Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αναφέρεστε και οι δύο σε HD κανάλια; Γενικά ή σε κάποια συγκεκριμένα;
Εγώ έχω παρατηρήσει πρόβλημα στην κίνηση σε συγκεκριμένες εκπομπές από τα HD κανάλια της νόβα, ενώ στο ίδιο κανάλι άλλες εκπομπές μπορεί να είναι εντάξει στο θέμα της κίνησης.

Εγκώ νόβα ντεν εκω καρντιά μου :) (και με αυτές τις τιμές δεν θα αποκτήσω κιόλας)
Αναφέρομαι σε αναπαραγωγή κάποιων 720p στα 23.976 mkv αρχείων από σειρές. Σημειωτέον δε, αμφιβόλου ποιότητος τα mkv. Από ταινίες 1080 και 720 όσες δοκίμασα με τα 23Hz της ATI παίξαν νεράκι, αλλά αυτή τη λύση τη βρήκα προχτές και δεν έχω δει πολλές ακόμα βέβαια.

Σήμερα έχει νεα επισόδεια big bang και greys οπότε θα έχω κι άλλα data από σειρές αλλά ειδικά το big bang έχει μόνο ακίνητες κάμερες οπότε και με τοστιέρα να το παίξεις καλά θα το δεις.

Αναφέρεστε και οι δύο σε HD κανάλια; Γενικά ή σε κάποια συγκεκριμένα;
Εγώ έχω παρατηρήσει πρόβλημα στην κίνηση σε συγκεκριμένες εκπομπές από τα HD κανάλια της νόβα, ενώ στο ίδιο κανάλι άλλες εκπομπές μπορεί να είναι εντάξει στο θέμα της κίνησης.

οχι εγώ αναφέρομαι σε sd ποδοσφαιρικούς αγώνες της νοβα και όχι μόνο (hd δεν - με edision όπως καταλαβαίνεις πρέπει να παντρευτώ) με το δέκτη να στέλνει σήμα 1050i/50 yuv και το ifc σε θέση μεσαίο. έβλέπα τον αγώνα του ολυμπιακού στο νσ1. εικόνα με πολλά κομπιάσματα - γρέζια σαν να γίνεται slow motion τοπικά η κίνηση σε κάποιες φάσεις και να γίνεται κοτλέ ο πάικτης. τον ξανείδα κονσέρβα στο νσ3. (ίδια ποιότητα σήματος ίδια όλα). εικόνα οκ. στα jazeera sports σε κάποιους αγώνες το κάνει σε κάποιους όχι. γενικά όσο πιο χάλια το σήμα - το βλέπεις και με το μάτι δηλαδή - πχ idman tv στον τούρκο - τόσο πιο πολύ χάνει την μπάλα το ifc.χωρίς το ifc η κίνηση δεν έχει προβλήματα - το είδωλο και να υπάρχει στην κίνηση της μπάλας δεν ενοχλεί.
επίσης μπορεί σε ένα αγώνα στο νσ3 πχ να το κάνει και στον επόμενο που έχει μετά να μην το κάνει. γενικά έχω παρατηρήσει ότι στα παιχν´διια από αγγλία που δείχνει είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.
όταν το γυρίσεις σε 576i/rgb το δέκτη - η κίνηση είναι οκ με το ifc.

σε hd τόσο από το media player όσο και από τον δορυφορικό δέκτη κίνηση βελούδο . τα έχω αναφέρει και στο νήμα της s30. να έχει πρόβλημα ο δέκτης δε νομίζω γιατί σε μια lcd δεν έχει τέτοια προβλήματα.

τα έχω αναφέρει και στο νήμα της s30. να έχει πρόβλημα ο δέκτης δε νομίζω γιατί σε μια lcd δεν έχει τέτοια προβλήματα.

Να τα μααας. Να μη νομίζω ότι είμαι μουρλός δηλαδή που δεν τα έβλεπα στην AMOI.

καλά δεν είναι ακριβώς έτσι - στην πανυ βλέπω μια μπάλα που κομπιάζει κάποιες φορές με το ifc και σε συγκεκριμένες συνθήκες. πχ αν βάλω τον πανασατ με σκαρτ όλα είναι οκ.
στην lcd που είναι μια entry level 50hz μονιτορ / τιβι βλέπω μονίμως 2 μπάλλες είτε με πανασατ είτε με οποιαδήποτε άλλο δέκτη.

στο ερτ hd και σε άλλα trt hd - sky calcio μπορώ ανα πάσα στιγμή να σου πώ πως φαλτσάρει η μπάλα σε κάθε πάσα.

Last edited:
Χτες λοιπόν είδαμε τα νέα big bang, grey's, tree of life, ένα bbc hd ντοκυμαντέρ για τα spitfire και ένα επισοδειάκι βοργίες.
Όλα μα όλα έπαιξαν υποδειγματικά. Ούτε κιχ δεν έκανε η tv. Οπότε ψάχνω να δω τι διαφορετικό έχουν τα αρχεία που με προβληματίζουν αλλά δε βλέπω κάτι.
Τείνω να πιστέψω ότι κάτι έχει παίξει κατά το capture και encoding των συγκεκριμένων αρχείων.
Τα δοκίμασα και με PDVD 10 αλλά και με Boxee for PC και κάνουν τα ίδια ακριβώς.
Προς το παρόν παραιτούμαι και πάω να βρω άλλες version :)
Oi 50 ίντσες φαίνεται δε συγχωρούν κακό υλικό.

πάντως μου έχει τύχει και μένα με ματρόσκες και σε αναπαραγωγή από mpchc και monitor υπολογιστή. παρότι μου μου έδειχνε ότι δεν χάνω frames έκανε σπασίματα. πιστεύω ότι πρέπει να φταίει το υλικό.

Η αναπαραγωγή των εν λόγω αρχείων, έγινε με dxva ή με soft-decode;

Στον MPC-HC με DXVA, στο PDVD10 με και χωρις hardware acceleration, στον Boxee δεν έχω ιδέα όπως και στον media player της Panasonic δεν έχω ιδέα. Σε ολα αυτά το αποτέλεσμα των σπασιμάτων στην κίνηση ήταν πανομοιότυπο.

Στον MPC-HC με DXVA, στο PDVD10 με και χωρις hardware acceleration, στον Boxee δεν έχω ιδέα όπως και στον media player της Panasonic δεν έχω ιδέα. Σε ολα αυτά το αποτέλεσμα των σπασιμάτων στην κίνηση ήταν πανομοιότυπο.

Kάνε μια δοκιμή και στον MPC-HC χωρίς DXVA όμως (αν έχεις ισχυρό επεξεργαστή).

Είχα πετύχει παλαιότερα κι εγώ κάτι αρχεία στα 720p@23,976Hz, τα οποία στο 1ης γενιάς WDTV, ενώ με ρύθμιση στα 60Ηz έπαιζαν κανονικά (με το αναμενόμενο telecine judder λόγω 3:2 pulldown), σε ρύθμιση στα 24Hz έκαναν τρελά σπασίματα. Στο WD Live όμως τα ίδια αρχεία παίζουν απροβλημάτιστα και στα 24Hz...

Eπειδή το 1ης γενιάς WDTV κινούνταν αυστηρά μέσα στα όρια του DXVA, υποθέτω μήπως τα συγκεκριμένα αρχεία έχουν κάτι που τα κάνει να "σκαλώνουν" σε 24p mode + DXVA...

Kάνε μια δοκιμή και στον MPC-HC χωρίς DXVA όμως (αν έχεις ισχυρό επεξεργαστή).

Μακάρι να ήξερα πως βγαίνει το DXVA. shy shy

Πάντως από ότι θυμάμαι από την παλιά έκδοση K-Lite που είχα και δεν έπαιζε σε DXVA ο CoreDuo @2.66 ζοριζόταν πολύ στα μεγάλα αρχεία.

Έρχεται και η δικιά μου!!!
1) Ο πομπός της tv σαρώνει με υπέρυθρες ακόμα και όταν δεν λειτουργούν τα 3d γυαλιά ή υπάρχει 0n-off(έχω μωρό στο σπίτι). αν και κανείς δεν μου απάντησε.

Το ίδιο ερωτημα και απο εμένα. Ξέρει κανεις?

Λογικά όχι. Μόνο όταν λειτουργεί το 3Δ εκπέμπονται υπέρυθρες.
Οι οποίες δεν βλάπτουν μωρά (υπέρυθρες εκπέμπει και το ανθρώπινο σώμα).

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μακάρι να ήξερα πως βγαίνει το DXVA. shy shy

Πάντως από ότι θυμάμαι από την παλιά έκδοση K-Lite που είχα και δεν έπαιζε σε DXVA ο CoreDuo @2.66 ζοριζόταν πολύ στα μεγάλα αρχεία.

Μέσα από το μενού του decoder θα το ρυθμίσεις. Ποιον χρησιμοποιείς??

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μέσα από το μενού του decoder θα το ρυθμίσεις. Ποιον χρησιμοποιείς??

Από το about του mpc-hc 1.5.2.3236
Το μόνο option που έχω βρει για dxva είναι στα internal filters h264/avc που έχει ένα check box που λέει disable dxva for sd.
H gpu είναι ATI HD 5450

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Από το about του mpc-hc 1.5.2.3236
Το μόνο option που έχω βρει για dxva είναι στα internal filters h264/avc που έχει ένα check box που λέει disable dxva for sd.
H gpu είναι ATI HD 5450

Βάλε μια ταινία HD H-264 και ενώ παίζει ρίξε μια ματιά στα filters (δεξί κλικ----filters). Ποιος decoder αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση του υλικού? (π.χ. δουλεύεις με coreavc, με lav?)

Αν χρησιμοποιείς τον coreavc, τσεκάρεις το κουτάκι που λέει dxva.

attachment.php

Attachments

• coreavc.jpg
    coreavc.jpg
    61.4 KB · Views: 328
Πω πω στραβομάραααα, έψαχνα μια ώρα να δω που διάολο είναι η επιλογή στην εικόνα σου :)

Ευχαριστώ πολύ για την απορία που μου έλυσες.

Όσο για τα επίμαχα αρχεία, κάνουν ακριβώς τα ίδια και σε ένα 22άρι LCD Samsung monitor στη δουλειά με και χωρίς dxva. Απλά με το LCD είναι λίιιγο καλύτερη η κατάσταση ίσως και λόγων λιγότερων ιντσών.

Παιδιά μην ασχολείστε άλλο, τα αρχεία φταίνε. Η TV πετάει για τα λεφτά της. Εντάξει, κομπιάζει το IFC όταν κάτι δεν της πάει καλά, αλλά με τα 23p και σωστό υλικό δεν έχω δει τίποτα τέτοιο.

Καλημέρα σε όλους,

Αφού διάβασα σχεδόν όλα τα threads που αφορούν την αγορά νέας τηλεόρασης κατέληξα και εγώ με την σειρά μου σε μια ST30 την οποία παραλαμβάνω σήμερα. Το θέμα μου είναι οτι αυτή την στιγμή Internet σπίτι δεν υπάρχει και δεν μπορώ να βρώ πώς μπορώ να κατεβάσω το τελευταίο firmware (1317) το οποίο πιθανόν να μην υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στην τηλεόραση. Μόνο στο αμερικάνικο site υπάρχει το 2070 το οποίο δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μιας και αναφέρεται στα αμερικάνικα μοντέλα. Καμία βοήθεια πως μπορώ να προμηθευτώ το 1317 απο το διακίκτυο ώστε να το κάνω εγκατάσταση μέσω sd κάρτας ή usb?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ταχύτατοι όπως πάντα.
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.