Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πάντως σήμερα που είδα σε ηλεκτραγορα την 50st30 σε τηλεοπτικο, το σήμα της απαράδεκτο με τρομερά τεχνουργηματα και ασάφειες πολυ ενοχλητική μουνταδα , σα να εβλεπες live streaming απο υπολογιστή χαμηλής ανάλυσης. Δίπλα 2 LCD φιλιπς και σαμμυ είχαν σε ίδιες ιντσες είχαν σαφωςκαλυτερες επεξεργασίας σημάτων.

http://vimeo.com/23096389

Οντως πολυ χαλια η εικονα. Αγοραστε Philips σειρα 3 καλυτερα!

δοκίμασα να αλλάξω τα
# Η-POS 0 (μετακινεί την εικόνα οριζόντια)
# Η-AMP 0 (οριζόντιο overscan)
# V-POS 0 (μετακινεί την εικόνα κατακόρυφα)
# V-ΑΜP 0 (κατακόρυφο overscan)

Δοκιμασε να βαλεις το V-POS στο 10-12 (στην δικη μου U10 τερματιζει στο 25) , μολις βγεις απο το σερβις μενου τοτε θα παρει την αλλαγη.

δεν βρήκα επιλογή "μέγεθος σάρωσης" μήπως έχει άλλη ονομασία ή είναι σε κάποιο άλλο menu? το overscan το έχω ενεργοποιημένο ...

Βαλε πρωτα το aspect (κουμπι διπλα στο menu στο τηλεχειριστήριο) στο 16:9 , πηγαινε μετα στο μενου->εικονα->ρυθμισεις για προσωρημενους->overscan 16:9-> Ναι (το αντιγραφω απο την C3 , ελπιζω να ειναι το ιδιο και στην ST30).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δοκιμασε να βαλεις το V-POS στο 10-12 (στην δικη μου U10 τερματιζει στο 25) , μολις βγεις απο το σερβις μενου τοτε θα παρει την αλλαγη.

... έκανα τις αλλαγές αλλά δεν είχα βγεί από το service menu... σίγουρα θα δω τότε την αλλαγή? δεν θα έπρεπε να την βλέπω ταυτόχρονα και σε περίπτωση που πάταγα οκ να τις αποθήκευει?
... ευχαριστώ όλους για την βοήθεια συνάδελφοι... θα δοκιμασώ ότι μου προτείνεται σε κανά δύο ωρίτσες... γιατί είμαι εκτός τώρα...

Φίλε μου εγω λέω τι είδα. Και εσυ να ήσουν τα ίδια θα έλεγες.

Τώρα απο βιντεακια διαφημιστικά καλα... Όλες οι τιβι στα βιντεακια σούπερ παίζουν! Αν δεν ήταν σούπερ δεν θα τα αναβαζαν. Στην πράξη τι γίνεται στην Ελλάδα.

Και εγω ψηνομαι για την συγκεκριμένη αλλα δεν κλεινω τα ματιά μου. Τι να κάνουμε με το ίδιο σήμα που ήταν χάλια , οι φιλιπς και η σαμμυ είχαν καλύτερη εικόνα τι κάνουμε τώρα!

ναι ναι συμφωνω κ εγω,πολλα τεχνουργηματα και ασαφειες πολυ ενοχλητικη μουνταδα
εγω θα πουλησω την 50st για να παρω οχι μια philips αλλα μια 55d
ετσι θα κανω κ οικονομια στην δεη

δεν βρήκα επιλογή "μέγεθος σάρωσης" μήπως έχει άλλη ονομασία ή είναι σε κάποιο άλλο menu? το overscan το έχω ενεργοποιημένο ...

Overscan = Μέγεθος Σάρωσης

Η επιλογή στο Μενού εμφανίζεται, αφού πρώτα έχουμε επιλέξει ως Aspect το 16:9, αν έχουμε άλλο Aspect δεν εμφανίζεται.

Για το τηλεοπτικό μετά την ενεργοποίηση του overscan (ή αλλιώς το Μέγεθος Σάρωσης στο ΝΑΙ ;) ) , άλλαξε το aspect από 16:9 σε 'Πλήρη κάλυψη οθόνης'.

Αν κάνεις όλα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα (είτε από το κανονικό Menu είτε από το Service Menu) και το πρόβλημα παραμένει, επικοινώνησε με το επίσημο service.

ναι ναι συμφωνω κ εγω,πολλα τεχνουργηματα και ασαφειες πολυ ενοχλητικη μουνταδα
εγω θα πουλησω την 50st για να παρω οχι μια philips αλλα μια 55d
ετσι θα κανω κ οικονομια στην δεη

Φίλε μου απο ότι βλέπω δεν καταλαβαίνεις οτισκοπος μου δεν είναι να πικαρω τους κατόχους της τηλεόρασης. Αλλιμονο. Απλώς θέτω προβληματισμούς ως υποψήφιος αγοραστής.
Προφανώς δεν είσαι σε θέση να τους επεξεργαστεις.

Αν είσαι κάτοχος της τηλεόρασης η συνεισφορά σου θα ήταν να μας πεις με ψυχραιμία τις εντυπώσεις σου και όχι να ειρωνευεσαι.

Τις περισσοτερες φορες η διαφορα στην εικονα των τηλεορασεων σε ενα καταστημα ειναι στις λεπτομερειες. Οταν μια τηλεοραση δειχνει πολυ χειροτερα απο μια ακριβως διπλα παει να πει οτι κατι συμβαινει.

Αντιθετα σε σπιτι και μαλιστα υπο καταλληλες συνθηκες μπορει να δεις οντως διαφορα.

Χωρις αυτο να σημαινει οτι θελω να σε επηρρεασω υπερ της ST30. Να αγορασεις οτι θεωρεις εσυ καλυτερο.

Αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας.

παιδια stereoscopic 3d μπορω να δω στην st ?
εκει που επσαχνα να κατεβασω να δω avatar σε 3d ειδα οτι το ειχε και σε stereoscopic 3d
η μηπως ειναι το ιδιο πραγμα stereoscopic 3d με 3d? (πεταξα πατατα ε)

Απλώς το θέμα είναι ότι όταν θα την δεις στο σπίτι σου και στο δικό σου σήμα είναι πλέον αργά!

Δεν ξέρω παλιότερα που δεν είχα ακούσει κάποια πράγματα θεωρούσα ότι όλες οι τηλεοράσεις παιζαν το ίδιο καλα το ίδιο σήμα, και έτσι όταν αγιραζα τιβι δεν είχα κανά άγχος πως θα παιξει σε τηλεοπτικο. Πλέον όμως με αυτα που ακούω ή βλέπω, στην επόμενη τιβι μου θα είμαι λίγο μαγκωμενος όταν θα αναψω την νέα μου τιβι!

Τι να κάνουμε με το ίδιο σήμα που ήταν χάλια , οι φιλιπς και η σαμμυ είχαν καλύτερη εικόνα τι κάνουμε τώρα!

Απλώς θέτω προβληματισμούς ως υποψήφιος αγοραστής.

Αφού ως υποψήφιος αγοραστής είδες και έκρινες από μόνος σου, για ποιο λόγο δε αγοράζεις αυτή που σου άρεσε και θεωρείς καλύτερη?

Να αγορασεις οτι θεωρεις εσυ καλυτερο.

+1.000

επειδή είμαι κι εγώ στις ίδιες ώρες... μπορείς να δείς εάν σε τηλεοπτικό 16-9 σου αφήνει κενή μπάρα 0,8 εκατοστά στο κάτω μέρος?

Αυτό που βλέπω είναι ένα "νεκρό" πλαίσιο, γύρω γύρω από την εικόνα, με πλάτος γύρω στα 0,4 εκατοστά. Δηλαδή η εικόνα δεν ακουμπάει στο πλαίσιο της τηλεόρασης, αλλά έχει μια απόσταση (μαύρη - προφανώς χωρίς pixels) γύρω στα 0,4cm.

Overscan = Μέγεθος Σάρωσης

Η επιλογή στο Μενού εμφανίζεται, αφού πρώτα έχουμε επιλέξει ως Aspect το 16:9, αν έχουμε άλλο Aspect δεν εμφανίζεται.

Για το τηλεοπτικό μετά την ενεργοποίηση του overscan (ή αλλιώς το Μέγεθος Σάρωσης στο ΝΑΙ ;) ) , άλλαξε το aspect από 16:9 σε 'Πλήρη κάλυψη οθόνης'.

Αν κάνεις όλα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα (είτε από το κανονικό Menu είτε από το Service Menu) και το πρόβλημα παραμένει, επικοινώνησε με το επίσημο service.

τα έχω ήδη δοκιμάσει αυτά και δυστηχώς καμία αλλαγή. να δοκιμάσω αλλαγή για την v συνιστώσα από το service menu όπως αναφέρετε πιο πάνω? ή να πάρω το service....

ερώτηση... μήπως φταίει το ότι βλέπω μέσω nova-scart? θα δοκιμάσω να συντονισω μέσω της κεραίας να δώ τι σήμα θα έχω ( δεν το δοκίμασα καν αυτο...)

Αυτό που βλέπω είναι ένα "νεκρό" πλαίσιο, γύρω γύρω από την εικόνα, με πλάτος γύρω στα 0,4 εκατοστά. Δηλαδή η εικόνα δεν ακουμπάει στο πλαίσιο της τηλεόρασης, αλλά έχει μια απόσταση (μαύρη - προφανώς χωρίς pixels) γύρω στα 0,4cm.

νομίζω κατάλαβα τι εννοείς... αυτό πλαίσιο δεν έχει καν pixels αν το δεις από κοντά... κάτω είναι το ίδιο πλάισιο? βλέπεις μέσω nova η απευθείας από κεραία?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αφού ως υποψήφιος αγοραστής είδες και έκρινες από μόνος σου, για ποιο λόγο δε αγοράζεις αυτή που σου άρεσε και θεωρείς καλύτερη?

+1.000

Βρε συ για την st είχα παει! Τις άλλες ούτε που Θυμάμαι ποιες ήταν!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ερώτηση... μήπως φταίει το ότι βλέπω μέσω nova-scart?

Τόσες ώρες που λέμε τηλεοπτικό εγώ εννοώ τα επίγεια κανάλια που πιάνει ο δέκτης της τηλεόρασης και εναλλάσσεται από ψηφιακά σε αναλογικά με το κουμπί ΤV....

....και όχι την είσοδο SCART με player τον δέκτη της NOVA που δείχνει τηλεοπτικά προγράμματα και επιλέγεται με το κουμπί ΑV.

Δεν έχω συνδέσει τίποτα με SCART στην δική μου Panasonic, από αναλογικές χρησιμοποιώ μόνο την component για το DVD και οι ρυθμίσεις ισχύουν όπως περιγράφω πριν.

Δεν έχω NOVA και δεν ξέρω αν μπορεί να παίζουν ρόλο οι ρυθμίσεις του δέκτη σου.

Υ.Γ.: Πάρε και ένα τηλέφωνο το service αύριο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βρε συ για την st είχα παει! Τις άλλες ούτε που Θυμάμαι ποιες ήταν!

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιες ήταν, άλλως τε αποκλείετε να έχουν αλλάξει θέση, οπότε ξαναπάς κάποιο απόγευμα στο μαγαζί που τις είχες δει και αγοράζεις μια από αυτές που ήταν δίπλα στην ST.

ερώτηση... μήπως φταίει το ότι βλέπω μέσω nova-scart? θα δοκιμάσω να συντονισω μέσω της κεραίας να δώ τι σήμα θα έχω ( δεν το δοκίμασα καν αυτο...)

Kαι δε μιλάς τόση ώρε, βρε άνθρωπε; :flipout:

Πρέπει να είναι θέμα του δέκτη της Nova αυτό, αν θυμάμαι καλά, τό είχε και ο Yperion αυτό το πρόβλημα παλαιότερα και το έλυσε μέσω του service menu της τηλεόρασης, δες τί σου έγραψε σε προηγούμενο post...