Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Διαβασα αυτο

"The main problem with the Panasonic S10 and G10 plasmas in terms of smooth panning, is that the Intelligent Frame Creation (designed to help smooth motion) only works on non-24p sources. It's only when you get to the V10 that has a Smooth Film setting that you have a hope of smoothing out the judder inherent in some 24p footage. "

Δηλαδη αν βαλω το 390 στα 50hz το IFC θα δουλευει??

Επισης τι refresh rate εχει τελικα ? 96Hz?

Έχει αναφερθεί πολλάκις πως το IFC της σειράς του 2009 δεν είναι ρυθμισμένο για να αφαιρεί το φυσιολογικό judder λόγω χαμηλού ρυθμού καρέ κινηματογράφισης...

Aπό την παρουσίαση της U10, ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για την S10:

JL_? said:
Όσον αφορά τον επεξεργαστή της εικόνας και το frame interpolation, εδώ η κατάσταση είναι ελαφρώς ανάμεικτη. Ας ξεκινήσουμε με το frame interpolation, που για την περίπτωσή μας ακούει στο όνομα Intelligent Frame Creation Pro 400Hz SFD. Η επιλογή της Panasonic για φέτος, ήταν να βάλει ένα ελάχιστα παρεμβατικό σύστημα που ασχολείται με συγκεκριμένα πράγματα, με γνώμονα κυρίως τη σταθερότητα της λειτουργίας, χωρίς ξερόβηχες και φταρνίσματα, αλλά και με πολύ μικρότερο wow-effect. Καταρχάς, το φετινό IFC (και αυτό ισχύει και για την 600άρα εκδοχή του) δεν διαθέτει καθόλου δυνατότητες de-judder. Aν ένα σήμα βίντεο διαθέτει judder εγγενώς, το IFC δεν θα το μεταμορφώσει σε video-game, αλλά θα το δείξει ως έχει. Οι παρεμβάσεις του IFC, εστιάζονται κυρίως σε ελαφρά βελτίωση της κίνησης σε σήματα εγγενούς βίντεο 50i ή 60i. Οι κινηματογραφικές ταινίες παραμένουν ανεπηρέαστες ενώ και οι μπάλες των ποδοσφαιριστών, παραμένουν στρόγγυλες και χωρίς να αποκτούν ουρές ή να αναμειγνύονται με τα κεφάλια των θεατών… Η μόνη παρενέργεια του IFC που μπόρεσα να εντοπίσω, στο τηλεοπτικό και μόνο, είναι σε περιπτώσεις όπου η εικόνα παραφορτώνεται από λεπτομέρεια με πολλαπλές κατευθύνσεις κίνησης, ενδέχεται να δείτε ένα πολύ ελαφρύ γρέζι στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο φαίνεται μόνο αν κάθεστε ιδιαίτερα κοντά στην οθόνη. Εδώ βρίσκεται και η βασική διαφορά με το IFC 600Hz SFD των G/V10, το οποίο σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα λειτουργήσει 1-2 κλικ καλύτερα, εισάγοντας ελαφρώς λιγότερα τεχνουργήματα. Υποκειμενικά πάντως, αν και το τηλεοπτικό δεν με ενδιαφέρει καθόλου, τις πρώτες μέρες είχα πιάσει τον εαυτό μου πολλές φορές να χαζεύει εντυπωσιασμένος την κίνηση σε αυτό, πάντα σε σχέση και με την τιμή της συσκευής.

Και όσον αφορά την αναπαραγωγή των 24p:

JL_? said:
H λειτουργία 24p είναι επίσης υποδειγματική: ακέραιος πολλαπλασιασμός επί 4 και αναπαραγωγή στα 96Hz, η απόδοση της κίνησης είναι ακριβώς όπως στην κινηματογραφική αίθουσα, βασικότατο κριτήριο για εμένα. Αν αντιμετωπίσετε το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αναπαραγωγή 24p, αναζητήστε τις αιτίες στο player σας ή στο αρχείο σας, γιατί η τηλεόραση, επιβεβαιωμένα δεν θα φταίει. Αν σας αρέσει να βλέπετε κινηματογράφο με frame interpolation, μην πάρετε Panasonic έως και τη σειρά G15. Αν σας αρέσει η αυθεντική κινηματογραφική απόλαυση, απλά θα ενθουσιαστείτε.

Οποτε ολα οκ.

Απλα νομιζα οτι κατι δεν δουλευε καλα και ειχα το ματι μου καρφωμενο εκει!
Γιαυτο μου φενοταν συνεχεια!!
Παντως και αυτο το πραγμα με τα 120hz που νομιζεις οτι ολες οι ταινιες ειναι γυρισμενες σε καμερα χεριου δεν ειναι και τοσο καλο(γνωμη μου)Χανεις λιγο την μαγεια της ταινιας, ειναι σαν να βλεπεις σαπουνοπερα!!!

επιτελους παρελαβα την νεα 46" (αμεση αντικατασταση)λογο των 2 καμμενων υποεικοστοιχειων της προηγουμενης και αρχιζω το στρωσιμο.Για να γνωριζετε εως και 15 ημερες απο την ημερομηνια αγορας για οποιδηποτε προβλημα γινετε αμεση αντικατασταση.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

επιτελους παρελαβα την νεα 46" (αμεση αντικατασταση)λογο των 2 καμμενων υποεικοστοιχειων της προηγουμενης και αρχιζω το στρωσιμο.

Καλορίζικη και απροβλημάτιστη αυτή τη φορά εύχομαι!!!

Για να γνωριζετε εως και 15 ημερες απο την ημερομηνια αγορας για οποιδηποτε προβλημα γινετε αμεση αντικατασταση.

Αυτά είναι τέλεια νέα και νομίζω ότι προσθέτουν πολλά +++++ στην αξιοπιστία της εν Ελλάδι αντιπροσωπείας της Πάνυ... Μπράβο τους!!! :SFGSFGSF:

επιτελους παρελαβα την νεα 46" (αμεση αντικατασταση)λογο των 2 καμμενων υποεικοστοιχειων της προηγουμενης και αρχιζω το στρωσιμο.Για να γνωριζετε εως και 15 ημερες απο την ημερομηνια αγορας για οποιδηποτε προβλημα γινετε αμεση αντικατασταση.

την προηγουμενη την παραλαβανε απ'το σπιτι σου και την καινουργια στην φερανε σπιτι η' ανελαβες εσυ την μεταφορα?
καλοριζικη!

την προηγουμενη την παραλαβανε απ'το σπιτι σου και την καινουργια στην φερανε σπιτι η' ανελαβες εσυ την μεταφορα?
καλοριζικη!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Την μεταφορα και στις δυο περιπτωσεις την εκανα με δικο μου μεσο.Στην αντικατασταση πρεπει να την επιστρεψεις στο καταστημα που την αγορασες, αυτο νατην στειλει στην πανυ και αυτη με τη σειρα της να παραδοση την καινουργια.

ισχυει πανευρωπαικη εγγυηση?,γιατι το eshop εχει την s10 σε καλη τιμη...

ισχυει πανευρωπαικη εγγυηση?,γιατι το eshop εχει την s10 σε καλη τιμη...

εχε υπ οψιν οτι το eshop κανει παραεισαγωγες οχι μονο απο την ευρωπη. παρε τηλεφωνο και ρωτα η ακομα καλυτερα αν εχεις την δυνατοτητα να δεις το κουτι απο κοντα αν ειναι διαθεσιμη σε καταστημα κοντα σε σενα (απο το eshop δεν θα αγοραζα ουτε βιδα...)

Σημερα αγορασα και εγω μια p42s10 απο το Πλαισιο! Την ειχε σε προσφορα στα 599 και μου την αφησε στα 575 .
Αυριο την παραλαμβανω, αρχιζω το στρωσιμο και τις πρωτες εντυπωσεις!
Να δω πως θα διωξω μια sony lcd 32" που εχω..

Σημερα αγορασα και εγω μια p42s10 απο το Πλαισιο! Την ειχε σε προσφορα στα 599 και μου την αφησε στα 575 .
Αυριο την παραλαμβανω, αρχιζω το στρωσιμο και τις πρωτες εντυπωσεις!
Να δω πως θα διωξω μια sony lcd 32" που εχω..

ευκολα και γρηγορα θα δεις...........

εχε υπ οψιν οτι το eshop κανει παραεισαγωγες οχι μονο απο την ευρωπη.

Αυτό όντως ισχύει για το e-shop!!!

απο το eshop δεν θα αγοραζα ουτε βιδα...

Καλό είναι να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα... Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς με το e-shop έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα σχετικά με τις εγγυήσεις προϊόντων του, ειδικά με περιπτώσεις δικών του εισαγωγών! Εγώ έχω όμως τη μαρτυρία του κουμπάρου μου, που πήρε οθόνη υπολογιστή από εκεί, βγήκε προβληματική και αντικαταστάθηκε σε χρόνο DT... Τώρα εάν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, δεν το γνωρίζω...

παρε τηλεφωνο και ρωτα η ακομα καλυτερα αν εχεις την δυνατοτητα να δεις το κουτι απο κοντα αν ειναι διαθεσιμη σε καταστημα κοντα σε σενα

Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο φίλος, ώστε να σιγουρευτεί όσο περισσότερο γίνεται, σχετικά με το θέμα της εγγύησης!!!

Panasonic Plasma S10: Πρώτες Εντυπώσεις

Δεν ξέρω πόσο βαρύνουσα είναι η άποψη κάποιου, ο οποίος δεν έχει εμβαθύνει και ιδιαίτερα στα μυστικά της av τεχνολογίας, αλλά παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ κάποιες πρώτες εντυπώσεις σχετικά με την S10 μου.
Η προηγούμενη τηλεόραση που διακοσμούσε το σαλόνι μας, ήταν η Samsung WS-32W66V, τεχνολογίας CRT. Περιττό να σας πω ότι η μεταπήδηση από τις 32" στις 46" είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Βέβαια, η οικογένεια είχε ήδη εξοικείωση με μεγάλη οθόνη, χάρη στο LCD προβόλι της Sony, το οποίο δίνει στο πανί 120", αλλά εκείνο χρησιμοποιούνταν έτσι κι αλλιώς μόνο για τη θέαση ταινιών, άντε και κάποιου μεγάλου αθλητικού γεγονότος! Προσωπικά, και από την LCD τεχνολογία έχω οπτική εμπειρία, καθώς ο πεθερός μου έχει τη SONY KDL-32U2000, στην οποία παρακολουθούμε πολύ συχνά κάποιο ματς παρέα, ή κάθονται τα μικρά και βλέπουν παιδικά, όταν τα πεθερικά μου αναλαμβάνουν υπηρεσία baby-sitter!!!
Συγκρινόμενη λοιπόν με τις προηγούμενες οπτικές εμπειρίες, η αίσθηση που μου άφησε η τεχνολογία πλάσμα είναι ότι προσφέρει απείρως πιο φυσική αίσθηση, καθώς τα χρώματα μου φαίνονται πολύ πιο "γήινα", ακόμα και με τις ρυθμίσεις στρωσίματος, με τις οποίες παίζει αυτό το διάστημα η S10.
Αισθητικά "έδεσε" πολύ όμορφα με το χώρο μας και μάλιστα στη σύζυγο άρεσε ιδιαίτερα η αλουμινένια ράβδος που διακοσμεί την S10 στο κάτω μέρος της, καθώς και το γεγονός ότι είναι απείρως πιο "μαζεμένη" σε σύγκριση με την κουμούτσα της Samsung. Ο αναλογικός δέκτης της είναι μια χαρά και θα τολμούσα να πω ότι είναι καλύτερος από αυτόν που φορούσε η Samsung, δίνοντας μία άκρως ικανοποιητική εικόνα στο μέσο όρο, η οποία γίνεται πολύ καλύτερη στα κανάλια τα οποία έχουν πολύ καλό έως άριστο σήμα. Δυστυχώς στην Ξάνθη δεν υπάρχει ακόμα εκπομπή ψηφιακών καναλιών, ούτε της EΡΤ, ούτε της Digea, οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για το ψηφιακό σήμα, το οποίο υποψιάζομαι όμως ότι θα απογειώσει την τηλεοπτική μας εμπειρία. Εξάλλου η S10 αποκτήθηκε καθαρά για τηλεοπτική θέαση, για να βλέπουν τα μικρά παιδικά με τις ώρες και για να παρακολουθούμε τις ξένες σειρές που κατεβάζουμε από το νετ σε 720p. Για τις ταινίες, εξακολουθεί να υπάρχει το προβόλι της Sony, το οποίο μάλιστα έχει προγραμματιστεί να αναβαθμιστεί σε FullHD, όσο πιο σύντομα μας επιτρέψουν τα οικονομικά μας.
Πρόβλημα αντανακλάσεων δεν παρατήρησα ιδιαίτερο και πάντως όχι σε σημείο να κάνει την παρακολούθηση εκνευριστική και κουραστική. Ο θόρυβος του τροφοδοτικού είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος και η εκπομπή θερμότητας ανεπαίσθητη, αν και δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός μπορώ να είμαι σε αυτό, καθώς η S10 έχει τοποθετηθεί σε χώρο που έχει παραπάνω από επαρκή αερισμό. Το ΙR της S10 θα έλεγα ότι δημιουργείται σχετικά εύκολα, όμως είναι παρατηρήσιμο μόνο από πολύ κοντά (10-20εκ.) και το σημαντικό είναι ότι απαλείφεται πολύ πιο εύκολα απ' ότι δημιουργείται, απλά παίζοντας κάποια κινούμενη εικόνα για μερικά λεπτά μετά τη δημιουργία του. Εγώ το παρατήρησα αφήνοντας για κάποια δευτερόλεπτα το μενού της S10 να παίζει στην οθόνη, έχοντάς την στην HDMI είσοδο, χωρίς να δέχεται κάποιο σήμα. Το ίδιο παρατηρήθηκε και με τις στατικές εικόνες των καναλιών (λογότυπα, μπάρες πληροφοριών εκπομπής κτλ.), όπου κι εκεί δημιουργούνταν ένα ανεπαίσθητο IR, το οποίο έφευγε εύκολα με λίγο ζάπιγκ ή κάνοντας μία μεγέθυνση στην εικόνα. Περισσότερα πειράματα με το IR δεν έκανα, καθώς είμαι ακόμα στη διαδικασία στρωσίματος και είπα να μην το ρισκάρω περισσότερο!
Με το κοντέρ να γράφει περίπου 150 ώρες, καθίσαμε να δούμε οικογενειακά το "Harry Potter and the Half-Blood Prince", έχοντας ως πηγή το DVD player της Samsung και την εικόνα της S10 ρυθμισμένη στις default cinema ρυθμίσεις και όχι με τις ρυθμίσεις στρωσίματος. Το γεγονός ότι βρήκα την ταινία αφάνταστα βαρετή (οι μικρές την καταχάρηκαν βέβαια), με βοήθησε να επικεντρωθώ στην εικόνα της τηλεόρασης, διαπιστώνοντας με χαρά ότι οι διαβαθμίσεις του μαύρου και του γκρι (η ταινία είναι αρκετά "σκοτεινή") που μπορούσα να αντιληφθώ, μου χάριζαν μία πολύ ρεαλιστική κινηματογραφική αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα και ο ήχος της ταινίας που αναπαρήγαγε η S10 μου άφησε άριστες εντυπώσεις και σαφώς καλύτερες από την προκάτοχό της. Ανυπομονώ να έρθουν επιτέλους οι HD πηγές που περιμένω και να ολοκληρωθεί το στρώσιμό της, για να διαπιστώσω τις δυνατότητές της με πολύ καλύτερες πηγές εικόνες, από αυτές με τις οποίες παίζει μέχρι σήμερα!
Κλείνοντας και με την ελπίδα ότι δε σας κούρασε το μακροσκελές ποστ μου, θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με τα ποσταρίσματά σας στα νήματα των U/S/G10 με βοηθήσατε αφάνταστα να καταλήξω στην επιλογή μου αυτή, την οποία δεν έχω μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο και την οποία και φυσικά συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους σκέφτονται να αγοράσουν καινούργια τηλεόραση, αρκεί να μη βρίσκουν κουραστική και ενοχλητική τη διαδικασία του στρωσίματος. Είναι πράγματι άριστο value for money και να 'ναι καλά ο Τάσος που μου άνοιξε τα μάτια και μου έδειξε το σωστό δρόμο την ώρα που κατευθυνόμουν ολοταχώς προς LCD μεριά!!!
Και εφόσον δε σας κούρασε, ακόμα, το ποστ μου, επιφυλάσσομαι να επανέλθω, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στρωσίματος και συνδεθεί η S10 επιτέλους με HD Πηγές εικόνας. Και αυτό δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση!!! :flipout:
Να 'στε όλοι καλά!

Well done Γρηγόρη, ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις σου..άντε και σειρά του προβολέα τώρα...:a0210:

Σήμερα πρωί-πρωί, έχοντας εντοπίσει για ένα φίλο που έψαχνε πρωτίστως για την P50U10 (την οποία έχω ήδη από τέλος Δεκεμβρίου), την προσφορά του Saturn για την P50S10E στα 699 ευρώ (+12 ευρώ μεταφορικά) πήγαμε και αγόρασε μία, με παραλαβή την Τρίτη. Είδα αρκετούς οι οποίοι πήγαν για το συγκεκριμένο κομμάτι, μάλιστα στην ουρά για την έκδοση του παραστατικού, ο προηγούμενος κι ο επόμενος από εμάς αγόρασαν τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Έφευγαν σαν ζεστά κουλούρια! Όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε και δε θα το μετανιώσετε, νομίζω είναι μια πολύ καλή προσφορά για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οταν μπηκα εγω στις 10.30 δεν υπηρχε δειγμα και οπως μου ειπε ο πωλητης θα φερουνε και αλλες αλλα με κανονικη τιμη που δεν ηξερε να μου πει

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ 50ΑΡΑΣ ΑΠΟ SATURN.
ΜΟΝΟ ΤΟΥΜΠΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΟΘΩ ΤΗΝ 42ΑΡΑ LG ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.
ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΣΤΡΩΣΙΜΑΤΟΣ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΙΡΙ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΡΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
DVD ΣΤΡΩΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ?
ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ
ΑΑΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ