Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Αμα το βρούμε κι αυτό θα σας κεράσω παγωτό χωνάκι!! :lollypop:

Αμα το βρούμε κι αυτό θα σας κεράσω παγωτό χωνάκι!! :lollypop:

Θα το στείλεις Αθήνα ή να κατέβω στη Ρόδο...????.....:flipout:

Το εγχειρίδιο έχει οδηγίες και φωτογραφίες...με ρυθμίσεις...και το τι κάνει κάθε αριθμητικό πλήκτρο ...μέσα στο service menu....-bye-

Edit: Δεν είναι πολύ αναλυτικές...αλλά το θέμα είναι ποιος κάτοχος, έχει τα κότσια να τα πειράξει...!!!!...εγώ πάντως δυσκολεύομαι να το αποφασίσω....

Last edited:

Χρήστο, αν έβλεπες τι είχα κάνει στη Samsung που είχα θα τραβούσες τα μαλλιά σου. Αφού κι εγώ την λυπόμουνα πολλές φορές :flipout:
Η αλήθεια είναι όμως ότι τώρα κι εγώ βαριέμαι να πειράζω πάλι... γιατί αυτή την έχω καρφωμένη κι αν πάθει τίποτα άντε να την ξεβιδώνεις από τον τοίχο να την στέλνεις για service :afraid:

Χρήστο, αν έβλεπες τι είχα κάνει στη Samsung που είχα θα τραβούσες τα μαλλιά σου.......

Ευτυχώς Πάνο μου η κόμη μου είναι μια χαρά...... πλούσια και σγουρή...οπότε επειδή τη χρειάζομαι, λέω να μη πειράξω το service menu....:grandpa:

Ευτυχώς Πάνο μου η κόμη μου είναι μια χαρά...... πλούσια και σγουρή...οπότε επειδή τη χρειάζομαι, λέω να μη πειράξω το service menu....:grandpa:
ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ SERVICE MENU?:hmmmm2:Mας βλεπω την Τεταρτη το απογευμα οταν θα γυρισω:driver:,εσυ να το παιζεις γιατρος:nurse:και εγω να φυλαω τσιλιες:beatnik2: .:flipout::flipout::flipout:

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Ποιος μπορεί να μου βρει μια φωτογραφία του πίσω μέρους της 42PX80 ή και της 37PX80 ή έστω να μου πει που βρίσκονται (πόσα εκατοστά απέχουν από τις άκρες της TV) οι τρύπες για την στήριξή της σε βάση τοίχου;

Όσο και να έψαξα στο νετ δεν την βρήκα αυτήν την πληροφορία!

Ευχαριστώ

Στη 42ΡΧ80 (σε σταθερη βαση Vogel's)τα δυο σιδερα που βιδωνονται πανω στην τηλεοραση (για να κρεμαστουν κατοπιν στο κεντρικο σιδερο) απεχουν 15,5 εκατοστα απο την καθε ακρη. Το πλατος τους ειναι 4 εκατοστα, αρα η θεση για να μπουν οι βιδες ειναι 17,5 εκατοστα απο την καθε ακρη της τηλεορασης (σε ευθεια). Επειδη ομως υποπτευομαι οτι μιλας για τις τρυπες που θα κανεις για να τοποθετησεις το κεντρικο σιδερο, αυτο εχει να κανει με τη βαση που θα αγορασεις.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Το εγχειρίδιο έχει οδηγίες και φωτογραφίες...με ρυθμίσεις...και το τι κάνει κάθε αριθμητικό πλήκτρο ...μέσα στο service menu....-bye-

Ξέρω σίγουρα πως μπορείς να πειράξεις το overscan από το service menu.

Υπάρχει καμιά επιλογή για τα χρώματα ή το gamma ?

Στη 42ΡΧ80 (σε σταθερη βαση Vogel's)τα δυο σιδερα που βιδωνονται πανω στην τηλεοραση (για να κρεμαστουν κατοπιν στο κεντρικο σιδερο) απεχουν 15,5 εκατοστα απο την καθε ακρη. Το πλατος τους ειναι 4 εκατοστα, αρα η θεση για να μπουν οι βιδες ειναι 17,5 εκατοστα απο την καθε ακρη της τηλεορασης (σε ευθεια). Επειδη ομως υποπτευομαι οτι μιλας για τις τρυπες που θα κανεις για να τοποθετησεις το κεντρικο σιδερο, αυτο εχει να κανει με τη βαση που θα αγορασεις.

Τα δύο αυτά σίδερα εννοείς ότι τοποθετούνται κάθετα ή οριζόντια;
Οι 4 τρύπες για τις βίδες απέχουν την ίδια απόσταση από κάθε πλευρά, σαν να είναι στο κέντρο δηλαδή;
Τι στήριγμα παίρνουν ; (για 200χ200 - 200χ100 κλπ)

Τα δύο αυτά σίδερα εννοείς ότι τοποθετούνται κάθετα ή οριζόντια;
Οι 4 τρύπες για τις βίδες απέχουν την ίδια απόσταση από κάθε πλευρά, σαν να είναι στο κέντρο δηλαδή;
Τι στήριγμα παίρνουν ; (για 200χ200 - 200χ100 κλπ)
Τα δυο αυτα σιδερα ειναι καθετα κι 'εχουν στην πανω πλευρα αγκιστρα για να εφαρμοζουν στο κεντρικο οριζοντιο σιδερο. Σιγουρα οι αποστασεις για τις βιδες ειναι αναλογικες,αλλα δεν ειναι στο κεντρο της τηλεορασης. Αν ψαξεις σε καποια σαιτ που πουλανε βασεις τοιχου θα δεις καλυτερα αυτο που γραφω.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

….στη συνέχεια βγάζουμε τη τηλεόραση από τη πρίζα παροχής ρεύματος (προσοχή όχι…. κλείνουμε το πολύπριζο... κλπ)

Οχι δα! Δεν εχει διαφορα οταν βγαζουμε την πριζα απο οταν κλεινουμε το πολυπριζο... :grandpa:

Για να το λες κάτι θα ξέρεις...οπότε στη δικιά σου τηλεόραση κάνε αυτό που ξέρεις...εγώ στη δικιά μου, θα κάνω αυτά που λέει το εγχειρίδιο Τεχνικών της Panasonic ....'disconnect the AC cord from the wall outlet'...μάλλον θα ξέρουν κάτι περισσότερο από σένα...οπότε sorry, αλλά έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτούς...-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Υπάρχει καμιά επιλογή για τα χρώματα ή το gamma ?

Θα το παλέψω, αλλά δεν εξαρτάται από μένα....εξαρτάται από τον τσιλιαδόρο...:flipout:

Καλημέρα..-bye-

Για να το λες κάτι θα ξέρεις...οπότε στη δικιά σου τηλεόραση κάνε αυτό που ξέρεις...εγώ στη δικιά μου, θα κάνω αυτά που λέει το εγχειρίδιο Τεχνικών της Panasonic ....'disconnect the AC cord from the wall outlet'...μάλλον θα ξέρουν κάτι περισσότερο από σένα...οπότε sorry, αλλά έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτούς...-bye-

Πριν αρχησεις την ειρωνια... σκεψου τι λες ή ΡΩΤΑ καποιον αλλο...
Δεν ειναι θεμα εγχειριδιου... αλλα απλης λειτουργιας του ρευματος...
Ενα εγχειριδιο δε θα μπορουσε να καλυψει ολων των ειδων τις συνδεσεις οποτε σου λεει disconect the cord για να καταλαβεις οτι θελει να κοπει η παροχη ρευματος απο την συσκευη και οχι απλα να την κλεισεις απο το κουμπι...

Ετσι λοιπον, επειδη και μονο μου την ειπες αν και ειχα καλη προθεση (να σου μεταφερω κατι που δε γνωριζες)... θα σου προτεινα να ΜΗΝ δινεις και οδηγιες του στυλ "προσοχή όχι κλείνουμε το πολύπριζο ή UPS... κλπ" αφου δεν ξερεις... Ισως καποια στιγμη καψεις καποιον λογω (δεν ειναι κακο) ημιμαθειας ή αγνοιας!
Μεινε στην απλη αντιγραφη του manual, γιατι τα δικα σου "προσθετικα" ευτυχως αυτη τη φορα δε προκαλεσαν ζημια... αλλα γελια!! :flipout:

Μια τελευταία ερώτηση...
εκεί που είναι οι μεγάλες στρογγυλές τρύπες τοποθετούνται τα σίδερα της βάσης τοίχου;

Μιλάμε δηλαδή για τις τρύπες σε διάσταση 660x320mm όπως είδα και σε άλλο site. Αυτό τώρα είναι VESA κάτι δηλαδή;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Πριν αρχησεις την ειρωνια... σκεψου τι λες...
Δεν ειναι θεμα εγχειριδιου... αλλα απλης λειτουργιας του ρευματος...
Ενα εγχειριδιο δε θα μπορουσε να καλυψει ολων των ειδων τις συνδεσεις οποτε σου λεει disconect the cord για να καταλαβεις οτι θελει να κοπει η παροχη ρευματος απο την συσκευη και οχι απλα να την κλεισεις απο το κουμπι...

Ετσι λοιπον, επειδη και μονο μου την ειπες αν και ειχα καλη προθεση (να σου μεταφερω κατι που δε γνωριζες)... θα σου προτεινα να ΜΗΝ δινεις και οδηγιες του στυλ "προσοχή όχι κλείνουμε το πολύπριζο ή UPS... κλπ" αφου δεν ξερεις... Ισως καποια στιγμη καψεις καποιον λογω (δεν ειναι κακο) ημιμαθειας ή αγνοιας!
Μεινε στην απλη αντιγραφη του manual, γιατι τα δικα σου "προσθετικα" ευτυχως αυτη τη φορα δε προκαλεσαν ζημια... αλλα γελια!! :flipout:

Ούτε ειρωνεύτηκα, ούτε απαξίωσα αυτά που είπες, ούτε σου την είπα... δεν καταλαβαίνω το λόγο της επίθεσης...τεσπα...αν έχεις αυτή την εντύπωση δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι´αυτό....ίσως να δόθηκε άλλη εντύπωση από τα γραφόμενα μου...με αυτό που ήθελα να πω...

Εγώ αυτό κατάλαβα από το εγχειρίδιο, αυτό έγραψα...τώρα αν είναι λάθος αυτό που έγραψα...δεκτό...όπως και κάθε διόρθωση....

Αν είναι εύκολο όμως θα ήθελα μια διευκρίνηση....

Ποια δικά μου 'προσθετικά' προκάλεσαν βλάβη, άλλη φορά....????...και χαίρομαι που τα γραφόμενα προκάλεσαν γέλια, καλό είναι να γελάμε που και που...

Φίλε eNeRGy, μια και είσαι online, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο....για την ΡΧ80...

Παλιότερα είχες πεί....

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=531147&postcount=459

eNeRGy: Λιγο star ειδα εχθες το βραδυ (καμια ωριτσα), και σημερα ανοιξα την TV στην HDMI εισοδο χωρις σημα (μαυριλα)....
...υπάρχει τρόπος να ανοίγει η τηλεόραση σε HDMI είσοδο χωρίς σήμα...???

Όταν είναι κλειστή προσπάθησα να ανοίξω κατευθείαν σε HDMI, αλλά δεν κατάφερα τίποτα...μου εμφανίζεται κανάλι ή αν έχω ανοίξει πριν το δορυφορικό δέκτη με πάει σε αυτή την είσοδο....αλλά σε όλες τις περιπτώσεις που δοκίμασα...δεν κατάφερα να ανοίξω σε κενή οθόνη (μαυρίλα)...τι πρέπει να πατήσω...???

Γίνεται αυτό ή το είχες πει για πλάκα...έτσι για να γελάσουμε..???

Υ.Γ.: Η ερώτηση δεν αναφέρεται σε ύπαρξη ή όχι image retention ...αλλά καθ' αυτού στη λειτουργία ανοίγματος της τηλεόρασης....

Last edited:

Για το κλείσιμο του UPS θεωρητικά δεν είναι το ίδιο από το να τραβάμε το καλώδιο από την πρίζα. Δεν κρατάει ρεύμα από τις μπαταρίες του;
Για το πολύμπριζο δε νομίζω. Ένα κλείσιμο είναι το ίδιο με το να τραβάς το καλώδιο από την πρίζα.
Εκτός αν μιλάμε για εξωτικό πολύπριζο που δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί ή τι μπορεί να είναι...
Μην το κάνετε θέμα παιδιά. Μη χαλιέστε, σας παρακαλώ!