more peers
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma σειρά 30 - Ύπαρξη προβλημάτων και ποσοστό εμ
Kατ´αρχήν ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι δεν τσακωνόμαστε και πέραν του ότι δεν υπάρχει κακή πρόθεση ή συμφέρον από μέρους μου, συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα μόνο που εγώ τα εντάσσω σε όλες τις εταιρείες/τεχνολογίες.
Για να δικαιολογήσω όμως και τα λεγόμενά μου (ότι απαντάς περιφερειακά και όχι επι της ουσίας όσων θεμάτων έθεσα) αν θες, όταν βρεις λίγο χρόνο απάντησέ μου ξεκάθαρα στα παρακάτω:
1)
2)
Και πάλι δεν σου το αναγνωρίζουν για πρόβλημα.
Μόνος σου δε, λές ότι η μαυρίλα δεν φαίνεται στην μαυρίλα! Και από την άλλη εσύ τη βλέπεις και τη φωτογραφίζεις μάλιστα.
Τι μπορεί να καταλάβει κάποιος από αυτό? Θα έπρεπε να αναζητηθεί η ένταση του προβλήματος απο κάποιον τρίτο για να βγάλει συμπέρασμα ή όχι?
3) Σε ρώτησα το εξής και ξαναρωτώ
Γιατί στις άλλες tv τα προβλήματα εμπεριέχονται στα νήματα "review tv" και για αυτή τη περίπτωση ξεκινάει νέο ειδικό θέμα?
4)
Και σου απάντησα το εξής:
και ακόμα περιμένω τοποθέτηση...
5)
Ούτε σε αυτά με κάλυψες...
Για το τρίτο θέμα έχεις γράψει εσύ ο ίδιος:
Δύο μήνες μετά την αγορά και κάπου στις 500 ώρες (δύο εβδομάδες αργότερα δήλωσες και είναι γραμμένο ότι είσαι στις 600 ώρες και μετά οι τεχνικοί την βρήκαν στις 547 αν δεν κάνω λάθος. Αν κάνω πες το...
6)
Έχεις υπόψιν σου ότι κάθε panel συμπεριφέρεται διαφορετικά?
Μπορείς να μου πεις έναν, μόνο έναν που να έχει αναζητήσει συστηματικά το χρόνο εμφάνισης και ξεπλύματος του ir?
Σε πληροφορώ ότι η v10 μου έχει σαφώς χειρότερο χρόνο εμφάνισης του ir.
Ποια είναι τα στατιστικά της vt30 σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα όσον αφορά το ζήτημα ir?
Λόγια του αέρα τύπου "παιδιά έπιασε burn in τον αντένα πως θα φύγει?"
ή αυτό?
Ξέρεις καμία plasma όλα αυτά τα χρόνια που να μην έχει ir μετά μία ώρα με σταθερό logo???
Δεν θέλω να επιτείνω την ατυχία σου με το panel και συμμερίζομαι τον εκνευρισμό σου για κάτι που αγόρασες με κόπο και δεν το χαίρεσαι.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως δε, την απαξίωση της εταιρείας στο μυαλό σου.
Το τελευταίο το έχω κάνει για πολλές εταιρείες εδώ και χρόνια.
Απλά επιμένω ότι όλα τα παραπάνω προσωπικά δε με αφήνουν να σχηματίσω πλήρη και σαφή εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος, τίποτα παραπάνω.
Επαναλαμβάνω ψυχραιμία και αξίωσε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά σου.
ΥΓ. Δεν έχω υποχρέωση να ψάξω για τις ρυθμίσεις που έχεις στη tv σου. Δε πρόκειται να σπαταλήσω χρόνο για αυτό.
Αν θες να βγάλεις νορμάλ φωτογραφίες με σωστές ρυθμίσεις έχει καλώς. Αν όχι κανένα πρόβλημα.
:ernaehrung004:
Ασφαλώς και πήρες απάντηση ΑΚΡΙΒΩΣ σε ότι ρώτησες. Το θέμα είναι αν την αποδέχεσαι ή όχι ή αν προτίθεσαι να ελέγξεις 2 βασικά πράγματα όπως σου είπα. Η magenta εμφανίστηκε περίπου στις 150 ώρες, το DSE μετά τις 200. Και οι εντυπώσεις μου ήταν ξεκάθαρες:
"Γενικώς, αν δεν είχε αυτό το #$@&* το DSE, θα μιλάγαμε για άριστη, σχεδόν τέλεια αγορά. Επειδή είμαι και ποδοσφαιρόφιλος, δυστυχώς το DSE δεν περνάει απαρατήρητο."
Είμαι ξεκάθαρος ότι με απασχολεί το DSE. Το γεγονός με τα 2 πιξελάκια, δείχνει ότι είμαι άνθρωπος που δεν κοιτάω να βρω ψύλλο στα άχυρα... Κάνω και παραχωρήσεις.
Kατ´αρχήν ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι δεν τσακωνόμαστε και πέραν του ότι δεν υπάρχει κακή πρόθεση ή συμφέρον από μέρους μου, συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα μόνο που εγώ τα εντάσσω σε όλες τις εταιρείες/τεχνολογίες.
Για να δικαιολογήσω όμως και τα λεγόμενά μου (ότι απαντάς περιφερειακά και όχι επι της ουσίας όσων θεμάτων έθεσα) αν θες, όταν βρεις λίγο χρόνο απάντησέ μου ξεκάθαρα στα παρακάτω:
1)
Είσαι σίγουρος ότι δεν οφείλεται σε κακές ρυθμίσεις gain και offset του κόκκινου και πράσινου? Αν ναι πώς είσαι σίγουρος? Την καλίμπραρες ή έχεις γνώσεις ρυθμίσεων και αντίστοιχο software?η magenta και η πρασινίλα είναι παραπάνω από εμφανείς
2)
Aναφέρεις ότι η intertech αναγνωρίζει το πρόβλημα μόνο σε μαύρη καρτέλα. Οι φωτό που ανέβασες είναι σε μαύρο και δείχνουν κατακόρυφες και οριζόντιες γραμμές.Η Intertech με ρώταγε αν φαίνεται στο μαύρο. Σαν να πας σε μαύρο αυτοκίνητο να δεις αν έχει μαυρίλα από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Και πάλι δεν σου το αναγνωρίζουν για πρόβλημα.
Μόνος σου δε, λές ότι η μαυρίλα δεν φαίνεται στην μαυρίλα! Και από την άλλη εσύ τη βλέπεις και τη φωτογραφίζεις μάλιστα.
Τι μπορεί να καταλάβει κάποιος από αυτό? Θα έπρεπε να αναζητηθεί η ένταση του προβλήματος απο κάποιον τρίτο για να βγάλει συμπέρασμα ή όχι?
3) Σε ρώτησα το εξής και ξαναρωτώ
Γιατί στις άλλες tv τα προβλήματα εμπεριέχονται στα νήματα "review tv" και για αυτή τη περίπτωση ξεκινάει νέο ειδικό θέμα?
4)
δύσκολα θα διαβάσεις για
α) Κατόχους να αλλάζουν μέχρι και 7 τηλεοράσεις και τέλος να ενδίδουν και να πηγαίνουν σε άλλη εταιρία
β) Σχεδόν 80% κατόχων μια TV να έχει Green blob
γ) Κάκιστο service και support με την εταιρία να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της.
Και σου απάντησα το εξής:
α) ναι έχω ακούσει αγοραστή να επιστρέφει πάνω απο 2-3 tv για clouding και αλλους γιατί ξεφλούδιζαν τα frames... και άλλους που το μοντέλο τους καταργήθηκε εν μέσω της χρονιάς απο τα προβλήματα που είχε.
β) λες ότι 80% μιας tv βλέπουν green blob και στο poll λέει 12,5%
γ) Αν ρωτήσεις τον polakis και τον seaman θα σου πουν τελείως διαφορετικά πράγματα για την εταιρεία εδώ (δεν έχω καλή εντύπωση, απλά το αναφέρω για να καταλάβεις πόσο σχετικά είναι τα πράγματα). Ή δε λέγαμε τα ίδια για το service άλλης εταιρίας?
και ακόμα περιμένω τοποθέτηση...
5)
- μιλάς για προβλήματα της τεχνολογίας, ενώ γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν έχουν όλες οι lcd/led το ίδιο clouding, ανομοιομορφία και banding
- στο poll επίσης μπήκαν τα pixel και το ir/burn in για τα οποία πιθανότατα δεν υπάρχει διαφορά σε σχέση με τα τελευταία 3 χρόνια (μιλάνε τα ποσοστά)
- μιλάς για dead on arrival και εσύ προφανώς δεν το χρησιμοποίησες... εκτός και αν την παρέλαβες καλή και στη πορεία χειροτέρευσε. Εσύ θα μας πεις.
Ούτε σε αυτά με κάλυψες...
Για το τρίτο θέμα έχεις γράψει εσύ ο ίδιος:
Δύο μήνες μετά την αγορά και κάπου στις 500 ώρες (δύο εβδομάδες αργότερα δήλωσες και είναι γραμμένο ότι είσαι στις 600 ώρες και μετά οι τεχνικοί την βρήκαν στις 547 αν δεν κάνω λάθος. Αν κάνω πες το...
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Έχω παρατηρήσει, κυρίως όταν το φόντο είναι ανοικτόχρωμο και υπάρχει κίνηση (πχ χθες σε ποδόσφαιρο), ότι υπάρχουν πάρα πολύ αχνές κάθετες ρίγες κατά μήκος της οθόνης όλες ίδιου πάχους 2-3 εκ, μια ελαφρώς πιο σκούρα, μία κανονικά, μία ελαφρά σκούρα και πάει λέγοντας. Είναι σχεδόν αδύνατο να το δει κάποιος και προσπάθησα πάρα πολύ για να το δω κι εγώ καθώς θα πρέπει να εστιάζεις στο φόντο όλη την ώρα. Είναι κάτι φυσιολογικό; Σε στατική οθόνη δεν φαίνεται τίποτε.
Δεν είμαι σίγουρος το κατά πόσο η αντιπροσωπία θα το θεωρήσει πρόβλημα ή όχι. Και να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι να ήταν έτσι από όταν άνοιξα την TV για πρώτη φορά. Εγώ θα της δώσω χρόνο να δω πως θα εξελιχθεί. Θα συνεχίσω να τρέχω break in και να της ρίχνω b/w θόρυβο από το αρχείο που έχει ανέβει και στο avclub.gr αλλά και από το Pixel protector. To πρόβλημα δεν με επηρεάζει στο 90% της χρήσης που κάνω και είναι εμφανές μόνο όταν υπάρχει κάτι με ομοιόμορφο ανοιχτό χρωματισμό στο φόντο.
Το green blob είναι σχεδόν ανύπαρκτο πριν από μια ανομοιομορφία με το κόκκινο πάνω αριστερά (φαίνεται στο ανοιχτό γκρί).
Επίσης, μια φωτό που βρήκα από ξένο forum όπου δείχνει παρόμοιο DSE (και προφανώς τραβηγμένο με καλύτερη φωτογραφική) αλλά ο συγκεκριμένος έχει καρα-green blob κάτι που δεν έχω εγώ.
Να πω ότι ο θόρυβος ελάχιστα ενοχλεί σε ταινίες εκτός ελάχιστων περιπτώσεων. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο, δεν είναι πάντα έντονο αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που φαίνεται.
6)
Το ir είναι επιβεβαιωμένα από τους κατόχους της τηλεόρασης, υπερευαίσθητο. Όχι, η 20άρα δεν έχει την ίδια ευαισθησία, όχι σε αυτό το βαθμό. Το να ρίχνεις πχ το μενού για 2-3" και να σου μένει στάμπα για κανά λεπτό δεν είναι φυσιολογικό.
Έχεις υπόψιν σου ότι κάθε panel συμπεριφέρεται διαφορετικά?
Μπορείς να μου πεις έναν, μόνο έναν που να έχει αναζητήσει συστηματικά το χρόνο εμφάνισης και ξεπλύματος του ir?
Σε πληροφορώ ότι η v10 μου έχει σαφώς χειρότερο χρόνο εμφάνισης του ir.
Ποια είναι τα στατιστικά της vt30 σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα όσον αφορά το ζήτημα ir?
Λόγια του αέρα τύπου "παιδιά έπιασε burn in τον αντένα πως θα φύγει?"
ή αυτό?
Το τρέλανα σε θόρυβο και με την IR μπάρα χθες και ήδη έχει ψιλοσβήσει. Σήμερα συνεχίζω. Λογικά ναι, σε μια εβδομάδα θα το διώξω το άτιμο. Απλά μου έκανε εντύπωση που με 1 ώρα έμεινε στάμπα.
Ξέρεις καμία plasma όλα αυτά τα χρόνια που να μην έχει ir μετά μία ώρα με σταθερό logo???
Δεν θέλω να επιτείνω την ατυχία σου με το panel και συμμερίζομαι τον εκνευρισμό σου για κάτι που αγόρασες με κόπο και δεν το χαίρεσαι.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως δε, την απαξίωση της εταιρείας στο μυαλό σου.
Το τελευταίο το έχω κάνει για πολλές εταιρείες εδώ και χρόνια.
Απλά επιμένω ότι όλα τα παραπάνω προσωπικά δε με αφήνουν να σχηματίσω πλήρη και σαφή εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος, τίποτα παραπάνω.
Επαναλαμβάνω ψυχραιμία και αξίωσε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά σου.
ΥΓ. Δεν έχω υποχρέωση να ψάξω για τις ρυθμίσεις που έχεις στη tv σου. Δε πρόκειται να σπαταλήσω χρόνο για αυτό.
Αν θες να βγάλεις νορμάλ φωτογραφίες με σωστές ρυθμίσεις έχει καλώς. Αν όχι κανένα πρόβλημα.
:ernaehrung004: