Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλσπέρα,
Σκέφτομαι σοβαρά να προβώ στην αγορά της εν λόγω τηλεόρασης. Σε συζητήσεις μου όμως με κάποια άτομα και πωλητές μου ανέφεραν ότι ο αντιπρόσωπος της panasonic "INTERTECH" δεν είναι αξιόπιστος και αν συναντήσω πρόβλημα με την τελεόραση θα ταλαιπωρηθώ αρκετά. Επειδή εσείς εδώ θα έχετε μεγαλύτερη εμπειρεία πάνω σε αυτό θα ήθελα την γνώμη σας από πρώτο χέρι, δλδ από κάποιον που είχε προβλήματα με την τελεόρασή του και εξυπηρετήθηκε από τον εν λόγω αντιπρόσωπο.
Ευχαριστώ.

Αυτό που ρωτάς, είναι δύσκολο να απαντηθεί. Έχει και καλύτερους, έχει και χειρότερους εισαγωγείς. Πολλοί έχουν απευθυνθεί, και σε όλους προτάθηκε κάτι (συνήθως επισκευή). Εγώ θα έλεγα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...

Καλημερα σε ολους. Εχω 2 ερωτησεις. α) Πως λενε το παιδι που κανει calibration και πως μπορω να ερθω σε επαφη μαζι του και β) εχω φτασει τις 225 ωρες, να κανω τωρα calibration η να περιμενω και αλλο γιατι οπως διαβαζω η τηλεοραση συνεχως βελτιωνεται χρωματικα.

:offtopic:

Να προσθέσω και κάτι: εγώ δεν είπα ότι το τηλεοπτικό δεν είναι καλό στις πανασόνικ, είπα ότι είναι διαφορετικό από το εκπεμπόμενο, σε αρκετά σημεία ώστε να θεωρηθεί αναφοράς. Κάθε μάρκα έχει μια ταυτότητα στο τηλεοπτικό. Απλά, δεν θεωρώ ότι με μια πανασόνικ θα έκρινα αν το υλικό (digea ή nova) είναι καλό ή όχι. Για αυτή την διαπίστωση, θα προτιμούσα άλλη μάρκα.

Θα απέφευγα να κατηγορήσω την digea/nova/OTE για κακή ποιότητα, αν αποκλειστική πηγή ήταν μια πανασόνικ.

Βρε παλικαρια hdmi 1.4 ειναι ολες οι εισοδοι η μονο μια; και αυτο το κουφο που γραφει η θυρα hdmi 2 τι ειναι;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βρε παλικαρια hdmi 1.4 ειναι ολες οι εισοδοι η μονο μια; και αυτο το κουφο που γραφει η θυρα hdmi 2 τι ειναι;

Mία υλοποίηση HDMI 1.4 δεν είναι υποχρεωτικό να υποστήριζει όλα τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά... 3D και content type υποστηρίζουν και οι 4 υποδοχές, ARC (Αudio Return Channel - Κανάλι επιστροφής ήχου) μόνο η 2 και Ethernet καμμία...

Να προσθέσω και κάτι: εγώ δεν είπα ότι το τηλεοπτικό δεν είναι καλό στις πανασόνικ, είπα ότι είναι διαφορετικό από το εκπεμπόμενο, σε αρκετά σημεία ώστε να θεωρηθεί αναφοράς.

Δηλαδή οποιαδήποτε τηλεόραση βελτιώνει το τηλεοπτικό σήμα (άρα επεμβαίνει σε αυτό) δεν μπορεί να θεωρηθεί "αναφοράς".

Αν και δεν έχω καταλάβει ακόμη τι μας ενδιαφέρει αν μια τηλεόραση είναι "αναφοράς" η καν τι θα πει αυτό.

Μάλλον έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και το έχεις ρίξει στις αμπελοφιλοσοφίες.

Αυτό να το θυμάμαι, μπορεί μετά την δίκη να μου δώσουν καμιά σειρά 50... :flipout:.

Μέχρι να γίνει η δίκη και να βγει και απόφαση θα περάσουν τόσα χρόνια που όχι για 50 αλλά ούτε για 90 δεν ξέρω αν θα μιλάμε. Και αν βγει και υπέρ σας η απόφαση που το βλέπω πολύ δύσκολο.

Να προσθέσω και κάτι: εγώ δεν είπα ότι το τηλεοπτικό δεν είναι καλό στις πανασόνικ, είπα ότι είναι διαφορετικό από το εκπεμπόμενο, σε αρκετά σημεία ώστε να θεωρηθεί αναφοράς.

Περνωντας ολο και περισσοτερο καιρο μαζι της παντως εχω να προσθεσω και εγω κατι.

Οτι σε καλα προγραμματα και σε προσεγμενο σημα sd οπως αυτο του Σκαι πχ μου αρεσει περισσοτερο απο την παλια μου trinitron.....Δεν το πιστευω κι εγω δηλαδη οτι συμβαινει αυτο αλλα συμβαινει.

Δηλαδή οποιαδήποτε τηλεόραση βελτιώνει το τηλεοπτικό σήμα (άρα επεμβαίνει σε αυτό) δεν μπορεί να θεωρηθεί "αναφοράς".

Αν και δεν έχω καταλάβει ακόμη τι μας ενδιαφέρει αν μια τηλεόραση είναι "αναφοράς" η καν τι θα πει αυτό.

Μάλλον έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και το έχεις ρίξει στις αμπελοφιλοσοφίες.

Να το πω απλά: όταν βλέπεις posterisation στην πανασόνικ, δεν ξέρεις αν υπάρχει στο σήμα, αν δεν το τσεκάρεις και αλλού. Επίσης, δεν ξέρεις αν βλέπεις όλη την λεπτομέρεια, αν δεν τσεκάρεις και αλλού. Και μιλάω για σχετικά στατική εικόνα. Έγινε κάπως πιο κατανοητό τώρα;

Όσο για τον χρόνο, αν είχα θα ανέβαζα διαγράμματα της 8000... :smash:
Απλά βαρέθηκα να διαβάζω βολές εναντίον της νόβα και τις digea από κατόχους πανασόνικ...

Μέχρι να γίνει η δίκη και να βγει και απόφαση θα περάσουν τόσα χρόνια που όχι για 50 αλλά ούτε για 90 δεν ξέρω αν θα μιλάμε. Και αν βγει και υπέρ σας η απόφαση που το βλέπω πολύ δύσκολο.

Μα η πρόκληση είναι πιο ενδιαφέρουσα... Κάνει την νίκη σημαντικότερη... :flipout:
(Αν και δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα αποτυχίας... Και είμαι και ευγενικός που δεν την πάω και παραπέρα...)

Περνωντας ολο και περισσοτερο καιρο μαζι της παντως εχω να προσθεσω και εγω κατι.

Οτι σε καλα προγραμματα και σε προσεγμενο σημα sd οπως αυτο του Σκαι πχ μου αρεσει περισσοτερο απο την παλια μου trinitron.....Δεν το πιστευω κι εγω δηλαδη οτι συμβαινει αυτο αλλα συμβαινει.

Μα αυτό θέλω να πω. Μην τσουβαλιάζουμε και λέμε τις εκπομπές της digea ή της νόβα σκουπίδια. Ειδικά η πανασόνικ, ευνοήθηκε πολύ από την ψηφιακή μετάβαση.
Σχεδόν όλα τα μεγάλα κανάλια σε ζωντανό πρόγραμμα, έχουν καλή εικόνα. Και σε αρκετές εκπομπές επίσης. Τώρα κάποια θεάματα (π.χ. το chart show του alpha) που θέλουν υπόβαθρο με μεγάλη λεπτομέρεια και οθόνες LED, δυστυχώς ξεμένουν από bandwidth. Αν είχαμε 2 κανάλια αντί για 4 σε κάθε συχνότητα, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα (και θα είχαμε και HD ελπίδες).

Απλά βαρέθηκα να διαβάζω βολές εναντίον της νόβα και τις digea από κατόχους πανασόνικ...

Δηλαδή σε αυτό το νήμα συμμετέχουν μονο κάτοχοι Panasonic?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/59415-ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΙΚΟΝΑΣ-ΣΤΗ-ΝΟΒΑ#post1170244

Ευτυχώς που στο συγκριτικό του Avclub γύρισε σε κάποια στιγμή η εικόνα σε τηλεοπτικό και τότε φάνηκε τι καλά που τα καταφέρνουν άλλες τηλεοράσεις σε αυτό. Αυτές με την μια ψήφο.

Δεν θέλω να καυτηριάσω τίποτα. Απλά επισημαίνω, ότι τα προβλήματα είναι πολλά, και με τίποτα δεν θεωρώ τις πανασόνικ τηλεοράσεις για να κρίνεις το πόσο καλό είναι το υλικό που βλέπεις. Μιλάμε για συσκευές που η χρωματική παλέτα υστερεί (ακόμα και 1 χρώμα να γίνεται με dithering, υστερεί - και είναι σαφώς περισσότερα τα χρώματα μέσω dithering ακόμα και στην VT), banding περισσότερο από καλή LCD, και διάφορες αστοχίες στην επεξεργασία. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι σίγουρος πόσο απόχει αυτό που βλέπεις από το αρχικό υλικό.

Mετά τα "σήματα υψηλής λεπτομέρειας" και τα "50Hz" το γυρίσαμε πάλι στο Plasma vs. LCD τελικά... :laugh:

Γιώργο, τα συμπεράσματά σου από το 100Hz mode της σειράς 20 δεν μπορούν να έχουν καθολική ισχύ για όλη την γκάμα της Panasonic.

Panasonic_TX-P50VT30e%20(9).JPG

Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το IFC είναι κλειστό. Συγνώμη, συζητάμε ακόμα μετά από αυτό;
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html

Κοίτα, εγώ την φωτογραφία στην έβαλα. Ελπίζω να μην αρχίσουμε αν είναι πραγματική, ή την ζωγράφισε κάποιος στο photoshop...

Επειδή το έχω τρέξει το συγκεκριμένο pattern σε αρκετές τηλεοράσεις διαφόρων κατασκευαστών με και χωρίς frame interpolation, επέτρεψέ μου να αναγνωρίζω τί είναι αυτό που βλέπω στη φωτό και IFC κλειστό, δεν είναι... ;)

Το pattern συμπεριλαβάνεται στο PAL Peter Finzel DVD, για όποιον θέλει να ελέγξει και προσωπικά και πρόκειται περί κινούμενου burst...

Αυτό να το θυμάμαι, μπορεί μετά την δίκη να μου δώσουν καμιά σειρά 50... :flipout:

Mιας και προτιμάς τις φωτογραφίες από τα λόγια:

U10 100Hz mode: (by sfortis)
ss20110430153511.jpg

U20 100Hz mode: (by petasis)
IMG_1921.jpg

S30 100Hz mode: (by vas_papavas)
IMAG0483.jpg

Για τη σειρά 50, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εκ των προτέρων. Ας κυκλοφορήσουν πρώτα, να τις δούμε από κοντά και βλέπουμε... ;)

Τα υπόλοιπα με την φίλιπς τα προσπερνώ, δεν είναι η φίλιπς το θέμα μας στο νήμα αυτό. Το ότι η πανασόνικ απέχει από την αναφορά, δεν πρέπει απαραίτητα να συμψηφιστεί με άλλες μάρκες. Απλά, να ξέρουμε τι βλέπουμε.

Μάλιστα κ. Γκαίμπελς, μόνο με Samsung θα συγκρίνουμε και εφόσον τα στοιχεία της σύγκρισης είναι αμφιλεγόμενα. Αξιόπιστες συγκρίσεις με άλλες μάρκες απαγορεύονται... :flipout: :ernaehrung004:

Να προσθέσω και κάτι: εγώ δεν είπα ότι το τηλεοπτικό δεν είναι καλό στις πανασόνικ, είπα ότι είναι διαφορετικό από το εκπεμπόμενο, σε αρκετά σημεία ώστε να θεωρηθεί αναφοράς. Κάθε μάρκα έχει μια ταυτότητα στο τηλεοπτικό. Απλά, δεν θεωρώ ότι με μια πανασόνικ θα έκρινα αν το υλικό (digea ή nova) είναι καλό ή όχι. Για αυτή την διαπίστωση, θα προτιμούσα άλλη μάρκα.

Θα απέφευγα να κατηγορήσω την digea/nova/OTE για κακή ποιότητα, αν αποκλειστική πηγή ήταν μια πανασόνικ.

Aν μιλάμε για Panasonic 13ης γενιάς, θα συμφωνήσω μαζί σου...

Για 11η και 12η γενιά δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση αυτό που γράφεις...

Την 14η γενιά θα την τοποθετούσα περίπου στην κλάση της 11ης-12ης (με καλύτερο μαύρο βέβαια), με κάποιες επιφυλάξεις όμως μιας και δεν έχω πολλές ώρες εμπειρίας ακόμα ώστε να μπορώ να είμαι απόλυτος...

Καλά, αφού το burst της VT30 δεν κάνει λόγω λάθος λεζάντας, εδώ από την GT30:

SAM_0331.JPG

Καθαρό burst σε panasonic στο fullhd, δεν βρήκα. Αν και σε τηλεοπτικό, μάλλον με IFC θα δει κάποιος.

:bang:

:laugh: :laugh: :laugh:

Εντάξει λοιπόν... Βρες μου τώρα και μια τηλεόραση οποιασδήποτε μάρκας, που να περνάει καθαρό το συγκεκριμένο motion burst με το σύστημα frame interpolation ενεργό...

Η σαμσουνγκ. Οι 2 εικόνες της πανασίνικ, δεν είναι δυνατόν να είναι και οι δύο με παρεμβολή, και να είναι τόσο διαφορετικές. Η μία είναι με το IFC κλειστό.

Η σαμσουνγκ.

Βέβαια, το MotionPlus της Samsung, που κάνει νερά στο AVClub Motion Test, θα περνάει καθαρό το motion burst... Πολύ καλό, τo άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις; :laugh:

Οι 2 εικόνες της πανασίνικ, δεν είναι δυνατόν να είναι και οι δύο με παρεμβολή, και να είναι τόσο διαφορετικές.

Γιατί δεν είναι δυνατόν; Ούτε είναι στατικά τα τεχνουργήματα των αλγόριθμων παρεμβολής, ούτε πρόκειται για το ίδιο στιγμιότυπο κίνησης στις φωτογραφίες...

Εγώ ξέρω ότι η εικόνα της D8000 είναι καθαρή στο fullhd.gr... :flipout:
Για να μην αναφέρω και την λεζάντα...

Πάντως το ερώτημα δεν είναι οι παλμοί burst, αλλά το αν μπορεί να κρίνει κανείς υλικό κοιτώντας μόνο μια πανασόνικ. Μπορεί;

Εσύ θα πεις ναι, εγώ θα πω όχι, case closed...

Eγω Γιωργο θα πω οτι πρεπει πρωτα να εχεις δει το υλικο σε μονιτορ αναφορας (οχι σε τηλεοραση δηλαδη) και μετα να κρινεις.

Και αυτό μέρος της λύσης είναι. Γιατί δεν γνωρίζεις τι εισάγουν τα μηχανήματα κωδικοποίησης της digea...
Και φυσικά τα μόνιτορ αυτά είναι διαθέσιμα σε πολύ λίγους...

Πάντως τελευταία φορά που χρειάστηκε να τσεκάρω κάτι (νομίζω ήταν το σηματάκι την εκπομπής του Κοστόπουλου, που σε κάποιο νήμα διάβασα ότι δεν φαίνεται και ήθελα να τσεκάρω), το κοίταξα και στην U20, και στην 9705, και στον υπολογιστή (σύλληψη της ροής της digea και αναπαραγωγή frame by frame σε media player & media player classic). Αν και γενικά μπορώ να καταλάβω τι δείχνει λάθος η κάθε μια, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν το δεις σε 2-3 συσκευές διαφορετικού κατασκευαστή.

Εγώ ξέρω ότι η εικόνα της D8000 είναι καθαρή στο fullhd.gr... :flipout:
Για να μην αναφέρω και την λεζάντα...

Kαθαρή, ναι... Όπως δεν έχει και μπλεδίλα το μαύρο... Όπως μετράει και ANSI 6250:1 SPVA πάνελ χωρίς local dimming...

Kουβέντα με σοβαρά στοιχεία θα κάνουμε επιτέλους; :laugh:

Πάντως το ερώτημα δεν είναι οι παλμοί burst, αλλά το αν μπορεί να κρίνει κανείς υλικό κοιτώντας μόνο μια πανασόνικ. Μπορεί;

Εσύ θα πεις ναι, εγώ θα πω όχι, case closed...

Για να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, χρειάζονται στοιχεία επιβεβαίωσης ή διάψευσης, ένα εκ των οποίων είναι και οι παλμοί burst. Αν είναι απλά να λέμε τί μας αρέσει και τί όχι, τότε καλύτερα να μην μπλέκουμε τις αναφορές στη συζήτηση.

Σου επαναλαμβάνω πάντως, πως το δείγμα της U20, δεν είναι αντιπροσωπευτικό για τη γενίκευση που κάνεις (αν και το motion burst θα σου το δείξει όπως η φωτό της Samsung :flipout: )...