Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κρίμα :( Πόσες ώρες έπαιζε mega για να το πάθει? Δεν παρατήρησες οτιδήποτε που να σε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο στην οθόνη? Έπαιζες τίποτα games?

Και ήμουν έτοιμος για παραγγελία..φτού! Πάμε πάλι πίσω στις LED..
Έπαιζε 4 ώρες συνεχόμενα mega και είμαι σίγουρος ότι το έπαθα την συγκεκριμένη μέρα γιατί την κάνω έλεγχο τακτικά. Παιχνίδια δεν παίζω -ευτυχώς- γιατί θα ήταν για πέταμα. Κρίμα γιατι σαν εικόνα, χρώμα κτλ είναι πολύ καλή για τα λεφτά της, αλλά σκέφτομαι ότι σε κάνα 2 χρόνια θα είναι για πέταμα με τόσα burn-in που θα εχει πάθει. Κανονικά με τις πλάσμα πρέπει να δίνουν δώρο και ενα χρονόμετρο για να ειδοποιεί κάθε ώρα να αλλάζουμε κανάλι για να μην πάθουμε burn-in.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Εγώ πάντως στις 1200 ώρες ξαναγύρισα σε aspect: μεγέθυνση 1. Με εχει πιάσει φόβος. Είναι κατάσταση αυτή?

Last edited:
3 ερωτήσεις.

1) πόσες ώρες έχουν περάσει από τότε που εμφανίστηκε ???
2) σε τι mode εικόνας βλέπεις ??? η αντίθεση πόσο είναι????
3) θυμάσαι αν τότε που έβλεπες mega αυτό που έδειχνε ήταν σε φορματ 16:9 και το λογότυπο μέσα στο κάδρο ή 2.35:1 και το λογότυπο έπεφτε σε μαυρο φόντο.

3 ερωτήσεις.

1) πόσες ώρες έχουν περάσει από τότε που εμφανίστηκε ???
2) σε τι mode εικόνας βλέπεις ??? η αντίθεση πόσο είναι????
3) θυμάσαι αν τότε που έβλεπες mega αυτό που έδειχνε ήταν σε φορματ 16:9 και το λογότυπο μέσα στο κάδρο ή 2.35:1 και το λογότυπο έπεφτε σε μαυρο φόντο.

1)Περίπου 90 ώρες λειτουργίας.
2)Κανονική. Αντίθεση 42
3)16:9 μέσα στο κάδρο.

Επικοινωνία με αντιπροσωπία σε περίπτωση burn in παίζει? έχει δοκιμάσει κάποιος?
Σε επικοινωνια που ειχα προσωπικα..μου ειπαν οτι φταιει το γεγονος οτι την εστρωνα κ δεν αφησα το φωσφορο να στρωσει οπως επρεπε..κτλπ.....δηλαδη με κανονικες φωτεινοτητες εικονες κτλπ..
βεβαια αν του ελεγα πως δεν την εστρωσα θα μου ελεγε το αντιθετω...κλασικα....ειμαι στις 800 ωρες περιπου κ εχω 2 ωραιοτατα αχνα burn in του μεγκα κ του αντεννα..κ δεν την χαιρομαι την τηλεοραση.......βλεπω με μισα κεφαλια.. χωρις υποτιτλους στο τηλεοπτικο... κ οταν βαζω καμια ταινια.. κοιταω πως να καλυψω της μαυρες μπαρες πανω κατω με τα ζουμ ωστοσο καποιες ταινιες εμφανιζουν
τους υποτιτλους στην κατω μαυρη μπαρα.... κ ελεος........μετανιωσα τρελααα για αυτη την τηλεοραση!!! φοβαμαι να δω το οτιδηποτε!!! ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑ

εννοειτε πως ειναι εκτος εγγυησης ολα αυτα περι burn in...

Σε επικοινωνια που ειχα προσωπικα..μου ειπαν οτι φταιει το γεγονος οτι την εστρωνα κ δεν αφησα το φωσφορο να στρωσει οπως επρεπε..κτλπ.....δηλαδη με κανονικες φωτεινοτητες εικονες κτλπ..
βεβαια αν του ελεγα πως δεν την εστρωσα θα μου ελεγε το αντιθετω...κλασικα....ειμαι στις 800 ωρες περιπου κ εχω 2 ωραιοτατα αχνα burn in του μεγκα κ του αντεννα..κ δεν την χαιρομαι την τηλεοραση.......βλεπω με μισα κεφαλια.. χωρις υποτιτλους στο τηλεοπτικο... κ οταν βαζω καμια ταινια.. κοιταω πως να καλυψω της μαυρες μπαρες πανω κατω με τα ζουμ ωστοσο καποιες ταινιες εμφανιζουν
τους υποτιτλους στην κατω μαυρη μπαρα.... κ ελεος........μετανιωσα τρελααα για αυτη την τηλεοραση!!! φοβαμαι να δω το οτιδηποτε!!! ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑ

εννοειτε πως ειναι εκτος εγγυησης ολα αυτα περι burn in...

Εννοείς ότι τα λογότυπα φαίνονται ακόμα και με θέαση ταινιών-τηλεοπτικού? κι όχι μόνο σε μονόχρωμο φόντο?

κοιτα να δεις βασικα τα βλεπω σε μονο χρωμα φοντα αλλα κ στο τηλεοπτικο που βλεπω πλεον με ζουμ στις γωνιες παντα ολο κ κατι μονοχρωμο υπαρχει πχ γαλαζιο ουρανος....ασπρο.. γκρι..
ενταξει για να ειμαι αντικειμενικος δεν φαινεται οταν εισαι σε 1,5 μετρο αποσταση αλλα σκεφτειται οτι βλεπω 1,5 -2 μηνες παλι σε ζουμ... βαζω ωρες να παιζουν χιονια.. κ μπαρες....
κ την εχω απο σεπτεμβριο δηλαδη περιπου 3,5 μηνες με 850 ωρες...λειτουργιας και δν μπορω να φανταστω πως θα ειναι αυτη η τηλεοραση μετα απο 5-6 χρονια??? αν στους 3,5 μηνες
εχει αποκτηση burn in

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1)Περίπου 90 ώρες λειτουργίας.
2)Κανονική. Αντίθεση 42
3)16:9 μέσα στο κάδρο.

100 ωρες στρωσιματος συστεινεται για ελαχιστο (καλυτερα 200), μαλιστα σε ποστ της ιδιας της panasonic μιλανε για 1000 ωρες με αντιθεση στο 50% (δηλαδη στο 30) και να βλεπεις με καδρο που να γεμιζει πληρως την tv, χωρις στατικη εικονα κλπ.
προσωπικα πριν κλεισει τις 1000 ωρες δεν εχω σκοπο να ριξω πανω κανενα ειδος στατικη εικονα για πανω απο 1 λεπτο.
βαζω ακομα και μεγενθυση 3 για να εξαφανισω οχι μονο λογοτυπα καναλιων αλλα ακομα και διαφορες μπαρες (πχ στα παραθυρα των ειδησεων), κανω συχνο ζαπινγκ και βαζω κυλιομενη. στις διαφημισεις το σπαω με break in dvd.
μετα απο τις 1000 ωρες θα βαλω πανω το wii και το pc μου και εκει παλι θα προσεχω και παντα με αντιθεση στο 30.
αν (χτυπα ξυλο) παθω και ετσι Burn in θα τους την τριψω στη μουρη, απλα.

Καλα ρε παιδια αξιζει τελικα να εχεις τετοιο αγχος για τις plasma? Η μηπως η ST30 ειναι πολυ ευαισθητη σε σχεση με τις αλλες?

Φιλτραριζε πάντα αυτα που διαβάζεις. Συνήθως και τα υπερθετικα και τα υπεραρνητικα σχόλια έχουν υπερβολές. Κάποιοι μπορει να ανχονωνονται και με το νέο τους ανοιχτηρι, και κάποιοι μπορει να υπερασπίζονται την επιλογη τους και να κρύβουν όσα κουσούρια κι αν βλέπουν για να μην παραδέχτουν την κακή επιλογη τους

δειτε το απλα βρε παιδια, αμα παρετε ενα νεο αμαξι δε θα το στρωσετε? δε θα το πατε λαου λαου με το πολυ 80 για τα πρωτα 1000 χιλιομετρα ας πουμε?
ε καπως ετσι ειναι και αυτες οι Tv. θελουν λιγο προσοχη, ειδικα στην αρχη.
δεν ειναι οι καλυτερες αλλωστε για τηλεοπτικο, εγω την πηρα για 70% HD ταινιες και σειρες (bluray και mkv), 20% τηλεοπτικο και 10% gaming οποτε δεν εχω ουτως η αλλως πολυ στατικη εικονα, αντε κανα Menu απο bluray η απο τον media player.

100 ωρες στρωσιματος συστεινεται για ελαχιστο (καλυτερα 200), μαλιστα σε ποστ της ιδιας της panasonic μιλανε για 1000 ωρες με αντιθεση στο 50% (δηλαδη στο 30) και να βλεπεις με καδρο που να γεμιζει πληρως την tv, χωρις στατικη εικονα κλπ.
προσωπικα πριν κλεισει τις 1000 ωρες δεν εχω σκοπο να ριξω πανω κανενα ειδος στατικη εικονα για πανω απο 1 λεπτο.
βαζω ακομα και μεγενθυση 3 για να εξαφανισω οχι μονο λογοτυπα καναλιων αλλα ακομα και διαφορες μπαρες (πχ στα παραθυρα των ειδησεων), κανω συχνο ζαπινγκ και βαζω κυλιομενη. στις διαφημισεις το σπαω με break in dvd.
μετα απο τις 1000 ωρες θα βαλω πανω το wii και το pc μου και εκει παλι θα προσεχω και παντα με αντιθεση στο 30.

1000 ώρες!!;;;;
sSc_jawdrop.gif

Αν βλέπεις μέσο όρο 3 ώρες την ήμερα θέλεις
sCo_hmmthink.gif
.... 3 χρόνια να την στρώσεις!!!!

H panasonic (και κάθε panasonic) φιλάει τα ρούχα της για να έχει τα μισά...
Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις οδηγίες της κανείς... είτε γιατί δεν θα τις διαβάσει είτε γιατί είναι αδύνατη η εφαρμογή.

Από εκεί και πέρα γνώμη μου είναι ότι όποιος πληρώνει ένα αξιοσέβαστο ποσό (πχ. 50 (πενήντα) Ευρώ και πάνω) οφείλει να γνωρίζει τι αγοράζει...

Η τεχνολογία plasma έχει μερικά αδύνατα σημεία... μάθετέ τα (υπάρχει νήμα), σκεφτείτε πως θα χρησιμοποιήσετε την tv σας και αξιολογήστε την αγορά σας ανάλογα......
Αν δεν σας κάνει μπορείτε να διαλέξετε ένα άλλο προϊόν και να ζήσετε με τις δικές του αδυναμίες (όλα έχουν) εφόσον αυτές μπορείτε να τις χωνέψετε καλύτερα!

Καλή σας μέρα και ψυχραιμία...
150-200 ώρες στρώσιμο με χαμηλή αντίθεση/φωτεινότητα σε ζοομ 1 ή 2 και αποφυγή στατικών εικόνων αρκεί για το στρώσιμο...
Ξεχάστε σύνδεση με pc, αποφύγετε τα παιγνίδια με στατικές εικόνες (τουλάχιστον για περισσότερο από μία ώρα χωρίς να μεσολαβήσει ξέπλυμα), κλείνετε τα παράθυρα και γενικώς τα ισχυρά φώτα κατά την τηλεθέαση και όλα θα πάνε καλά.

Παιζω ταινιες MKV HD 1080p περιπου 8-15 Giga απο υπολογιστη κ συγκεκριμενα απο laptop με καλωδιο ΗDMI ,To laptop φοραει καρτα γραφικων ΑΤΙ 1024 ,Ξερεις κανεις αν θα εχω καλυτερη ποιοτητα εικονας οταν θα παιζω τις ιδιες ταινιες απο τον media player της TV?
ΥΓ. με ενσωματομενους υποτιτλους για να μπορει να διαβαζει Ελληνικα ο player..

1000 ώρες!!;;;;
sSc_jawdrop.gif

Αν βλέπεις μέσο όρο 3 ώρες την ήμερα θέλεις
sCo_hmmthink.gif
.... 3 χρόνια να την στρώσεις!!!!

μα δε καθεσαι μπροστα οσο στρωνεις τη tv. οσο κοιμαμαι πχ βαζω να παιζει το break in.
ολη μερα και να φυγω απο το σπιτι παιζω ενα bluray σε repeat με πληρες καδρο κλπ.
η τηλεοραση απο την ωρα που την πηρα εχει κλεισει μιση ωρα.
ετσι στρωνει τακα τακα σε ενα μηνα μεσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι 90 ώρες λειτουργίας είναι αφού έπαθα το burn in. Αυτά που λες τα εκανα και με το παραπάνω μεχρι τις 1000 ώρες. Το burn in το έπαθα στις 1150 ώρες λειτουργίας. Α! και κάτι άλλο. Είχα την μπάρα 30 ώρες συνεχόμενα να παίζει και δεν είδα καμία διαφορά. Μάλλον -μούφα- και η μπάρα.

Παρέλαβα εχθές την 50st και είμαι ικανοποιημένος και από την απόδοση που έχει στο τηλεοπτικό σήμα.
Για στρώσιμο τα γνωστά και όλα θα πάνε καλά.