Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παίζουν, που το είδες ότι δεν παίζουν; Για ρίξε μια ματιά στις επιλογές (ρυθμίσεις) εκεί φαίνεται τι παίζει. Έχει σχέση και η είσοδος που χρησιμοποιείς όμως, απ' ό,τι έχω δει αν χρησιμοποιείς την είσοδο PC δεν υπάρχει επιλογή για τα 100Hz.

δεν φαινεται οταν βαζω παιχνιδι η ταινια στο πλαι δεν μπορω να επεμβω στις ρυθμισεις ουτε φαινονται τα 100 hz μονο οταν βλεπω τηλεοραση υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης μεταξυ 50 η 100 hz

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Σε τι σύνδεση όμως, HDMI; Γιατί εδώ έχω δορυφορικό δέκτη HD (με έξοδο HDMI), ένα dvd player που κι αυτό έχει HDMI, και το pc με σύνδεση επίσης HDMI. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η επιλογή για τα 100Hz και δουλεύει πάντα. Μόνο αν συνδέσω το pc στην είσοδο PC της τηλεόρασης με καλώδιο vga δεν υπάρχει αυτή η επιλογή...

Re: Απάντηση: Philips Cineos 42PFL7403D

...Και παίρνεις μία Panasonic TH 42PX80E που είναι και αρκετά φθηνότερη από όλες αυτές (αφού και αυτό μπήκε ως κριτήριο στο τέλος)! Πάντως Γιάννη δεν σε βρίσκει εύκολα κανείς, όπως θέλεις τα γυρνάς. Περιμένω ακόμα μια απάντηση σε κάτι που σε ρώτησα χθες για τα pixel και την απόσταση από την οποία βλέπεις (μιας και ανέφερες για αποστάσεις, μεγέθη, μικρομεσαία και μικρά αμάξια κλπ)...

Η PX80 δεν ειναι στην ιδια κατηγορια με τις παραπανω γιατι δεν ειναι Full ΗD (ουτε HD ready δεν ειναι για την ακριβεια). Η αντιστοιχη πλασμα ειναι η PZ80.

Τι σχεση εχει η αποσταση απο την οποια βλεπω με την συζητηση που κανουμε τωρα δεν καταλαβαινω αλλα ειναι 3.3 μετρα αφου σε ενδιαφερει.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Σε τι σύνδεση όμως, HDMI; Γιατί εδώ έχω δορυφορικό δέκτη HD (με έξοδο HDMI), ένα dvd player που κι αυτό έχει HDMI, και το pc με σύνδεση επίσης HDMI. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η επιλογή για τα 100Hz και δουλεύει πάντα. Μόνο αν συνδέσω το pc στην είσοδο PC της τηλεόρασης με καλώδιο vga δεν υπάρχει αυτή η επιλογή...

πλαστασιον 3

Απάντηση: Philips Cineos 42PFL7403D

Γιάννη, θα σε παρακαλέσω για τελευταία φορά να μην παραπληροφορείς τα υπόλοιπα μέλη, σχετικά με τον αν η PX80 είναι HD Ready ή όχι. Είναι και με τη βούλα, αφού έχει πάνω από 720 γραμμές, όπως λέει το διεθνές πρότυπο. Είπες μια φορά την άποψη σου σχετικά με το θέμα, δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνεις κάτι συνέχεια, το οποίο δεν ισχύει και είναι καθαρά προσωπική σου εκτίμηση. Με την καλή έννοια τα λέω όλα αυτά, γιατί υπάρχουν και φίλοι που τώρα μπορεί να διαβάζουν και μπορεί να επηρεαστούν.
Συγνώμη για το offtopic παιδιά. -bye-

Re: Philips Cineos 42PFL7403D

στη πραξη οχι μεγαλη διαφορα
Αυτό είναι υποκειμενικό. Ας κοιτάξει και την W τότε για να είναι σίγουρος. ;)

Edit: Αν ήταν και το μοναδικό πράγμα για το οποίο παραπληροφορεί καλά θα ήταν. ;)

Last edited:

Δεν έχω ps3, οπότε δεν ξέρω αν θέλει κάτι ιδιαίτερο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips Cineos 42PFL7403D

Η PX80 δεν ειναι στην ιδια κατηγορια με τις παραπανω γιατι δεν ειναι Full ΗD (ουτε HD ready δεν ειναι για την ακριβεια). Η αντιστοιχη πλασμα ειναι η PZ80.

Τι σχεση εχει η αποσταση απο την οποια βλεπω με την συζητηση που κανουμε τωρα δεν καταλαβαινω αλλα ειναι 3.3 μετρα αφου σε ενδιαφερει.

Φυσικά και με ενδιαφέρει διότι αποδεικνύει ότι σε αυτή την απόσταση και στην 46άρα σου πάλι δεν βλέπεις 1080p, εκτός κι αν έχεις γερακίσιο μάτι! Άρα με την λογική των μικρομεσαίων αμαξιών, και η 46άρα έτσι είναι (η απόσταση παίζει ρόλο, όχι το μέγεθος μόνο).

Re: Απάντηση: Philips Cineos 42PFL7403D

Είναι και με τη βούλα, αφού έχει πάνω από 720 γραμμές, όπως λέει το διεθνές πρότυπο. Είπες μια φορά την άποψη σου σχετικά με το θέμα, δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνεις κάτι συνέχεια, το οποίο δεν ισχύει και είναι καθαρά προσωπική σου εκτίμηση. Με την καλή έννοια τα λέω όλα αυτά, γιατί υπάρχουν και φίλοι που τώρα μπορεί να διαβάζουν και μπορεί να επηρεαστούν.

Οποιος θελει μπορει να διαβασει εδω...

http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

Older products that bear the label "HD ready" may not display the full picture resolution possible from an HD source. Most HD-ready sets do not have enough pixels to give true pixel-for-pixel representation without interpolation of the higher HD resolution (1920x1080) - or (in rare cases) even the lower HD resolution (1280x720) horizontally (CRT based sets, or the plasma-based sets with 1024x768 resolution). This limitation has been removed in the "HD Ready 1080p" logo

Πλεον εχει βγει το τεμπελακι "HD Ready 1080p" που αντικαθιστα το παλιο "HD Ready". Aπο οτι βλεπεις Πανο υπαρχει ειδικη αναφορα στις πλασμα 1024x768.

Επισης μπορει καποιος να διαβασει εδω τις προδιαγραφες του 720p...

http://en.wikipedia.org/wiki/720p

lol Μου αρέσει πως τον πείραξε για την 42άρα που περιμένω και άρχισε να μου λέει για μικρομεσαία κτλ, ενώ εκείνος έχει μια LCD με 10% μεγαλύτερη διαγώνιο απ´ την 9803 και σε απόσταση θέασης κατά 45% μεγαλύτερη από την δικιά μου!!!

HD ready concerns the abilities of television receivers to display high-definition pictures. The term has had official use in Europe since January 2005 when, EICTA (European Information, Communications and Consumer Electronics Technology Industry Associations) announced the requirements for the label.

EICTA introduced the label as a quality sign for the differentiation of display equipment, capable of processing and displaying high-definition signals. It is awarded on the basis of minimum functionality requirements that are detailed in the "EICTA conditions for HD Labeling of Display Devices".

In the USA, "HD Ready" refers to any display that is capable of accepting and displaying a high-definition signal at either 720p, 1080i or 1080p using a component video or digital input, and does not have a built-in HD-capable tuner.

Από την πηγή που ανέφερες λέει ακριβώς αυτά που λέω Γιάννη. Να μην κάνεις QUOTE μόνο ότι σε συμφέρει, σωστά? :grinning-smiley-043
-bye-

Γιάννη όταν σε προηγούμενο τόπικ σου δόθηκαν link με τις προδιαγραφές του HD Ready όπως δίνονται επίσημα από τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος γι αυτές, και τα ταμπελάκια, δεν είναι δυνατόν να δίνεις (πάλι) τα link από την wikipedia, και μάλιστα ακόμα μία φορά να τα ερμηνεύνεις με την δικιά σου λογική. Sorry, αλλά παραπληροφορείς εσκεμμένα...

Απάντηση: Re: Philips Cineos 42PFL7403D

lol Μου αρέσει πως τον πείραξε για την 42άρα που περιμένω και άρχισε να μου λέει για μικρομεσαία κτλ, ενώ εκείνος έχει μια LCD με 10% μεγαλύτερη διαγώνιο απ´ την 9803 και σε απόσταση θέασης κατά 45% μεγαλύτερη από την δικιά μου!!!

Γι αυτό το ρωτούσα!

HD Ready 1080p (encompasses Full HD) / HD Ready
Minimum native resolution 1920x1080 / 720 horizontal lines in widescreen ratio
Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

Γι αυτό το ρωτούσα!

Αναλογικά αν εγώ έχω 42´´ στα 2.2, εκείνος στα 3.3 πρέπει να έχει 60´´!!! Του λείπουν μόνο 14´´. :p

Last edited:

Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν στο ανάλογο θέμα, σχετικά με την PX80.

Αναλογικά αν εγώ έχω 42´´ στα 2.2, εκείνος στα 3.3 πρέπει να έχει 60´´!!! Του λείπουν μόνο 14´´. :p

Καλα αν το παμε ετσι θα αγοραζαμε ολοι 32" και θα καθομασταν στο μισο μετρο για να νομιζουμε οτι εχουμε προβολεα...-bye-

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

lol Εσύ έβρισκες τα 42´´ λίγα. ;)

Αν καθόσουν στο μισό μέτρο από 32άρα θα μπορούσες να δεις ανάλυση και 2048p!

lol Εσύ έβρισκες τα 42´´ λίγα. ;)

Αν ηξερα οτι καθεσαι στα 2.5 μετρα δεν θα ελεγα οτι ειναι λιγα. Ειχα μια εντυπωση οτι ειχες πει για 3.5 μετρα.:grandpa:

Φτηνές δικαιολογίες.:p Εγώ δεν είχα πει τπτ.
Πέρα του ότι αυτά είναι υποκειμενικά πράγματα. Συνήθως αγοράζουν 32´´ LCD για να βλέπουν γύρω στα 4 μέτρα. ;)