Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

SERVICE MENU

Κρατάμε πατημένο το –V στα πλάγια της τηλεόρασης (αν και δεν παίζει ρόλο, προτείνω να είμαστε σε μια είσοδο της τηλεόρασης π.χ. HDMI 1, για να μην αλλάζει κανάλια) και πατάμε τρεις φορές το 0 (000) στο τηλεκοντρόλ.

Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ‛StartAdjustment’ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζονται δύο πίνακες, μας ενδιαφέρει ο αριστερά, όπου η περιήγηση (πάνω-κάτω) γίνεται με τα πλήκτρα 1 & 2 του τηλεκοντρόλ.
-------------------------------------------------------------------------
Για να δούμε τις ώρες:

Πατάμε το 2 στο τηλεκοντρόλ για να εμφανιστεί στον αριστερά πίνακα το υπομενού SRV-TOOL και πατάμε ΟΚ.

Εμφανίζεται ένας άλλος πίνακας με δύο στήλες, στα κελιά του πίνακα ορατά στοιχεία είναι μόνο τα TD2Microde, FlashRom, PTCT. Με τον κέρσορα του τηλεκοντρόλ πηγαίνουμε στο κελί που βρίσκεται δεξιά του PTCT:00.00.00.00.00, ώστε να φωτιστεί (εξακολουθεί να μην φαίνεται τίποτα).

Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο MUTE στο τηλεκοντρόλ, και voila εμφανίζονται με κόκκινα γράμματα οι ώρες λειτουργίας και το πόσες φόρες έχει ανοίξει η τηλεόραση.

Για έξοδο κρατάμε 2-3 δευτερόλεπτα το κουμπί ON/OFF στο εμπρός μέρος της τηλεόρασης και το αφήνουμε για να κλείσει η συσκευή.
-------------------------------------------------------------------------

****ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ****

Μετά το –V/000 και την περιήγηση στον αριστερό πίνακα με τα πλήκτρα 1 & 2 μπορεί να πάτε σε κάποιο υπομενού και να δείτε κάποιους αριθμούς να αλλάζουν συνεχώς από μόνοι τους, μην φοβηθείτε….

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΠΟΤΕ...

******ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- )******

….οποιαδήποτε στιγμή πατήσετε το EXIT θα βγείτε από το SERVICEMENU.

Γεια σας παλικαρια.το κουμπί ON/OFF στο εμπρός μέρος της τηλεόρασης,μηπως εννοει στο πλαι;,γιατι μπροστα δεν το βρισκω

Στο εμπρός μέρος το είχαν οι συσκευές της σειράς 10. Δεν το βλέπω στην ίδια θέση στην G30, λογικά είναι αυτό που βλέπεις στο πλάι.

Στο εμπρός μέρος το είχαν οι συσκευές της σειράς 10. Δεν το βλέπω στην ίδια θέση στην G30, λογικά είναι αυτό που βλέπεις στο πλάι.

Ναι στο πλαι ειναι γραφει και power οντος το ειχε η σειρα 10 οπως στην g 10 που χα.

Την εχω μια εβδομαδα τωρα (620 ) εχει 'γραψει' περιπου 30h και απο ταινια προλαβα να δω το avatar rip-αρισμενο...
Πραγματικα η εικονα ειναι 'συγκλονιστικη' αλλα ακομα δεν λεω πολλα γιατι θελω να την δουλεψω αρκετα για μορφωσω αποψη.
Προς το παρον προβληματα δεν υπαρχουν το panel ειναι οκ και εκανα update το τελευταιο firm.
το viera λιγο με ζοριζει.
Περισσοτερα εν'καιρω

μαζευτηκαμε σε ενα φιλο μου και παιζαμε ενα επιτραπεζιο και αποτελεσμα απο την ατσουμπαλοτητα μου,εφυγε ενα πιονι και εσπασα το πανελ της 42 g30 που ειχε..μιλαμε για ζημια οχι αστεια..το πανελ εσπασε σε πολα σημεια και μια ρωγμη καθετη στην μεση του πανελ μεχρι πανω....η τηλεοραση ηταν 2 μηνων αγορασμενη απο το public με 5ετη εγγυηση...το ξενερωμα τεραστιο και ποιο πολυ για μενα που αναγκαζομαι να την πληρωσω..g30 δεν υπαρχει τελος δεν θα ξαναρθει οποτε πηγαμε σε λυση 42αρας led panasonic η οποια παιζει εξαιρετικα...

το θεμα ειναι να την δωσω για ανταλακτικα η να βρω καμια καμενη που δεν εχει προβλημα το πανελ της και να την φτιαξω.αλλα αυτες θα ειναι ακομα στην εγγυηση..

αν καποιος χρειαστει κατι ας μου στειλει ενα πμ. :(

μαζευτηκαμε σε ενα φιλο μου και παιζαμε ενα επιτραπεζιο και αποτελεσμα απο την ατσουμπαλοτητα μου,εφυγε ενα πιονι και εσπασα το πανελ της 42 g30 που ειχε..μιλαμε για ζημια οχι αστεια..το πανελ εσπασε σε πολα σημεια και μια ρωγμη καθετη στην μεση του πανελ μεχρι πανω....η τηλεοραση ηταν 2 μηνων αγορασμενη απο το public με 5ετη εγγυηση...το ξενερωμα τεραστιο και ποιο πολυ για μενα που αναγκαζομαι να την πληρωσω..g30 δεν υπαρχει τελος δεν θα ξαναρθει οποτε πηγαμε σε λυση 42αρας led panasonic η οποια παιζει εξαιρετικα...

το θεμα ειναι να την δωσω για ανταλακτικα η να βρω καμια καμενη που δεν εχει προβλημα το πανελ της και να την φτιαξω.αλλα αυτες θα ειναι ακομα στην εγγυηση..

Στην αντιπροσωπία ρώτησες πόσο κάνει αλλαγή πάνελ; Αν σου την αλλάξουν εκεί θα συνεχίσεις να έχεις την εγγύηση..

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μου φαινετε παραξενο φιλος γιατη εγω εχω διαβασει καπου δεν θυμαμαι τωρα που αλλα ηταν επισιμο αυτο,οτι αντεχει το πανελ 5 τζαουλ δυναμη-κρουση (δεν θυμαμαι αν το τζαουλ ειναι σωστη μετρηση)και εχω να ομολογησω οτι σε demo καταστηματον εχω ριξει αρκετο ξυλο-μπουνιδια σε πανελ της πανασονικ(plasma)και εχω δει καλα να αντεχει:rifle:.συλληπιτιρια να πω φιλος ευχομαι να βρεις ακρη.Φιλικα -bye-

δεν εχω ρωτησει επισημα την πανασονικ,αλλα μου ειπε ενας πωλητης χρονια στις τηλεορασεις σιγουρα 1000αρικο..ετσι και αλλιως το πανελ ποτε δεν συμφερε να το φτιαξεις..

teza προφανος λες για το εξωτερικο τζαμι(το οποιο δεν επαθε τιποτα ουτε γρατζουνια!)και οχι για το πανελ...το πανελ κυριολεκτικα διαλυθηκε.το αντικειμενο που πεταξα ηταν ξυλινο και να ηταν το πολυ 300γρ..σε σχημα κυλινδρικο πως ειναι το γκρι στρογγυλο χαρτονακι στο χαρτι υγειας..θα σας βαλω φωτο να δειτε για τι ζημια μιλαμε...

τωρα υπομονη μπας και βρω στο μελλον κατι και φτιαχτει η χρειαστει για ανταλακτικα..

Σημερα το Βραδυ γυρω στις 23.30' συμπληρωνει η τιβι τις 200 ωρες.Ποιες ειναι οι ποιο καταλληλες ρυθμισεις κατοπιν για να βαλω;

Μετά απο 2 μέρες κατοχής της 46G30 αποφάσισα να την πακετάρω και να την στείλω όπως είναι...Η σύντομη εμπειρία μου έχει ως εξής:

1. Άψογα χρώματα, out of the box, καλύτερα απο τις περισσoτερες LED.

2. με το που την ανοίγω και κάνει auto-search για κανάλια βλέπω αριστερά στην οθόνη στο κλασικό γκρι πινακάκι με τις λεπτομέρειες των καναλιών πράσινο αχνό συννεφάκι. Βάζω το DVD στρωσίματος σε γκρι φόντο και βλέπω διάφορα αχνά πράσινα σημεία πάνω στην οθόνη (περιμετρικά του κέντρου)... Κλασσικό green splodge/tinge που έχουν βγάλει πολλές panny φέτος. Κάνω update to firmware καμία αλλαγή.

3. Σε φωτεινές εικόνες (ειδικά σε ασπρο φοντο) το τρεμόπαγμα την οθόνης (παλμικό φως) είναι τέτοιο πού με πιάνει ναυτία μετά απο κάποια ώρα. Η κοπέλα μου δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, οπότε είναι μάλλον δική μου ευαισθησία. Στα 50Hz στο pc δεν παλεύονταν με τπτ sta 60Hz λίγο καλύτερα, αλλά ακόμα χάλια. Η VT βγάζει και 96Hz απ' όσο ξέρω οπότε ίσως παλεύεται καλύτερα.

4. Νομίζω έκανε 1:1 (overscan off, 16:9) με το pc (hdmi, GTX560ti) αλλά η καθαρότητα της οθόνης χάλια. Δύσκολα να διαβάσεις κείμενο απο browser πχ για πάνω απο μερικά λεπτά...

All in all, φαντάζομαι για όποιον δεν έχει την ευαισθησία μου και δεν την χρησιμοποιεί με το pc του, είναι πολύ τίμια επιλογή για home cinema. Θα την κρατήσω 2-3 μέρες ακόμα να παίξω, αλλά ήδη παρήγγειλα την philips PFL7606 ambilight, και ελπίζω να βρώ την υγειά μου. Χειρότερα μαύρα, γωνίες θέασης κλπ, αλλα απο το να βγάζω τα μάτια μου και να παρακαλάω μην μου σκάσει κανένα ακόμα πρόβλημα, χίλιες φορές...

Άμα γίνει πάλι η πανασόνικ σοβαρή/αξιόπιστη εταιρία, τα ξαναλέμε...Είναι και άλλα πράγματα που μετράνε εκτός απο τα επίπεδα μαύρου σε μια τηλεόραση σήμερα...

Μετά απο 2 μέρες κατοχής της 46G30 αποφάσισα να την πακετάρω και να την στείλω όπως είναι...Η σύντομη εμπειρία μου έχει ως εξής:

1. Άψογα χρώματα, out of the box, καλύτερα απο τις περισσoτερες LED.

2. με το που την ανοίγω και κάνει auto-search για κανάλια βλέπω αριστερά στην οθόνη στο κλασικό γκρι πινακάκι με τις λεπτομέρειες των καναλιών πράσινο αχνό συννεφάκι. Βάζω το DVD στρωσίματος σε γκρι φόντο και βλέπω διάφορα αχνά πράσινα σημεία πάνω στην οθόνη (περιμετρικά του κέντρου)... Κλασσικό green splodge/tinge που έχουν βγάλει πολλές panny φέτος. Κάνω update to firmware καμία αλλαγή.

3. Σε φωτεινές εικόνες (ειδικά σε ασπρο φοντο) το τρεμόπαγμα την οθόνης (παλμικό φως) είναι τέτοιο πού με πιάνει ναυτία μετά απο κάποια ώρα. Η κοπέλα μου δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, οπότε είναι μάλλον δική μου ευαισθησία. Στα 50Hz στο pc δεν παλεύονταν με τπτ sta 60Hz λίγο καλύτερα, αλλά ακόμα χάλια. Η VT βγάζει και 96Hz απ' όσο ξέρω οπότε ίσως παλεύεται καλύτερα.

4. Νομίζω έκανε 1:1 (overscan off, 16:9) με το pc (hdmi, GTX560ti) αλλά η καθαρότητα της οθόνης χάλια. Δύσκολα να διαβάσεις κείμενο απο browser πχ για πάνω απο μερικά λεπτά...

All in all, φαντάζομαι για όποιον δεν έχει την ευαισθησία μου και δεν την χρησιμοποιεί με το pc του, είναι πολύ τίμια επιλογή για home cinema. Θα την κρατήσω 2-3 μέρες ακόμα να παίξω, αλλά ήδη παρήγγειλα την philips PFL7606 ambilight, και ελπίζω να βρώ την υγειά μου. Χειρότερα μαύρα, γωνίες θέασης κλπ, αλλα απο το να βγάζω τα μάτια μου και να παρακαλάω μην μου σκάσει κανένα ακόμα πρόβλημα, χίλιες φορές...

Άμα γίνει πάλι η πανασόνικ σοβαρή/αξιόπιστη εταιρία, τα ξαναλέμε...Είναι και άλλα πράγματα που μετράνε εκτός απο τα επίπεδα μαύρου σε μια τηλεόραση σήμερα...

Φίλε μου είμαι κάτοχος παλαιότερης τηλεόρασης (U10) , την οποία απο τις 0 ώρες την σύνδεσα στο pc. Αρχικά όντως δεν την πάλευε , έντονο flickering και "ζούληγμα" textures. Μετά απο πολύ στρώσιμο και περίπου στις 300 ώρες , η tv μεταμορφώθηκε ολοσχερώς. Πλέον με sharpness στο 0 , έδινε μια native αίσθηση στο desktop η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα. Μπορώ άνετα να κάνω browsing σε forums κλπ χωρίς να κουράζονται τα μάτια.Βέβαια εγώ κάθομαι και κοντά - 1,5μ. Πάντως δεν αναιρώ αυτά που λές διότι τις πρώτες 200 ώρες , όντως δεν παλευότανε !!

Φίλε mellodos παίζει να έχεις και δίκιο γιατί το flickering μπορεί να το συνηθίσω και η εικόνα να καθαρίσει, αλλά αν υπολογίσεις και την μεγάλη πιθανότητα να μου βγάλει προβλήματα, είναι μεγάλο το ρίσκο...επειδή πρέπει να την επιστρέψω μέσα σε 1 βδομάδα max δεν θα προλάβω να γράψω τόσες ώρες ώστε να παρατηρήσω ιδίοις όμμασι αλλαγή. Άρα θα την στείλω τώρα και θα πάω στα σίγουρα...

Φίλε οι plasma γενικώς είναι για ταινίες και τηλεοπτικό. Δεν προορίζονται ούτε προτείνονται για χρήση pc (π.χ. για γράψιμο κειμένων στο word, web browsing κτλ). Άρα προφανώς έκανες λάθος επιλογή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η panasonic είναι ασόβαρη εταιρία. Απλώς εσύ δεν έκανες σωστή έρευνα αγοράς, ώστε να επιλέξεις tv που να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Στα 50Hz στο pc δεν παλεύονταν με τπτ sta 60Hz λίγο καλύτερα, αλλά ακόμα χάλια. Η VT βγάζει και 96Hz απ' όσο ξέρω οπότε ίσως παλεύεται καλύτερα.

Εδώ μάλλον έπεσες θύμα του placebo... :p

H Ευρωπαϊκή G30, ανανεώνει σε πραγματικά 60, 96 και 100Hz, με σήματα 60, 24 και 50Hz αντίστοιχα...

Ο περιορισμός της δυνατότητας 96Hz στην VT, ισχύει μόνο για την Αμερικάνικη γκάμα... ;)

Last edited:
Παιδιά κατ αρχήν, δεν θεωρώ οτι δεν έκανα έρευνα αγοράς καθώς για τις ανάγκες μου (HD ταινίες, gaming apo pc) θα ήταν ιδανική. Κατα δεύτερον η τηλεόραση δέχεται σήμα απο το pc σε 24Hz, 50Hz, 60Hz και κάτι ενδιάμεσα. Στα 50Hz ήταν όντως χειρότερα, απ' ότι στα 60Ηz και δεν υπάρχει θέμα placebo. Τα 96 και 100 δεν υποστηρίζονται σε σύνδεση απο PC.

Όσον αφορά τη σοβαρότητα της πανασόνικ, έχει βουίξει το σύμπαν με τα προβλήματα που έβγαλαν οι plasma της φέτος. Out of the box η δικιά μου, είχε πράσινα συννεφάκια αριστερά (περισσότερο) και δεξιά της οθόνης εμφανή στις γκρι αποχρώσεις. Έβαλα το the hunter χτες και σε κάτι πανοραμικά συννεφιασμένα τοπία ο ουρανός φαίνονταν πρασινωπός στο βάθος αντί για ασπρογκρι. Και όλα αυτά αφού έβαλα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να ελαττώσω το πράσινο (θέμα που έχει αναφερθεί σε όλα τα reviews, αλλά όλα της δίνουν άριστα στο τέλος).

Επίσης να αναφέρω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πήρα πλάσμα. Είχα την "τριπλάρει και σκοράρει" αν θυμάστε, που ήταν μεγάλο hit σε αυτό το forum. Μετά το δράμα με την αλλαγή πάνελ (κάθετες πράσινες και ροζ γραμμές) που χτύπησε τόσο κόσμο τότε και ακόμα τρέμει το φιλοκάρδι μας μην σκάσει εκτός εγγύησης, και ότι τραβήξαμε για την αντικατάστασή του απο την αντιπροσωπία (είχα φτάσει κοντά στη μήνυση), έλεγα πως ήταν μεμονομένο περιστατικό, αλλά απο τότε πάει όλο και χειρότερα. Μια τυχαία αναζήτηση στο google θα πείσει και τον πιο δύσπιστο για τα ατελείωτα threads παραπόνων. Για καμιά άλλη εταιρία δεν έχουν ειπωθεί τέτοια σχόλια όπως αυτά που διάβασα τις τελευταίες μέρες. Θέλω να δώ το μέλλον της γιατί ήταν ζημιογόνος φέτος ούτως η άλλως. Εκεί αναφέρομαι όταν μιλάω για "σοβαρότητα".

Τέλοσπάντων, δεν έχουν σημασία όλα τα παραπάνω απο τη στιγμή που όποιος την έχει τη χαίρεται, αλλα επειδή πολλοί που σκέφτονται αντίστοιχη αγορά μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή, αναφέρω την εμπειρία μου ιδιαίτερα για όσους έχουν παρόμοιες ευαισθησίες (στα μάτια κυρίως :Ρ).

Κατα δεύτερον η τηλεόραση δέχεται σήμα απο το pc σε 24Hz, 50Hz, 60Hz και κάτι ενδιάμεσα. Στα 50Hz ήταν όντως χειρότερα, απ' ότι στα 60Ηz και δεν υπάρχει θέμα placebo. Τα 96 και 100 δεν υποστηρίζονται σε σύνδεση απο PC.

Η G30 δεν ανανεώνει σε λιγότερα από 60Hz. Όταν της δίνεις σήμα 50Hz, προβάλλεται στα 100Hz με διπλασιασμό (όταν το IFC είναι κλειστό). Αν λοιπόν η συσκευή που είχες στη διάθεσή σου, είχε όντως περισσότερο flickering στα 100Hz σε σχέση με τα 60Hz, τότε μάλλον είχε κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα από τα green patches... ;)

Καλημέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.Αγόρασα μία G30 από multiramma συσκευασμένη στο κουτί της.Η τηλεόραση με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.Διαβάζοντας στο forum έμαθα για το στρώσιμο της plasma και ξεκίνησα με τα βασικά μόνο με τηλεοπτικό πρόγραμμα.Μετά από τρεις μέρες στο κάτω αριστερό μέρος παρατήρησα ενα αχνό πράσινο τετράγωνο 7cm x 7cm.Προβληματίστηκα και μπήκα να δω τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης και ω του θαύματος 1246 ώρες on/off 306 .Τι να τους κάνω?

Να τους πεις ότι η τηλεόραση είναι μεταχειρισμένη, και ότι την άνοιξες σήμερα (την είχες 3 μέρες στο κουτί γιατί δεν πρόλαβες να ασχοληθείς) και είχε ήδη συγχρονισμένα κανάλια, και φθορά στα πλαστικά (σκόνες, γρατζουνιές, κλπ).
Καλά, δεν την είδες ότι ήταν ανοιγμένη;
Μην πεις ότι μπήκες στο service menu. Πες ότι είχε ήδη κανάλια συγχρονισμένα μέσα. Και ότι η οθόνη έχει στάμπα.

Στα δικαστήρια πρέπει να τους πας και να ζητήσεις πίσω τα λεφτα σου συν αποζημίωση. Αμαν πια με τους απατεώνες!