Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει πουθενά κάποιος πίνακας που να αναφέρει ενδεικτικά ανθεκτικότητες των τεχνολογιών CRT, Plasma, LCD, RPTV σε Ιmage Retention & Burn In;
επι εποχής CRT που χρησιμοποιούvταν καi για πολύωρη έκθεση σε στατικές εικόνες ώς οθόνες υπολογιστών, δέ θυμάμαι τέτοια ευαισθησία πια.. Ναι υπήρχαν τα screensavers, αλλα δέν υπήρχε οφόβος και τα κρούσματα ευαιθησίς που βλέπουμε τώρα με τις πλάσμα, εκτώς αν κάνω λάθος..

Kάποιος συγκεντρωτικός, επίσημος πίνακας, δεν υπάρχει...

Ενδεικτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο ημίσειας ζωής των πάνελ/καθοδικών, σε συνδυασμό με τις ικανότητες φωτεινής εκπομπής, για να έχεις ένα αδρό μέτρο ως προς την ευαισθησία.

Για παράδειγμα, η εκτυφλωτική φωτεινότητα των μικρών καθοδικών που χρησιμοποιούνταν στα προβολικά CRT, σε συνδυασμό με τον χρόνο ημίσειας ζωής των 10.000-15.000 ωρών, τους ανακήρυσσε με ευκολία σε βασιλιάδες του burn-in... :laugh:

Tα μόνιτορ των υπολογιστών από την άλλη, είχαν ως μέτρο προστασίας την πολύ χαμηλή φωτεινότητα, αλλά και πάλι δεν το γλύτωναν κι αυτά το "κάψιμο" μετά από εκατοντάδες ώρες έκθεσης στατικής εικόνας (βλ. γραφίστες, μοντέρ, κτλ.).

Επίσης, θα πρέπει να μην μπερδεύουμε το image retention με το burn-in. Το πρώτο, αφορά μόνο τις Plasma (και μία παραλλαγή του φαινομένου και μερικές LCD), το burn-in υφίσταται σε Plasma, CRT (γενικά, άμεσης εκπομπής, οπίσθιας και πρόσθιας προβολής) και OLED.

Οπότε το "burn in πάθαιναν και οι CRT" υφίσταται μέν, καμία σχέση όμως με την ευαισθησία των πλάσμα σε στατικές εικόνες;
Σε εφάμιλη χρήση με προβολή στατικών εικόνων η πλάσμα παθάινει πολύ γρηγορότερα ζημιά απο τη CRT ή όχι;

JL_? said:
Tα μόνιτορ των υπολογιστών από την άλλη, είχαν ως μέτρο προστασίας την πολύ χαμηλή φωτεινότητα, αλλά και πάλι δεν το γλύτωναν κι αυτά το "κάψιμο" μετά από εκατοντάδες ώρες έκθεσης στατικής εικόνας (βλ. γραφίστες, μοντέρ, κτλ.).
Εμένα πάντως τρείς CRT οθόνες που χωρίς να έχω μπέι σε service menu να δώ ακριβώς απλά επι δέκα+ χρόνια έπαιζαν περιπου δεκάωρα ημερησίως απεικονίζοντας γραφικά, βίντεο κ UI υπολογιστή, εμφανές burn in ποτέ δεν είδα κ είμαι κ παρατηρητικός. Άλλα θεματα είχαν και απο άλλο πήγαν τα δύο, το ένα βαστάει γερά κ πάιζει ακόμη..

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οπότε το "burn in πάθαιναν και οι CRT" υφίσταται μέν, καμία σχέση όμως με την ευαισθησία των πλάσμα σε στατικές εικόνες;
Σε εφάμιλη χρήση με προβολή στατικών εικόνων η πλάσμα παθάινει πολύ γρηγορότερα ζημιά απο τη CRT ή όχι;

Εμένα πάντως τρείς CRT οθόνες που χωρίς να έχω μπέι σε service menu να δώ ακριβώς απλά επι δέκα+ χρόνια έπαιζαν περιπου δεκάωρα ημερησίως απεικονίζοντας γραφικά, βίντεο κ UI υπολογιστή, εμφανές burn in ποτέ δεν είδα κ είμαι κ παρατηρητικός. Άλλα θεματα είχαν και απο άλλο πήγαν τα δύο, το ένα βαστάει γερά κ πάιζει ακόμη..

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό με απόλυτη βεβαιότητα για την ώρα. Αν κάποιος μας διαθέσει δύο φρέσκα δοκίμια CRΤ και δύο φρέσκα δοκίμια Plasma, με σκοπό το "κάψιμο", θα μπορείς να έχεις την απάντησή σου μετά από το πολύ 4000 ώρες... :BDGBGDB55:

Προσωπικά, δεν έχω καταφέρει κι εγώ να πάθω burn-in, ούτε στις CRT μου, ούτε στην Plasma μου, αλλά αυτό δε λέει και πολλά. Κάποιος άλλος, έπαθε burn-in και στη CRT του και στην Plasma του...

Βάσει της παλιάς θεωρίας, υποτίθεται πως μέχρι τις 2000 ώρες ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις Plasma και μετά τις 2000 ώρες είναι παρεμφερής με τις CRT ή μικρότερος.

Από την άλλη, έχουμε τα αυξημένα κρούσματα "αποτυπωμάτων" των τελευταίων 1-2 ετών που κάνουν την ανωτέρω θεώρηση να φαντάζει υπερφίαλη...

Βέβαια, δεν θυμάμαι να είχαμε μέχρι στιγμής κάποια αναφορά για αληθές burn-in που να συνέβη μετά τις 2000 ώρες...

Για πολύωρο gaming μην αγοράσεις πλάσμα εκτός και θέλεις να βρεθείς με καμιά μπάρα ενέργειας/ταχύτητας/πυρομαχικών σε καμιά γωνιά της οθόνης.

Αν είναι για μια στο τόσο τότε εντάξει.

Υου rocked my world.

Όταν λες πολύωρο τι εννοείς; Πχ το χειμώνα αν δεν είμαι κουρασμένος από δουλειά μπορεί να καθήσω και 3-4 ώρες μπροστά από ένα παιχνίδι. Και βάλε ένα 40λεπτο κανα επεισόδιο. Ουσιαστικά τις καθημερινές η τηλεόραση δεν χρησιμοποιείται για τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αυτό αλλάζει το Σ/Κ με τηλεοπτικό που φθάνει το 8ωρο.

Μάλλον πρέπει να κοιταω led ε; Και αυτό ισχύει για όλες τις plasma ή μόνο τις panasonic;

Υου rocked my world.

Όταν λες πολύωρο τι εννοείς; Πχ το χειμώνα αν δεν είμαι κουρασμένος από δουλειά μπορεί να καθήσω και 3-4 ώρες μπροστά από ένα παιχνίδι. Και βάλε ένα 40λεπτο κανα επεισόδιο. Ουσιαστικά τις καθημερινές η τηλεόραση δεν χρησιμοποιείται για τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αυτό αλλάζει το Σ/Κ με τηλεοπτικό που φθάνει το 8ωρο.

Μάλλον πρέπει να κοιταω led ε; Και αυτό ισχύει για όλες τις plasma ή μόνο τις panasonic;

Ρίξε μια ματιά κι εδώ, Νίκο...

Eπειδη με βλεπω στο σχετικο πινακα με την ενδειξη ΟΚ ενημερωνω οτι δεν ειμαι ΟΚ..
Δεν ειμαι καθολου ΟΚ! Βασικα ουτε που εχω παραλαβει ακομα!
Παρηγγειλα γυρω στις 8 Ιουνιου και μου ειπαν "το πολυ σε 20 εργασιμες θα εχει ερθει.. Συνηθως ερχεται νωριτερα.."
Ε επειδη ο καιρος περνουσε και την ψιλιαστηκα τη δουλεια πηρα σημερα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι η τηλεοραση ειναι να ερθει στις 31 Ιουλιου!! (και αν προσθετω εγω..)
Καλες διακοπες..! Σκεφτομαι να αλλαξω με την hx850 που στο site του μαγαζιου ειναι και καλα ετοιμοπαραδοτη..

Να τα και τα προβλήματα διαθεσιμότητας..
Από ποιο κατάστημα αν επιτρέπεται ;;

Eπειδη με βλεπω στο σχετικο πινακα με την ενδειξη ΟΚ ενημερωνω οτι δεν ειμαι ΟΚ..
Δεν ειμαι καθολου ΟΚ! Βασικα ουτε που εχω παραλαβει ακομα!
Παρηγγειλα γυρω στις 8 Ιουνιου και μου ειπαν "το πολυ σε 20 εργασιμες θα εχει ερθει.. Συνηθως ερχεται νωριτερα.."
Ε επειδη ο καιρος περνουσε και την ψιλιαστηκα τη δουλεια πηρα σημερα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι η τηλεοραση ειναι να ερθει στις 31 Ιουλιου!! (και αν προσθετω εγω..)
Καλες διακοπες..! Σκεφτομαι να αλλαξω με την hx850 που στο site του μαγαζιου ειναι και καλα ετοιμοπαραδοτη..
Μάλλον θα παραδίδουν με μουλάρι, αλλά χωρίς το GPS της διαφήμισης.
Έτσι το μουλάρι έχασε το δρόμο.:flipout:
Αν είναι δυνατόν! Φυσικά και να ακυρώσεις και να πάρεις όποιο μοντέλο θες από άλλο κατάστημα! :2thumb22sup:

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να αγοράσω την συγκεκριμένη τηλεοράση σε 50 ίντσες. Θα είναι η πρώτη plasma που αγοράζω και γενικά διαβάζω από το φόρουμ σας καλά λόγια για την συγκεκριμένη. Δεν συμπαθώ τις Samsung και γι'αυτό κατέληξα σε plasma και στην συνέχεια σε panasonic. Πριν κάνω την αγορά, θα πρέπει να προσέξω κάτι; έχω διαβάσει αρκέτα αυτές τις μέρες πληροφορίες σχετικά με τις plasma τηλεοράσεις αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας ως πιο έμπειροι.

Ευχαριστώ,
Γιώργος

λοιπον αδελφια εχω εδω και ενα μηνα την st42 η τηλεορση ειναι φανταστικη το euro ηταν απολαυση και να φανταστειτε οτι δεν στρωθηκε ακομα....οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την στιγμη πιστευω...

λοιπον αδελφια εχω εδω και ενα μηνα την st42 η τηλεορση ειναι φανταστικη
Καλορίζικη!:ernaehrung004:
το euro ηταν απολαυση
Ναι, αν υποστήριζες την Ισπανία, εγώ υποστήριζα Ελλάδα. ;)

λοιπον αδελφια εχω εδω και ενα μηνα την st42 η τηλεορση ειναι φανταστικη το euro ηταν απολαυση και να φανταστειτε οτι δεν στρωθηκε ακομα....οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την στιγμη πιστευω...

Καλορίζικη κι από εμένα.
Το "ότι καλύτερο κυκλοφορεί" ίσως να έχει μια δόση υπερβολής, αλλά και εγώ τον ίδιο καιρό με εσένα την έχω, και όσο περνάει ο καιρός παραμένω ευχαριστημένος. :ernaehrung004:

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να αγοράσω την συγκεκριμένη τηλεοράση σε 50 ίντσες. Θα είναι η πρώτη plasma που αγοράζω και γενικά διαβάζω από το φόρουμ σας καλά λόγια για την συγκεκριμένη. Δεν συμπαθώ τις Samsung και γι'αυτό κατέληξα σε plasma και στην συνέχεια σε panasonic. Πριν κάνω την αγορά, θα πρέπει να προσέξω κάτι; έχω διαβάσει αρκέτα αυτές τις μέρες πληροφορίες σχετικά με τις plasma τηλεοράσεις αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας ως πιο έμπειροι.

Ευχαριστώ,
Γιώργος

Να σου πω την γνώμη μου Γιώργο γιατί και εγώ τις ίδιες ανησυχίες είχα πριν από λίγο καιρό.
Αν όπως λες έχεις διαβάσει αρκετά για τις plasma, τότε θα είσαι ενημερωμένος για θέματα όπως image retention, burn in, στρωσίματα κτλ. Αν είσαι οκ ως προς αυτά, που στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι λιγάκι προσεκτικός με στατικές εικόνες, τότε δεν θα το μετανιώσεις.
Συγκεκριμένα τώρα για τις ST50, σε εμένα δεν έχει παρουσιάσει απολύτως κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, έχοντας γράψει λίγο πάνω από 100 ώρες. Ούτε buzzing, ούτε γραμμές σε αγώνες ποδοσφαίρου ή πράσινες καρτέλες κτλ.

οτι καλυτερο οσο αφορα τις plasma δεν νομιζω να υπαρχει ανταγωνιστης προς τ παρων....

Nα υποθέσω ότι εννοείς σαν value for money, γιατί οι VT50 και GT50 έχουν-έστω και ελαφρά-ανώτερη εικόνα.

Να κάνω μερικές ερωτησούλες σχετικά με την TV;

1) Τι διαφορές έχει από την GT50, την UT50 και την XT50 ώστε να δικαιολογούνται αυτές οι διαφορές στην τιμή; Είναι δηλαδή κατά πολύ χειρότερη/καλύτερη η εικόνα ή είναι άλλα καλούδια, όπως περισσότερες θύρες, δορυφορικοί δέκτες, WiFi κτλ κτλ που κάνουν την διαφορά στην τιμή;

2) Το Skype για να δουλέψει θέλει συγκεριμένη κάμερα/μικρόφωνο; Ξέρουμε τιμές;

3) Γυαλιά συμβατά εκτός αυτών που έχει η Panasonic υπάρχουν;

4) Η Samsung η 6500 είναι γενικά μία καλή πρόταση. Αξίζει να πάρεις κάτι λιγότερο καλό ώστε να αποφύγεις τυχών δυσάρεστα με τα σκάρτα πάνελ των Panasonic ή τσογάρεις;

Να κάνω μερικές ερωτησούλες σχετικά με την TV;

1) Τι διαφορές έχει από την GT50, την UT50 και την XT50 ώστε να δικαιολογούνται αυτές οι διαφορές στην τιμή; Είναι δηλαδή κατά πολύ χειρότερη/καλύτερη η εικόνα ή είναι άλλα καλούδια, όπως περισσότερες θύρες, δορυφορικοί δέκτες, WiFi κτλ κτλ που κάνουν την διαφορά στην τιμή;

2) Το Skype για να δουλέψει θέλει συγκεριμένη κάμερα/μικρόφωνο; Ξέρουμε τιμές;

3) Γυαλιά συμβατά εκτός αυτών που έχει η Panasonic υπάρχουν;

4) Η Samsung η 6500 είναι γενικά μία καλή πρόταση. Αξίζει να πάρεις κάτι λιγότερο καλό ώστε να αποφύγεις τυχών δυσάρεστα με τα σκάρτα πάνελ των Panasonic ή τσογάρεις;
Να κάνεις βρε παιδί μου.

1) Την ΧΤ50 την αφήνουμε καλύτερα έξω. Δεν είναι fullHD, δεν είναι neo plasma, δεν έχει καλά φίλτρα, δεν... δεν... Μέχρι και φθηνότερα ηχεία βάζουν για να πέσει το κόστος.
Θα σου έλεγα να προσπεράσεις και την UT50 η οποία είναι μεν fullHD, αλλά δεν είναι neo plasma, δεν έχει καλά φίλτρα, ενσωματωμένο wi-fi, μόνο 2 hdmi...
Μένουμε στις ST50 και GT50. Σημαντικές διαφορές δεν έχουνε, η GT έχει ελαφρά καλύτερη εικόνα, ένα hdmi επιπλέον και δορυφορικό δέκτη.
Και οι δύο τηλεοράσεις είναι εξαιρετικές, εσύ αποφασίζεις ποιά αξίζει τα λεφτά της.
Πλήρη οδηγός εδώ http://www.panasonic.net/avc/viera/eu/comparison_plasma.html

2) Νομίζω ότι δουλεύει μόνο με της Panasonic, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Πρέπει να´ναι και ακριβή...

3) Πρέπει να λειτουργεί με οποιαδήποτε active γυαλιά rf.

4) Προφανώς εσύ αποφασίζεις. -bye-

Να ρωτήσω κάτι τους κατόχους ?

To media player, παίζει όλα τα "φρέσκα" video με ελληνικούς υπότιτλους ?

Το συνηθισμένο είναι βέβαια το mkv, και φυσικά υπάρχει κανένα πρόβλημα-σπάσιμο με τα 1080p;