Δεν θέλω να καυτηριάσω τίποτα. Απλά επισημαίνω, ότι τα προβλήματα είναι πολλά, και με τίποτα δεν θεωρώ τις πανασόνικ τηλεοράσεις για να κρίνεις το πόσο καλό είναι το υλικό που βλέπεις. Μιλάμε για συσκευές που η χρωματική παλέτα υστερεί (ακόμα και 1 χρώμα να γίνεται με dithering, υστερεί - και είναι σαφώς περισσότερα τα χρώματα μέσω dithering ακόμα και στην VT), banding περισσότερο από καλή LCD, και διάφορες αστοχίες στην επεξεργασία. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι σίγουρος πόσο απόχει αυτό που βλέπεις από το αρχικό υλικό.
Mετά τα "σήματα υψηλής λεπτομέρειας" και τα "50Hz" το γυρίσαμε πάλι στο Plasma vs. LCD τελικά...
Γιώργο, τα συμπεράσματά σου από το 100Hz mode της σειράς 20 δεν μπορούν να έχουν καθολική ισχύ για όλη την γκάμα της Panasonic.
Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το IFC είναι κλειστό. Συγνώμη, συζητάμε ακόμα μετά από αυτό;
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html
Κοίτα, εγώ την φωτογραφία στην έβαλα. Ελπίζω να μην αρχίσουμε αν είναι πραγματική, ή την ζωγράφισε κάποιος στο photoshop...
Επειδή το έχω τρέξει το συγκεκριμένο pattern σε αρκετές τηλεοράσεις διαφόρων κατασκευαστών με και χωρίς frame interpolation, επέτρεψέ μου να αναγνωρίζω τί είναι αυτό που βλέπω στη φωτό και IFC κλειστό, δεν είναι...
Το pattern συμπεριλαβάνεται στο PAL Peter Finzel DVD, για όποιον θέλει να ελέγξει και προσωπικά και πρόκειται περί κινούμενου burst...
Αυτό να το θυμάμαι, μπορεί μετά την δίκη να μου δώσουν καμιά σειρά 50...
Mιας και προτιμάς τις φωτογραφίες από τα λόγια:
U10 100Hz mode: (by sfortis)
U20 100Hz mode: (by petasis)
S30 100Hz mode: (by vas_papavas)
Για τη σειρά 50, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εκ των προτέρων. Ας κυκλοφορήσουν πρώτα, να τις δούμε από κοντά και βλέπουμε...
Τα υπόλοιπα με την φίλιπς τα προσπερνώ, δεν είναι η φίλιπς το θέμα μας στο νήμα αυτό. Το ότι η πανασόνικ απέχει από την αναφορά, δεν πρέπει απαραίτητα να συμψηφιστεί με άλλες μάρκες. Απλά, να ξέρουμε τι βλέπουμε.
Μάλιστα κ. Γκαίμπελς, μόνο με Samsung θα συγκρίνουμε και εφόσον τα στοιχεία της σύγκρισης είναι αμφιλεγόμενα. Αξιόπιστες συγκρίσεις με άλλες μάρκες απαγορεύονται...

:ernaehrung004:
Να προσθέσω και κάτι: εγώ δεν είπα ότι το τηλεοπτικό δεν είναι καλό στις πανασόνικ, είπα ότι είναι διαφορετικό από το εκπεμπόμενο, σε αρκετά σημεία ώστε να θεωρηθεί αναφοράς. Κάθε μάρκα έχει μια ταυτότητα στο τηλεοπτικό. Απλά, δεν θεωρώ ότι με μια πανασόνικ θα έκρινα αν το υλικό (digea ή nova) είναι καλό ή όχι. Για αυτή την διαπίστωση, θα προτιμούσα άλλη μάρκα.
Θα απέφευγα να κατηγορήσω την digea/nova/OTE για κακή ποιότητα, αν αποκλειστική πηγή ήταν μια πανασόνικ.
Aν μιλάμε για Panasonic 13ης γενιάς, θα συμφωνήσω μαζί σου...
Για 11η και 12η γενιά δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση αυτό που γράφεις...
Την 14η γενιά θα την τοποθετούσα περίπου στην κλάση της 11ης-12ης (με καλύτερο μαύρο βέβαια), με κάποιες επιφυλάξεις όμως μιας και δεν έχω πολλές ώρες εμπειρίας ακόμα ώστε να μπορώ να είμαι απόλυτος...