Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παιδιά, σας παρακαλώ να σταματήσουμε τα offtopic μηνύματα. Αν θέλετε μπορείτε να ανοίξετε νέο σχετικό θέμα. Σας ευχαριστώ :ernaehrung004:

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Φτηνές δικαιολογίες.:p Εγώ δεν είχα πει τπτ.

Eιναι τοσα πολλα τα μελη που ρωτανε για τηλεοραση καθε μερα που θα σε μπερδεψα με καποιον αλλον.-bye-

Edit. Τωρα ειδα το μήνυμα σου Πανο , σταματαει το off topic εδω.-bye-

Χαίρετε,

Σπεκ για το άψογο για το site σας και το ζαγωραίο αυτό νήμα!

Μετά από πολύ έρευνα, πραγματική τε και εικονική, είμαι σχεδόν έτοιμος να αγοράσω μια 42άρα PX80 (οι σαραντάρες άλλωστε είναι δύο εικοσάρες!)

Θα μου επιτρέψετε δυο ερωτησούλες:

1. Ποια είναι η διαφορά, εάν υπάρχει, μεταξύ HD Ready και HD Ready 1080p? Η ιστοσελίδα του Plaisio αναφέρει ότι το εν λόγω μονδέλο είναι HD Ready 1080p, αλλά αλλού διάβασα ότι είναι απλώς HD Ready. Ποια η διαφορά, εάν υπάρχει; Η εν λόγω TV σε ποιά κατηγορία ανήκει?

2. Επειδή το home cinema θα έρθει σε δεύτερη φάση, είστε ικανοποιημένοι από τον ήχο? Είναι surround? (και για αυτό έχω διαβάσει αλληλοσυγκρουόμενα).

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!

Π.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Χαίρετε,

Σπεκ για το άψογο για το site σας και το ζαγωραίο αυτό νήμα!

Μετά από πολύ έρευνα, πραγματική τε και εικονική, είμαι σχεδόν έτοιμος να αγοράσω μια 42άρα PX80 (οι σαραντάρες άλλωστε είναι δύο εικοσάρες!)

Θα μου επιτρέψετε δυο ερωτησούλες:

1. Ποια είναι η διαφορά, εάν υπάρχει, μεταξύ HD Ready και HD Ready 1080p? Η ιστοσελίδα του Plaisio αναφέρει ότι το εν λόγω μονδέλο είναι HD Ready 1080p, αλλά αλλού διάβασα ότι είναι απλώς HD Ready. Ποια η διαφορά, εάν υπάρχει; Η εν λόγω TV σε ποιά κατηγορία ανήκει?

2. Επειδή το home cinema θα έρθει σε δεύτερη φάση, είστε ικανοποιημένοι από τον ήχο? Είναι surround? (και για αυτό έχω διαβάσει αλληλοσυγκρουόμενα).

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!

Π.
Kαταρχας καλως ηρθες.Εαν εχεις ορεξη μπορεις να διαβασεις απο την αρχη το νημα της px80 ,θα βρεις απαντηση σε πολλες αποριες που εχεις,ειδικα η πρωτη σελιδα ειναι πραγματικος χαρτης:a0210:.Μια γρηγορη απαντηση σε αυτα που ρωτας ειναι οτι ηTV ειναι HD READY 1080P, που σημαινει οτι μπορει να αναπαραγει σωστα σημα 1080p αφου πρωτα το επεξεργαστη και το μετατρεψη σε αναλογο σημα για το πανελ της.O ηχος της απλα αποδεκτος χωρις δυνατοτητα surround.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Kαταρχας καλως ηρθες.Εαν εχεις ορεξη μπορεις να διαβασεις απο την αρχη το νημα της px80 ,θα βρεις απαντηση σε πολλες αποριες που εχεις,ειδικα η πρωτη σελιδα ειναι πραγματικος χαρτης:a0210:.Μια γρηγορη απαντηση σε αυτα που ρωτας ειναι οτι ηTV ειναι HD READY 1080P, που σημαινει οτι μπορει να αναπαραγει σωστα σημα 1080p αφου πρωτα το επεξεργαστη και το μετατρεψη σε αναλογο σημα για το πανελ της.O ηχος της απλα αποδεκτος χωρις δυνατοτητα surround.

Ευχαριστώ! Θα πάρω το νήμα από την αρχή :stoned:

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

H 42PX80 ειναι HD Ready με την λογικη οτι δεχεται σημα HD το οποιο στη συνεχεια "κατεβαζει" στην αναλυση του πανελ της (1024x768)...

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/558137/index.html

Δεν ειναι HD Ready 1080p βεβαια γιατι δεν εχει αναλυση 1920x1080...

Display products bearing the 1080p qualifier logos not only feature a minimum 1920 x 1080 resolution, but also guarantee that the relevant 1080p signal variants – 24 Hz, 50 Hz and 60 Hz – can be acquired, as well as reproduced with the same or higher frame rate. These minimum requirements are aimed to stop the proliferation of proprietary logoed products in the European marketplace that are creating confusion among consumers surrounding products which claim to conform to a variety of “Full HD” and “1080” standards.

http://www.eicta.org/index.php?id=657

Καλησπέρα,

βαλτε με κι εμένα στη λίστα καθώς μόλις παρήγγειλα την 42PX8 ( κι ένα Home cinema Pioneer 370).

Αύριο έρχεται.

Να κάνω στρώσιμο κατευθείαν? ή να ρυθμίσω πρώτα, να βρω κανάλια κλπ?

ευχαριστώ για τη βοηθεια

…δεν καταλαβαίνω τότε ποιά είναι η διαφορά HD Ready 1080 και Full HD. Τέσπα, δεν είναι και τόσο σημαντικό...

Τα καλά νέα είναι ότι το αγόρασα το θηρίο: 42’’ Χ80! Τα κακά νέα είναι ότι θα την παραλάβω τέλος Αυγούστου, διότι μετακομίζω σε νέο σπίτι τότε! Στο μεταξύ, θα αρκεστώ στους πλασματικούς παραδείσους που προσφέρει απλόχερα το forum σας!.

Μια σύνοψη της έρευνα αγοράς που έκανα για να καταλήξω στο κατάστημα απ’ όπου πήρα το θηρίο:

• Πρώτα πήγα στην Ηλ... Αθ.. Ζήτησα το Θηρίο, και ο πωλητής άρχισε το βιολί περί LCD και ότι οι Plasma είναι ξεπερασμένες και στα πρόθυρα εξαφάνισης. Έφυγα άρον- άρον.:twoguns:
  • Μετά πήγα στο Κοτσ.. Είχε απόθεμα Χ8 αλλά όχι Χ80. Τον πούλο άρμ! :tdown:
  • Σειρά το Μed....Ma… Ακριβή τιμή, έξτρα μεταφορικά, όχι σύνδεση. Μην τον είδατε τον Παναή. :shot:
  • Πλαι... Ακριβή τιμή αλλά καλό σέρβις, δωρεάν μεταφορά και σετάρισμα. Χμ..για να δούμε. :sheep:
  • FNA.. Η καλύτερη τιμή, εξαιρετικό σέρβις, δωρεάν μεταφορά και σετάρισμα! No-brainer πού λένε και οι αγγλοσάξονες, το καπάρωσα επί τόπου!:firstprize:
ΥΓ Είδα και τα PZ τα οποία δεν μου έκαναν το παραμικρό κούκου. Το 46PZ80 μάλιστα πιξελιάζει εμφανώς, σαν κακό LCD!

Ναι ειναι λαθος.

Δεν είναι λάθος το εικονίδιο HD READY 1080p .... θα ήταν λάθος αν είχε το εικονίδιο FULL HD...

Το HD READY 1080p σημαίνει αυτό ακριβώς που υποστηρίζετε για την ανάλυση της τηλεόρασης... οτι δέχεται σήμα 1080p μεν αλλά το κάνει downscaling για να μπορέσει να το αναπαράγει... οι παλιότερες τηλεοράσεις´που δεν υποστήριζαν το 1080p με το που έδινες τέτοιο σήα, σκοτείνιαζαν...

HD READY = 720P/1080i
HD READY 1080P = 1080p (Not true 1920x1080p)
FULL HD = TRUE HD 1920x1080p

Και ομως ειναι λαθος...

Display products bearing the 1080p qualifier logos not only feature a minimum 1920 x 1080 resolution, but also guarantee that the relevant 1080p signal variants – 24 Hz, 50 Hz and 60 Hz – can be acquired, as well as reproduced with the same or higher frame rate. These minimum requirements are aimed to stop the proliferation of proprietary logoed products in the European marketplace that are creating confusion among consumers surrounding products which claim to conform to a variety of “Full HD” and “1080” standards.

http://www.eicta.org/index.php?id=657

Ελαχιστη αναλυση 1920x1080.

To "ΗD Ready 1080p" με λιγα λογια ειναι το επισημο σημα για τηλεορασεις που πιο παλια ειχαν το ανεπισημο σημα Full HD (αν και δεν ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα)...

http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

Aλλωστε και στο επισημο Αγγλικο site της Panasonic τις PX80/PX8 τις εχει σαν HD Ready (σκετο).

Last edited:

γενικά ένας τίτλος υπάρχει , το HD ready , όλα τα υπόλοιπα υποτίθεται ότι βοηθάνε τον αγοραστή να διαλέξει , αλλά θεωρώ πως είναι διαφημιστικά τρικ προσπαθώντας να αποσπάσουν τον αγοραστή από την ουσία , Just watch with your own eyes ...

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Δεν υπαρχει ενας τιτλος απο οτι βλεπεις...

http://www.eicta.org/index.php?id=731

Συμφωνω παντως οτι καποιοι θελουν να μπερδεψουν τον καταναλωτη οτι τα προιοντα τους ειναι "1080p" γιατι το 1080p πουλαει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Δεν υπαρχει ενας τιτλος απο οτι βλεπεις...

http://www.eicta.org/index.php?id=731

Συμφωνω παντως οτι καποιοι θελουν να μπερδεψουν τον καταναλωτη οτι τα προιοντα τους ειναι "1080p" γιατι το 1080p πουλαει.

ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι τίτλοι ... αλλά στην τελική δεν πρέπει να αγοράζουμε στα τυφλά μόνο με τα χαρακτηριστικά πχ με την W4000 δεν έχει 100hz αλλά αποδεικνύεται καλύτερη από άλλες με 100hz

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Συμφωνω , αλλωστε με χιλια ευρω στην τσεπη εγω την PX80 θα αγοραζα η την PG6000.

[*]FNA.. Η καλύτερη τιμή, εξαιρετικό σέρβις, δωρεάν μεταφορά και σετάρισμα! No-brainer πού λένε και οι αγγλοσάξονες, το καπάρωσα επί τόπου!:firstprize:[/LIST]
ΥΓ Είδα και τα PZ τα οποία δεν μου έκαναν το παραμικρό κούκου. Το 46PZ80 μάλιστα πιξελιάζει εμφανώς, σαν κακό LCD!

FNA? Τι ειναι το FNA?