Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε ppp76 από που την αγόρασες?
Σου έκαναν αυτή τη τιμή γιατί πλήρωσες όλο το ποσό μπροστά?
Καλορίζικη!

Ωραια, κατεβασε αν μπορεις και 720 mkv αγωνα ποδοσφαιρου και πες μου αν μπορεις εαν φαινεται καποια καθετη γραμμη στη κινηση της καμερας δεξια αριστερα...

Μόλις δοκίμασα έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Δεν είδα κάποια κάθετη γραμμή σαν αυτές που αναφέρεις στο thread της VT.
Το αρχείο είναι 720p mkv όπως είπες.
Υπάρχει κάποιο link με test patterns για να κάνω έναν καλύτερο έλεγχο;

#ppp76
Καλορίζικη και σου εύχομαι να την ευχαριστηθείς!

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Carrion απο buzzing πως παει;Υπαρχει; Ειναι ενοχλητικο;

Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα κάτι σε θόρυβο από τροφοδοτικό κτλ (αν έχω καταλάβει σωστά αυτό είναι το buzzing; )

Last edited:
Βάλε τον ήχο στο μηδέν και πήγαινε στα 2 μέτρα , αν ακούς τον θόρυβο από το τροφοδοτικό η τηλεόραση σου έχει πρόβλημα και ζήτα αντικατάσταση.

Την αγόρασα από τον Κωτσόβολο στα 999, αν και στο σιτε την έχει στα 1199... Έλεγα να πάρω και δυο ζευγάρια 3d γυαλιά, δεν τα είχε διαθέσιμα και το κόστος τους είναι υπερβολικό (~130). Τα συμβατά γυαλιά είναι μόνο τα TY-ER3D4SU και TY-ER3D4MU ?

Κάτι ακόμα, τι πρέπει να προσέξω στην τηλεόραση για να δω αν είναι ελαττωματική (π.χ. όπως το θόρυβο από τροφοδοτικό ...) ?
Το κουτί με την τηλεόραση δεν το άνοιξα ακόμα, το έχω ξαπλώσει κάτω γιατί η επιφάνεια στο κάθετο είναι μικρή, υπάρχει θέμα ? Ξέρω ακούγομαι υπερβολικός αλλά τα λεφτά που έδωσα δύσκολα τα βγάζω ...

Last edited by a moderator:
Εντελώς άσχετη ερώτηση:

Τo media player της σειράς 50 παίζουν δικτυακά αρχεία? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να βάλω μια tv στο δωμάτιο την οποία θα συνδέσω σε δίκτυο που θα έχει και media player μέσα.

Κάτι ακόμα, τι πρέπει να προσέξω στην τηλεόραση για να δω αν είναι ελαττωματική (π.χ. όπως το θόρυβο από τροφοδοτικό ...) ?
Το κουτί με την τηλεόραση δεν το άνοιξα ακόμα, το έχω ξαπλώσει κάτω γιατί η επιφάνεια στο κάθετο είναι μικρή, υπάρχει θέμα ? Ξέρω ακούγομαι υπερβολικός αλλά τα λεφτά που έδωσα δύσκολα τα βγάζω ...

όρθια όπως είναι η συσκευασία της πρέπει να είναι να την έχεις..... μη κάνεις το λάθος που κάνουν πολλές κυρίες λόγω φόβου..

Βάλε τον ήχο στο μηδέν και πήγαινε στα 2 μέτρα , αν ακούς τον θόρυβο από το τροφοδοτικό η τηλεόραση σου έχει πρόβλημα και ζήτα αντικατάσταση.

Το δοκίμασα και δεν άκουσα κάτι.

Ερώτηση, xθες είδα μια ταινία με το intelligent frame creation στο "μέγιστο" και είχα την εντύπωση ότι δεν δούλευε συνέχεια. Σε κάποιες σκηνές ήταν σαν να μην το είχα ανοικτό στα μάτια μου. Είναι λογικό κάτι τέτοιο; Μήπως έχει να κάνει με την ταινία και την ανάλυσή της;

Έχεις δίκιο Carrion.

Και στην ST30 μου φαίνεται αυτό, δηλαδή σε κάποιες στιγμές βλέπεις βούτυρο εικόνα, πολύ smooth, και μετά είναι σαν να χάνει λίγο, μετά ξανά βούτυρο κλπ..

Κακός αλγόριθμος; :p

Στο μεσαίο αν θυμάμαι καλά δεν συμπεριφέρεται έτσι..

Φιλε Carrion μπορεις να μας πεις γενικοτερα τις αποψεις σου για την ποιοτητα της εικονας της τηλεορασης ?
Επισης εκανες συγκριση με καποια αλλη και διαλεξες την St?
Eνδιαφερομαι να την αγορασω και η αποψη σου σαν κατοχος θα ηταν πολυ χρησιμη!

ppp76 said:
Το κουτί με την τηλεόραση δεν το άνοιξα ακόμα, το έχω ξαπλώσει κάτω γιατί η επιφάνεια στο κάθετο είναι μικρή, υπάρχει θέμα ?

Για προσωρινή τοποθέτηση όχι, θέλει όμως πολύ προσοχή κατά την μετακίνηση σε τέτοια θέση, καθώς είναι πολύ πιο ευπαθές το πάνελ στο να σπάσει/ραγίσει...

Ερώτηση, xθες είδα μια ταινία με το intelligent frame creation στο "μέγιστο" και είχα την εντύπωση ότι δεν δούλευε συνέχεια. Σε κάποιες σκηνές ήταν σαν να μην το είχα ανοικτό στα μάτια μου. Είναι λογικό κάτι τέτοιο; Μήπως έχει να κάνει με την ταινία και την ανάλυσή της;

Oι "ξερόβηχες" κατά τη λειτουργία, είναι σύνηθες φαινόμενο για τους αλγόριθμους frame interpolation, ειδικά όταν είναι στην πιο παρεμβατική ρύθμισή τους και πέσουν σε "δύσκολες" σκηνές, μην ανησυχείς...

Καλόστρωτες και καλοθέατες !!! :ernaehrung004:

Πάντως στοκαταστημα στην Πετρου Ραλλη της εχει και τισ δυο να παιζουν το ιδιο υλικο η μια μπροστα απο την άλλη.
Αν δεχτούμε οτι δεν εχουν πειραχτει οι ρυθμισειις η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Τόσο μεγάλη διαφορά; Σε τι; Χρώμα, μαύρο;

Για προσωρινή τοποθέτηση όχι, θέλει όμως πολύ προσοχή κατά την μετακίνηση σε τέτοια θέση, καθώς είναι πολύ πιο ευπαθές το πάνελ στο να σπάσει/ραγίσει...

Oι "ξερόβηχες" κατά τη λειτουργία, είναι σύνηθες φαινόμενο για τους αλγόριθμους frame interpolation, ειδικά όταν είναι στην πιο παρεμβατική ρύθμισή τους και πέσουν σε "δύσκολες" σκηνές, μην ανησυχείς...

Καλόστρωτες και καλοθέατες !!! :ernaehrung004:

Όχι και όλων...

Έχεις δίκιο Carrion.

Και στην ST30 μου φαίνεται αυτό, δηλαδή σε κάποιες στιγμές βλέπεις βούτυρο εικόνα, πολύ smooth, και μετά είναι σαν να χάνει λίγο, μετά ξανά βούτυρο κλπ..

Κακός αλγόριθμος; :p

Στο μεσαίο αν θυμάμαι καλά δεν συμπεριφέρεται έτσι..

Θα κάνω δοκιμή και στο μεσαίο.

Φιλε Carrion μπορεις να μας πεις γενικοτερα τις αποψεις σου για την ποιοτητα της εικονας της τηλεορασης ?
Επισης εκανες συγκριση με καποια αλλη και διαλεξες την St?
Eνδιαφερομαι να την αγορασω και η αποψη σου σαν κατοχος θα ηταν πολυ χρησιμη!

Η γνώμη μου μέχρι στιγμής είναι ότι έκανα καλή αγορά. Η ποιότητα εικόνας σε ότι έχω δοκιμάσει είναι άξια αναφοράς, και τα χρώματά της, μου κάνουν πιο «αληθινά» σε σχέση με άλλες LED που είχα ελέγξει το 2μηνο που ψάχνω το θέμα. Βέβαια είναι άστρωτη και δεν ξέρω πόσο θα αλλάξει όσο περνάνε οι μέρες.

Γενικά δεν έχω δει κάτι που να με «χαλάσει» μέχρι τώρα. Μόνο το φαινόμενο με τους "ξερόβηχες" αλλά δεν μου φαίνεται ενοχλητικό.
Επίσης κάτι δοκιμές που έκανα με αφορμή αυτά που διαβάζω εδώ στο forum (κάθετες γραμμές και buzzing) πέρασαν με επιτυχία.

Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει το 3D της και δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με τις smart δυνατότητες της λόγο έλλειψης χρόνου.

Οπότε συνοψίζω, για το κόστος της (περίπου 650 + φπα) έκανα καλή επιλογή.

Ειδικά με τα 'σημερινά' μεγέθη όπου οι 50άρες τείνουν να γίνουν συνηθισμένες, το γυαλί στις Plasma μπορεί να σπάσει εύκολα. Δεν ξέρω τι πάχος έχει το γυαλί, αλλά γενικώς όποιο γυαλί μεταφέρεται με την 'κοιλιά' ταλαιπωρείται πολύ και με τους κατσικόδρομους στην χώρα μας, δεν θεωρώ ότι καλύτερο τη μεταφορά με ΙΧ ξαπλωτά.

Ειδικά με τα 'σημερινά' μεγέθη όπου οι 50άρες τείνουν να γίνουν συνηθισμένες, το γυαλί στις Plasma μπορεί να σπάσει εύκολα. Δεν ξέρω τι πάχος έχει το γυαλί, αλλά γενικώς όποιο γυαλί μεταφέρεται με την 'κοιλιά' ταλαιπωρείται πολύ και με τους κατσικόδρομους στην χώρα μας, δεν θεωρώ ότι καλύτερο τη μεταφορά με ΙΧ ξαπλωτά.

Φίλε vertical δεν άντεχω .. θα το σχολιάσω (πάντα με φιλικό χιούμορ)
Διαβάζω τα post σου στο θέμα των VT50 που αναφέρεσαι στης κάθετες (<-Vertical) μπάρες του panel.
Διαβάζω και εδώ το σχόλιο ότι δεν είναι καλό να μεταφέρεται οριζόντια ένα γυαλί , αλλά κάθετα (<-Vertical)

Μου έκανε τρελή εντύπωση!