Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

εχεις δικαιοι..το ειδα τωρα.τοτε αν θυμαμαι καλα την px70 την εχουν στα 1200 κοντα. πηγα σημερα το πρωι και με την ησυχια μου τις ειδα. εβαλα διπλα διπλα το ιδιο αναλογικο καναλι με μια lcd, σαφως και δειχνει πιο φυσικη εικονα η px70 αλλα υστερουσε σε ζωντανια χρωματων και φωτεινοτητα...οταν εβαζα το bluray που επαιζε εκει απογειωνοτανε και ειναι πιο ξεκουραστη στα ματια...με μια lcd 42αρα απο την ιδια αποσταση.

Στα μαγαζιά οι συνθήκες θέασης είναι κάκιστες (απαράδεκτος ο περιβάλλων φωτισμός, προβληματικό ίσως και το ύψος τοποθέτησης στα ράφια), ενώ οι τηλεοράσεις είτε αφήνονται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις είτε τις φουλάρουν σε φωτεινότητα και αντίθεση, ώστε η εικόνα να είναι εντυπωσιακή (αλλά αφύσικη!). Συνεπώς, τα συμπεράσματα κάθε άλλο παρά ασφαλή μπορεί να είναι. Τώρα οι Lcd μπορεί να δείχνουν εντυπωσιακότερες λόγω φωτεινότητας (είναι λόγω τεχνολογίας πιο φωτεινές από τις Plasma και αναδεικνύουν τις φωτεινές σκηνές), οι Plasma όμως έχουν (πολύ) καλύτερο μαύρο (σκίζουν στις σκοτεινές σκηνές), (πολύ) πιο φυσικά χρώματα και, συνολικά, (πολύ) καλύτερη εικόνα τόσο σε τηλεοπτικό σήμα όσο και σε θέαση DVD, Blu-ray και HD-DVD. Όλα αυτά είναι προσωπική φυσικά γνώμη προερχόμενη από εμπειρία θέασης (σε φίλους και γνωστούς) και Lcd και Plasma τηλεοράσεων.

Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Εμένα κάνει κλικ κλακ κλοκ!
χαχαχαχα :p:Banane0:

εχεις δικαιοι..το ειδα τωρα.τοτε αν θυμαμαι καλα την px70 την εχουν στα 1200 κοντα. πηγα σημερα το πρωι και με την ησυχια μου τις ειδα. εβαλα διπλα διπλα το ιδιο αναλογικο καναλι με μια lcd, σαφως και δειχνει πιο φυσικη εικονα η px70 αλλα υστερουσε σε ζωντανια χρωματων και φωτεινοτητα...οταν εβαζα το bluray που επαιζε εκει απογειωνοτανε και ειναι πιο ξεκουραστη στα ματια...με μια lcd 42αρα απο την ιδια αποσταση.

Το ίδιο είχα πάθει και εγώ όταν τη σύγκρινα στο πλαίσιο με τις LCD. Έλεγα τι φωτεινά χρώματα έχουν οι LCD και πόσο μουντά ήταν της PANA.
Τελικά εμπιστεύτηκα τα reviews και την γνώμη των παιδιών από το avclub και πήρα την PX70. Όταν την έβαλα σπίτι δεν πίστευα στα μάτια μου με την ζωντάνια των χρωμάτων και την φυσικότητα της κίνησης και στα αναλογικά και στα ψηφιακά και στο DVD.
Συγκρίνοντάς την με μια SONY LCD 40'' ενός συγκάτοικου, είδα ότι δεν έχει καμμιά σχέση. Η PLASMA είναι άλλη κλάση, πολύ ανώτερη.

Παιδιά την παρέλαβα σήμερα. Πρώτες εντυπώσεις άκρως θετικές...:firstprize:Επειδή είμαι νέος στο forum θα παρακαλούσα μόνο κάποιον φίλο είτε να αναφέρει κάποια βασικά πράγματα (προτιμότερο) είτε να δώσει κάποιο Link για τη διαδικασία του burn in.
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Παιδιά την παρέλαβα σήμερα. Πρώτες εντυπώσεις άκρως θετικές...:firstprize:Επειδή είμαι νέος στο forum θα παρακαλούσα μόνο κάποιον φίλο είτε να αναφέρει κάποια βασικά πράγματα (προτιμότερο) είτε να δώσει κάποιο Link για τη διαδικασία του burn in.
Ευχαριστώ

Πήγαινε στο www.eaprogramming.com και κατέβασε το burn-in αρχείο σε όποια μορφή σε βολεύει.

Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές στο τρέχον thread για το θέμα αυτό. Κάνε search με το eaprogramming και θα βρεις πολλές πληροφορίες.

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Λοιπόν, φίλτατοι, από σήμερα είμαι και εγώ κάτοχος της PX70E.

Δεν την έχω βγάλει ακόμα από το κουτί, οπότε μέσα στο ΣΚ θα έχω πολλή δουλειά...

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που με βοήθησαν στην επιλογή.

Αγαπητοί φίλοι,

την παρέλαβα αισίως πριν τρεις μέρες και δηλώνω
απλά,
...εντυπωσιασμένος :SFGSFGSF:
και βέβαια πολύ μα πάρα πολύ χαρούμενος! :Banane0:

Στην ουσία έχω δει μόνο τηλεοπτικό σήμα (και πολύ λίγο DVD)
και είναι καλύτερη από ότι είχα δει στα ράφια των καταστημάτων!
Χρώματα, κίνηση, κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ!

Κάτι για να βοηθήσω όσους είναι υπό σκέψη:
Αν θα την βλέπεται από απόσταση ±2m και πάνω, τότε μην το σκέφτεστε και αγοράστε την. Σε απόσταση θέασης κάτω από 2m αρχίζουν να γίνονται ορατά τα εικονοστοιχεία, κάτι που δεν είναι απαραίτητα ενοχλητικό (έως τα 1,70m), αλλά θα πρέπει να το ξέρει κανείς και να το σταθμίσει, πριν προβεί στην αγορά.
(Το γράφω γιατί εμένα με απασχόλησε αρκετά το θέμα πριν την αγορά. Οι δικές μου θέσεις θέασης είναι από 1,70 έως 3,50 m, απλά θα αποφεύγουμε αυτή που είναι στο 1,70, χωρίς αυτό να μας πειράζει καθόλου ...μα καθόλου!)

Τώρα είμαι στη φάση του στρωσίματος, έχοντας γράψει 50+ ώρες σε zoom1 και με το "χρωματιστό" DVD.

Έχω 2 ερωτήσεις για τους πιο έμπειρους;
>>>>>>> όταν την τροφοδοτώ μέσω HDMI από το Pioneer DV490 στα 720p, τότε, δύο - τρεις γραμμές που κανονικά ανήκουν στο κάτω μέρος της εικόνας, τις δείχνει στο πάνω μέρος της οθόνης, από κάτω δείχνει μια μαύρη οριζόντια διαχωριστική γραμμή και μετά την υπόλοιπη εικόνα. Δηλαδή σαν κάποιες γραμμές να έφυγαν από κάτω και να πήγαν επάνω! Δεν με πειράζει γιατί στα 576p και στα 1080i δείχνει μια χαρά, αλλά αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας μου δώσει τα φώτα του.
>>>>>>> Τώρα έχω χαμηλωμένα στα -8 κλικ όλα τα ρυθμιστικά της εικόνας. Λέω μετά τις 100 ώρες να "δώσω" 2-3 κλικ (δηλαδή να ανέβω στα -5) και μετά τις 150 να ανέβω στα -2 και μετά τις 200 κανονικά. Ποια είναι η γνώμη σας (ή μήπως διυλίζω τον κώνωπα;!).

PS για ιερόσυλους! : Τα divx - xvid τα βλέπω μια χαρά! δίνοντας 1080i από το dvd. Στα 576 και 720 η εικόνα "ρολάρει" (δεν σταθεροποιείται).

Last edited:

αμα σου πω οτι το........... ετερον ημυσι πολλες φορες βλεπει στο ενα μετρο χωρις να την πειραζει,τις αγαπημενες της σειρες διοτι ετσι της αρεσει.
αν θα μπορουσε βεβαια θα εμπαινε μεσα.
μηπως να εβαζα κατι σαν φραχτη εδω?(τελικα οσα λιγοτερα ξερεις τοσο πιο ευτυχισμενος εισαι):flipout::flipout:

οσο για το 490,νομιζω οτι δεν εχει και την καλυτερη δυνατη διαχειρηση σε pal αλλα δεν ειμαι και ο πλεον καταλληλος να σου απαντησει.

για το στωσιμο με το break-in dvd δεν υπαρχει καποιο standar απ'οτι ξερω,αρκει να ειναι ολα κατω απο την μεση.

συμφωνα παντως με την panny:

What is the "break-in" period and what should I do during the break-in period to minimize any risk of image retention?
When your plasma TV is initially installed, the first 100 hours of use is known as the "break-in period." During this time, to minimize any risk of image retention, you should:
  1. Make sure the plasma TV is in a viewing mode (aspect ratio) that completely fills the screen. The panel is shipped in this condition, in what is called the "Just" mode.
  2. Turn down the Picture setting (in the Picture menu) to +0.
  3. Briefly engage the 4:3 mode and confirm the side bars are set to "Mid", or "Bright". This can be adjusted in the Set Up menu.
  4. Always return the display mode that fills the screen (such as Just, Zoom, Full, or H-FILL).
  5. Try not to view channels with stationary backgrounds or logos for extended periods of time.
  6. Avoid extended display of static images (video games, computer images, DVD title screens, etc.).

καλες θεασεις σε ολους

Last edited:

Και για γενικότερες πληροφορίες και απορίες σχετικά με τις plasma της Panasonic παραθέτω την ακόλουθη ιστοσελίδα, από όπου είναι παρμένο και το άνωθεν απόσπασμα του φίλου akren:
http://www2.panasonic.com/consumer-...etails-FAQs+for+Plasma+TVs-UCM_PRD_CNT_001993

θα ηθελα να ρωτησω το εξης... η διαφορα αναμεσα στην px70 και στην pz70 ειναι μονο στην αναλυση του πανελ? οσο αφορα...επεξεργαστες εικονας και οτιδηποτε εχει να κανει με ποιοτητα εικονας ( φωτεινοτητα, μαυρο,κινηση,ληψη αναλογικου σηματος) ειναι ακριβως τα ιδια? οπως και τα οποια μειονεκτηματα ειναι στον ιδιο βαθμο?και αν ναι..τοτε για καποιον που θα βλεπει απο τα 3 μετρα και δεν θα φαινονται τα εικονοστοιχεια της px70 pou σε σχεση με την pz70 ειναι λιγοτερο συμπαγης, ειναι το ιδιο και το αυτο να αγορασει την px70 αντι την pz70?

θα ηθελα να ρωτησω το εξης... η διαφορα αναμεσα στην px70 και στην pz70 ειναι μονο στην αναλυση του πανελ? οσο αφορα...επεξεργαστες εικονας και οτιδηποτε εχει να κανει με ποιοτητα εικονας ( φωτεινοτητα, μαυρο,κινηση,ληψη αναλογικου σηματος) ειναι ακριβως τα ιδια? οπως και τα οποια μειονεκτηματα ειναι στον ιδιο βαθμο?και αν ναι..τοτε για καποιον που θα βλεπει απο τα 3 μετρα και δεν θα φαινονται τα εικονοστοιχεια της px70 pou σε σχεση με την pz70 ειναι λιγοτερο συμπαγης, ειναι το ιδιο και το αυτο να αγορασει την px70 αντι την pz70?

Σωστος -bye-

το σωστος ...πηγαινει οτι θα μου μεινουν και 700 ευρω στο χερι αν παρω την px70 με το ιδιο αποτελεσμα με την pz70? :BDBDG54:

ετσι νομιζω και εγω αλλα δυστυχως ο φιλος mac81 ειχε ενα ατυχημα με την pz.
θα μπορουσε να μας διαφωτισει περισοτερο σχετικα με το αν αξιζει τα παραπανω 700 η pz.

παντως η απορια μου ..σχετικα με το αν εχουν τους ιδιους επεξεργαστες...και τα ιδια ακριβως κυκλωματα...οι δυο τηλεορασεις..και τα ιδια ακριβως μειονεκτηματα,μαλλον πρεπει να μας απαντησει καποιος που γνωριζει τεχνικα θεματα και το εχει ψαξει...αν μπορει καποιος να μας πληροφορησει.

Θέλω λίγο τα φώτα σας στο ακόλουθο θέμα. Εγώ σπίτι μου χρησιμοποιώ εξωτερικό δέκτη αναλογικης τηλεόρασης λόγω θέσης της τηλεόρασης αλλά και λόγω ύψους του διαμερίσματος (8ος όροφος απέναντι από Υμηττό-έχω καλύτερο σήμα με αυτή από ότι με την αντέννα της πολυκατοικίας). Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ αυτό το μηχανηματάκι:http://http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=49560913&product=947954
το οποίο έχει και ενσωματομένο ψηφιακό δέκτη.
Με την αγορά της TH-42PX70E που έχει και αυτή ενσωματομένο ψηφιακό δέκτη, θα έχω πρόβλημα στα ψηφιακά κανάλια; Δηλαδή η συνύπαρξη των δυο δεκτών δεν μπορεί να συμβεί; Πρέπει να απενεργοποιήσω τον ένα από τους δυο και αν ναι πώς; Ή μπορούν να συνυπάρξουν και οι δυο ταυτόχρονα χωρίς κανένα πρόβλημα;

το σωστος ...πηγαινει οτι θα μου μεινουν και 700 ευρω στο χερι αν παρω την px70 με το ιδιο αποτελεσμα με την pz70? :BDBDG54:

Το "σωστός" πηγαινε οτι απο τα 3μ δεν προκειται σε 42" να δεις διαφορες σε px70 και pz70.

-bye-