Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά επειδή τυχαίνει και ο πατέρας μου έχει την 42άρα και εγώ την 50άρα,
παρατηρώ σε μένα πολύ εύκολα image retention, σε αντίθεση με την 42άρα...
Σημειωτέο ότι έστρωσα πολύ πιο προσεκτικά την 50άρα, έχει ήδη φτάσει τις 300 ώρες περίπου σε αντίθεση με την 42άρα που πάνω από 100 - 150 ώρες δεν ασχολήθηκα. Ο πατέρας μου την έχει σκίσει με τηλεοπτικό αποκλειστικά.
Εγώ πχ είδα μια ταινία που είχε μαύρες μπάρες πάνω κάτω για περίπου μια ώρα και όταν έβαλα μαύρη εικόνα σε σκοτάδι, παρατήρησα σκιές πάνω και κάτω. Το ίδιο είχα δει και με ξεχασμένο μενού DVD όταν από λάθος έμεινε κανα μισάωρο.
Έχει να κάνει που είναι 50άρα ή απλά τυχαίνει από τηλεόραση σε τηλεόραση;

Θέμα μεγέθους δεν είναι σίγουρα. Προφανώς ισχύει η απάντηση του Γιώργου σε δικό μου σχόλιο για image retention στη δικιά μου 42U10, ενώ ο Yperion δεν είδε στην ίδια του πεθερού του, ούτε στην δικιά του 50U10:

Γιάννη καλορίζικη και σε εσένα.
Ως προς το image retention που αναφέρεις εμένα δεν μου φαίνεται περίεργο καθόλου να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στην συμπεριφορά μεταξύ δύο ίδιων τηλεοράσεων πλάσμα.
Σε αντίστοιχη περίπτωση με την px80 του αδελφού μου και την δικιά μου,η δικιά μου απο την αρχή δεν παρουσίαζε το φαινόμενο τόσο έντονο όσο του Χρήστου.Με τον καιρό όμως η συμπεριφορά τους σχεδόν ισορρόπησε.

Y.Γ.: Απ' ό,τι βλέπετε, σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν από κομμάτι σε κομμάτι, τόσο στην συμπεριφορά των Plasma ως προς το image retention, όσο και ως προς το clouding των LCD, ελπίζω να καταλαβαίνετε πλέον γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να επιμένουμε ότι οι ίδιες ρυθμίσεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικές τηλεοράσεις...

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

....ελπίζω να καταλαβαίνετε πλέον γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να επιμένουμε ότι οι ίδιες ρυθμίσεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικές τηλεοράσεις...

attachment.php
attachment.php

μια απορια ρε παιδια,γιατι και εγω μολις χτες την παραγγειλα...
οπου διαβαζω χαρακτηριστικα για την S10 42" ,βλεπω οτι ειναι 100HZ με 400HZ Intelligent frame creation.σωστα???
γιατι το fullhd.gr σε αρθρο του http://www.fullhd.gr/plasma-tv/full-hd/1292-panasonic-tx-p42s10e.html λεει οτι δεν ειναι???
θα μας τρελανουν??και το εχω για αξιοπιστο κιολας το site...
ισχυει το 100HZ με 400HZ Intelligent frame creation,ετσι δεν ειναι?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

οκ Χρηστο,το αν ισχυει το 400 ή 600 subfield drive ειναι υπο εξερευνηση...
η συγκεκριμενη σειρα S,ειναι 100Hz?
μηπως εχεις εσυ ή καποιος αλλος link για pdf αρχειο με χαρακτηριστικα της σειρας S?
thanks in advance
savvas

Last edited:

μηπως εχεις εσυ ή καποιος αλλος link για pdf αρχειο με χαρακτηριστικα της σειρας S?γιατι ψαχνω βρισκω μονο για S10B και οχι για S10E
thanks in advance
savvas

μια απορια ρε παιδια,γιατι και εγω μολις χτες την παραγγειλα...
οπου διαβαζω χαρακτηριστικα για την S10 42" ,βλεπω οτι ειναι 100HZ με 400HZ Intelligent frame creation.σωστα???

To ιδιο μοντελο στην Ασια διαφημιζεται ως 550 Hz και στην Αμερικη ως 600 Hz...απλως στην Ευρωπη αποφασισε το μαρκετινγκ της Panasonic να "ριξει" τα Hz ωστε να υπαρχει σαφης διαχωρισμος με τα ακριβοτερα μοντελα στα ματια των καταναλωτων...-bye-

μηπως εχεις εσυ ή καποιος αλλος link για pdf αρχειο με χαρακτηριστικα της σειρας S?γιατι ψαχνω βρισκω μονο για S10B και οχι για S10E
thanks in advance
savvas

Aν βγάζεις άκρη με τα Γερμανικά δες εδώ.

Aν τα γαλλικά είναι το φόρτε σου, εδώ.

Γεια σας. Νέο μέλος νέα pany.Διαβάζοντας τα λεγόμενα σας,είμαι πλέον κάτοχος της 46'' s10.Απρόσμενα καλή η πρώτη εντύπωση.Ξέρετε που θα βρώ το νεότερο firmware.

χτες παρελαβα,δηλαδη αλλος παρελαβε γιατι εγω ειμαι εκτος Ελλαδος
σε 1 μιση μηνα:2thumb22sup: που θα ειμαι πισω θα σας πω και εγω τις εντυπωσεις μου

πέρασα το καινούριο firmware 1215 είχα το 1208.Ειδα διαφορά στην εικόνα.Αυτό είναι σίγουρο.Αν το έχει κάνει κάποιος ας μας πεί.Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτρη διαφορά στην s10 το uptade.Πάντως κάτι παίζει με τα firmware.Το έχω διπιστώσει και με άλλη tv.Η εικόνα τώρα είναι ακόμα καλύτερη.

Εμένα έχει το 1213.
Αξίζει να κάνει κανείς update;
Που το βρίσκει και πώς το περνάει;
Υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι λάθος στην διαδικασία και να κολλήσει η τηλεόραση και να χρειάζεται service;
Αν δεν μείνω ικανοποιημένος από τις αλλαγές θα μπορώ να επιστρέψω στο προηγούμενο firmware;

Θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω τη διαδικασία αναβάθμισης firmware. Αν θυμάμαι καλά, η δικιά μου πρέπει να έχει το 1209.

Καταρχήν, υπάρχει σε κανένα επίσημο site της panasonic ή το κατεβάζουμε "στη ζούλα";