Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρυθμίσεις για Panasonic Plasma P42S10/50S10

Ξέρει κανείς ποιες μπορεί να είναι οι πιο ενδεδεγμένες ρυθμίσεις για την S10;
Εννοώ αρχικά για το στρώσιμο των πρώτων ωρών, και ποιες γενικότερα;
Φαντάζομαι η 50άρα με τη 42άρα δεν έχουν διαφορές.

Last edited:
Απάντηση: Ρυθμίσεις για Panasonic Plasma P42S10/50S10

Ξέρει κανείς ποιες μπορεί να είναι οι πιο ενδεδεγμένες ρυθμίσεις για την S10;
Εννοώ αρχικά για το στρώσιμο των πρώτων ωρών, και ποιες γενικότερα;
Φαντάζομαι η 50άρα με τη 42άρα δεν έχουν διαφορές.

Διαφορές έχει και η δικιά σου 50S10 με μια άλλη 50S10 ...

Κάθε τηλεόραση, ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, έχει τις δικές της ρυθμίσεις για να μπορέσει να κάτσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρότυπο, ότι ρυθμίσεις κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αφορούν την συγκεκριμένη τηλεόραση που έχει γίνει η ρύθμιση.

Ρύθμιση γίνεται μόνο από HD πηγή και το τελικό αποτέλεσμα, αφορά το υλικό που προβάλετε μόνο από αυτή....

....ρυθμίσεις για τηλεοπτικό δεν υπάρχουν, σε αυτή τη περίπτωση, ότι κάθεται καλύτερα στο μάτι του καθενός είναι και το ιδανικό.

Mία βιομηχανική γραμμή παραγωγής, ποτέ δεν βγάζει 100% όμοια προϊόντα. Πάντα υπάρχουν ανοχές και ελλατωματικά προϊόντα και τα ποσοστά διαφοροποίησης των προϊόντων που καταλήγουν στην αγορά, συνήθως κυμαίνονται στο +-1-5%, ανάλογα με το είδος του προϊόντος.

Ειδικά για τις τηλεοράσεις, η τελική εργοστασιακή ρύθμιση των συσκευών πριν μπουν στα κουτιά, γίνεται από ανθρώπους...

Διαφωνείς για να διαφωνείς μου φαίνεται...

Δεν μιλάμε για προβληματικές τηλεοράσεις, αυτές απασχολούν τα τμήματα εγγυήσεων. Μιλάμε για τις φυσιολογικές αποκλίσεις που υπάρχουν στις τιμές, λόγω των ανοχών της γραμμής, οι οποίες διορθώνονται με τη χρήση των ρυθμιστικών και αυτός είναι και ο βασικός λόγος ύπαρξης των τελευταίων (πέρα από το πείραγμα, βάσει γούστου).

Αν ανοίξεις 20 καινούριες ίδιες τηλεοράσεις, βάλεις ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και αρχίσεις να μετράς με ένα φωτόμετρο, σε κάθε μία θα πάρεις διαφορετικές τιμές φωτεινότητας και θεμοκρασίας λευκού, με ένα εύρος διακύμανσης που μπορεί να ξεπεράσει και το 10%.

Εφόσον λοιπόν κάποιος νοιάζεται να έχει μία σταθμισμένη οθόνη, δεν μπορεί απλώς να κάνει copy-paste τις ρυθμίσεις μιας άλλης συσκευής, αυτό δεν γίνεται ούτε στα επαγγελματικά μόνιτορ που έχουν πολύ μικρότερες βιομηχανικές ανοχές.

Αν πάλι κάποιος δεν νοιάζεται να έχει μία σταθμισμένη οθόνη, πολύ απλά, είτε αντιγράψει ρυθμίσεις, είτε όχι, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία.

Όσο για τους αριθμούς και τα μάτια, ευτυχώς τα μάτια επιβεβαιώνουν πάντα τους αριθμούς (κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για πολλούς με τα ρημάδια τα αυτιά για έναν περίεργο λόγο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία :flipout::flipout::flipout: ).

================================================

Περί στρωσίματος...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804

ΣΤΡΩΣΙΜΟ
http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=885
http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=888
http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=891

Για το στρώσιμο ρίξε μια ματιά στα παραπάνω link, τότε στην ΡΧ80 τα είχα τηρήσει ευλαβικά, στην G10 δεν έκανα τίποτα, απλά έβαλα το Default: Cinema και την άφησα να μαζέψει 200 ώρες...οπότε διαλέγεις και κάνεις αυτό που νομίζεις εσύ καλύτερο... ;)

Για τις γενικότερες ρυθμίσεις (μετά στρωσίματος) που ρωτάς, έχω εκφράσει την άποψή μου...

Το σωστό καλιμπράρισμα κάποιας συσκευής απεικόνισης σύμφωνα με το πρότυπο, είναι εφικτό μόνο με το κατάλληλο εξοπλισμό και για να εκμεταλλευτεί κάποιος αυτόν τον εξοπλισμό χρειάζεται εμπειρία (ειδικά αν πρέπει να επέμβει σε κάποιες παραμέτρους του Service Menu)...για τις plasma είναι προτιμότερο να γίνεται μετά τις 200 ώρες,,,

..... όποιος λέει ότι μπορεί να καλιμπράρει με το μάτι ή αντιγράφοντας ρυθμίσεις από άλλες συσκευές, μπορεί να βλέπει διαφορά, μπορεί να νομίζει ότι έχει καλιμπραρισμένη τηλεόραση, αλλά δεν έχει καμία σχέση με πραγματικό ISF calibration (και, κατά τη γνώμη μου, είναι άτοπο να αναφέρεται ως λύση σε ένα εξειδικευμένο forum όπως το δικό μας)....όλες οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στα διάφορα site αφορούν εκείνο το HD player και εκείνη την τηλεόραση και όχι αυτά που θέλουμε να ρυθμίσουμε.

Υ.Γ. : Όποιος πιστεύει το αντίθετο μπορεί κάλλιστα να ρωτήσει κάποιον ISF calibrator για να του λύσει όποιες απορίες έχει....έτσι τουλάχιστον έπραξα εγώ για να μπορέσω να λύσω τις δικές μου.

Re: Panasonic Plasma S10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η 42S10 του πατέρα μου για κάποιες ώρες είχε χάσει εντελώς τα ψηφιακά κανάλια! Κάνοντας αναζήτηση δεν έβρισκε τίποτα.
Εννοείται πως δεν είχε πειραχθεί κανένα καλώδιο.
Απλά ήταν τις ώρες που έβρεχε αρκετά το μεσημέρι της Τρίτης.
Κάποια στιγμή μετά από 3-4 ώρες, σε νέα αναζήτηση τα επανεντόπισε.

Τι μπορεί να έγινε;
Πώς γίνεται η εκπομπή των ψηφιακών;

Re: Panasonic Plasma S10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αμπελόκηποι Αθήνα.
Στη δική μου τηλεόραση δεν παρατήρησα κάτι, έπαιζαν κανονικά.
Να αρχίσω να ψάχνω τα τηλέφωνα της Intertech;

Απάντηση: Panasonic Plasma S10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άγιοι Ανάργυροι, χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε σήμα για άγνωστους λόγους το διαπίστωσα κι εγώ στην ΡΧ80 και την G10 (μου έβγαζαν μήνυμα 'Κανένα Σήμα'), μετά τις 20:00 που τις άνοιξα πάλι, δεν υπήρχε πρόβλημα είχα εικόνα κανονικά, έκανα κι ένα search αλλά δεν βρήκα τίποτα παραπάνω από τα κλασσικά...ποιος ξέρει μπορεί να είχαν κανένα πρόβλημα οι αναμεταδότες, μπορεί να γίνονται κάποιες εργασίες για αλλαγές...πολλά μπορεί..

Last edited:
Πώς μπορούμε να δούμε πόσες ώρες έχει λειτουργήσει η tv;
Πάτησα -V και 3 φορές το 0, βγήκαν 2 πίνακες, αλλά χάθηκα λίγο με τα δεδομένα.

edit
Βρήκα κάποιες πληροφορίες για την G10. Εκτιμώ ότι πρέπει να ισχύουν τα ίδια.
Μια απορία, όταν μπαίνεις στο Start Adjustment Menu, πειράξεις δεν πειράξεις τίποτα, πρέπει να την βγάλεις από την πρίζα ή να κλείσεις το ρεύμα; Το τελευταίο μου φαίνεται ελαφρά βάναυσο για μια 50άρα.
Εγώ που το δοκίμασα κανα δυο φορές (δηλ. -V και 000) χωρίς να πειράξω κάτι άλλο, την έκλεισα από το remote χωρίς να παρουσιάσει κάτι μετά.
Όποιος έχει όρεξη να εξηγήσει...

Το έχουμε πει και το έχουμε εξηγήσει, σε όλες τις φετεινές Panasonic βλέπεις τις ώρες με τον ίδιο τρόπο...

Πρόσβαση στο Service Menu κ' Ώρες Λειτουργίας
http://www.avclub.gr/forum/showthrea...916#post840916

...εγώ δεν την βγάζω από την πρίζα, την κλείνω από τον μπροστινό διακόπτη της τηλεόρασης.

------------------------------------------------------------------

Και όχι μόνο για τις ώρες...τα περισσότερα είναι κοινά...

Αγαπητοί φίλοι διάβασα τις προηγούμενες σελίδες με τα postαρισματα σας και γενικά αποκόμισα την εικόνα οτι ειστε αρκετά ευχαριστημενοι απο την S10. Oι περισσότεροι από εσας αναφέρονταν στην 42αρα, μια και ειμαι ασχετος ήθελα να ρωτήσω ότι αυτό σημαίνει ότι τα παραπάνω ισχύουν και για την 46άρα? Ευχαριστώ.

Αγαπητοί φίλοι διάβασα τις προηγούμενες σελίδες με τα postαρισματα σας και γενικά αποκόμισα την εικόνα οτι ειστε αρκετά ευχαριστημενοι απο την S10. Oι περισσότεροι από εσας αναφέρονταν στην 42αρα, μια και ειμαι ασχετος ήθελα να ρωτήσω ότι αυτό σημαίνει ότι τα παραπάνω ισχύουν και για την 46άρα? Ευχαριστώ.

Ισχυουν τα ιδια
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Black levels are improved on last year's PV80 models with a doubling in the native contrast ratio from 15,000:1 to 30,000:1. Other picture improvements include a greater number of "gradation" levels and a 550Hz sub-field drive engine.

Βρε μπας και ξερουν αυτοι κατι που δεν ξερουμε εμεις?

Τίποτα βρε, είναι που τα xxxHz SubField-Drive δεν είναι ηλιθιότητα των μαρκετινίστων της Panasonic, αλλά έχουν να κάνουν με τις διαβαθμίσεις, όπως υποστηρίζουν τα διάφορα ειδικά περιοδικά... :flipout: :flipout: :flipout:

Γι' αυτό και η ίδια τηλεόραση, με τις ίδιες διαβαθμίσεις, εμφανίζεται ως 600Hz στις ΗΠΑ, 400Ηz στην Ευρώπη και 550Hz στην Ασία... :ernaehrung004:

Νέος κάτοχος P42S10.
Ξεκινάω με το στρώσιμο κ θα γράψω τις εντυπώσεις μου σε 20 περίπου μέρες.

Δεν χρειαζεται στρωσιμο , απλως βαλε το ζουμ ωστε να μην φαινονται τα λογοτυπα απο τα καναλια , αν και εγω ουτε καν αυτο δεν κανω στην 50U10 που πηρα προσφατα...-bye-

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νέος κάτοχος P42S10.
Ξεκινάω με το στρώσιμο κ θα γράψω τις εντυπώσεις μου σε 20 περίπου μέρες.

Καλώς ήρθες και καλορίζικη...περιμένουμε...-bye-