με τον player του blu-ray player (αυτό που ήταν δώρο με την τηλέόραση panasonic dmp-bd75) εκεί μου το παίζει άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα!!!

Γενικώς ο player της τηλεόρασης τί λέει απο απόδοση? ή να φταίει κάτι άλλο?
Πάντα ειχα την αίσθηση οτι η Panasonic βάζει media player απλα για να φαίνεται στα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. Η επιδόσεις του είναι αμφισβητήσιμες και πολλοί εδω προτείνουν αγορά εξωτερικού mp

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώ

Πάντα ειχα την αίσθηση οτι η Panasonic βάζει media player απλα για να φαίνεται στα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. Η επιδόσεις του είναι αμφισβητήσιμες και πολλοί εδω προτείνουν αγορά εξωτερικού mp

Μάλιστα! Το φαντάστηκα να σου πώ την αλήθεια! Κρίμα όμως! Και στην αρχή νόμιζα φταίει το αρχείο ωσπου το δοκίμασα με τον player του blue ray και έπαιζε άψογα

Δοκίμασε να το περάσεις και μια απ'το mkvmerge με το remove header compresion enabled. Σε μένα έτσι παίζουν. Αν το αρχείο είναι πολύ υψηλού bitrate κάνει σπασίματα. Τι μέγεθος έχει το αρχείο σου?

Δοκίμασε να το περάσεις και μια απ'το mkvmerge με το remove header compresion enabled. Σε μένα έτσι παίζουν. Αν το αρχείο είναι πολύ υψηλού bitrate κάνει σπασίματα. Τι μέγεθος έχει το αρχείο σου?

Είναι 9.5 Gb περίπου, αυτο το mkvmerge τί κάνει ακριβώς?

Συγχωνεύει streams audio, video, subtitles κτλ σε mkv, δες εδώ. Σε 9,5GB δεν θα έπρεπε να κολλάει νομίζω.

Συγχωνεύει streams audio, video, subtitles κτλ σε mkv, δες εδώ. Σε 9,5GB δεν θα έπρεπε να κολλάει νομίζω.
Σ ευχαριστώ για το Link θα το τσεκάρω! Τώρα για το οτι 9.5 gb έπρεπε να το παίζει τί να πώ! Το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως απ τον player του blueray το παίζει άψογα! Βέβαια μόνο με αυτή την ταινία δοκίμασα οπότε...βλέπουμε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σ ευχαριστώ για το Link θα το τσεκάρω! Τώρα για το οτι 9.5 gb έπρεπε να το παίζει τί να πώ! Το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως απ τον player του blueray το παίζει άψογα! Βέβαια μόνο με αυτή την ταινία δοκίμασα οπότε...βλέπουμε

Το λέω γιατί η δικιά μου (UT30) έχει παίξει και μεγαλύτερα αρχεία (υποθέτω μιλάμε για ταινίες 100+ λεπτών έτσι?). Απλά θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μία που κόλλαγε και αφού την πέρασα απ'το mkvmerge με remove header compresion την έπαιξε νεράκι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορείς να δοκιμάσεις με εναν μετατροπέα απο αναλογικό vga (που εχει το laptop) σε ψηφιακό vga και καπάκι ενα απο ψηφιακό vga σε hdmi...
Δεν το εχω κάνει, όμως απο μετατροπή ψηφιακού vga σε HDmi παίζει καλά

ευχαριστώ, κάποιο link...???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ευχαριστώ, κάποιο link...???

Απο ότι είδα υπάρχει και αυτό!
hdmi2vga.jpg

http://digitop.gr/product_info.php?cPath=16_31&products_id=173

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/15462-Convert-Vga-to-Hdmi

Το καλωδιο αυτο δεν βλεπω πως μπορει να δουλεψει. Η μια εξοδος ειναι αναλογικη (VGA) και η αλλη ψηφιακη (HDMI).

Απο το Digitop:
Παρακαλούμε να ελέγξετε τις συνδέσεις των συσκευών σας προσεκτικά προτού εκτελέσετε παραγγελία. Σημαντικό είναι η VGA να υποστηρίζει έξοδο ψηφιακού σήματος μέσα από αυτήν !!!

Δεν έχω ξανακουσει για VGA με ψηφιακό σήμα.

Παιδιά,πριν από 3 βδομάδες, παρατήρησα ένα IR στο μέρος που εμφανίζονται οι υποτίτλου.
Έτσι από κείνη την μέρα παίζει τουλάχιστον 5-6 ώρες την μέρα σε τηλεοπτικό ή χιόνι σε φουλ ρυθμίσεις αντίθεσης, φωτεινότητας.
Μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί αρκετά αλλά φαίνεται ακόμα, στο γκρι και άσπρο περισσότερο στα άλλα χρώματα δεν το διακρίνεις εύκολα.
Τι άλλο μπορώ να κάνω για να φύγει τελείως ή οδεύει προς burn-in?

Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να τραβήξω φωτογραφία άλλα με το κινητό που έχω και χωρίς φωτογραφική δεν γίνεται.
Είχα το ίδιο πρόβλημα στην G10 αλλά έφυγε μόνο του, όσο έγραφε ώρες η τηλεόραση. Δεν έκανα κάτι συγκεκριμένο, μάλλον ωρίμασε το panel.

Και έπαιζες και υλικό με υπότιτλους κανονικά ?

Βεβαίως, ματρόσκες 2.35:1 με τους υπότιτλους μέσα στις μαύρες μπάρες. Το ίχνος έμενε για κανένα 15λεπτο και μετά έφευγε, παίζοντας υλικό 16:9

Παιδιά,πριν από 3 βδομάδες, παρατήρησα ένα IR στο μέρος που εμφανίζονται οι υποτίτλου.
Έτσι από κείνη την μέρα παίζει τουλάχιστον 5-6 ώρες την μέρα σε τηλεοπτικό ή χιόνι σε φουλ ρυθμίσεις αντίθεσης, φωτεινότητας.
Μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί αρκετά αλλά φαίνεται ακόμα, στο γκρι και άσπρο περισσότερο στα άλλα χρώματα δεν το διακρίνεις εύκολα.

Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να τραβήξω φωτογραφία άλλα με το κινητό που έχω και χωρίς φωτογραφική δεν γίνεται.

Είχα το ίδιο πρόβλημα στην G10 αλλά έφυγε μόνο του, όσο έγραφε ώρες η τηλεόραση. Δεν έκανα κάτι συγκεκριμένο, μάλλον ωρίμασε το panel.

To είχα πάθει και εγώ στη U10 μου, μετά από υποβολή της σε βαρβαρότητα... :p

Περί τις 400 ώρες, είχα ένα μικρό θεματάκι επίμονου image retention, το οποίο είχε προκληθεί από τους υπότιτλους, όταν είχα δει καμμιά 80αριά επεισόδια Lost, χωρίς η τηλεόραση να παίξει τίποτα άλλο στο ενδιάμεσο. Φαινόταν μόνο στο μαύρο και από κοντινή απόσταση και μετά από περίπου 40-50 ώρες κανονικής λειτουργίας, χωρίς υπότιτλους, εξαφανίστηκε τελείως.

Δεν έμεινε κανένα μόνιμο σημάδι στην τηλεόραση:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/1153-Burn-In...?p=1056183285&viewfull=1#post1056183285

Όταν η τηλεόραση υποβλήθηκε ξανά σε αντίστοιχα μαρτύρια, σε μεταγενέστερη φάση της ζωής της (μετά τις 1500 ώρες), δεν υπήρξε ούτε καν η υπόνοια επίμονου image retention...

Καλό ειναι, αν το επιτρέπει η πηγή σου, να ρυθμίσεις το χρώμα υποτίτλων σε κάποια απόχρωση του γκρι ή/και ημιδιαφανές αντι και το λευκό. Ως χρώμα ειναι πιο ευγενικό προς τις plasma.

To είχα πάθει και εγώ στη U10 μου, μετά από υποβολή της σε βαρβαρότητα... :p

Δεν έμεινε κανένα μόνιμο σημάδι στην τηλεόραση:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/1153-Burn-In...?p=1056183285&viewfull=1#post1056183285

Όταν η τηλεόραση υποβλήθηκε ξανά σε αντίστοιχα μαρτύρια, σε μεταγενέστερη φάση της ζωής της (μετά τις 1500 ώρες), δεν υπήρξε ούτε καν η υπόνοια επίμονου image retention...

Το θέμα μου είναι ότι δεν έχει φύγει τελείως μετά από τουλάχιστον 150 ώρες που παίζει χωρίς υπότιτλους. Τώρα είμαι στις 850 ώρες λειτουργίας.
Το IR από ότι κατάλαβα έγινε από κάτι 4 ώρα που χτύπαγε για 10 μέρες βλέποντας house. Όμως έπαιζα ενδιάμεσα των ημερών σε τηλεοπτικό κανένα 2ωρό.
Στην αρχή όταν το πήρα χαμπάρι φαινόταν σε πράσινο άσπρο μαύρο και γκρι. Τώρα μπορώ να πω ότι φαίνεται άχνα σε άσπρο και γκρι.

Τι λες θα φύγει τελείως ή θα μείνει αυτό το απαλό? (και να μείνει δεν με πειράζει πολύ απλώς έχω κουραστεί λίγο επειδή δεν μπορώ να δω ταινίες/σειρές και παίζω περισσότερο σε φουλ δυναμικό σε zoom τηλεοπτικών ή χιόνι)

Last edited:
150 ώρες και δεν έχει φύγει;! Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αυτό δεν είναι καλό σημάδι...

Δοκίμασε αυτό που προτείνει ο φίλος Kostas_Y ή άλλαξε θέση στους υπότιτλους, αν έχεις αυτή τη δυνατότητα...

150 ώρες και δεν έχει φύγει;! Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αυτό δεν είναι καλό σημάδι...

Δοκίμασε αυτό που προτείνει ο φίλος Kostas_Y ή άλλαξε θέση στους υπότιτλους, αν έχεις αυτή τη δυνατότητα...

Δεν θα έπρεπε να έχει IR απο βίντεο 16:9 όπως τα επεισόδια του House, εφόσον οι υπότιτλοι είναι μέσα στην εικόνα. Μόνο όταν παίζει 2.35:1 και οι υπότιτλοι είναι στις μαύρες μπάρες (έχουμε δηλαδή την μεγαλύτερη αντίθεση χρωμάτων) μένει κάποιο ίχνος.