Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Vas καπου ειχες γραψει ποιες ρυθμισεις κανουμε στο mkvmerge για να μπορει η Πανυ να παιξει το βιντεο που φτιαχνουμε αλλα δεν μπορω να το βρω γιατι εμενα ενα αρχειο που το φτιαχνω με το mkvmerge δεντο παιζει.

Καλημερα παιδια. Θελω βοηθεια γιατι εχω κολλησει σε κατι. Προσπαθω να περασω τον ηχο της τηλεορασης στο ενισχυτη. Εχω προσπαθησει και με οπτικη ινα αλλα και αναλογικα με το rca. Τιποτα και με τα 2. Πρεπει μηπως να ενεργοποιησω κατι απο τα menu της tv για να περναει τον ηχο στον ενισχυτη?

Αν βάλεις την οπτική ίνα στην τηλεόραση και το άλλο άκρο το αφήσεις ασύνδετο, αυτό βγάζει κόκκινο φως; Αν ναι, η τηλεόραση στέλνει σήμα, και πρέπει να ψάξεις τον ενισχυτή. Αν όχι, δεν στέλνει σήμα η τηλεόραση.

Οκ ευχαριστω θα το κοιταξω αυ
το που λες αν και νομιζω οτι βγαζει κανονικα κοκκινο φως. Παντως εχω δοκιμασει να φερω τον ηχο και με το αναλογικο rca αλλα και παλι τιποτα.

Επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Panasonic για την απόσταση των 3D γυαλιών, από την TV. Στο manual αναφέρονται 3,2 μέτρα η μέγιστη. Ο υπάλληλος ανέφερε και πάνω από 4 μέτρα. Απλά λέει η αίσθηση του 3D δεν είναι σωστή.
Παραλαμβάνω αύριο, αν το έχει ψάξει κανένας....

Α και κάτι για υποψήφιους αγοραστές που θέλουν να την μεταφέρουν. Έμαθα πως το κουτί είναι περίπου 134cm x 83cm. Το βάθος είναι περίπου 20-25cm από ότι είδα σε φώτο. Η 50".

Last edited:
Για οποιον εχει την υπομονη να ασχοληθει με τον media player της panasonic η δεν εχει εναλακτικη, ετσι παιζουν οι υποτιτλοι:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/77575-Panasonic-Plasma-G30-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1056262285&viewfull=1&styleid=63#post1056262285

Εμενα δεν παιζει μεγαλα αρχεια που ειναι φτιαγμενα με το mkvmege αλλα μικρα αρχεια οπως ενα κλιπακι που το εχω κατεβασει απο το youtube και το εχω κανει mkv με το mkvmerge μου το παιζει αλλα με τιποτα μια ταινια και γενικα οτι εχει μεγαλη διαρκεια.

Τωρα θα μου πεις εχεις ολοκληρο Dune MAX και ασχολησαι με τον player της Πανυ; Αλλα ετσι για την ιστορια.

Vas καπου ειχες γραψει ποιες ρυθμισεις κανουμε στο mkvmerge για να μπορει η Πανυ να παιξει το βιντεο που φτιαχνουμε αλλα δεν μπορω να το βρω γιατι εμενα ενα αρχειο που το φτιαχνω με το mkvmerge δεντο παιζει.

πριν κάνεις οτιδήποτε πάς στα options και τικάρεις remove header compression from audio and video.

αν δεν θές να στο κάνει σε όλα τότε ακολούθησε αυτόν τον οδηγό.

σε κάθε stream πας στα extra options και βάζεις το compression σε none

http://www.noblemd.info/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=24

πετάς ματρόσκα και υποτιτλο - κάνεις remove header compression στη ματρόσκα - start muxing και ετοιμος. καλοί ελληνικοί και ευανάγνωστοι υπότιτλοι σε αυτό το θέατρο που καθ υπερβολήν ονομάζεται media player. το πρόβλημα μου με αυτό το ρημάδι δεν ήταν οι υπότιτλοι. στην τελική βλέπω και χωρίς. η κίνηση είναι.

single core βλέπεις η σειρά 30 :smash:

Το εχω κανει και στα μεγαλα αρχεια οπως μια ταινια πχ 980MB μου γραφει η τηλεοραση οτι δεν υποστηριζει το αρχειο ενω σε μικρα αρχεια βιντακι 5 λεπτων που κανω ακριβως την ιδια δουλεια με το mkvmerge μου το παιζει κανονικα. Ισως να εχει θεμα το καινουριο mkvmerge 5.5.0

Αλλο θεμα τωρα, φιλος που εχει την ιδια και εβαλε σκληρο για να γραφει απο την τηλεοραση του ζητησε να τον φορμαρει για να παιζει σωστα οπως του εγραψε αλλα τωρα που τον βαζει σε υπολογιστη δεν το βλεπει καθολου γιατι πρωτον δεν εχει γραμμα σκληρου πχ F:\ και η διαμορφωση δεν ειναι ουτε ntfs, fat κλπ κλπ το partition wizard του γραφει αγνωστο συστημα αρχειων.

Αν καταλλαβα σωστα ο σκληρος πλεον εχει αυτο το συστημα αρχειων MEIHDFS-V2.0

Last edited:
Επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Panasonic για την απόσταση των 3D γυαλιών, από την TV. Στο manual αναφέρονται 3,2 μέτρα η μέγιστη. Ο υπάλληλος ανέφερε και πάνω από 4 μέτρα. Απλά λέει η αίσθηση του 3D δεν είναι σωστή.
Παραλαμβάνω αύριο, αν το έχει ψάξει κανένας....

Στη σειρά 30, ο συγχρονισμός γυαλιών-τηλεόρασης γίνεται μέσω υπέρυθρων, οπότε η εμβέλεια δεν μπορεί να είναι και πολύ μεγάλη εκ των πραγμάτων, ενώ θα επηρεάζεται και από φυσικά εμπόδια μεταξύ θεατή-συσκευής. Από εκεί και πέρα, προκειμένου να έχει μια ελπίδα το 3D να προκαλέσει μια ρεαλιστικότερη αίσθηση από viewmaster, η απόσταση θέασης για 50άρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 μέτρα...

Το εχω κανει και στα μεγαλα αρχεια οπως μια ταινια πχ 980MB μου γραφει η τηλεοραση οτι δεν υποστηριζει το αρχειο ενω σε μικρα αρχεια βιντακι 5 λεπτων που κανω ακριβως την ιδια δουλεια με το mkvmerge μου το παιζει κανονικα. Ισως να εχει θεμα το καινουριο mkvmerge 5.5.0

File -> Options και τικ στο Disable header removal compression for audio and video tracks by default.

Αλλο θεμα τωρα, φιλος που εχει την ιδια και εβαλε σκληρο για να γραφει απο την τηλεοραση του ζητησε να τον φορμαρει για να παιζει σωστα οπως του εγραψε αλλα τωρα που τον βαζει σε υπολογιστη δεν το βλεπει καθολου γιατι πρωτον δεν εχει γραμμα σκληρου πχ F:\ και η διαμορφωση δεν ειναι ουτε ntfs, fat κλπ κλπ το partition wizard του γραφει αγνωστο συστημα αρχειων.

O δίσκος φορμάρεται σε κάποιο linuxοειδές φορμά, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και κρυπτογράφηση των δεδομένων, έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωστεί μόνο από την συγκεκριμένη τηλεόραση που έκανε τις εγγραφές...

JL το εχω κανει αυτο και οπως γραφω ποιο πανω τα μικρα βιντεακια μου τα παιζει αλλα δεν μου παιζει με τιποτα τα μεγαλα οπωε μια ταινια ενω την αρχικη που ειναι avi την παιζει μια χαρα.

Οποτε αφου κανει κρυπτογραφιση δεν μπορουμε να τα βαλουμε στον υπολογιστη και να τα επεξεργαστουμε.
Η πλακα ειναι πως λεει οτι υπαρχει περιπτωση σε αναβαθμιση firmware που ισως κανουμε στην τηλεοραση πλεον ο σκληρος να μην μπορει να διαβαστει ουτε και απο την ιδια.

Καλημερα. Παιδια εχω ενα μεγα προβλημα.
Προσφατα απεκτησα την 50αρα. Ονειρο. Τις τελευταιες μερες προσπαθω να την συνδεσω στο laptop. Ειναι Lenovo και εχει εξοδο VGA. Αγορασα μετατροπεα VGA σε HDMI. Σε αλλες οθονες δουλευει, στην Panasonic δεν... Εχω τρελλαθει και ταχω χασει πια. Μηπως ξερει κανεις?
ΒΟΗΘΕΙΑ

Αυτό (δεν εγγυώμαι το αποτέλεσμα);

Καλώδιο Scart σε VGA 2 μέτρα, SCART-30/2

Προσφατα απεκτησα την 50αρα. Ονειρο. Τις τελευταιες μερες προσπαθω να την συνδεσω στο laptop. Ειναι Lenovo και εχει εξοδο VGA. Αγορασα μετατροπεα VGA σε HDMI. Σε αλλες οθονες δουλευει, στην Panasonic δεν... Εχω τρελλαθει και ταχω χασει πια. Μηπως ξερει κανεις?
ΒΟΗΘΕΙΑ

Το Lenovo θα βγάζει FullHD μέσω το VGA;
Πάντως μέχρι 100 βρίσκεις εξωτερικό MediaPlayer με WiFi ενσωματωμένο για ψιλοπράγματα, π.χ. το WDTV Live Gen3

Last edited by a moderator:
ΒΟΗΘΕΙΑ

Aν το καλώδιο είναι απλός μετατροπέας βύσματος, λογικό είναι να μην δουλεύει...

Αν είναι μετατροπέας σήματος, θα πρέπει να δώσεις κάποια ανάλυση/συχνότητα με την οποία να είναι συμβατές οι HDMI είσοδοι της τηλεόρασης (έλεγξε τις οδηγίες της για αυτό).

Εμένα πάντως το πρόβλημα με το tearing στο laptop παραμένει όσες ρυθμίσεις κι αν δοκίμασα. Έχω κλείσει καμιά 100αρα ώρες, έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις και η εικόνα μου φαίνεται πολύ ωραία κι ας μην έχω τελειώσει ακόμη με το στρώσιμο..

Ωρίστε και μερικές φώτο.. Οι αντανακλάσεις είναι το μόνο μου παράπονο αλλά γι αυτό όταν βάζω να δω ταινία τα κλείνω όλα. Φώτα, πατζούρια πόρτες και παράθυρα..

DSC06106.jpg

Στο απόλυτο σκοτάδι, μαύρη μαυρίλα!!!
DSC06109.jpg

τι την ήθελες και την έβαλες την 2η. ειναι και πράσινο λαμπάκι κάτω που κάνει τα νεύρα τσατάλια στον συνεφούλι. σου λέει εκεί υπάρχειο πλαίσιο.

Κοίτα να δεις το λαμπάκι δε το παρατηρώ καν όσες φορές έχω δει ταινία. Ένα άλλο πράγμα όμως που παρατήρησα είναι που σε μερικά blu-ray πχ. το Aliens η εικόνα είναι full screen και οχι 16:9 χωρίς να έχω αλλάξει εγώ καμία ρύθμιση και ενώ η HDM1 είναι πάντα στο 16:9.

Ειναι μετατροπεας σηματος. Koenig. Απο οτι γραφει το κουτι ,το μτατρεπει σε ολες τις συχνοτητες. Μηπως χρειαζεται ρυθμηση η καρτα γραφικων. εξαλλου μιλαμε για την gt30. Πως μπορω να κανω την ρυθμηση στην τηλεοραση?

τι την ήθελες και την έβαλες την 2η. ειναι και πράσινο λαμπάκι κάτω που κάνει τα νεύρα τσατάλια στον συνεφούλι. σου λέει εκεί υπάρχειο πλαίσιο.

Bάζεις ένα κεντρικό ηχείο μπροστά από το λαμπάκι και καθάρισες... :p

Κοίτα να δεις το λαμπάκι δε το παρατηρώ καν όσες φορές έχω δει ταινία. Ένα άλλο πράγμα όμως που παρατήρησα είναι που σε μερικά blu-ray πχ. το Aliens η εικόνα είναι full screen και οχι 16:9 χωρίς να έχω αλλάξει εγώ καμία ρύθμιση και ενώ η HDM1 είναι πάντα στο 16:9.

Ο κινηματογράφος διαθέτει πληθώρα κάδρων, πολύ περισσότερα από τα τρία της τηλεόρασης. Η ταινία Aliens, είναι γυρισμένη σε 1,85:1 που είναι πολύ κοντά στο 16/9. Αν έχεις ενεργό το overscan, θα σου γεμίζει όλη την οθόνη, αν το έχεις ανενεργό, θα πρέπει να δεις δύο πολύ λεπτές μαύρες μπάρες...

Ειναι μετατροπεας σηματος. Koenig. Απο οτι γραφει το κουτι ,το μτατρεπει σε ολες τις συχνοτητες. Μηπως χρειαζεται ρυθμηση η καρτα γραφικων. εξαλλου μιλαμε για την gt30. Πως μπορω να κανω την ρυθμηση στην τηλεοραση?

Δοκίμασε κάποια consumerάδικη ανάλυση/συχνότητα για αρχή, με την οποία θα είναι σίγουρα συμβατός ο δίαυλος HDMI της τηλεόρασης (π.χ. 1280x720@60/59,94Hz ή 1920x1080@60/59,94Hz).

Bάζεις ένα κεντρικό ηχείο μπροστά από το λαμπάκι και καθάρισες... :p

παίζει το τηλεκοντρόλ στη gt??? οπου γάμος και χαρά η βασίλω πρώτη αλλά στην s30 δεν....το τηλεκοντρόλ.