Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1. αν υπολογίσεις ότι την πήραμε από την ίδια αλυσίδα τέλος αυγούστου 499 με το bluray bd75 και σφραγισμένα του κουτιού όλα ??? - τι να σου πώ??

είναι τσιμπημένη και η τιμή της καινούργιας s30 στην συγκεκριμένη αλυσίδα που τις φέρνει. 699 έχει όταν η g30 που είναι αρκετά καλύτερη έχει πλεον 700κάτι.

γενικά είμαι επιφυλακτικός με εκθεσιακές πλάσμα. ναι παίζουν trailer hd αλλά είναι με μπάρες και σε δυναμικές ρυθμίσεις συνήθως.

2. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=840916#post840916

για τις ώρες λειτουργίας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δύο ερωτήσεις στους ''ειδικούς''.
1. Στα 500 ευρώ απο Κωτσόβολο, εκθεσιακή είναι οκ η τιμή?
2. (Σε συνέχεια του πρώτου ερωτήματος) πως μπορώ να δώ τις ώρες λειτουργίας και τί να προσέξω πρίν την πάρω? Το μόνο καλό είναι οτι παίζει όλο αυτο τον καιρό trailers απο ταινίες και demo γενικά και καθόλου κανάλια (για θέμα IR και Burn In)

Θέλω να την αγοράσω για ένα φίλο. Μου δίνουν και την 42U30 σφραγισμένη στα 440.......

Η συμβουλή σας ?

Παρε και εσυ την U30 και με τα ρεστα ενα media player.

500 ευρω για μεταχειρισμενη οταν τοσο ειχε καινουργια δεν συμφερει.

Μάλιστα.....
Πίστευα οτι έχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα η S30 απο την U30 που να αξίζει να την πάρεις στα ίδια χρήματα σχεδόν...έστω και εκθεσιακή...

Η U30 που έχω είναι σίγουρα τίμια για τα λεφτά της, όμως για πλάσμα πιστεύω οτι θα έπρεπε το μαύρο της να είναι ένα κλικ χαμηλότερα..

Edit: Απ'όσο μπορώ να καταλάβω από εδώ

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/comparison_plasma.html

η S30 έχει το ίδιο πάνελ με την U30, αλλά έχει άλλο λογισμικό/πλακέτα για να μποεί να εφαρμόσει το IFC.

Το πάνελ απ'όσο βλέπω αλλάζει στην G30.

Last edited:
H S30 φοράει το ίδιο πάνελ με την G30, μετράνε το ίδιο μαύρο και φέρει και αυτή το νέο προστατευτικό, τύπου φιλμ, απλά, η πρώτη δεν έχει τις αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις της δεύτερης. Για την U30 δεν έχουμε κάποια ακράδαντα στοιχεία ακόμη ως προς το αν φοράει το ίδιο πάνελ με το παλαιού τύπου προστατευτικό ή αν πρόκειται για άλλη σχεδίαση (τυπικά βέβαια, το ίδιο πρέπει να είναι, μιας και η χρήση παλαιότερου πάνελ/οδήγησης θα εκφράζονταν και με μεγαλύτερη κατανάλωση, αλλά εφόσον έχουν εκφραστεί 2 αρνητικές γνώμες για το μαύρο της, οφείλουμε, ελλείψει μετρήσεων, να τις εξετάσουμε και αυτές)...

Επίσης, όπως ήδη αναφέρθηκε, η S30 διαθέτει και IFC, σε σχέση με την U30.

Ως εκθεσιακή όμως, δεν παύει πλέον να λογίζεται για μεταχειρισμένη (και όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες), οπότε και η τιμή της θα πρέπει να αξιολογηθεί με αυτό το κριτήριο.

Λοιπόν η τηλεόραση έχει στο κατάστημα 549 ευρώ stock party....και μου την αφήνει 450 ευρώ τελικά....

Απλά αύριο θα πάω να δώ ώρες λειτουργίας.....

Υπάρχει κάποιο άλλο ψιλο-test που θα μπορούσα να κάνω για να δώ αν υπάρχει πρόβλημα ?

H S30 φοράει το ίδιο πάνελ με την G30, μετράνε το ίδιο μαύρο και φέρει και αυτή το νέο προστατευτικό, τύπου φιλμ, απλά, η πρώτη δεν έχει τις αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις της δεύτερης. Για την U30 δεν έχουμε κάποια ακράδαντα στοιχεία ακόμη ως προς το αν φοράει το ίδιο πάνελ με το παλαιού τύπου προστατευτικό ή αν πρόκειται για άλλη σχεδίαση (τυπικά βέβαια, το ίδιο πρέπει να είναι, μιας και η χρήση παλαιότερου πάνελ/οδήγησης θα εκφράζονταν και με μεγαλύτερη κατανάλωση, αλλά εφόσον έχουν εκφραστεί 2 αρνητικές γνώμες για το μαύρο της, οφείλουμε, ελλείψει μετρήσεων, να τις εξετάσουμε και αυτές)...

Επίσης, όπως ήδη αναφέρθηκε, η S30 διαθέτει και IFC, σε σχέση με την U30.

Ως εκθεσιακή όμως, δεν παύει πλέον να λογίζεται για μεταχειρισμένη (και όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες), οπότε και η τιμή της θα πρέπει να αξιολογηθεί με αυτό το κριτήριο.

Έχει αναφερθεί ξανά.Η G30 μετράει το ίδιο μαύρο με την ST30.Που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είχε διάφορες με την S30,αλλά και στο κατάστημα ακόμη είναι εμφανέστατη η διαφορά μεταξύ S30 και ST30.
Posted via Mobile Device

Το δικό μου συμπέρασμα είναι καθαρά από το lineup της panasonic, στο link που έδωσα πιό πάνω.

Βλέπω οτι έχουν άλλο πάνελ (η S30 δεν έχει το "NeoPlasma", το οποίο "NeoPlasma" μπορεί απλά να σημαίνει οτι έχει Neoplasma II, γιατί όπως πολλοί έχετε αναφέρει η Panasonic φοράει εδώ και καιρό panel που μαρκετάρονταν ως "NeoPlasma"), ενώ αλλάζει και το contrast (superb η S30/U30/UT30, Infinite Black η G30 και η ST30 Infinite Black Pro).

Οκ όλα αυτά....

Εσείς ποιά θα πέρνατε ?

Η να μου πείτε αύριο που θα έχω δεί τις ώρες λειτουργίας......?

αν και η s30 μου στοίχησε πρακτικά 439 αν έβρισκα σήμερα την s30 του κουτιου 550 θα την προτιμούσα από την u30 στα 450 λόγω του ifc. επίσης έχει ανάλυση 1080 γραμμές (άραγε με το ifc???) ενώ η s20 πέρσι όπως και η u30 έχουν 900 - έχει την μηχανή επεξεργασίας απο τις ανώτερες σειρές.

Last edited:
Έχει αναφερθεί ξανά.Η G30 μετράει το ίδιο μαύρο με την ST30.Που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είχε διάφορες με την S30,αλλά και στο κατάστημα ακόμη είναι εμφανέστατη η διαφορά μεταξύ S30 και ST30.
Posted via Mobile Device

Στο κατάστημα, κατά κανόνα δεν είναι δυνατόν να δεις το MLL. Οι διαφορές στο μαύρο μεταξύ των Plasma που βλέπεις εκεί, οφείλονται κυρίως στα αντι-ανακλαστικά φίλτρα και στις ρυθμίσεις...

Oι G30 και S30, μετράνε ~0,025 cd/m2 στα 24p και με το IFC->Off, όταν είναι φρέσκες...

Εάν έρθεις Αθήνα πέρασε από το πλαίσιο στο the mall.Eχουν μια 50G30 σε μια γωνία με σχεδόν καθόλου φωτισμό.Δίπλα ακριβώς είναι μια S30.Επειδή πρακτικά δεν υπάρχουν ανακλασεις βλέπεις μαύρο.
Posted via Mobile Device

ανδρέα εφερε το πλαίσιο την s30???? μήπως ήταν κωτσόβολος στο mall????? μηπως ήταν u30??? αν ήταν 50άρα και αυτή χλωμό το βλέπω για s (βγαίνει μόνο σε 42). στο σαιτ δεν την βλέπω. με ενδιαφέρει να στείλω ένα φίλο να τη δεί. η συζήτηση δεν αφορά το μαυρο.

Εάν έρθεις Αθήνα πέρασε από το πλαίσιο στο the mall.Eχουν μια 50G30 σε μια γωνία με σχεδόν καθόλου φωτισμό.Δίπλα ακριβώς είναι μια S30.Επειδή πρακτικά δεν υπάρχουν ανακλασεις βλέπεις μαύρο.
Posted via Mobile Device

'Εχω δει S30 πλάι σε G30, Ανδρέα...

Πάμε πάλι... :D

Στο κατάστημα, κατά κανόνα δεν είναι δυνατόν να δεις το MLL. Οι διαφορές στο μαύρο μεταξύ των Plasma που βλέπεις εκεί, οφείλονται κυρίως στα αντι-ανακλαστικά φίλτρα και στις ρυθμίσεις...

Oι G30 και S30, μετράνε ~0,025 cd/m2 στα 24p και με το IFC->Off, όταν είναι φρέσκες...

Συγκρίσεις τόσο χαμηλών MLL με το μάτι δεν γίνονται αν δεν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι και αν δεν έχεις ρυθμίσει brightness με κάποιο PLUGE pattern ή το γνωστό των Spears&Munsil...

Χωρίς τα παραπάνω και προσπαθώντας να βγάλεις συμπέρασμα από υλικό βίντεο και όχι pattern, έστω και με ελάχιστο φωτισμό στο χώρο, μεταξύ δύο τηλεοράσεων με το ίδιο MLL, αυτή που έχει το φωτεινότερο gamma και το χειρότερο αντι-ανακλαστικό φίλτρο, θα σου δώσει και την οπτική εντύπωση του χειρότερου μαύρου... ;)

Υ.Γ. άσχετο με το μαύρο: Αναρωτιέμαι, μήπως με την S30 και την G30 παίζει κάτι αντίστοιχο με τις U/S/G10... :chinscratch: :D

Last edited:
γιατρέ για λέγε για λέγε??????? αμα κατέβεις αθήνα να δείς την g30 και s30 έλα να μου φτιάξεις και το σαγόνι. (24-->50) και ifc μεσαίο:grinning-smiley-043

γιατρέ για λέγε για λέγε??????? αμα κατέβεις αθήνα να δείς την g30 και s30 έλα να μου φτιάξεις και το σαγόνι. (24-->50) και ifc μεσαίο:grinning-smiley-043

:flipout: :flipout: :flipout:

Frame Interpolation Turbo + 2xCompressor... :D

Σε σχέση με το άλλο, απ' ό,τι βλέπω, οι S/G30 φαίνεται να έχουν το ίδιο hardware layout, οπότε ευλόγως αναρωτιέμαι μήπως εκείνα τα ωραία isf&THX menu της G30 είναι απλά κλειδωμένα στην S30...

Tσιγκλάει κι ο Γερμανός που είχε ανακαλύψει το κόλπο στις 10άρες τους φετινούς κατόχους, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένας θαρραλέος ακόμα να τραβήξει μια φωτό με τις τιμές του memory editor...

Δεν ξέρω εάν έχουν το ίδιο μαύρο η όχι,σε κάθε περίπτωση είδα συνολικά καλύτερη εικόνα από την G30.Τώρα η σειρά G πρέπει να έχει το ίδιο αντιανακλαστικο φίλτρο με την ST30.Έχουμε κάποιο teardown αυτών των 2;

Τι ευνοεί οικονομικά την Panasonic,ανά μοντέλο να διαφέρει απλώς η σχεδίαση και η αντιανακλαστικη επιφάνεια η το κάθε ένα να διαθέτει και διαφορετικό hardware;
Posted via Mobile Device

ανδρέα εφερε το πλαίσιο την s30???? μήπως ήταν κωτσόβολος στο mall????? μηπως ήταν u30??? αν ήταν 50άρα και αυτή χλωμό το βλέπω για s (βγαίνει μόνο σε 42). στο σαιτ δεν την βλέπω. με ενδιαφέρει να στείλω ένα φίλο να τη δεί. η συζήτηση δεν αφορά το μαυρο.

Η S30 πεπεισμένος να ήταν στον Κωτσόβολος και η ST30 στο πλαίσιο.Θα περάσω μια από τις επόμενες ημέρες να δω.
Posted via Mobile Device

προχώρα στο παρασύνθημα - να αρχίζω να διαβάζω το νήμα της u10 - s10???

ανδρέα οκ για τον κωτσο το ξέρω από εκεί την πήρα - απλώς έλεγα μηπως την είχε και το πλάισιο.

πάντως επειδή την φέρνει μόνο αυτός και η άλλη αγγλική αλυσιδα στα 699 δεν υπάρχει λόγος να την πάρει κανείς όταν η g30 έχει πλέον 720. και η st30 είναι πολύ κοντά λιγότερο από κατοσταρικο η διαφορά.

Last edited:
Δεν νομίζω να χρειάζεται.Στα reviews έχουν επισημάνει διάφορες στην επεξεργασία εικόνας.
Posted via Mobile Device