Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εσείς τι ρυθμίσεις έχετε στη δική σας st30; Για να δω αν μου αρέσουν οπτικά και να έχω από κάπου να ξεκινήσω για να φτιάξω τις δικές μου ρυθμίσεις;

Τα μοντέλα της Panasonic που κυκλοφορούν στην Αμερική πάντα είχαν διαφορετικό MENU (και σε πολλές περιπτώσεις και εξοπλισμό) από αυτά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Περί ρυθμίσεων το ανάγνωσμα...

Οποιαδήποτε αντιγραφή ρυθμίσεων από άλλη τηλεόραση (ακόμα κι αν είναι ίδιο μοντέλο)....είναι παντελώς ανούσια!!!!

Περί ρυθμίσεων μέσων απεικόνισης...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056221823&postcount=336

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χελόου.. -bye-

2 ερωτησούλες.

- Όταν παίζω το break-in DVD, πειράζει να την γυρίζω στο "Δυναμική" ή τέλος πάντων να ανεβάζω το contrast/brightness?

- Πόσα hz να έχω στη σύνδεση με το PC (HDMI)? 60 ή 24 ή άλλο? Τί ακριβώς αλλάζει? Χάνει/κερδίζει σε κίνηση?

- για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό???? αν και δεν νομίζω να έχεις προβλημα τη στιγμή που δεν περιέχει στατικές εικόνες.
- είχα ρωτήσει και εγώ και μου απάντησαν 60hz. βεβαια μετά τη συχνότητα ανανέωσης την καθορίζεις από την κάρτα γραφικών. αν θέλεις να δείς υλικό 24p βάζεις στην κάρτα γραφικών 23 ή 24 για να κλειδώσει πηγή αναπαραγωγής από το πισι και μέσο

- Όπως είχα γράψει όταν την πήρα, στην κυλιόμενη μπάρα της panasonic έχει κάποιες ανωμαλίες σε διάφορα σημεία το άσπρο.
Σαν να μην έχει παντού το ίδιο επίπεδο άσπρου ας πούμε. Αυτό συνεχίζει να υπάρχει..
Eίμαι στις 50 ώρες περίπου, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχει ελλατωθεί καθόλου..

Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να το παρατηρήσω πουθενά αλλού αυτό, ούτε στα slides του break in DVD.. :smash:

Γι'αυτό έλεγα μήπως να αυξήσω το contrast και στρώσει (!?) πιο γρήγορα, είμαι ανυπόμονος.. :p

- ok, αφήνω 60hz!

Όταν την συνδέω στο ιντερνετ και βλέπω youtube γιατί δεν εχω ηχο? Ξέρει κανείς?

το κάνει και σε μένα σε 1 - 2 σημεία στην 42s30 η κυλιόμενη μπάρα αυτό καθώς περνάει. σε λευκό πχ erthd και σε καρτέλα με λευκό δεν βλέπω κάτι και δεν ασχολήθηκα παραπάνω

το κάνει και σε μένα σε 1 - 2 σημεία στην 42s30 η κυλιόμενη μπάρα αυτό καθώς περνάει. σε λευκό πχ erthd και σε καρτέλα με λευκό δεν βλέπω κάτι και δεν ασχολήθηκα παραπάνω

Ναι, το έψαξα λίγο και είδα μερικές αναφορές (πχ. 1-2 ξένοι με G25), οπότε λέω να μην ασχοληθώ κι εγώ.

Εεευχαριστώ!

Κακά νέα..

Πήγα κοντά στην τηλεόραση, ενώ έπαιζε το break-in DVD και παρατήρησα αρκετά dead subpixels, όταν δείχνει μπλε.
Είναι περίπου 10, τα μισά μόνιμα μαύρα και τα άλλα μισά αναβοσβήνουν.
Στα άλλα χρώματα (πράσινο, κόκκινο) δεν παρατήρησα τίποτα.
Αυτά φαίνονται φυσικά μόνο από κοντά και μόνο στο μπλε (και αλλάζουν σε αριθμό ανάλογα με την απόχρωση του μπλε).

Παίρνω την αντιπροσωπεία ή να δοκιμάσω πρώτα το κατάστημα?
Φαντάζομαι θα δεχτούν να μου την αντικαταστήσουν.

Δεν είναι φυσιολογικό να είναι τόσα, έτσι?

#@!# την ατυχία μου!

Χμμ..

Τελικά είναι 4-5 μόνιμα μαύρα στο μπλε και άλλα 4-5 που αναβοσβήνουν.
Στο πράσινο έχει 1 μαύρο.
Στο κόκκινο δεν είδα τίποτα.

Το έψαξα και γίνεται ψιλοχαμός.
Πολλά καμένα (sub)pixels σε plasma.
Μάλλον δε θα ρισκάρω RMA, γιατί μπορεί η επόμενη να είναι χειρότερη.
(Ένας με παλιότερο μοντέλο έλεγε ότι είχε αρκετά pixel κολλημένα, περισσότερα από 'μένα, και την άλλαξε. Η καινούρια που το έφεραν είχε ακόμα περισσότερα!)

Άσε που δεν ξέρω αν τους αρκεί για RMA αυτό.
Σε κανονική θέαση δε φαίνεται τίποτα, μόνο από πολύ κοντά και σε μπλε fullscreen.

Θα το παρακολουθώ όμως.
Αν εξαπλωθεί κι άλλο έφυγε.

(Συγγνώμη για τα πολλαπλά post :()

Μπορεί κάποιος άλλος κάτοχος ST/GT/VT 30 να ελέγξει αν υπάρχουν dead (sub)pixels σε red/green/blue slides (ειδικά στο μπλε) και πόσα?
Πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά και από πολύ κοντά!
Θα το εκτιμούσα, για να ξέρω αν είναι λογικό ή όχι!

Είμαι σε δίλλημα, να προχωρήσω σε RMA ή όχι?
Τι γνώμη έχετε? Επίσης δεν ξέρω όπως ξανα-είπα αν θα δεχτούν αντικατάσταση/αλλαγή ή αν θα πουν ότι είναι στα λογικά πλαίσια.

Μόλις έλεγξα την δικιά μου. Δεν υπάρχει κανένα καμένο pixel. Ειδικά στο μπλέ την κοίταξα σχολαστικά. Ούτε φυσικά αναβοσβήνει κανένα. Η Γνώμη μου είναι να τους πάρεις τηλ. και να τους πιέσεις για αλλαγή.

Μόλις έλεγξα την δικιά μου. Δεν υπάρχει κανένα καμένο pixel. Ειδικά στο μπλέ την κοίταξα σχολαστικά. Ούτε φυσικά αναβοσβήνει κανένα. Η Γνώμη μου είναι να τους πάρεις τηλ. και να τους πιέσεις για αλλαγή.

Πόσες ώρες έχει η δικιά σου?

Τώρα που την ξανα-είδα μου φαίνεται ότι όλα αναβοσβήνουν και ίσως είναι λιγότερα από πριν.

Μήπως θέλουν τον καιρό τους? :smash:

80 Ώρες. Αν είναι 3-4 και αναβοσβήνουν τότε το κόβω λίγο δύσκολο να σου την αλλάξουν. Αλλα δεν χάνεις και τίποτα να τους ενοχλήσεις .Δεν νομίζω να στρώσουν με τον καιρό.

80 Ώρες. Αν είναι 3-4 και αναβοσβήνουν τότε το κόβω λίγο δύσκολο να σου την αλλάξουν. Αλλα δεν χάνεις και τίποτα να τους ενοχλήσεις .Δεν νομίζω να στρώσουν με τον καιρό.

Εγώ πρέπει να 'μαι στις 55-60 ώρες.
Τα μέτρησα ξανά, 7 είδα.
Όλα αναβοσβήνουν, μερικά αργά, μερικά πιο γρήγορα.

Θα επικοινωνήσω με το κατάστημα μάλλον να δω αν μπορούν να με διευκολύνουν γιατί δε θέλω να πάει άδικα στην αντιπροσωπεία και να μου την ξαναγυρίσουν.

Και πολύ το έχεις καθυστερήσει, η τηλεόρασή σου έχει πρόβλημα και πρέπει να ζητήσεις αντικατάσταση.

Δεν έχει μα, μου, σου, ξου, του.... αρχικά παίρνεις τηλέφωνο το κατάστημα για αντικατάσταση και αν δεν βρεις άκρη από κει παίρνεις στη συνέχεια την αντιπροσωπεία.

Είχα αλλάξει κι εγώ την πρώτη G10 που είχα πάρει για 'τεμπέλικα' pixel και για μια συστοιχία 4-5 pixel που φλασάριζαν ( http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=840897&postcount=302 ), δεν νομίζω να αντιμετωπίσει πρόβλημα ο φίλος, εκτός της ταλαιπωρίας.

Last edited:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά :)

Θα επικοινωνήσω άμεσα με το κατάστημα και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις!

Πήρα τηλ. στο κατάστημα και μου είπε να πάρω στην αντιπροσωπεία, επειδή τους έχουν απαγορεύσει να κάνουν αλλαγές από μόνοι τους.. :smash:

Επίσης μου είπε ότι κάνουν αλλαγές εύκολα και θα μου την αλλάξουν σίγουρα.
Το ελπίζω.

Άντε, αύριο το πρωί θα πάρω να δω τί θα μου πουν!

Μήπως ξέρει κανείς πως συμπεριφέρονται σε τέτοιες περιπτώσεις?
Θα μου στείλουν άλλη (καινούρια ή refurbished?) και θα δώσω την παλιά ή πρέπει να τη δουν πρώτα?
Θα πληρώσω τίποτα μεταφορικά?