Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετά από 2,5 χρόνια συμβίωσης με την 42PX70, έκανα κίνηση και πήγα ένα σκαλί πάνω και από την Παρασκευή ποζάρει στο σαλόνι μου η 46S10.
Μη βιαστείτε όμως να μου πείτε καλορίζικη. Καθώς την έστρωνα λοιπόν με το γνωστό DVD είπα να της ρίξω μια πιο κοντινή ματιά...και νάτο το pixel το κολλημένο. Πήρα τηλέφωνο το Πλαίσιο αλλά δεν δεχόταν να την αλλάξουν και μου δώσαν το τηλ της Intertech (Εγώ βέβαια είχα το τηλέφωνο από το γνωστό πρόβλημα με την PX70!).

Εσείς τι λέτε να μπω στην διαδικασία να παλέψω για αλλαγή ή να το αφήσω;

Μετά από 2,5 χρόνια συμβίωσης με την 42PX70, έκανα κίνηση και πήγα ένα σκαλί πάνω και από την Παρασκευή ποζάρει στο σαλόνι μου η 46S10.
Μη βιαστείτε όμως να μου πείτε καλορίζικη. Καθώς την έστρωνα λοιπόν με το γνωστό DVD είπα να της ρίξω μια πιο κοντινή ματιά...και νάτο το pixel το κολλημένο. Πήρα τηλέφωνο το Πλαίσιο αλλά δεν δεχόταν να την αλλάξουν και μου δώσαν το τηλ της Intertech (Εγώ βέβαια είχα το τηλέφωνο από το γνωστό πρόβλημα με την PX70!).

Σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα θα σου ελεγα να διεκδικησεις αλλαγη!
Φιλου μου που παρουσιαστηκε τετοιο προβλημα σε μια 42 PZ85 4 ημερων Του την αλλαξαν!

Έχω την P50S10 μαζί με το xtreamer media player, Sony ραδιοενισχυτή (με 5.1 ηχεία) και Dreambox 7000s. Ο συνδυασμός τους είναι απλά τέλεια οπτικοακουστιή εμπειρία. Μόνο για ένα πράγμα έχω παράπονο αλλά κανένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να με βοηθήσει... τη 4:3 ανάλυση των περισσοτέρων καναλιών (αναλογικά ή NOVA). Πότε επιτέλους θα γυρίσουν στο 16:9 format αφού η πλειοψηφία (δεν το ξέρω σίγουρα, έτσι πιστεύω και το δηλώνω) των τηλεθεατών έχει wide οθόνη? ΣΚΑΙ, novacinema 1,2,3 και xtreamer (ότι έχω πάνω στο media player είναι σε wide format) τα απολαμβάνω, αλλά τα novasports και τα άλλα ελληνικά που δείχνουν μπάλα μου τη δίνει που εκπέμπουν σε 4:3 ακόμα και δείχνουν τους παίκτες κοντόχοντρους. Έχετε ακούσει τίποτα για το παραπάνω θέμα? Πότε αναμένεται αλλαγή σε wide format?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aν το προβληματικό υποεικονοστοιχείο είναι ένα, και είναι ορατό μόνο από πολύ κοντινή απόσταση (10-20cm) δεν θα στο αναγνωρίσουν ως πρόβλημα. Εχει συμβεί σε αρκετούς εδώ. Αν λοιπόν δεν φαίνεται απ' την θέση θέασης, μην αγχώνεσαι και απόλαυσε την νέα σου τηλεόραση. Αν πάλι σε προβληματίζει, κάνε ένα τηλέφωνο στην Intertech μήπως και πετύχεις αλλαγή της τηλεόρασης.

Αγαπητοί συνforumίτες,

αυτό είναι το πρώτο μου post στο forum.
Eδώ και 12 ημέρες είμαι κάτοχος της 46S10. Αγοράστηκε από το Public Συντάγματος 749 Euro με 8 άτοκες δόσεις και δωρεάν μεταφορά μέσω ACS στην κατοικία μου στην Καστοριά.

Σήμερα η TV ξεπέρασε τις 200 ώρες λειτουργίας, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν στρώσιμο με το Break In DVD. Δεν βρήκα κανένα καμμένο pixel, όσο κι αν προσπάθησα. Έχοντας για 8-9 χρόνια μια 29" CRT Philips Matchline 29PT9417, από την οποία ήμουν εξαιρετικά ευχαριστημένος διαπίστωσα πόσο σωστά λένε όλοι ότι οι μεγάλες ίντσες αξίζουν.

Η αίσθηση της 46άρας είναι εκπληκτική. Η ποιότητα του μαύρου είναι εξαιρετική, όσο δε για τα χρώματα, μετά το στρώσιμο είναι ακόμα πιο ζωντανά. Η γωνία θέασης είναι 179 μοίρες, εφάμιλλη της παλιάς CRT. Η τηλεόραση είναι όντως αθόρυβη, ισχύει 100% αυτό που είχα διαβάσει ότι πρέπει να πλησιάσεις στα 10cm για να ακούσεις τον ανεπαίσθητο βόμβο της σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας. Η ποιότητα της εικόνας σε αναπαραγωγή απλού DVD είναι άριστη. Έμεινα άφωνος με την αναπαραγωγή FullHD (Home 2009 1080p BluRay) μέσω HDMI από το Sony Vaio μου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παλιότερους του forum διότι βοηθήθηκα πολύ στην επιλογή μου από όλα όσα έχετε γράψει. :grinning-smiley-043

Καλές θεάσεις σε όλους!

Καλώς ήρθες στη παρέα μας και καλορίζικη...

...χρόνο να έχεις να την απολαμβάνεις!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aν το προβληματικό υποεικονοστοιχείο είναι ένα, και είναι ορατό μόνο από πολύ κοντινή απόσταση (10-20cm) δεν θα στο αναγνωρίσουν ως πρόβλημα. Εχει συμβεί σε αρκετούς εδώ. Αν λοιπόν δεν φαίνεται απ' την θέση θέασης, μην αγχώνεσαι και απόλαυσε την νέα σου τηλεόραση. Αν πάλι σε προβληματίζει, κάνε ένα τηλέφωνο στην Intertech μήπως και πετύχεις αλλαγή της τηλεόρασης.

Το προβληματικό Pixel είναι ένα και είναι ορατό με τα χρώματα του DVD εναλλαγής χρωμάτων από από σταση 1 μέτρου. Σε κανονική θέαση TV δεν είναι ορατό. Λόγω του DΟΑ μπορώ να έχω αντικατάσταση αλλά το πρόβλημα είναι ότι 46S10 το Πλάισιο πλέον δεν έχει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το προβληματικό Pixel είναι ένα και είναι ορατό με τα χρώματα του DVD εναλλαγής χρωμάτων από από σταση 1 μέτρου. Σε κανονική θέαση TV δεν είναι ορατό. Λόγω του DΟΑ μπορώ να έχω αντικατάσταση αλλά το πρόβλημα είναι ότι 46S10 το Πλάισιο πλέον δεν έχει.

και η δικια μου (αγορα απο πλαισιο) εχει ενα προβληματικό Pixel που σε κανονικη θεαση ομως δεν φαινεται οσο και αν προσπαθησω να το διακρινω, οποτε ειμαι της γνωμης να το ξεχασεις και να την απολαυσεις!!!

Μήπως θα έπρεπε να ανανεώσουμε τη λίστα κατόχων της S10, καθώς παρατηρώ ότι αυξανόμαστε με γεωμετρική πρόοδο? :gossip:

Λοιπον θελω να σας πω οτι ακομα παρατηρω στα bluray και στα mkv αυτο το σπασιμο στην εικονα. Ειδικα σε γρηγορες κινησεις ειναι πολυ ενοχλητικο. Μου ειπατε οτι μεχρι καποια ορια ειναι λογικο(24π) αλλα νιμιζω οτι σε μερικες ταινιες ειναι παραπανω του λογικου. Το LG390 ειναι στην HDMI με καλο καλωδιο στα 1080π με 24π. Οι ρυθμισεις της πανυ ειναι cinema mode με PNR high και color management(αν δεν κανω λαθος) στο on. Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος. Μενω στον χολαργο και κερναω καφε αν θελει καποιος γνωστης να το δει μηπως και ειμαι υπερβολικος και ειναι λογικο!!!

Ευχαριστω

Κάτι συζητιέται για νέο FW 1216, το οποίο ως γνωστό είναι κοινό για U/S/G...

...ας αρχίσουμε το ψάξιμο...

Yποτίθεται πως από τα τέλη Γενάρη βρίσκεται στα Service της Panasonic και όλες οι επισκευασμένες έκτοτε, επιστρέφουν με αυτό. Οπότε το μόνο που μένει είναι κάποια "διαρροή"...

Αν πρόλαβαν να το εισάγουν και σε προς πώληση παρτίδες, παραμένει άγνωστο. Φημολογείται πως αλλάζει τις ρυθμίσεις του scaler και του deinterlacer στο ψηφιακό τηλεοπτικό...

Παντω με ενα ψαξιμο δεν βρηκα το FW. Γιατι το κρατανε μυστικο και δεν το δημοσιευουν οπως ολες οι αλλες εταιριες?

Λοιπον θελω να σας πω οτι ακομα παρατηρω στα bluray και στα mkv αυτο το σπασιμο στην εικονα. Ειδικα σε γρηγορες κινησεις ειναι πολυ ενοχλητικο. Μου ειπατε οτι μεχρι καποια ορια ειναι λογικο(24π) αλλα νιμιζω οτι σε μερικες ταινιες ειναι παραπανω του λογικου. Το LG390 ειναι στην HDMI με καλο καλωδιο στα 1080π με 24π. Οι ρυθμισεις της πανυ ειναι cinema mode με PNR high και color management(αν δεν κανω λαθος) στο on. Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος. Μενω στον χολαργο και κερναω καφε αν θελει καποιος γνωστης να το δει μηπως και ειμαι υπερβολικος και ειναι λογικο!!!

Ευχαριστω

Και που να δεις divx ο χαρακτηρας σε καποιες στιγμες φαινεται σε 2 σημεια.

Να ρωτήσω κάτι; Αν παίξουμε mkv από media player ή από το PC (με VLC), τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε στο player ή στην τηλεόραση για να δούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Εννοώ όσον αφορά τα 24p κ.λπ., όχι ρυθμίσεις εικόνας.

Ευχαριστω

Καμια ιδεα κανεις?

Καμια ιδεα κανεις?

Από τα λίγα που ξέρω, για σπασίματα στην εικόνα οφείλεται αποκλειστικά η πηγή που χρησιμοποιείς, είτε το bluray, είτε κάποιο media player. Έχεις δοκιμάσει τίς ίδιες σκηνές στις ταινίες σου να τις παίξεις από laptop (σύγχρονο και δυνατό) ή από κάποιο άλλο media player γνωστό και καλό, όπως το xtreamer π.χ.? Ίσως ακόμα και από την SD κάρτα να δοκίμαζες αν είχες μία με αρκετά μεγάλη χωριτηκότητα. Εύχομαι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου και να ευχαριστηθείς και εσύ 100% την αγορά σου.
Φιλικά,
Jim

Από τα λίγα που ξέρω, για σπασίματα στην εικόνα οφείλεται αποκλειστικά η πηγή που χρησιμοποιείς, είτε το bluray, είτε κάποιο media player. Έχεις δοκιμάσει τίς ίδιες σκηνές στις ταινίες σου να τις παίξεις από laptop (σύγχρονο και δυνατό) ή από κάποιο άλλο media player γνωστό και καλό, όπως το xtreamer π.χ.? Ίσως ακόμα και από την SD κάρτα να δοκίμαζες αν είχες μία με αρκετά μεγάλη χωριτηκότητα. Εύχομαι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου και να ευχαριστηθείς και εσύ 100% την αγορά σου.
Φιλικά,
Jim

Δοκιμασα το blood diamond με το lg και το ps3 και με διαφορετικα καλωδια και παρατηρησα ακριβως τα ιδια!! Μαλλον το intelligent image creation ειναι για τα μπαζα!!!!!
Τεσπα ειδικα στην σκηνη με το αεροπλανω περιπου 5 chapter οταν περναει απο καντα απο την καμερα ειναι σαν να προηγητε το φαντασμα του!!