Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

απο usb παιζει ταινιες με εξωτερικους υποτιτλους, σωστα; αλλα με τις ματροσκες ολα οκ;

οχι δεν παίζει ελληνικούς εξωτερικούς. θέλουν μετατροπή - αλλά φαίνονται μικροί τις πιο πολλές φορές. μια δραστική λύση που δουλεύει σωστά είναι μετατροπή σε (.αss) με το subtitle workshop και ενσωμάτωση στη ματρόσκα με το mkvmerge - κοινώς πάρε ενα mp από 70 ευρώ ξεκινάνε.

αποδικωποιεί dolby digital και dts αλλά δεν ξέρω τα 24p που τα παίζει.

οχι δεν παίζει ελληνικούς εξωτερικούς. θέλουν μετατροπή - αλλά φαίνονται μικροί τις πιο πολλές φορές. μια δραστική λύση που δουλεύει σωστά είναι μετατροπή σε (.αss) με το subtitle workshop και ενσωμάτωση στη ματρόσκα με το mkvmerge - κοινώς πάρε ενα mp από 70 ευρώ ξεκινάνε.

Αν κάποιος βρει πάντως σταθερά ορίσματα για το mkvmerge, ίσως μπορώ να το βάλω στο avclub subtitle tool.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

η παρεμβαση στο αρχειο srt απο οσα διαβασα εδω δεν ειναι κατι δυσκολο. ενα σωσιμο του αρχειου σε αλλη κωδικοποιηση δεν ειναι; ειναι σε ansi και τα κανουμε utf-8 ή κατι τετοιο.......
ασε που και τα μικρα γραμματα τα προτιμω, γιατι με τα αγγλικα δεν τα παω κι ασχημα. Οταν βλεπω ταινια απλα ριχνω μια ματια για ευκολια στους υποτιτλους. ειναι τοσο μικρα που και σε 42'' δε διαβαζονται δλδ;

Το mp ξερω πως δε θα το αποφυγω στο τελος, αλλα για την ωρα θα δωσω προτεραιοτητα στην αλλαγη δορυφορικου.

Και ολα αυτα με την προυποθεση να παρω tv βεβαια! -bye-

Αν κάποιος βρει πάντως σταθερά ορίσματα για το mkvmerge, ίσως μπορώ να το βάλω στο avclub subtitle tool.

αυτό που έκανα εγώ μετά από ποστ ενός μέλους στο νήμα της L32e30 ήταν να βάλω τη ματρόσκα και τον υπότιτλο και να κάνω mux με remove header compression. αλλιώς δεν έπαιζε η ματρόσκα στο player.

μάλλον δεν είναι ορίσματα αυτά - ε??

αυτό που έκανα εγώ μετά από ποστ ενός μέλους στο νήμα της L32e30 ήταν να βάλω τη ματρόσκα και τον υπότιτλο και να κάνω mux με remove header compression. αλλιώς δεν έπαιζε η ματρόσκα στο player.

μάλλον δεν είναι ορίσματα αυτά - ε??

Θυμάσαι την εντολή που έδωσες (ολόκληρη) στο mkvmerge;
(Μην νομίζεις, και εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ...)

Θυμάσαι την εντολή που έδωσες (ολόκληρη) στο mkvmerge;
(Μην νομίζεις, και εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ...)

αυτό θα το δώ στο show the command line προφανώς όταν είμαι έτοιμος να κάνω mux - σωστά????

αυτό θα το δώ στο show the command line προφανώς όταν είμαι έτοιμος να κάνω mux - σωστά????

Χρησιμοποιείς κάποιο GUI;

καλησπέρα
είμαι κι εγώ κάτοχος της S30 από την προσφορά του Κωτσο με τα 499
ήθελα να ρωτήσω για το 24p με pc ... στις επιλογές του IFC δεν βλέπω το smooth cinema που αναφέρετε ... υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω το 24p με το pc ή ο media player είναι μονόδρομος ? το IFC σε medium ρύθμιση είναι αντίστοιχο του smooth cinema?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπέρα
είμαι κι εγώ κάτοχος της S30 από την προσφορά του Κωτσο με τα 499........

Μια που σε βρηκαμε, κανε μας κι ενα review φιλαρακο! :coool:
ευχαριστημενος; με την μπαλιτσα ολα οκ;

θα σε απογοητεύσω.. δεν βλέπω μπάλα, αλλά και γενικά SDTV από εναέριο σήμα.
σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα... ο build in media player είναι πολύ επιλεκτικός και όπως έχουν αναφερθεί και εκτεταμένα σε αυτό το νήμα, είναι αρκετά τα προβληματάκια συμβατότητας τόσο με τα διάφορα format όσο και με τους υπότιτλους.. γι αυτό το λόγο επέλεξα να συνδέσω το pc στην panny μου, αλλά με το IFC off παρατηρώ να μην έχει ομαλή κίνηση σε κινούμενες εικόνες, ενώ δεν είμαι και απόλυτα ικανοποιημένος και με τα artifacts από το IFC σε medium ... για αυτό, αφού πρώτα ξεφύλλισα το νήμα, είπα να ρωτήσω τους ειδικούς για κάποιο "24p mode"

edit: επίσης έχω δει σε κάποια ξένα forum να αναφέρονται σε κάποιο "custom" picture mode, το οποίο δεν έχω βρει στις επιλογές ... ξέρει κανείς κάτι γι αυτό ?

Last edited:
εχεις προβληματα δλδ βλεποντας απ το pc..... :frown:
υποθετω πως εχεις hd δορυφορικο, εκει πως ειναι τα πραγματα; ολα καλα στην κινηση; συνολικα σαν εικονα;

δε το λες ακριβώς "πρόβλημα" ... απλά ψάχνομαι μήπως και υπάρχει τρόπος να πάρω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα... όπως είναι γνωστό, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ;)
όσον αφορά το δορυφορικό ερώτημα σου, η απάντηση μου είναι ότι ούτε "τέτοιο" έχω :D η κύρια λειτουργία της panny μου είναι για movies και ξένες σειρές σε HD 720p κυρίως και SD

γι αυτό το λόγο επέλεξα να συνδέσω το pc στην panny μου, αλλά με το IFC off παρατηρώ να μην έχει ομαλή κίνηση σε κινούμενες εικόνες, ενώ δεν είμαι και απόλυτα ικανοποιημένος και με τα artifacts από το IFC σε medium ... για αυτό, αφού πρώτα ξεφύλλισα το νήμα, είπα να ρωτήσω τους ειδικούς για κάποιο "24p mode"

Aν ρυθμίσεις το PC σου σε ανάλυση 1920x1080 και refresh rate 23,976Hz, στη θέση του IFC θα εμφανιστεί το 24p Smooth Playback. Aν διαπιστώσεις κάποιο πρόβλημα συγχρονισμού της κάρτας γραφικών με το πρόγραμμα αναπαραγωγής, ρίξε μια ματιά στην κατηγορία HTPC, θα βρεις αρκετούς οδηγούς για το πως να δουλέψουν σωστά τα 24p στα PC...

edit: επίσης έχω δει σε κάποια ξένα forum να αναφέρονται σε κάποιο "custom" picture mode, το οποίο δεν έχω βρει στις επιλογές ... ξέρει κανείς κάτι γι αυτό ?

Επίσημα, δεν διαθέτει κάτι τέτοιο η ευρωπαϊκή S30. Υπάρχουν όμως κάποιες υπόννοιες ότι πιθανώς να μπορεί να ξεκλειδώσει μέσω του service menu το custom menu της G30. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και βρεθεί ο τρόπος για να γίνει, να είσαι σίγουρος πως θα ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες εδώ μέσα... :D

Χρησιμοποιείς κάποιο GUI;

ναι το mkvmerge gui (τελευταία έκδοση).

mkv21.png

καλησπέρα
είμαι κι εγώ κάτοχος της S30 από την προσφορά του Κωτσο με τα 499
ήθελα να ρωτήσω για το 24p με pc ... στις επιλογές του IFC δεν βλέπω το smooth cinema που αναφέρετε ... υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω το 24p με το pc ή ο media player είναι μονόδρομος ? το IFC σε medium ρύθμιση είναι αντίστοιχο του smooth cinema?

πρέπει να πάς στις ιδιότητες της κάρτας γραφικών και να ορίσεις το refresh rate από 60 που μάλλον είναι κανονικά σε 23 ή 24 ανάλογα με την κάρτα. τότε ενεργοποιείται το 24p smooth cinema στη θέση που υπάρχει πριν το frame interpolation.

Επίσημα, δεν διαθέτει κάτι τέτοιο η ευρωπαϊκή S30. Υπάρχουν όμως κάποιες υπόννοιες ότι πιθανώς να μπορεί να ξεκλειδώσει μέσω του service menu το custom menu της G30. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και βρεθεί ο τρόπος για να γίνει, να είσαι σίγουρος πως θα ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες εδώ μέσα... :D

Άντε ρε παιδιά ένας τολμηρός με G30 να μας πει τις τιμές στο EPROM(PEAKS)...

vas αλλα και οσοι φιλοι ειστε κατοχοι, ριξτε μια ματια σ αυτο εδω που βρηκα στα κομεντς του amazon.
θα θελα γνωμες παρακαλω.........

I returned this TV after 10 frustrating days of trying to get an acceptable picture. I've seen many plasma TVs in big box stores with beautiful pictures, but this plasma model is not as good as an old 27" tube TV we have. My primary complaint is a lack of brightness, even with the controls set to maximum (Vivid Mode) Calibration options are very limited. Some have said the blacks are deep. That's true but the problem is that there is no detail within the black. A man's dark suit is just a black mass. You can't distinguish lapels, cut, or style on any black or dark clothing. It's like the people have had their dark clothing spray painted on. If you max out the calibrations the picture becomes muddy and washed out. And faces look as if they're made of modeling clay; no detail. The only good picture was when viewing nature programs, which equaled my old 27" tube TV. Also, changing channels required adjustment for almost every channel. I know plasmas run hotter than LCDs, but this thing could heat a room. The final straw was when a gray horizontal stripe started appearing for 3-4 minutes.

Τι γνώμη θες; Αν μπορείς να αποφύγεις τις φθηνές πλάσμα χρηματικά, καλό είναι να τις αποφύγεις.
Αν η S30 είναι σαν την U30, αυτά που γράφει είναι αλήθεια, η στάθμη του μαύρου δεν θα είναι καλή. S30, δεν έχω δει από κοντά όμως, οπότε δεν ξέρω πόσο διαφορετική είναι από την U30.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν μπορώ να βγάλω άκρη από αυτά που λέει. δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο. γιατί μιλάει για τηλεοπτικό ή για αναπαραγωγή από κάποια πηγή??? πως έχει ρυθμίσει την πηγή του. αν την έχει σε rgb τότε ναι μπορεί να έχει πρόβλημα με τα μαύρα. (ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το piko 5.1 όπου στο πατερνάκι του avforums δεν έβγαζε από 17 και πάνω να αναβοσβήνει όπου και να πήγαινες τα ρυθμιστικά). σε πηγή γυρισμένη 4:2:2 τα δείχνει όπως πρέπει χωρίς να πειράξεις τίποτα.

τον αύγουστο που την πρωτοπήρα και με θερμοκρασία μέσα στο σπίτι πάνω από 30 βαθμούς ή τηλεόραση ήταν χλειαρή μόνο σε ένα σημείο πίσω αριστερά αν δεν κάνω λάθος.

και μιλάει για μια τηλεόραση που στις πρώτες 10 μέρες του έκανε αυτά που περιγράφει και μετά του έβγαλε μια γκρι γραμμή?

μου φαίνεται review του τύπου "γειά σας σας παίρνω τηλέφωνο για τη φριτέζα της πεθεράς μου - κάνει ένα περίεργο θόρυβο σαν να περνάει τρένο από την κουζίνα"

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για οποιοδήποτε μοντέλο, ξεκινάει από την 1η σελίδα του νήματος και όπου βλέπει κάποιο post κατόχου να λέει τις εντυπώσεις του ρίχνει μια ματιά, σε ένα μισάωρο το πολύ θα τα έχει διαβάσει (ειδικά το παρόν που έχει 28 σελίδες και πολλά post που έχουν βγει εκτός θέματος λόγω της ροής της συζήτησης) .

Μετά μπορεί να φιλτράρει τις πληροφορίες, να δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα σε αυτά που κρίνει σημαντικά και εν τέλει να σχηματίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ την ΔΙΚΗ ΤΟΥ άποψη, ώστε να αποφασίσει αν τον ικανοποιεί ή όχι η αγορά του μοντέλου, μιας και αυτός θα την πληρώσει...και αυτός πρέπει να την χαρεί.

Υ.Γ. : Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα αν έψαχνα για πληροφορίες για κάτι που ενδιαφέρομαι να αγοράσω.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για οποιοδήποτε μοντέλο, ξεκινάει από την 1η σελίδα του νήματος..........

εχω διαβασει ολο το νημα 2 και 3 φορες, απλα ηθελα και μια γνωμη για αυτα που λεει ο τυπος, γιατι κατα τ' αλλα στο amazon θα δεις συντριπτικα θετικες γνωμες κατοχων της s30. Καμια φορα ομως παιρνουμε κατι και αργουμε πολυ να πουμε πως ειναι πατατα και καναμε λαθος, ΑΝ εχει συμβει κατι τετοιο βεβαια.....
Σαφως και δεν ειναι η κορυφαια πλασμα της πανασονικ, αλλα σε καιρους αφραγκιας την εχω βρει σε καλη τιμη και θα ειμαι σουπερ ευχαριστημενος αν μου δωσει και καλες επιδοσεις! Και δε μιλω συγκριτικα με αλλα ακριβοτερα μοντελα, αλλα αυτο που βλεπω να μη μ' ενοχλει.