Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παίζει ρόλο και το IFC. Ίσως και η ποιότητα σήματος στα ψηφιακά, πάντως σε πολύ γρήγορες σκηνές μοιάζει σαν να χάνει frames.

ναι, το IFC στις δύσκολες σκηνές δεν δουλεύει πολύ σωστά, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να "χάνει frames". Βασικά δεν υπάρχει καμία τηλεόραση μέχρι σήμερα που να μην το παθαίνει αυτό.

Nαι κ μενα κανει που κ που κατι σπασιματα,πρεπει να ειναι αυτο που λενε τα παιδια απο πανω,αλλα κ η κακη ποιοτητα στο ψηφιακο,παντος σε ταινιες HD αυτο δεν το κανει..

ναι, το IFC στις δύσκολες σκηνές δεν δουλεύει πολύ σωστά, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να "χάνει frames". Βασικά δεν υπάρχει καμία τηλεόραση μέχρι σήμερα που να μην το παθαίνει αυτό.

Καλό είναι να μην γενικεύουμε. Η 9705 για παράδειγμα δεν έχει καμία περίπτωση να "χάνει καρέ" ή να κολλάει. Μπορεί να συμβεί σε μέρος της εικόνας (π.χ. σε κινούμενους υπότιτλους σε διαφημίσεις μέσα σε πλαίσιο για λίγο μέχρι να καταλάβει τι γίνεται), αλλά γενικά το σύστημα είναι σταθερότατο. Μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις έχω εντοπίσει (π.χ. μια παλιά διαφήμιση ενός τυριού που έδειχνε ένα μεγάλο οριζόντιο panning ενός τραπεζιού). Αλλά για να μιλάμε για εξαιρέσεις, πρέπει το φαινόμενο να μην είναι συχνό.

Nαι κ μενα κανει που κ που κατι σπασιματα,πρεπει να ειναι αυτο που λενε τα παιδια απο πανω,αλλα κ η κακη ποιοτητα στο ψηφιακο,παντος σε ταινιες HD αυτο δεν το κανει..

Γιατί θεωρείς ότι το ψηφιακό έχει κακή ποιότητα; Εγώ το θεωρώ πολύ καλό για την ανάλυση που έχει.

Καλό είναι να μην γενικεύουμε. Η 9705 για παράδειγμα δεν έχει καμία περίπτωση να "χάνει καρέ" ή να κολλάει. Μπορεί να συμβεί σε μέρος της εικόνας (π.χ. σε κινούμενους υπότιτλους σε διαφημίσεις μέσα σε πλαίσιο για λίγο μέχρι να καταλάβει τι γίνεται), αλλά γενικά το σύστημα είναι σταθερότατο. Μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις έχω εντοπίσει (π.χ. μια παλιά διαφήμιση ενός τυριού που έδειχνε ένα μεγάλο οριζόντιο panning ενός τραπεζιού). Αλλά για να μιλάμε για εξαιρέσεις, πρέπει το φαινόμενο να μην είναι συχνό.

Περίεργο γιατί για την 9706 βλέπω...

Guys help!!!!
Έχω την 9706 από τον Σεπτέμβριο και δεν έχω βρει ακόμη λύση με το Natural Perfect Motion!!! όταν είναι ενεργοποιημένο κάνει η εικόνα κάτι περίεργα...... ενώ όταν είναι απενεργοποιημένο έχει τρεμούλιασμα η κίνηση!
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!!!!!!
Αν μου δώσετε ιδανικά settings θα ανάψω λαμπάδα στο μπόι σας...........

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/18--hd-tvs/10614-philips-46pfl9706-lab-report-2.html

Γεια σας παιδία, επιδή είμαι μπερδεμένος με της plasma. Θέλω να πάρω την ST30 αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς με το ir και burn-in. Επιδη η τηλεόραση θα παίζει 90% τηλεοπτικό σήμα. Υπαρχή πρόβλημα για της plasma ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι 90 ώρες λειτουργίας είναι αφού έπαθα το burn in. Αυτά που λες τα εκανα και με το παραπάνω μεχρι τις 1000 ώρες. Το burn in το έπαθα στις 1150 ώρες λειτουργίας. Α! και κάτι άλλο. Είχα την μπάρα 30 ώρες συνεχόμενα να παίζει και δεν είδα καμία διαφορά. Μάλλον -μούφα- και η μπάρα.

α δε το ειχα καταλαβει αυτο.
αμα ειναι να εχει προβλημα και μετα τις 1000 ωρες πακετο...
απλα θα βλεπω tv παντα με ζουμ, αλλωστε εχω αλλη tv παλια για να βλεπω καναλια.
το προβλημα ειναι το pc ομως... games του στυλ lol Που βλεπεις μια μπαρα σε ολη τη διαρκεια που δειχνουν τα spells κλπ.

Γνωρίζουμε τι διαφορά έχει στην ποιότητα του Panel με την σειρά VT;
To ρωτάω γιατι είδα προχθές στα Public και τις 2 να παίζουν, αλλά μόνο την ST να εχει Image Burn, μπορεί να ήταν και IR δέν ξέρω, αλλά αρκετό εκεί που υπάρχουν οι μαύρες μπάρες όταν παίζεις ταινία και λίγο παραπάνω στους υπότιτλους.
Αντίθετα η VT30 δέν εμφάνισε το παραμικρό και της έτρεξα όλα τα patterns που είχα μαζί μου.
Λέω μήπως έτυχε, αλλά χτές πέρασα απο τον Μega Κοτσόβολο στην εθνική οδό κα είδα πάλι την ST30 να έχει Ιmage Burn στις μπάρες, λιγότερο βέβαια απο τα Public (ουσιαστικά σε τηλεοπτικό σήμα το ψιλο έχανες), αλλά με τα patterns, ειδικά στο πράσινο έκανε μπάμ.
VT30 δέν είχε να δώ.
Εχουν τελικά την ίδια ποιότητα panel ;

Οπότε το συμπέρασμα ειναι IFC on ή Off;

Φυσικά ενεργό. Απλά, μην γενικεύουμε, επειδή στην μάρκα δουλεύει έτσι, έτσι δουλεύει και παντού.
(Με το IFC κλειστό θα έχεις διπλό είδωλο, και μάλλον δεν το θες αυτό...)

Περίεργο γιατί για την 9706 βλέπω...

Guys help!!!!
Έχω την 9706 από τον Σεπτέμβριο και δεν έχω βρει ακόμη λύση με το Natural Perfect Motion!!! όταν είναι ενεργοποιημένο κάνει η εικόνα κάτι περίεργα...... ενώ όταν είναι απενεργοποιημένο έχει τρεμούλιασμα η κίνηση!
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!!!!!!
Αν μου δώσετε ιδανικά settings θα ανάψω λαμπάδα στο μπόι σας...........

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/18--hd-tvs/10614-philips-46pfl9706-lab-report-2.html

Που πας και τα βρίσκεις... :flipout:
Τι να πρωτο-καταλάβω; Το "περίεργα" ή το "τρεμούλιασμα";
Το ότι την αγόρασε Σεπτέμβρη, να το προσπεράσω; :smash:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιατί θεωρείς ότι το ψηφιακό έχει κακή ποιότητα; Εγώ το θεωρώ πολύ καλό για την ανάλυση που έχει.

δεν είναι γενίκευση, είναι παρατήρηση! frame creation faults υπάρχουν σε όλες τις τηλεοράσεις με αυτό το σύστημα υπό την υπάρχουσα τεχνολογία, αλλά μάλλον αρνείσαι να τα δεις! :grinning-smiley-043

http://www.avforums.com/forums/14139497-post434.html

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν είναι γενίκευση, είναι παρατήρηση! frame creation faults υπάρχουν σε όλες τις τηλεοράσεις με αυτό το σύστημα υπό την υπάρχουσα τεχνολογία, αλλά μάλλον αρνείσαι να τα δεις! :grinning-smiley-043

http://www.avforums.com/forums/14139497-post434.html

Μην μου τα γυρνάς... :flipout:
Ανέφερες για "χαμένα καρέ", και όχι γενικά για τεχνουργήματα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Χαμένα καρέ σε σειρά 9000 της φίλιπς, δεν θα δεις. Τεχνουργήματα άλλου είδους, ναι, αν και κάθε γενιά βελτιώνεται (γιατί αυξάνει η επεξεργαστική ισχύς και βελτιώνεται το εισερχόμενο σήμα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μην μου τα γυρνάς... :flipout:
Ανέφερες για "χαμένα καρέ", και όχι γενικά για τεχνουργήματα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Χαμένα καρέ σε σειρά 9000 της φίλιπς, δεν θα δεις. Τεχνουργήματα άλλου είδους, ναι, αν και κάθε γενιά βελτιώνεται (γιατί αυξάνει η επεξεργαστική ισχύς και βελτιώνεται το εισερχόμενο σήμα).

ρε σύ, το stutter που περιγράφει και ο φίλος σου ο sidewinter στο AVForum είναι αυτό ακριβώς που λέμε, αδυναμία του συστήματος να δημιουργήσει frames. Αυτό εύκολα κάποιος με αρκετά ευαίσθητο μάτι (χρειάζεται!) μπορεί να το μεταφράσει σε χαμένα καρε. Στην ουσία όμως πρόκειται για χαμένα "extra" / interpolated καρέ και όχι του αρχικού video.

τέλος (να γίνω λίγο κακούλης?) , τυχαία ανακάλυψα και ένα πολύ επίκαιρο feature της philps σου :p

http://www.youtube.com/watch?v=nRwrKgdQg0U
:ernaehrung004:
το αναφέρω απλα και μόνο επειδή ταιριάζει με το κλίμα των εορτών και όχι για να στην πω :D

Οπότε επαναλαμβάνω και εγώ: stutter δεν υπάρχει στην 9705.
Τα χριστουγενιάτικα φωτάκια επίκαιρα είναι, αλλά δυστυχώς δεν ανάβουν πλέον. Είναι bug των πολύ αρχικών firmwares, όταν πρωτοβγήκε...
Τέτοια βίντεο έχουμε στον νήμα της 9705 μπόλικα... -bye-

[Λες να περάσω ένα παλιό firmware, να περάσω και μια γιρλάντα γύρω-γύρω στο πάνελ, μια που δεν στολίζω δεντράκι; :flipout:]

Χτες πήρα δανεικό ps3 από φίλο αγόρασα και το uncharted 3 και έπαιξα καμιά ώρα σε 3d
και για πρώτη φορά σε 3d παιχνίδι έβλεπα είδωλα ή μάλλον περιγράμματα γύρω από τους χαρακτήρες και έδωσα και σε άλλον να δοκιμάσει και έβλεπε τα ίδια.
Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις τις tv και έχω και καλώδιο 1.4 αλλά δεν είδα βελτίωση.
Τελικά με κούρασε και είπα να το συνεχίσω σε 2d.
Κρίμα πάντως γιατί είχε κάποιες αξιόλογες σκηνές σε 3d.
Το έχει δοκιμάσει κανείς το παιχνίδι σε 3d ή έχετε διαβάσει κάτι για το θέμα?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παιδια το 24p απο που ανοιγει?

τι ακριβώς εννοείς???.

αν εννοείς το 24p smooth cinema θα το βρείς στη θέση του ifc αλλά πρέπει να έχεις δώσει 24p από πηγή (mplayer - htpc - bluray κλπ). σε άλλα refresh rates (πχ 50) το βρίσκεις σαν ifc.

Γνωρίζουμε τι διαφορά έχει στην ποιότητα του Panel με την σειρά VT;
To ρωτάω γιατι είδα προχθές στα Public και τις 2 να παίζουν, αλλά μόνο την ST να εχει Image Burn, μπορεί να ήταν και IR δέν ξέρω, αλλά αρκετό εκεί που υπάρχουν οι μαύρες μπάρες όταν παίζεις ταινία και λίγο παραπάνω στους υπότιτλους.
Αντίθετα η VT30 δέν εμφάνισε το παραμικρό και τη
ς έτρεξα όλα τα patterns που είχα μαζί μου.
Λέω μήπως έτυχε, αλλά χτές πέρασα απο τον Μega Κοτσόβολο στην εθνική οδό κα είδα πάλι την ST30 να έχει Ιmage Burn στις μπάρες, λιγότερο βέβαια απο τα Public (ουσιαστικά σε τηλεοπτικό σήμα το ψιλο έχανες), αλλά με τα patterns, ειδικά στο πράσινο έκανε μπάμ.
VT30 δέν είχε να δώ.
Εχουν τελικά την ίδια ποιότητα panel ;
Tελικά ξέρουμε τίποτα για αυτό;