Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1 .Τα κανάλια δείχνουν χάλια (μπορεί να παίζει ρόλο και η μεγέθυνση 1 που χρησιμοποιώ).Δείχνουν θολά & ....

2....καμία σχέση με της Lcd που ήταν καθαρά & φωτεινά.

3. Παίζω με ρύθμιση εικόνας στο cinema (αντίθεση 20 , ζωντανό χρώμα όχι , χρώμα 30 , φωτεινότητα 0) και μεγένθυση 1.

4.Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για τις πρώτες 300 ώρες;

5.Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη εάν αυτά που ανάφερα είναι χιλιοειπωμένα...

1. Και που να έβλεπες σε Μεγέθυνση 2 και σε Μεγέθυνση 3, δες άνθρωπέ μου κανονικά, δεν χρειάζεται άγχος...τηλεόραση είναι, δεν είναι πυρηνικός αντιδραστήρας.

2. Στην LCD έβλεπες με τη ρύθμιση dynamic? Αν κάποιος έχει 'εθιστεί' σε αυτή είναι δύσκολο να 'απεξαρτηθεί', κι ας του λένε ότι κάνει (και είναι) λάθος.

3.Η αντίθεση πόσο είναι στο default κι εσύ την έχεις στο 20?..Το eco το έχεις όχι?...Αν δεν σου αρέσει η 'Ισορροπία χρώματος' στο ´Θερμό' υπάρχει το 'Κανονικό' και το 'Ψυχρό', αν δεν σου αρέσει η Cinema, υπάρχει και η Κανονική, αν σου αρέσει η Dynamic δεν έπρεπε να πάρεις plasma.

4. Αν παλιότερα είχες CRT (πριν την LCD) κάνε ότι είχες κάνει και με εκείνη. Μην αγχώνεσαι με στρωσίματα κ.λ.π. βάλε τη ρύθμιση που σου 'κάνει' καλύτερα στο μάτι (ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ) και κάνε φυσιολογική μικτή χρήση με τηλεοπτικό, ταινίες, gaming, browsing κ.λ.π. θα στρώσει μόνη της μια χαρά.

5. Απόλαυσε την αγορά σου, κατά τη γνώμη μου, overall αναβαθμίστηκες σε σχέση με την 32άρα που είχες.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απ´ότι είχα διαβάσει, περίμενα ότι στο τηλεοπτικό θα δω χάλια εικόνα. Αλλά βλέπω μια χαρά, και ας έχω την τβ στα 3 μέτρα (θα την πάω στα 5). Ίσως και να μην είμαι πολύ απαιτητικός από την τβ, αλλά νομίζω ότι η CRT που είχα, είχε πιο κακή λήψη.

Σε Μεγέθυνση και όταν βλέπεις σε 1,5 m[SUP]2 [/SUP]τηλεόραση από 2,5 απόσταση, είναι χάλια το τηλεοπτικό :/

Ευτυχώς που έχω 46άρα plasma Panasonic στα 2,8 m και δεν χρησιμοποιώ Μεγέθυνση :)
attachment.php

attachment.php

Και κάποιες φωτο από Digea στην 46G10.....

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Με αυτο που εγραψες δεν με βοηθας!! μηπος αυτος τωρα ειναι παλιος? 2χρονια εχουν περασει..

Την δουλειά του την κάνει μια χαρά και full hd παίζει και 3d... απλά κοίτα σε Western digital ... γνωρίζω ότι υπάρχουν κι άλλες μάρκες απλά δεν έχω εμπειρία από αυτές... κάπου πρέπει να υπάρχει και νήμα για media players... check it.

Μετα απο λιγο ψαξιμο με παγωμα του γνωστου cd για στρωσιμο σε ασπρο φοντο παρατηρησα 2 βυσσινι-μωβ πιξελ σε δυο σημεια του πανελ (300 ωρες εχει). Φαινονται μονο απο αποσταση 5-10cm και απεχουν μεταξυ τους, ενω το ενα ειναι πιο εντονο. Αξιζει να ασχοληθω περισσοτερο ή πρεπει να κανω καποιες ενεργειες. Σημειωνω οτι ειναι η πρωτη πλασμα οποτε καθε συμβουλη-ενεργεια δεκτη!

Ερώτηση : Είμαι κοντά στις 200 ώρες. 5-6 φορές έως τώρα σε θέαση τηλεοπτικού ένα μικρό τμήμα της εικόνας ( όχι στο ίδιο σημείο) παγώνει στιγμιαία κι επανέρχεται... είναι φυσιολογικό?

παιδια να ρωτησω εχτες παρατηρησα οτι σε σκουρο γρι φαινεται απο πολυ κοντινη αποσταση 20 cm σαν να χορευουν πρασινα pixel μονο σεσ αυτο το χρωμα σαν να κοκοι πρασινοι. Δεν με ενοχλει γιατι απο τα 2 μετρα δεν το καταλαβαινεις αλλα αφου το ειδα ειπα να ρωτησω τι ειναι ?

και αν ειναι απο καποια ρυθμιση και μπορω καπως να το φτιαξω

Ερώτηση : Είμαι κοντά στις 200 ώρες. 5-6 φορές έως τώρα σε θέαση τηλεοπτικού ένα μικρό τμήμα της εικόνας ( όχι στο ίδιο σημείο) παγώνει στιγμιαία κι επανέρχεται... είναι φυσιολογικό?

Πιθανώς να οφείλεται στη λήψη της digea. Το έχεις παρατηρήσει και σε αναλογικό;

παιδια να ρωτησω εχτες παρατηρησα οτι σε σκουρο γρι φαινεται απο πολυ κοντινη αποσταση 20 cm σαν να χορευουν πρασινα pixel μονο σεσ αυτο το χρωμα σαν να κοκοι πρασινοι. Δεν με ενοχλει γιατι απο τα 2 μετρα δεν το καταλαβαινεις αλλα αφου το ειδα ειπα να ρωτησω τι ειναι ?

και αν ειναι απο καποια ρυθμιση και μπορω καπως να το φτιαξω

Φυσιολογικό είναι, πρόκειται περί dithering...

Aυτές οι κουκίδες, εν είδη χιονοθύελλας, που φαίνονται στις πολύ σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι, αν και έχει καθιερωθεί να τις λέμε PWM Noise κι αυτές, στην πραγματικότητα πρόκειται περί dithering που εφαρμόζεται στα χαμηλά IRE για την ορθή αναπαράστασή τους στις Plasma.

Εφόσον περιορίζονται μόνο στις σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι, είναι φυσιολογικές και αν τις βλέπουμε αυξημένες, καλό είναι να ελέγξουμε για την σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης μας.

Αν οι κουκίδες απλώνονται σε όλη την εικόνα, τότε ενδέχεται να πρόκειται για αυξημένο PWM Noise λόγω κάποιου προβλήματος στο πάνελ ή την οδήγησή του...

Το φαινόμενο που περιγράφετε όλοι εδώ, αν και έχει καθιερωθεί να αναφέρεται ως PWM noise, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Πρόκειται για dithering, που επισυμβαίνει στα χαμηλά IRE (σκοτεινές αποχρώσεις όλων των χρωμάτων), ώστε να μπορούν αυτές να αποδωθούν με γραμμικότητα.

Οι πρώτες Plasma δεν εμφάνιζαν αυτό το φαινόμενο, γιατί τότε ο αριθμός των αναφλέξεων του αερίου ήταν ταυτόσημος του εκφραζόμενου bit φωτεινότητας. Στην πορεία, καθώς αναπτύχθηκαν ταχύτεροι οδηγοί, για την αύξηση της φωτεινότητας των πάνελ, υιοθετήθηκαν μοντέλα οδήγησης με αυξημένο αριθμό αναφλέξεων. Αυτό οδήγησε όμως σε μεγάλες διαφορές απόδοσης φωτεινότητας από το μαύρο στο χαμηλότερο σκαλί και ακολούθως στα πρώτα βήματα, οπότε και επιστρατεύτηκε το dithering για να επαναφέρει τη χαμένη "γραμμικότητα".

Στις πολύ χαμηλές αποχρώσεις του γκρι, δίπλα στο μαύρο, κατά κανόνα, στις Panasonic φαίνεται σαν πρασινο-γκρι κουκίδες που χορεύουν, στις LG/Samsung σαν μπλε-κόκκινες κουκίδες που χορεύουν. Στις λίγο υψηλότερες αποχρώσεις, περίπου μέχρι 20-30 IRE, δημιουργεί αυτή την αίσθηση βρασίματος που έχει περιγραφεί.

Απο crosstalk πως τα πάει ?
Έχει δεί κανείς ολόκληρη ταινία ? όχι demo και clips......

τελικα αυτο που προσθεσαν είναι να μπορεις να κανεις λογαριασμο στο viera market κ να μπορεις κ να αγοραζεις εφαρμογες απο εκει! .. φεξε μου κ γλιστρησα .. σιγα μην πληρωσω για να παιξω πασιεντσα στη τηλεοραση..:P

φιλε εμενα δεν παιζει,μονο ενσοματομενος εχει παιξει που ειχα σε μια ταινια..

Δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους, τουλάχιστον με την ευκολία που παίζει ο player της samsung.
Wd live tv έχω για εξωτερικό media player και είναι το απόλυτο value for money!!!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οσον αφορά τους υπότιτλους έχω δοκιμάσει με εξωτερικούς και τους παίζει αφού πρώτα ενεργοποιήσω την αντίστοιχη επιλογή... ( @ toreto την ενεργοποίησες? πρέπει κάθε φορά να το κάνεις που παίζεις μία ταινία...+ να έχουν ίδιο ακριβώς όνομα + κατάληξη srt) δεν έχω δοκιμάσει ενσωματώμενους.
Δεν το έψαξα περισσότερο γιατί ο ενσωματωμένος media player είναι είναι δύσχρηστος και παραμένω προσκολημένος στον WD TVlive που παίζει τα πάντα...

Καλησπέρα σε όλους,θέλω να ρωτήσω ποιές οι διαφορές μεταξύ ST30 και UT30? Ευχαριστώ :)

Αυτα που έχει παραπάνω η st είναι:
Anti-glare filter
Neo-plasma panel
infinite black pro contrast