Panasonic Plasma PZ80 / ΡZ85 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

Εκανα συγκριση ΡΧ80-ΡΖ80 απο τα 2μ.
Η διαφορα σε ΒR μου φανηκε απλα... τεραστια.
με παρόμοιες ρυθμίσεις;
εγώ όταν έκανα την ίδια σύγκριση σε ΡΧ70-ΡΖ70 (προ της αγοράς της ΡΧ70 μου!) από τα 1,8 άντε 2 μέτρα και μετά δεν έβλεπα διαφορά!

εγώ όταν έκανα την ίδια σύγκριση σε ΡΧ70-ΡΖ70 (προ της αγοράς της ΡΧ70 μου!) από τα 1,8 άντε 2 μέτρα και μετά δεν έβλεπα διαφορά!

εδω παρ'ολιγον να μην δω διαφορα απο sd με hd απο τα δυο μετρα και πανω στην ιδια τηλεοραση(px70.)

Re: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

Λογικό δεν είναι?..........η μία έχει ανάλυση 1024*768 και η άλλη 1920*1080..........

Από τα 2 μέτρα σε 42άρα οθόνη δεν είναι λογικό να δεις τεράστια διαφορά λόγω αυξημένης ανάλυσης.

Δεν αμφισβητώ αυτό που είδε ο φίλος, απλά κατά την γνώμη μου αποκλείεται να οφείλεται μόνο στην μεγαλύτερη ανάλυση.

Last edited:

Mπορει να κανω κ λαθος.Αλλοι λενε οτι σε 60αρες απο τα 3μ δε βλεπουν καμια διαφορα σε HD!
Παντως δε βλεπουμε αναλυσεις,βλεπουμε διαφορετικες τηλεορασεις.Αλλιως κ 2 φωτ. μηχανες με 10 megapixel θα εβγαζαν τις ιδιες φωτογραφιες,ανεξαρτητως αν η μια εχει 100 κ η αλλη 1000 ευρω.

ΕΓΩ ΗΔΗ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ 46PZ85B ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ PZ 70 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ IFC ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ .ΣΕ SD ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΧ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ,ΣΕ HD Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΓΕΙΑ!

ΕΓΩ ΗΔΗ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ 46PZ85B ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ PZ 70 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ IFC ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ .ΣΕ SD ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΧ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ,ΣΕ HD Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΓΕΙΑ!

Καλές θεάσεις φίλε μου.

Από που έγινε η αγορά αν επιτρέπεται ? Δεν βλέπω να είναι πουθενά διαθέσιμη η PZ85.

Κι αυτές οι 42PZ80 θα έχουν μουχλιάσει στις αποθήκες δύο εβδομάδες τώρα :D

Εκανα συγκριση ΡΧ80-ΡΖ80 απο τα 2μ.
Η διαφορα σε ΒR μου φανηκε απλα... τεραστια.

Για δώσε κανενα στοιχειο.
Που μπορούμε να δουμε μαζι και τις δυο γιατι τις ψαχνω (για λογαριασμο φίλου) και δεν.

Tις εχει πχ και το γνωστο μαγαζι του Συνταγματος.

Κι ενας Αγγλος που εκανε το ιδιο με μενα κι εβγαλε το ιδιο συμπερασμά παρα τις ιδιες διαφωνιες απο καποιους που δεν ειχαν δει και τις 2.
was more comenting on the 2 sets the px80 & pz85 than all this 720 and 1080p stuff,but what i can say is the pz85 picture looked so much better than the px80 and i was only standing a few feet away,whether thats got to do with 1080p or not i dont know but it also could be that the px80 is just not as good as the pz85 as the price suggests.
i do not agree with you,px contrast ratio is 15.000 the pz85 is 30.000,px has a v series 2 engine and the pz85 has a v series 3engine plus other things,plus the further away you are the more likely you will see the diffence in 720p and 1080p,i just dont see the point of panasonic releasing all these sets if you was going to get the same picture quality on all the sets
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=754869&page=2

Άρα μιλάμε για διαφορές πέρα από την ανάλυση, οπότε λογικό να υπερέχει η ΠΖ. Εκτός από σήμα SD όμως.

Εκτος απο αυτον που λεει οτι υποτειθεται οτι υπερεχει η PZ εχω διαβασει απο αλλους οτι σε σχεση με την Pioneer 428XD δειχνει χειροτερα ακομη και σε HD , ενω σε SD ειναι πολυ πισω σε σχεση με την PX80.

Mαλιστα εχει και 4 ανεμιστηρες απο πισω και ενας κατοχος ελεγε οτι θερμαινει πολυ το δωματιο.

Αρα τωρα που ανεβηκε και το πετρελαιο βουρ για PZ80 συντροφοι.:flipout:

Δηλ ποσο υπολογιζεις οτι θα ανεβει η θερμοκρασια σε ενα σπιτι 120τμ μετα απο 3 ωρες λειτουργιας ?
Για να δω αν με συμφερει.:BDGBGDB55:

Κι ενας Αγγλος που εκανε το ιδιο με μενα κι εβγαλε το ιδιο συμπερασμά παρα τις ιδιες διαφωνιες απο καποιους που δεν ειχαν δει και τις 2.
was more comenting on the 2 sets the px80 & pz85 than all this 720 and 1080p stuff,but what i can say is the pz85 picture looked so much better than the px80 and i was only standing a few feet away,whether thats got to do with 1080p or not i dont know but it also could be that the px80 is just not as good as the pz85 as the price suggests.
i do not agree with you,px contrast ratio is 15.000 the pz85 is 30.000,px has a v series 2 engine and the pz85 has a v series 3engine plus other things,plus the further away you are the more likely you will see the diffence in 720p and 1080p,i just dont see the point of panasonic releasing all these sets if you was going to get the same picture quality on all the sets
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=754869&page=2

Γράφει αρκετές ανακρίβειες.

Η PX80 έχει V-real 3 και εννοείται πως όσο πιο πολύ απομακρύνεσαι οι όποιες διαφορές εξανεμίζονται μεταξύ 720 και 1080. Ο τύπος λέει πως στεκόταν "a few feet away" που μπορεί να ήταν 1-2 μέτρα.

Τέλος η διπλάσια αντίθεση έχει να κάνει με την αυξημένη φωτεινότητα που μπορεί να παράγει η PZ. Το πλεονέκτημα που έχει αυτό είναι πως μπορεί να σταθεί και σε φωτεινούς χώρους. Ρυθμισμένες σωστά ίσως η PZ να έχει λίγο μεγαλύτερη αντίθεση, αλλά με τίποτα διπλάσια της PX.

Πιστεύω πως η PZ έχει λόγο ύπαρξης μόνο για κάποιον που βλέπει πολύ 1080p υλικό, από αρκετά κοντινή απόσταση και δεν τον πολυενδιαφέρει η απόδοση του τηλεοπτικού σήματος. Μην ξεχνάμε πως αν είσαι αρκετά κοντά στην TV ώστε να βλέπεις την διαφορά 720p με 1080p, τότε είσαι πάρα πολύ κοντά για την θέαση του κακού ελληνικού τηλεοπτικού σήματος και θα βλέπεις ένα σωρό θόρυβο.

Μπορεις βεβαια να μεταφερεις πιο κοντα τη πολυθρονα σου αν θες να απολαυσεις το BR σου.
Τελικα το μονο σωστο ειναι να δεις 3-4 φορες αναλυτικα τα μοντελα που σ ενδιαφερουν κ να αποφασισεις μονος σου. Καποιο μπορει να τον επιρεασουν και δικαιως πχ και οι διαφορες που εχουν στο design η στο HDMI η στη φωτεινοτητα.