Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γιώργο, γενικά στο καλιμπράρισμα μήπως είναι πιο σωστό να παίρνουμε μέτρηση με 25% παράθυρο?

Ναι Χρήστο το παράθυρο είναι ο σωστός τρόπος, ειδικά όταν μιλάμε για πλάσμα (ίσως το 25% παράθυρο να είναι και μεγαλύτερο από ότι χρειάζεται). Την μέτρηση full screen την ζήτησα πιο πολύ για φιλολογικούς λόγους. Απλά για να δούμε πόσο πέφτει η φωτεινότητα όσο αυξάνεται το APL.

Για να καταλαβαινόμαστε το 100% APL (Αverage Picture Level) αναφέρεται σε πλήρως λευκή οθόνη, ενώ το 0% σε πλήρως μαύρη. Ένα 25% λευκό παράθυρο σε μαύρο φόντο θα έχει 25% APL (κάπου είχα διαβάσει πως το APL τηλεοπτικού σήματος έχει μια μέση τιμή γύρω στο 15-20%).

Last edited:
Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Επανέρχομαι με το καλιμπράρισμα, εφόσον ξεκινώ εκ νέου αυτή τη βδομάδα.

Δεν έχω ξεχάσει τις προτροπές σας για μέτρηση του 100% λευκού σε πλήρη οθόνη ή σε παράθυρο σε ρύθμιση Cinema, θα τις έχετε τη Δευτερά βράδι καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Έχω ήδη ξεπεράσει κάποια προβλήματα εξοικείωσης με το Service Menu, σήμερα έκανα κάποιες πρόχειρες μετρήσεις-διαδικασία στην ρύθμιση Dynamic (Warm) που δεν με νοιάζει για το όποιο αποτέλεσμα, γιατί τη ρύθμιση Dynamic δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ.

Την έφερα σε 41ftL, αλλά χρειάζομαι περισσότερη πληροφόρηση στις έννοιες που χρησιμοποιεί η Panasonic με τα RGBCut (Cut off) & RGBDrv (Drive) και πως συνδέονται με τα απαραίτητα του HCFR RGBHiEnds & RGBLoEnds (σκοπός αυτής της ρύθμισης είναι να επιτευχθεί σωστό γάμμα D65). Συγκεκριμένα σε παράθυρο 10-18% με 80%λευκό πρέπει στη ρύθμιση RGBHiEnds να πειράξεις τα RGB (χωριστά) έτσι ώστε να δείχνουν κοντά στο 100% και τα τρία και ακολούθως να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία στο 30% λευκού (παράθυρο) και για τη ρύθμιση RGBLoEnds.

Γιώργο, κάποιος άλλος έχει κάποια ιδέα πριν προχωρήσω σε εκλογίκευσή τους μέσω πειραματισμών;
Δυστυχώς θα πηγαίνω βήμα-βήμα γιατί το HCFR είναι πολύ αναλυτικό, με βήματα που συνεχώς αλληλεπιδρούν και χρειάζεται να επαναλάμβάνεις πρωτύτερα βήματα - καμία σχέση με το καλιμπράρισμα οθονών PC που το πρόγραμμα δημιουργεί ένα προφίλ διορθώσεων και το φορτώνει κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής, εδώ τα πάντα πρέπει να ρυθμιστούν ένα προς ένα.

Την έφερα σε 41ftL, αλλά χρειάζομαι περισσότερη πληροφόρηση στις έννοιες που χρησιμοποιεί η Panasonic με τα RGBCut (Cut off) & RGBDrv (Drive) και πως συνδέονται με τα απαραίτητα του HCFR RGBHiEnds & RGBLoEnds (σκοπός αυτής της ρύθμισης είναι να επιτευχθεί σωστό γάμμα D65). Συγκεκριμένα σε παράθυρο 10-18% με 80%λευκό πρέπει στη ρύθμιση RGBHiEnds να πειράξεις τα RGB (χωριστά) έτσι ώστε να δείχνουν κοντά στο 100% και τα τρία και ακολούθως να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία στο 30% λευκού (παράθυρο) και για τη ρύθμιση RGBLoEnds.

Γιώργο, κάποιος άλλος έχει κάποια ιδέα πριν προχωρήσω σε εκλογίκευσή τους μέσω πειραματισμών;

Δεν έχω δουλέψει το HCFR, άρα θα μιλήσω καθαρά από θεωρητική σκοπιά.

Τα RGBcut αντιστοιχούν στα RGBLoEnds και τα RGBDrv στα RGBHiEnds, αλλά προορίζονται για την ρύθμιση του greyscale και δεν έχουν να κάνουν με το gamma. Στόχος είναι η "ουδέτερη" μίξη των τριών βασικών χρωμάτων σε όλη την κλίμακα του γκρι. Η σωστή ρύθμιση των RGBDrv θα σου δώσει ουδέτερο λευκό και σωστή συμπεριφορά στα υψηλά IRE της κλίμακας του γκρι, ενώ η σωστή ρύθμιση του RGBcut ουδέτερο μαύρο και σωστή συμπεριφορά στα χαμηλά IRE της κλίμακας του γκρι.

Σωστά αναφέρεις και μάλιστα έγραψα την "πατάτα" δίπλα από το σωστό "γάμμα D65", δηλαδή άσχετα πράγματα γάμμα & θερμοκρασία D65 (6500K).

Η διαδικασία αυτή όπως σωστά αναφέρεις ρυθμίζει ή μάλλον προσπαθεί να ρυθμίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την κλίμακα του γκρι με βάση τις τιμές χ και ψ που υπάρχουν στο 30% & 80% έτσι ώστε να προσεγγίζουν τις αντίστοιχες τιμές του D65. Για αυτό θα επανέλθω μετέπειτα επειδή θέλει αρκετή δουλειά και ο ή οι συγγραφείς του HCFR επιμένουν ότι η βαρύτητα πρέπει να δοθεί στο διάστημα 40-70 ΙΡΕ και όχι κάτω από το 30 και πάνω από το 80. Σε αυτό το διάστημα οι τιμές ΔέλταΕ πρέπει να είναι κάτω του 3.

Στις μετρήσεις που υποσχέθηκα, μετά από 1 ώρα προθέρμανση του αισθητήρα πάνω στην πλάσμα και επανέλεγχο με καλιμπράρισμα έχουμε:
α) παράθυρο 10-18% της συνολικής επιφάνειας με 100% λευκό = 25.76ftL
b) 100% της συνολικής επιφάνειας με 100% λευκό 15.89ftL

Με λίγα λόγια η φωτεινότητα του λευκού είναι χαμηλότερη από το συνιστώμενο εύρος 30-40ftL για τις πλάσμα.

Υπόψη οι μετρήσεις έγιναν σε Cinema, εφόσον πρωτύτερα έγινε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων για Cinema.

Ευχαριστώ για τις μετρήσεις :a0210: Μου κάνουν εντύπωση πάντως, αφού την α) την περίμενα πιο ψηλά :grandpa:

Στο Cinema πόσο ανέβασες το contrast για να την φέρεις γύρω στα 30 ftl ?

Δεν έχω ακόμη ρυθμίσει την επιλογή Cinema, ότι δοκιμάζω το κάνω στην επιλογή Dynamic.

Μετά την περίοδο προσαρμογής μου (ήδη μέρα παρά μέρα το δουλεύω) θα έρθω και στην επιλογή Cinema, γιατί σίγουρα εκεί θα έχω τα καλύτερα αποτελέσματα. Τότε θα σου πω όλες τις ρυθμίσεις που έκανα τόσο στο μενού εικόνας όσο και στο service menu.

Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι ήταν χαμηλά στο Cinema σε μέτρηση παραθύρου (έχω κάνει αποθήκευση των default μετρήσεων σε Cinema, όταν βρω ευκαιρία θα τις ανεβάσω).

Παιδιά συγνώμη που χαλάω την ροή της συζήτησης....αλλά επειδή έχω βρεί σε πολύ καλή τιμή την 42PX8 θέλω μερικές γνώμες των κατόχων της γιατί ακούω ότι είναι πολύ χειρότερη απο την PX80. Ισχύει αυτό ?
ΣΕ HD υλικό απο htpc (mkv) και bluray (ps3) θα μέινω ικανοποιημένος ?
Και απο το μαύρο της ?
Δεν περιμένω ποιότητα στα επίπεδα της Samsung 40A656 απλά κάτι αρκετά καλό.
Οι κάτοχοι της PX8 μπορούν να με κατατοπίσουν ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη ξανά για την διακοπή της ροής.......

Δεν διακόπτεις καμιά ροή φίλε μου -bye-

Πολύ χειρότερη από την PX80 δεν είναι σίγουρα (στο πρώτο μήνυμα αναφέρονται οι διαφορές) και πιστεύω πως θα εκπλαγείς ευχάριστα. Το μαύρο της είναι στα επίπεδα της Α656.

Παιδιά συγνώμη που χαλάω την ροή της συζήτησης....αλλά επειδή έχω βρεί σε πολύ καλή τιμή την 42PX8 θέλω μερικές γνώμες των κατόχων της γιατί ακούω ότι είναι πολύ χειρότερη απο την PX80. Ισχύει αυτό ?
ΣΕ HD υλικό απο htpc (mkv) και bluray (ps3) θα μέινω ικανοποιημένος ?
Και απο το μαύρο της ?
Δεν περιμένω ποιότητα στα επίπεδα της Samsung 40A656 απλά κάτι αρκετά καλό.
Οι κάτοχοι της PX8 μπορούν να με κατατοπίσουν ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη ξανά για την διακοπή της ροής.......

Μια χαρά είναι και η px8. Τη συγκρίνω με px80 φίλου και δεν βλέπω κάποια διαφορά στο μάτι.
Αν μου λείπει κάτι είναι η 3η hdmi αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος.

(άσε που πιάνει και καλύτερα το remote της 8άρας :BDGBDGB53:)

Ευχαριστώ πολύ....με ενθαρρύνατε αρκετά.
Η τηλεόραση είναι έκθεσης με 2 μήνες λειτουργία και μου την δίνουν 420 ευρώ......
Τί λέτε τώρα ?

H τιμη ειναι σχετικα καλη αλλα με ελαχιστα λεφτα ακομη παιρνεις καινουργια πλασμα LG του "κουτιου"...

http://www.skroutz.gr/s/74716/LG-42PQ2000-42%27%27.html?keyphrase=42PQ2000
http://www.skroutz.gr/s/72793/LG-42PQ3000-42%27%27.html?keyphrase=42PQ3000

Ειμαι λιγο σκεπτικος γιατι εχω δει στις εκθεσεις τηλεορασεις που τις εχουν ξεχασει ανοιχτες και παιζουν επι εβδομαδες ολοκληρες χωρις διακοπη , ορισμενες φορες μαλιστα δεν δεχονται καν σημα και δειχνουν μια μαυρη οθονη (και προφανως τις περνανε για κλειστες)....

Δες ώρες λειτουργίας από service menu.

Αν χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά με τηλεοπτικό σήμα σε κάποιο κανάλι ίσως έχει burn in το logo του καναλιού. (άρα έλεγχος και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού)

Όντως δείχνει καλή η τιμή (αν ισχύουν οι ώρες που σου είπανε), αλλά αν το μαύρο δεν είναι προτεραιότητα και μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω κάποια από τις LG που ανέφερε ο Γιάννης (και η 42PQ6000) ίσως να είναι καλύτερη επιλογή.

Στο πρώτο μήνυμα μπορείς να δεις πως μπαίνεις στο service menu. Οι ώρες λειτουργίας είναι ο αριθμός κάτω δεξιά.

Το burn in πώς ακριβώς μπορώ να το δώ ?
Η τηλεόραση παίζει ένα video του Κοτσόβωλου συνέχεια. Τώρα αν έχει παίξει και όπως λέτε δεν το γνωρίζω.
Πάντως απο κοντά που την κοίταξα δεν φαίνεται να έχει pixel καμμένα.
Μου την αφήνει τελικά 400 ευρώ με 6 άτοκες.

Και τί ακριβώς θα δώ ?
Κάποια pixel όχι μαύρα ?

Θα βλεπεις απο πισω μια "σκια" απο την εικονα που εμεινε πολυ ωρα στην οθονη...

115499d1238944498-lg-42q6000-panasonic-42x10-1-hour-close-up.jpg

Κατάλαβα.....θα το δώ και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ......είστε αρχηγόπουλα !!!!!!