Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Εγώ έχω μπερδευτεί. Αν σου είναι εύκολο, θα βοηθούσε μια μέτρηση (με τις ρυθμίσεις μετά το calibration) μαύρου (0%) και λευκού (100%) σε παράθυρο μεγέθους σαν αυτό της φωτογραφίας και με μονάδες fL ή cd/m² (nits) .

Ή ακόμα καλύτερα μια μέτρηση του ANSI contrast (λογικά θα έχει pattern) :D

Έγινε η μέτρηση που ζητάς, λοιπόν:

Από υπολογισμό που έκανα πάνω στη φωτογραφία που σας ανέβασα, το παράθυρο είναι στο 13,5% της συνολικής εικόνας.

Με αυτά τα pattern έχουμε (τα παρακάτω αναγραφόμενα είναι όπως τα απεικονίζει το HCFR, φυσικά συμπεριλαμβάνει και άλλες μετρήσεις οι οποίες παραλείφθηκαν):
0% IRE
0.06 (cd/m²)
0.17 (ftL)
0.041 (x)
0.468 (y)
0.058 (Y)

100% IRE
49 (cd/m²)
14.301 (ftL)
0.308 (x)
0.331 (y)
48.998 (Y)

Για ANSI Contrast Patterns δεν βρίσκω την ακριβή περιγραφή (ANSI) αλλά στο Contrast περιλαμβάνει δύο παράθυρα σε 0 IRE 100 IRE αντίστοιχα και έπειτα τετραγωνάκια (4Χ4) άσπρο-μαύρο με επικάλυψη γύρω στο 6-7% το κάθε τετραγωνάκι, εκεί στο άσπρο έδινε 55 cd/m² & 16.054 ftL

Το δικό μου συμπέρασμα αναξαρτήτως ότι το καλιμπράρισμα ήταν επιτυχές, είναι ότι η φωτεινότητα είναι πολύ χαμηλή (αν και σε θεάσεις ταινιών δεν με ενοχλεί). Δοκίμασα σε 100 IRE την ώρα που ο αισθητήρας μετρούσε να ανεβάσω το Contrast από τη μέση σχεδόν στο 80%, το ftL ανέβηκε στα 23 και δεν πάει άλλο!

Last edited:

Για ANSI Contrast Patterns δεν βρίσκω την ακριβή περιγραφή (ANSI) αλλά στο Contrast περιλαμβάνει δύο παράθυρα σε 0 IRE 100 IRE αντίστοιχα και έπειτα τετραγωνάκια (4Χ4) άσπρο-μαύρο με επικάλυψη γύρω στο 6-7% το κάθε τετραγωνάκι, εκεί στο άσπρο έδινε 55 cd/m² & 16.054 ftL

Το δικό μου συμπέρασμα αναξαρτήτως ότι το καλιμπράρισμα ήταν επιτυχές, είναι ότι η φωτεινότητα είναι πολύ χαμηλή (αν και σε θεάσεις ταινιών δεν με ενοχλεί). Δοκίμασα σε 100 IRE την ώρα που ο αισθητήρας μετρούσε να ανεβάσω το Contrast από τη μέση σχεδόν στο 80%, το ftL ανέβηκε στα 23 και δεν πάει άλλο!

ΟΚ, άρα τα Y στα διαγράμματα που παρέθεσες αναφέρονται σε cd/m² (nits).
Σε ANSI μέτρηση χρησιμοποιείται το δεύτερο pattern από αυτά που αναφέρεις, μετρώντας λευκά και μαύρα και διαιρώντας το μ.ο από τις μετρήσεις.

Πάντως και εμένα μου φαίνεται χαμηλή η φωτεινότητα που έχεις μετρήσει και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι φυσιολογική η πτώση της φωτεινότητας, απλά αλλάζοντας την θερμοκρασία του λευκού από normal σε warm.

Θυμάσαι που ρωτούσα στην αρχή, τι κάνει το Contrast στο Service Menu γιατί όσο και να το αλλάζω δεν αλλάζουν οι τιμές που μετρά ο αισθητήρας;
Μήπως εκεί έχει τεθεί το επίπεδο contrast χαμηλά το οποίο έχει επηρεάσει το μέγιστο contrast που μπορεί να επιτευχθεί από τη TV;

Γιώργο έχουμε κάπου βοήθημα για το Service Menu, για να το μελετήσω καλύτερα;

Πολύ πίθανο, αλλά τις συγκεκριμένες τιμές θα τις πείραζα μόνο αν ήμουν σίγουρος για το πως επιδρούν οι αλλαγές.

Υπάρχει service manual, αλλά αναφέρεται κυρίως στα ηλεκτρονικά κομμάτια του πάνελ και για το service menu αναφέρει ελάχιστα.

Ίσως στο αγγλικό ή στο αμερικάνικο φόρουμ να βρεις άκρη, εκτός κι αν μπορούσε να μας βοηθήσει ο Μανώλης:grandpa:

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Αααχ Πιεξούλα, ήρθε η ώρα να πάρεις την άγουσα προς την κρεβατοκάμαρα, σ' ευχαριστώ για την παρέα που μου κράτησες έως τώρα, ελπίζω να με νανουρίζεις τo ίδιο όμορφα....:a0210:

Υ.Γ. 1: Να θυμηθώ να βάζω τον χρονοδιακόπτη για να μην πάθω BURN IN...:devil-smiley-029:

Υ.Γ. 2: Να θυμηθώ να βάζω τον χρονοδιακόπτη για να μην πάθω BURN IN...:devil-smiley-029:

Υ.Γ. 3: Να θυμηθώ να βάζω τον χρονοδιακόπτη για να μην πάθω BURN IN...:devil-smiley-029:

Υ.Γ. 4: Να θυμηθώ να βάζω τον χρονοδιακόπτη για να μην πάθω BURN IN...:devil-smiley-029:

Άσε την Πιεξούλα και πες μας ποια θα την αντικαταστήσει -bye-

Υ.Γ Α και να μην ξεχάσεις να βάζεις τον χρονοδιακόπτη, γιατί άκουσα πως οι πλάσμα παθαίνουν burn in :flipout:

Εσύ ποια λες?????....-bye-

Άντε ....βάλτε να πάνε (απόδοση 1,0001)....:flipout:

Ποια έχεις βάλει στο μάτι χρήστο; Και πώς και την αλλάζεις;

Βρέθηκα με ένα φωτόμετρο της Eizo, που τελικά διαπίστωσα πως είναι rebranded Spyder 3. Με παίδεψε λίγο μέχρι να το αναγνωρίσει το HCFR, αλλά νομίζω πως τα κατάφερα.

Πιο αργά θα τσεκάρω και εγώ με την σειρά μου την πιεξούλα. Προς το παρών ανακάλυψα πως το laptop μου είναι για τα μπάζα χρωματικά :flipout:

Attachments

• laptopcie.JPG
    laptopcie.JPG
    64.6 KB · Views: 23

Θυμάσαι που ρωτούσα στην αρχή, τι κάνει το Contrast στο Service Menu γιατί όσο και να το αλλάζω δεν αλλάζουν οι τιμές που μετρά ο αισθητήρας;
Μήπως εκεί έχει τεθεί το επίπεδο contrast χαμηλά το οποίο έχει επηρεάσει το μέγιστο contrast που μπορεί να επιτευχθεί από τη TV;

Σε 10% παράθυρο με 100% λευκό παίρνω 102 cd/m² (nits) τόσο σε Cinema Normal όσο και σε Cinema Warm. Ή πείραξες κάτι στο service menu χωρίς να το καταλάβεις ή έχεις προβληματάκια με τις μονάδες.

Cinema Normal

attachment.php

attachment.php

Cinema Warm

attachment.php

attachment.php

Να σημειωθεί πως είχα αυξήσει από το service menu το BlueDrv "με το μάτι", άρα τα RGB σε Cinema Warm δεν είναι ακριβώς εργοστασιακά. Μια χαρά έκατσαν πάντως με ΔE<4 πάνω από τα 60 ΙRΕ ;)

Attachments

• greyscale_cinema_normal.JPG
    greyscale_cinema_normal.JPG
    43 KB · Views: 89
  • greyscale_cinema_warm.JPG
    greyscale_cinema_warm.JPG
    42.7 KB · Views: 89
  • rgb_cinema_normal.JPG
    rgb_cinema_normal.JPG
    53.3 KB · Views: 89
  • rgb_cinema_warm.JPG
    rgb_cinema_warm.JPG
    50.8 KB · Views: 88
Last edited:

-Γιώργος- said:
Να σημειωθεί πως είχα αυξήσει από το service menu το BlueDrv "με το μάτι", άρα τα RGB δεν είναι ακριβώς εργοστασιακά.

Ατιμούλικο... ;) :D :flipout::grinning-smiley-043-bye-

Γιωργο ποσα θελεις για να μου καλιμπραρεις και την δικια μου τηλεοραση?:flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Και που να δεις τι θα κάνουμε στην G10 του Χρήστου τώρα που αποκτήσαμε την τεχνογνωσία :flipout::flipout::flipout:

Απ' ότι βλέπω, εκτός από τον Γιώργο...:grinning-smiley-043....μια χαρά δουλεύει και το εργαλείο...:a0210:...άντε να μαζευτούν καμιά εκατοστή ώρες, για να κάνουμε καμιά σοβαρή δουλειά...-bye-

Ποια έχεις βάλει στο μάτι χρήστο; Και πώς και την αλλάζεις;

Σύγαβρε, πήρα εχθές την 46G10......-bye-

....λόγω ανακαίνισης χρειαζόμουν μια τηλεόραση για την κρεβατοκάμαρα και η αλήθεια είναι ότι ήθελα μια 46άρα στο σαλόνι, αλλά όπως είχα πει και παλαιότερα αν είχε βγει πέρυσι 46ΡΧ80 δεν θα σκεφτόμουνα να αλλάξω τηλεόραση, απλά θα έπαιρνα μια 42PQ6000 για την κρεβατοκάμαρα.

Πολύ πίθανο, αλλά τις συγκεκριμένες τιμές θα τις πείραζα μόνο αν ήμουν σίγουρος για το πως επιδρούν οι αλλαγές.

Υπάρχει service manual, αλλά αναφέρεται κυρίως στα ηλεκτρονικά κομμάτια του πάνελ και για το service menu αναφέρει ελάχιστα.

Ίσως στο αγγλικό ή στο αμερικάνικο φόρουμ να βρεις άκρη, εκτός κι αν μπορούσε να μας βοηθήσει ο Μανώλης:grandpa:

Καλημέρα και καλές επιτυχίες με τις δοκιμές.
Στο manual δεν αναφερεται τίποτα το ιδιαίτερο. Θα προσπαθήσω να ανεβασω και εγω κάποιες μετρησεις μέσα στην ημέρα....

Γιώργο έχεις ανεβάσει φωτεινότητα αλλά έχεις ήδη κλιπάρει το μπλέ

Μανώλη τις παραπάνω μετρήσεις τις πήρα για να δω την μέγιστη φωτεινότητα, γιατί μου έκαναν εντύπωση οι χαμηλές τιμές που είχε μετρήσει ο φίλος lemon. Είναι οι εργοστασιακές, εκτός της (μικρής) αύξησης του BlueDrv που είχα κάνει πριν μήνες (με το μάτι) γιατί σε Cinema-Warm το λευκό μου "κιτρίνιζε" (ελαφρώς). Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιούσα για θέαση είχαν πιο χαμηλή φωτεινότητα (γύρω στα 85 nits). Επίσης φαίνεται πως η αλλαγή από Normal σε Warm δεν αλλάζει την στάθμη της φωτεινότητας κάτι που μου είχε φανεί περίεργο στις μετρήσεις του lemon. Όταν βρω χρόνο θα επαναφέρω και το BlueDrv στην εργοστασιακή του τιμή και θα δοκιμάσω να φτιάξω το greyscale.

Όταν λες ότι έχω κλιπάρει το μπλε εννοείς πως παίρνω 100% κορεσμό από πιο νωρίς ? Από που φαίνεται αυτό ? :grandpa:

Όταν λες ότι έχω κλιπάρει το μπλε εννοείς πως παίρνω 100% κορεσμό από πιο νωρίς ? Από που φαίνεται αυτό ? :grandpa:

Είναι εύκολο να το δεις εαν παρατηρησεις το 90-100(κόκκινο πάνω μπλε κατω)