Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω με 150 ωρες δεν εχω δει τιποτα ακομη,2 πραγματα συμβαινουν,Η ειμαι πολυ ασχετος κ δεν μπορω να τα παρατηρησω Η ολα πανε ρολοι...

george και αν σε πράσινο φόντο από την 1 ώρα λειτουργίας φαίνεται ένα μικρο τμήμα ελαφρά πιο ανοικτό (δεν είναι λογότυπο είναι μια έλλειψη πιο μικρή από τα λόγοτυπα) πάνω αριστερά και πιο κάτω από το σημείο των λογοτύπων τι είναι??? burnin on the first sight????? η απλά κατασκευαστική ατέλεια του πανελ ???? φαίνεται σε μπλέ (πολύ πιο λίγο )και σε κόκκινο και άλλα χρώματα όχι. σε μαύρο - γκρι και λευκό όχι.

Φωτογραφίζεται; Είναι τετράγωνη περιοχή;

Φαίνεται ως μία αχνή σκιά... δεν παρατηρώ άλλο χρώμα εκτός και το χρώμα της σκιάς λογίζεται σαν άλλο χρώμα. είναι burn in αυτό?

Αν μοιάζει με αυτά:

IMG_5069.jpg

IMG_5064.jpg

Είναι burn-in. Αν είναι απλά αυξομείωση φωτεινότητας, ίσως είναι, ίσως και όχι.
(Οι φωτογραφίες από την δική μου U20).

λοιπον εγω μαλλον εχω πεσει σε πολυ καλο panel δεν εξηγειται αλλιως. Ειμαι στις 390 ωρες και θα σας πω ακριβως πως εχω συμπεριφερθει στη τηλεοραση μου.

Πρωτο πραγμα που εκανα οταν την πηρα ηταν να δω τηλεοπτικο ΧΩΡΙΣ ζουμ αμεσως μετα εβαλα Ps3 και εκει το μαμισα το θεμα η τηλεοραση ηταν ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ και με τσεκαρισμενες ωρες στο μενου 3-4. Λοιπον αρχισα να παιζω χωρις να προσεχω τιποτα με το HUD τεραστιο α λεω μια χαρα ειμαστε τι image ratantion δεν εβλεπα τιποτα κανενα ιχνος απο τιποτα και αφου χαλαρωσα τοτε αρχισε το κανονικο καψιμο gaminig δηχος αυριο :P σε 4ωρα session και μετα δωστου τηλοπτικο χωρις ζουμ. Λεω μετα απο περιμου 100 ωρες κατσε να τσεκαρω για κανενα αποτυπωμα.

Κλεινω φωτα κλεινω και ματια για να προσαρμοστω στο σκοταδι και να βλεπω πιο καλα και Βαζω μαυρο φοντο. Και αρχιζω να κοιταω οοοοοοοπ Να´το το αποτυποματακι σε δυο σημεια Ακριβως εκει που ηταν τo hud. Εκει λιγο Φρικαρα. Να πω πως δεν ειδα τιποτα αλλο και τσεκαρα ολα το χρωματα ουτε σε λαχανι ουτε σε γαλαζιο σε κανενα βασικα χρωμα. Φαινοταν μονο το full μαυρο και ηταν μονο απο το game απο καναλια τιποτα. Θυμιζω οτι τηλεοπτικο δεν ειχα δει ποτε με ζουμ.

Λεω λοιπον αντε τωρα να το ξεφορτωθω εβαλα εκεινο το βραδυ το timer στις 4 ωρες και αφυσα την τηλεοραση να παιζει στο zoum 3. Την αλλη μερα ηταν πιο αχνο το αποτυπωμα αλλα ηταν εκει το εκανα αυτο για 3 μερες δηλαδη περιπου 15 ωρες + οι ωρες κανονικης θεασης χωρις ζουμ παντα την ημερα μονο το βραδυ την εβαζα στο ζουμ. Και οταν επαιζα το παιχνιδι που μου ειχε κανει την ζιμια εβγαζα το hud τελειος. Τελικα εξαφανιστικε

Μετα στις 200 ωρες παλι στο μαυρο φοντο εντοπισα μια ασπρη σκια κατω κατω σαν γραμμη. Μαλλον απο τις μπαρες του σκαι που εχει απο κατω news bars πως σκ..α λεγονται. Δεν εκανα τιποτα λεω σιγα τωρα να την καιω σαν λαλακας το βραδυ συνεχισα να βλεπω κανονικα και μετα απο 3 μερες περιπου εφυγε.

Εν συντομια λοιπον. Τηλεοραση Βλεπω απο την πρωτη ωρα χωρις ζουμ παντα στην ρυθμιση cinema. Εχω δει και επιμονο image retantion αλλα εφυγε χωρις να κανω κατι παντος σηματα καναλιων δεν εχω. Και playstation παιζω απο την πρωτη ωρα και μαλιστα στην ρυθμιση game και με color temperature normal που ειναι χειροτερο απο το warm για image retantion παλι ειχα ir αλλα επαιξα λιγο κατι αλλο εβαλα και λιγο τηλεοπτικο και εφυγε.

Αυτην την στιγμη η τηλεοραση δεν εχει κανενα αποτυπομα εχτες εβλεπα dancing on ice 3 ωρες και παραπανω οσο ηταν ολη η εκπομπη χωρις ζουμ σημερα δεν εχω κανενα ιχνος. Μπορει το οτι παιζω games τελικα σε συνδιασμο με την κανονικη θεαση να ειναι αυτο που με εχει σωσει δεν ξερω. Μπορει απλα να εχω παρα πολυ καλο Panel η μπορει η 46αρες να μην ειναι τοσο ευαισθητες στο ir. Το μονο που εκανα ηταν καθε φορα που εβλεπα Ir για λιγες ωρες απεφευγα το υλικο που το ειχε προκαλεσει

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ρε παιδια μπορουν να δηλωσουν ποιοι τελικα κατοχοι εχουν σκιες απο λογοτυπα ή μπαρες ή υποτιτλους? επισης για μενα ειναι σημαντικο αυτες οι σκιες ειναι σε κοινη χρηση ή τις βλεπετε μονο σε συγκεκριμενα μονοχρωμα φοντα?

Πάντως θα ήταν χρήσιμο ένα νήμα καταγραφής του πόσοι έχουν burning και από ποια λογότυπα.

Υπάρχει νήμα για να δηλώνουν Burn in όσοι έχουν..... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/37305-Έχει-η-Plasma-σας-Burn-In/page17?highlight=

Φωτογραφίζεται; Είναι τετράγωνη περιοχή;

george θα προσπαθήσω αλλά δεν νομίζω να φωτογραφίζεται (τουλάχιστον με την δική μου μηχανή του 100άρικου και το κινητό). είναι τετράγωνη / ελλειπτική περιοχή όπου το πράσινο είναι ένα κλικ πιο ανοικτό/αχνο. έχω τσεκάρει και είναι πιο κάτω από τα λογότυπα. σε τηλεοπτικό δεν φαίνεται τίποτα. και ούτε έχω δεί ποτέ μου ir εκτός από μια φορά στο cnn turk όπου με πήρε ο υπνος και μετά από 5ώρο πέρασε ένα τρειλερ διαφημιστικό και είδα το ιχνος του τεράστιου λογότυπου. μόλις άλλαξα κανάλι δεν είδα τίποτα.

είναι από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της tv και τσέκαρα ότι η ήταν καινούργια. (μιλάμε για κάτω από 10ώρες) και έβλεπα με zoom 1 ή 2. είναι σαν θολούρα - δεν διακρίνεις λογότυπο. έχω τσεκαρει επίσης οτι δεν είναι από το κρύσταλλο μπροστά.

Last edited:
Εγώ πια δέχτηκα την μοίρα μου ότι έχω burn-in αφού το λογότυπο του foxlife δεν φεύγει με τίποτα.

σε πράσινο φόντο π.χ. το λογότυπο έχει διαφορετικό χρώμα ή μόνο αχνη σκιά που πρέπει να παρατηρήσεις πολύ καλά για να το δεις?

Αν μοιάζει με αυτά:

IMG_5069.jpg

IMG_5064.jpg

Είναι burn-in. Αν είναι απλά αυξομείωση φωτεινότητας, ίσως είναι, ίσως και όχι.
(Οι φωτογραφίες από την δική μου U20).

Στην πρώτη photo βλέπω κάτι μαυρες γραμμές και στην δεύτερη μια καφέ στάμπα... από αυτά δεν έχω... μόνο αχνή σκιά λογότυπου...

Εάν φυσικά διεκρινα σωστά στις phtoto σου.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

IMG_0144.jpgIMG_0143.jpg
ανεβασα δυο φωτο για να δειτε.. πως ειναι περιπου κ θα περιμενω γνωμες αν ειανι IR η BURN IN

σωστα..ειναι το mega απο πανω κ απο κατω αριστερα ο αντ1..καλα το χειροτερο ειναι του αντ1... πρωτη βλακεια του ειναι που το εχει βαλει ποιο δεξια κ απο κατω..με αποτελεσμα για να το δω θα πρεπει να το εχω στο ζουμ 3 για να μην εχω το σημα καθολου διοτι στο ζουμ 2 βγαινει η κατω το γραμμη... ελεος.. εντομεταξυ το ζουμ της τηλεορασης δν γινεται να παιξει αριστερα δεξια την εικονα?? πιστευεται ειναι Burn in το προβλημα μου ? κριμα ειναι 2,5 μηνων τηλεοραση....

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

σωστα..ειναι το mega απο πανω κ απο κατω αριστερα ο αντ1..καλα το χειροτερο ειναι του αντ1... πρωτη βλακεια του ειναι που το εχει βαλει ποιο δεξια κ απο κατω..με αποτελεσμα για να το δω θα πρεπει να το εχω στο ζουμ 3 για να μην εχω το σημα καθολου διοτι στο ζουμ 2 βγαινει η κατω το γραμμη... ελεος.. εντομεταξυ το ζουμ της τηλεορασης δν γινεται να παιξει αριστερα δεξια την εικονα?? πιστευεται ειναι Burn in το προβλημα μου ? κριμα ειναι 2,5 μηνων τηλεοραση....

Φίλε μου κι εγώ θα ήθελα μία απάντηση σε αυτό... έχω το ίδιο "θεματάκι" με το σκαι

παιδια εγω ειχα παρομοια σκια λιγο πιο αχνη και εφυγε. Δεν μπορω να ειμαι κατηγοριματικος αλλα πιστευω οτι ειναι image retantion και θα φυγει

Στην πρώτη photo βλέπω κάτι μαυρες γραμμές και στην δεύτερη μια καφέ στάμπα... από αυτά δεν έχω... μόνο αχνή σκιά λογότυπου...

Εάν φυσικά διεκρινα σωστά στις phtoto σου.

Στις φωτογραφίες μου φαίνονται τα λογότυπα μέγκα/αντ1, τα οποία προκαλούν χρωματική αλλοίωση (π.χ. το μπλε φαίνεται πράσινο). Αυτό σημαίνει όχι μόνο burn-in, αλλά ανομοιόμορφο κάψιμο των φωσφόρων κάποιου χρώματος - σε εμένα του μπλε.

Αυτή η πρασινίλα στην κορυφή της μπλε φωτογραφίας δεν υπάρχει στο σήμα, αν προσέξεις είναι στάμπα από τα 2 λογότυπα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

View attachment 73634View attachment 73635
ανεβασα δυο φωτο για να δειτε.. πως ειναι περιπου κ θα περιμενω γνωμες αν ειανι IR η BURN IN

Για burn-in μοιάζει. Καλύτερα να κοιτάτε σε γκρι, και όχι στα βασικά χρώματα.

σωστα..ειναι το mega...

Καλα το λόγο του μεγκα δεν έγινε υποτίθεται διαφανο και θα έλυνε τα προβλήματα με τις σκιές?

Καλα το λόγο του μεγκα δεν έγινε υποτίθεται διαφανο και θα έλυνε τα προβλήματα με τις σκιές?

Μάλλον είναι ζημιές από πριν αλλάξει σε διάφανο...