Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Κρατάει αποθέματα ρεύματος στους πυκνωτές του τροφοδοτικού η τηλεόραση, τα οποία χρειάζονται για να πάρει μπρος το πάνελ όταν την ανοίγεις και στη συνέχεια λειτουργούν εν είδει "μπαταρίας" κατά την υπόλοιπη λειτουργία...

Αν πετύχεις ποτέ καμμία σύντομη πτώση τάσης, θα δεις ότι η τηλεόραση δε χαμπαριάζει...

Βασικα για συντομες πτωσεις τασης, δευτερολεπτου προκειται, αλλα παρολα αυτα σβηνει και η τηλεοραση. Κατα κυριο λογο ομως δεν θελω να μου καψει καμμια τηλεοραση με ολες αυτες τις πτωσεις. Τι λες μασαει καθολου?

Περίεργο... Η δικιά μου (42άρα) δεν σβήνει σε τόσο σύντομες πτώσεις τάσης... :chinscratch:

Αν είναι πολύ συχνά τα σκαμπανεβάσματα της ΔΕΗ, ρίξε μια ματιά εδώ και ελπίζω να βγάλεις άκρη... :rofl:

Περίεργο... Η δικιά μου (42άρα) δεν σβήνει σε τόσο σύντομες πτώσεις τάσης... :chinscratch:

Αν είναι πολύ συχνά τα σκαμπανεβάσματα της ΔΕΗ, ρίξε μια ματιά εδώ και ελπίζω να βγάλεις άκρη... :rofl:

σίγουρα δεν σβήνει σε διακοπή δεπτερόλεπτου ? :D 1 sec είναι πολύ!

σίγουρα δεν σβήνει σε διακοπή δεπτερόλεπτου ? :D 1 sec είναι πολύ!

Tί να σου πω, δεν το χρονομέτρησα και με κανένα Oregon κιόλας, απλά μεταξύ των κλακ-κλακ των ρελέ του ενισχυτή, μου φάνηκε να πέρασε περίπου 1 sec... :p

DVD-Recorder και τηλεόραση δεν κατάλαβαν τίποτα, ενισχυτής, sub, WD Live και εξωτερικός σκληρός έκαναν επανεκκίνηση...

Όχι δεν έχει κάποια προστασία, πέρα από την προστασία που υπάρχει σε όλες τις συσκευές (+/- 10% στην ονομαστική τάση λειτουργίας).
Το λαμπάκι αργεί να σβήσει λόγω της τάσης που μένει λόγω πυκνωτών.

Ναι οντως δεν ακουγεται λογικο να παραμενει ανοιχτη. Προφανως θα ειναι κλασματα δευτερολεπτου που απλα θα αναβοσβηνουν τα φωτα. Εμενα σε οσες διακοπες γινανε αυτες τις μερες, ουτε μια φορα δεν παρεμεινε ανοικτη. Απωλς ηθελα να ρωτησω αν το οτι το λαμπακι δεν σβηνει οφειλεται στην υπαρξη καποις μπαταρις + προστασιας ή σε κατι αλλο. Μου απαντησατε οτι ειναι λογω του πυκνωτη οοτε αντε τρεχα τωρα να περνεις και UPS. Ποσταρα και στο αλλο τοπικ να δω μπας και βγει καμμια ακρη, γιατι αν μου καψουν καμμια τηλεοραση δεν ξερω τι θα τους κανω εκει στη ΔΕΗ! :shot:

-Μιας και μου ηρθαν μαζεμενες, θα ηθελα να προσθεσω καποιεσ σχετικες αποριες. Κατ'αρχας αφου εμπεδωσαμε το λογο που το κοκκινο φωτακι παραμενει ανοικτο οταν τραβας την πριζα, θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι αυτος ο θορυβος που κανει μολις σβησει το φωτακι, κανει ενα αντιληπτο "κατσουκ" (απομιμηση θορυβου) καθως αποδεσμευει τελειως το ρευμα. Τι ειναι αυτοσ ο θορυβος και τι σημαινει που τον ακουω καμμια φορα ακομα και με την τηλεοραση στο ρευμα?

-Οι μαυρες μπαρες δημιουργουν προβλημα, οπως δημιουργουν και οι στατικες εικονες/ λογοτυπα κτλ σε τηλεοραση Πλασμα? Παρατηρω πως τα περισσοτερα αρχεια πλεον ειναι αναμορφικα (21/9). Μαλλον σκοπος των πολυμεσων ειναι να απολαμβανουμε τις μαυρες μπαρες. Φανταζομαι μολις παρουμε ολοι 21/9 στο καπακι η νεα πολυτελεια θα ειναι 56/9 ή κατι τετοιο και παλι με μαυρα θα βλεπουμε οτι βγαινει!

-Μιας και μου ηρθαν μαζεμενες, θα ηθελα να προσθεσω καποιεσ σχετικες αποριες. Κατ'αρχας αφου εμπεδωσαμε το λογο που το κοκκινο φωτακι παραμενει ανοικτο οταν τραβας την πριζα, θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι αυτος ο θορυβος που κανει μολις σβησει το φωτακι, κανει ενα αντιληπτο "κατσουκ" (απομιμηση θορυβου) καθως αποδεσμευει τελειως το ρευμα. Τι ειναι αυτοσ ο θορυβος και τι σημαινει που τον ακουω καμμια φορα ακομα και με την τηλεοραση στο ρευμα?

Tα ρελέ του τροφοδοτικού είναι, μην ανησυχείς. Αν έχεις ενεργές τις ενημερώσεις του ψηφιακού δέκτη, τότε και όταν είναι κλειστή η τηλεόραση, μπορεί να τα ακούσεις...

-Οι μαυρες μπαρες δημιουργουν προβλημα, οπως δημιουργουν και οι στατικες εικονες/ λογοτυπα κτλ σε τηλεοραση Πλασμα?

Θεωρητικά, ναι... Αν βλέπεις μόνο υλικό με μπάρες, σίγουρα κάποια στιγμή, ναι... Στην πράξη, ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος απ' ό,τι από τα λογότυπα των τηλεοπτικών σταθμών. Στη δικιά μου U10, πάνω από τις μισές από τις περίπου 4000 ώρες λειτουργίας της, είναι με υλικό με μαύρες μπάρες, είτε πάνω-κάτω, είτε δεξιά-αριστέρα και δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι στο πάνελ. Το όποιο image retention δημιουργείται κατά την προβολή της ταινίας, ξεπλένεται αμέσως, μετά από 2-3 λεπτά προβολής υλικού full screen.

Παρατηρω πως τα περισσοτερα αρχεια πλεον ειναι αναμορφικα (21/9). Μαλλον σκοπος των πολυμεσων ειναι να απολαμβανουμε τις μαυρες μπαρες. Φανταζομαι μολις παρουμε ολοι 21/9 στο καπακι η νεα πολυτελεια θα ειναι 56/9 ή κατι τετοιο και παλι με μαυρα θα βλεπουμε οτι βγαινει!

Ο μόνος τρόπος να γλυτώσει κανείς από τις μαύρες μπάρες, είναι ή να έχει πολλές διαφορετικές οθόνες με τις αντίστοιχες αναλογίες ή να βλέπει παραμορφωμένη ή κομμένη εικόνα. Από τη στιγμή, που δεν υπάρχει ένα ενιαίο κάδρο για τηλεόραση και κινηματογράφο, οι μαύρες μπάρες πάντα θα μας συνοδεύουν, αν επιθυμούμε να βλέπουμε σωστά και ολόκληρη την εικόνα...

JL_? said:
Tα τηλεοπτικά προγράμματα υπάρχουν σε τρεις αναλογίες: 4:3, 14:9 και 16:9.

Οι κινηματογραφικές ταινίες υπάρχουν σε: 4:3, 1,37:1, 1,66:1, 16:9, 1,85:1, 2:1, 2,10:1, 2,20:1, 2.35:1, 2,40:1, 2,66:1, 2,70:1 και όλο και κάποια θα μου διέφυγε.

Οπότε, όποιες αναλογίες και να έχει μία τηλεόραση, τις μπάρες σε πλειάδα υλικού, είτε πάνω/κάτω, είτε δεξιά/αριστερά, δεν τις γλυτώνουμε... :D

JL_? said:
Ναι, γιατί είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθούν τα στούντιο και να γυρίζουν τις ταινίες σε ένα φορμα. Αλλά ξέχασα, έχουμε την "σκηνοθετική" "ματιά" του εκάστοτε "δημιουργού"...

Επειδή ο κινηματογράφος υπάρχει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, τα διάφορετικά κάδρα που έχουν χρησιμοποιηθεί, εκφράζουν και την εξέλιξή του στο πέρασμα των χρόνων, πέρα από τις όποιες εμπορικές ή καλιτεχνικές επιλογές. Το γιατί, βέβαια, θα πρέπει ο κινηματογράφος να σαλαμοποιηθεί σύμφωνα με τα οικιακά στάνταρ, επειδή κάποιοι δεν γουστάρουν τις μπάρες, μου διαφεύγει...

Οι τηλεταινίες πάντως, γυρίζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα τηλεοπτικά στάνταρ.

Ελπιζω να μην κανεις πλακα για τα ΔΥΟ τελευταια format...ενταξει, το 2.40:1 ειναι αυτο που κυριαρχει (τουλαχιστον μεχρι αυτη τη στιγμη) στις ταινιες blu-ray... τωρα τι να πω; αν εχουν στα σκαρια να βγαλουν και τα δυο τελευταια που αναφερεις... ε μετα... ΑΙ ΣΤΑ...... ε ναι ρε παιδια... ΕΛΕΟΣ δηλαδη... εχει καταντησει αηδια αυτο το θεμα με τα format...

να μας το πουνε αν ειναι να πεταξουμε τις τηλεορασεις και να αγορασουμε βιντεοπροβολεις να τελειωνουμε με τα μεγεθη της εικονας... γιατι ειναι κοροιδια να εχεις μια 50αρα και να στην κανουν 40αρα με τις γαιδουρομπαρες... και αντε εγω αγορασει μια panasonic U10 50, και πληρωσα 900 ευρω...

φαντασου τωρα τον αλλον που εχει πληρωσει 5500 ευρω για την 65αρα για να εχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη εικονα, για να γουσταρει μεγαλη εικονα στις ταινιες, γιατι κακα τα ψεματα, το μεγεθος ειναι για τις ταινιες... αν ειναι να βλεπουμε mega, ant1 και τετοια, μια χαρα ειναι και οι 32αρες...

Τα υπερ-μακρόστενα κάδρα δεν αποτελούν μελλοντικές προτάσεις, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από την δεκαετία του '50 με φιλμ 65/70mm, το Ben Hur για παράδειγμα, έχει κάδρο 2,76:1.

Tα 2,35-2,40:1 μπορεί όντως να είναι τα κυριάρχα κάδρα στις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε BluRay, αλλά στη συνολική παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή τους αναλογεί ποσοστό μικρότερο από 15%.

Ο βιντεοπροβολέας πάλι, δεν αποτελεί λύση, καθώς και αυτός έχει ένα στάνταρ κάδρο και παίζει με μπάρες τα υπόλοιπα, οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν είναι τόσο μαύρες όσο των τηλεοράσεων.

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως κινηματογραφιστές και κατασκευαστές τηλεοράσεων τα βρίσκουν και συμφωνούν σε ένα ενιαίο κάδρο, θα εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ταινίες που έχουν γυριστεί σε διαφορετικό. Τί θα τις κάνουμε; Θα τις τροποποιήσουμε ή θα τις καταστρέψουμε, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τον ψυχαναγκασμό της γεμάτης οθόνης;

Ιστορικά, το κάδρο 16:9 χρεώνεται στον Dr. Kerns H. Powers της SMPTE, ο οποίος το 1980 παρατήρησε το εξής: αν κεντράρεις ίσου εμβαδού κάδρα αναλογιών 4:3, 1,66:1, 1,85:1, 2,20:1 και 2,35:1 (τα κάδρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης στον κινηματογράφο), οι δύο μεγαλύτερες διαστάσεις στον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα, έχουν αναλογίες 16:9. Οπότε θεωρήθηκε κάτι σαν "χρυσός συμβιβασμός" και επιλέχτηκε ως κάδρο για την - μελλοντική τότε - HDTV.

Tα ρελέ του τροφοδοτικού είναι, μην ανησυχείς. Αν έχεις ενεργές τις ενημερώσεις του ψηφιακού δέκτη, τότε και όταν είναι κλειστή η τηλεόραση, μπορεί να τα ακούσεις...

Δεν νομιζω να τις εχω ενεργοποιημενες. Πως το ελεγχω αυτο? Απλως με προβληματιζει επειδη νομιζω πως μερικες φορες ο ηχος ακουγεται ακομα και με ανοιχτη την τηλεοραση και ανυσηχω μηπως υπαρχει προβλημα με τα ρευματα του σπιτιου.

Θεωρητικά, ναι... Αν βλέπεις μόνο υλικό με μπάρες, σίγουρα κάποια στιγμή, ναι... Στην πράξη, ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος απ' ό,τι από τα λογότυπα των τηλεοπτικών σταθμών. Στη δικιά μου U10, πάνω από τις μισές από τις περίπου 4000 ώρες λειτουργίας της, είναι με υλικό με μαύρες μπάρες, είτε πάνω-κάτω, είτε δεξιά-αριστέρα και δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι στο πάνελ. Το όποιο image retention δημιουργείται κατά την προβολή της ταινίας, ξεπλένεται αμέσως, μετά από 2-3 λεπτά προβολής υλικού full screen.

Ο μόνος τρόπος να γλυτώσει κανείς από τις μαύρες μπάρες, είναι ή να έχει πολλές διαφορετικές οθόνες με τις αντίστοιχες αναλογίες ή να βλέπει παραμορφωμένη ή κομμένη εικόνα. Από τη στιγμή, που δεν υπάρχει ένα ενιαίο κάδρο για τηλεόραση και κινηματογράφο, οι μαύρες μπάρες πάντα θα μας συνοδεύουν, αν επιθυμούμε να βλέπουμε σωστά και ολόκληρη την εικόνα...

Δεν διαφωνω, ειναι δεδομενο οτι υπαρχει ποικιλια φορμα και δεν μπορεις να εισαι καλυμμενος με μια μεμονωμενη λυση, απλως με προβληματιζει που η τεχνολογια δεν συμβαδιζει. Τα DVD ηταν τα περισσοτερα 16/9. Τωρα που ο περισσοτερος κοσμος πηρε επιτελους Ψηφιακες Widescreen τηλεορασεις και ξεφυγε απο τα τετραγωνα αναλογικα "κουτια", αρχισε να πλυθαινει το 21/9... Απλα μια παρατηρηση εκανα... Παντως ενταξει αφου η ζημια δεν ειναι εντονη και εξαλειφεται στο μετεπειτα κανενα προβλημα...

Δεν νομιζω να τις εχω ενεργοποιημενες. Πως το ελεγχω αυτο? Απλως με προβληματιζει επειδη νομιζω πως μερικες φορες ο ηχος ακουγεται ακομα και με ανοιχτη την τηλεοραση και ανυσηχω μηπως υπαρχει προβλημα με τα ρευματα του σπιτιου.

Mενού -> Ρυθμίσεις -> Μενού συντονισμού DVB-T -> Μήνυμα νέου καναλιού

Επειδή δεν έχει έρθει ακόμα η ψηφιακή στην περιόχη μου, προσωπικά δεν έχω ακούσει τα ρελέ σε καμμία άλλη περίπτωση, πέραν του ανοίγματος ή κλεισίματος της συσκευής, οπότε ας γράψουν και άλλοι κάτοχοι που πιάνουν Digea, σε ποιές περιπτώσεις ακούνε τα "τσάκα-τσούκα"... :D

Δεν διαφωνω, ειναι δεδομενο οτι υπαρχει ποικιλια φορμα και δεν μπορεις να εισαι καλυμμενος με μια μεμονωμενη λυση, απλως με προβληματιζει που η τεχνολογια δεν συμβαδιζει. Τα DVD ηταν τα περισσοτερα 16/9. Τωρα που ο περισσοτερος κοσμος πηρε επιτελους Ψηφιακες Widescreen τηλεορασεις και ξεφυγε απο τα τετραγωνα αναλογικα "κουτια", αρχισε να πλυθαινει το 21/9... Απλα μια παρατηρηση εκανα... Παντως ενταξει αφου η ζημια δεν ειναι εντονη και εξαλειφεται στο μετεπειτα κανενα προβλημα...

Kαι στα BluRay, το εγγενές κάδρο 16:9 είναι. Ταινίες με μαύρες μπάρες υπήρχαν άφθονες και σε DVD, σε απόλυτο αριθμό μάλιστα και περισσότερες...;)

Mενού -> Ρυθμίσεις -> Μενού συντονισμού DVB-T -> Μήνυμα νέου καναλιού

Επειδή δεν έχει έρθει ακόμα η ψηφιακή στην περιόχη μου, προσωπικά δεν έχω ακούσει τα ρελέ σε καμμία άλλη περίπτωση, πέραν του ανοίγματος ή κλεισίματος της συσκευής, οπότε ας γράψουν και άλλοι κάτοχοι που πιάνουν Digea, σε ποιές περιπτώσεις ακούνε τα "τσάκα-τσούκα"... :D

"New Channel Message -> On" μου το χει, οποτε σιγουρα λες αυτο να ευθυνεται για τα απροσμενα τσακα-τσουκα? Πως το εξηγεις δλδ?

Kαι στα BluRay, το εγγενές κάδρο 16:9 είναι. Ταινίες με μαύρες μπάρες υπήρχαν άφθονες και σε DVD, σε απόλυτο αριθμό μάλιστα και περισσότερες...;)

Περιεργο. Ή πεφτω στις περιπτωσεις, ή απλα δεν το παρατηρουσα πριν τι να πω... Παντως τωρα με Blu-Ray λιγα πραματα βλεπω σε καθαρο 16/9. Σχεδον ολες οσες πετυχαινω ειναι αναμορφικες...

"New Channel Message -> On" μου το χει, οποτε σιγουρα λες αυτο να ευθυνεται για τα απροσμενα τσακα-τσουκα? Πως το εξηγεις δλδ?

Έχει αναφερθεί ότι με τη ρύθμιση στο "Όχι", σταματούν, προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, καθώς όπως προείπα, δεν έχουμε ψηφιακή στα μέρη μου...

Ο πάροχος της ψηφιακής τηλεόρασης, αρκετές φορές τη μέρα στέλνει ενημερώσεις που σχετίζονται με τα κανάλια (όπως π.χ. τα περιεχόμενα του EPG, κτλ.). Αν έχεις ενεργοποιημένη τη λήψη αυτών των ενημερώσεων, ακόμα και αν είναι κλειστή η τηλεόραση, μόλις λάβει το σχετικό σήμα, ενεργοποιεί τον δέκτη DVB-T για να κατεβάσει τα σχετικά δεδομένα, οπότε εκεί οφείλεται και ο ήχος των ρελέ που ακούς...

Περιεργο. Ή πεφτω στις περιπτωσεις, ή απλα δεν το παρατηρουσα πριν τι να πω... Παντως τωρα με Blu-Ray λιγα πραματα βλεπω σε καθαρο 16/9. Σχεδον ολες οσες πετυχαινω ειναι αναμορφικες...

Όποια ταινία είναι σε 2,35:1 σε BluRay, στο ίδιο κάδρο θα είναι και στο DVD (εκτός αν αυτό είναι Ελληνικής κατασκευής και έχει εφαρμοστεί "πατέντα")...

Μιας και συζητηθηκε αοριστα σε αλλο τοπικ, και ηθελα συγκεκριμενα να το ρωτησω, γιατι η εικονα που βγαζει το λαπτοπ στην Τηλεοραση δεν ειναι τοσο καθαρη? Ποιες ρυθμισεις/βελτιωσεις μπορουν να γινουν? Το ανεφερε καποιο μελος, αλλα το διαπιστωσα και γω πριν λιγες μερες οταν συνεδεσα τα λαπτοπ στην τηλεοραση, πως η εικονα δεν ηταν και οτι καλυτερο. Ειδικα το Desktop καμμια σχεση με το πως θα το βλεπες σε ενα PC Monitor.

Επιπροσθετως, ισχυει πως οι ψηφιακες τηλεορασης σημερα, τρεχουν τροποποιημενο λογισμικο απο Linux για την λειτουργια τους? Και ειδκοτερα με ενδιαφερει και για την συγκεκριμενη που την κατεχω να ξερω αν τρεχει και τι.

Μιας και συζητηθηκε αοριστα σε αλλο τοπικ, και ηθελα συγκεκριμενα να το ρωτησω, γιατι η εικονα που βγαζει το λαπτοπ στην Τηλεοραση δεν ειναι τοσο καθαρη? Ποιες ρυθμισεις/βελτιωσεις μπορουν να γινουν? Το ανεφερε καποιο μελος, αλλα το διαπιστωσα και γω πριν λιγες μερες οταν συνεδεσα τα λαπτοπ στην τηλεοραση, πως η εικονα δεν ηταν και οτι καλυτερο. Ειδικα το Desktop καμμια σχεση με το πως θα το βλεπες σε ενα PC Monitor.

Έδωσες ανάλυση 1920x1080 (@60Hz για χρήση desktop, @23,976Hz για θέαση ταινιών) με το overscan απενεργοποιημένο, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο laptop;

Ρίξε μια ματιά και εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Oδηγός-Αναπαραγωγής-Ρυθμίσεις-Προβλήματα-κτλ

Επιπροσθετως, ισχυει πως οι ψηφιακες τηλεορασης σημερα, τρεχουν τροποποιημενο λογισμικο απο Linux για την λειτουργια τους? Και ειδκοτερα με ενδιαφερει και για την συγκεκριμενη που την κατεχω να ξερω αν τρεχει και τι.

Nαι, ισχύει, αλλά δεν θα σου χρησιμεύσει σε κάτι αυτή η γνώση...

Έδωσες ανάλυση 1920x1080 (@60Hz για χρήση desktop, @23,976Hz για θέαση ταινιών) με το overscan απενεργοποιημένο, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο laptop;

Κοιτα 1920χ1080 σιγουρα ητανε. Νομιζω ομως 59Hz οχι 60. Τα καρε που τα ρυθμιζεις? Αναλογα με την ταινια δεν παει αυτο? Στο λαπτοπ δεν ξερω αν εχει overscan παντως στην TV το χω σιγουρα απενεργοποιημενο.

Επισης παροτι ειχα δωσει 1920x1080 Η τηλεοραση ειχε μαυρες γραμεμς πανωε κατω αλλα και αριστερα δεξια! Αλλαξα το προβολη απο 16/9 και την εκανα "Just" και εξαφανιση τις οριζοντιες γραμμες αλλα αριστερα-δεξια παλι ειχε ενα καποιο μαυρο κενο.

Περα απο αυτο, απλως τα χρωματα δεν ηταν ρεαλιστικα. Ξερεις αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο Color Profile για την συγκεκριμενη TV Που να διαβαζει η καρτα γραφικων του Υπολογιστη?

Nαι, ισχύει, αλλά δεν θα σου χρησιμεύσει σε κάτι αυτή η γνώση...

Με ενδιαφερει γενικοτερα στο να κατανοησω πως λειτουργει μια Τηλεοραση. Πως γινεται δλδ να εφτασε το Linux ακομα και στις TV?

Κοιτα 1920χ1080 σιγουρα ητανε. Νομιζω ομως 59Hz οχι 60. Τα καρε που τα ρυθμιζεις? Αναλογα με την ταινια δεν παει αυτο?

Είναι η ρύθμιση "refresh rate". Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα, να έχεις μόνιμα ρυθμισμένα 60Hz και το πρόγραμμα αναπαραγωγής που θα χρησιμοποιείς να αλλάζει αυτόματα στη σωστή συχνότητα αναλόγως του αρχείου που θα παίζεις...

Στο λαπτοπ δεν ξερω αν εχει overscan παντως στην TV το χω σιγουρα απενεργοποιημενο. Επισης παροτι ειχα δωσει 1920x1080 Η τηλεοραση ειχε μαυρες γραμεμς πανωε κατω αλλα και αριστερα δεξια! Αλλαξα το προβολη απο 16/9 και την εκανα "Just" και εξαφανιση τις οριζοντιες γραμμες αλλα αριστερα-δεξια παλι ειχε ενα καποιο μαυρο κενο.

Αυτό σημαίνει πως το laptop σου παίζει με underscan. Ψάξε στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών να βρεις στο σχετικό ρυθμιστικό "overscan", ώστε να το απενεργοποιήσεις...

Περα απο αυτο, απλως τα χρωματα δεν ηταν ρεαλιστικα. Ξερεις αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο Color Profile για την συγκεκριμενη TV Που να διαβαζει η καρτα γραφικων του Υπολογιστη?

Με sRGB οφείλει να παίξει σωστά (έχει τις ίδιες συντεταγμένες με το Rec.709). Από εκεί και πέρα, πειραματίσου λίγο και με τις επιλογές εξόδου σε RGB ή Y'CbCr με low ή high levels και 4:4:4 ή 4:2:2, ώστε να δεις που θα έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα. Έχε επίσης υπόψη σου, ότι και οι ρυθμίσεις στην τηλεόραση, ενδεχομένως να πρέπει να είναι λίγο διαφορετικές από αυτές που θα χρησιμοποιούσες με ένα standalone player...

Με ενδιαφερει γενικοτερα στο να κατανοησω πως λειτουργει μια Τηλεοραση. Πως γινεται δλδ να εφτασε το Linux ακομα και στις TV?

Από τη στιγμή που όλο και περισσότερες καταναλωτικές συσκευές κρύβουν έναν υπολογιστή μέσα τους, χρειάζονται και ένα λειτουργικό σύστημα. Μιας και το linux αποτελεί μία ετοιματζίδικη, στη βάση της, λύση και είναι δωρεάν, αναμενόμενο ήταν να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για τέτοια χρήση. Θα εκπλαγείς από τη διάδοση που έχει, σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις, τα media players και άλλες συσκευές τέτοιου τύπου, τρέχουν κάποιον πυρήνα linux. Aκόμα και το android στα κινητά, είναι βασισμένο σε linux... ;)

Ρυθμισεις τηλεορασης υπαρχει καποιο βελτιστο προφιλ? Ειχα βρει κατι calibration settings για τις νεες 3D τις Panasonic αλλα δεν βρισκω κατι για την u10.

Οσο για αυτο με τα Linux (εχω κολλησει, το ξερω), αυτο σημαινει πως μπορει να εγκατασταθουν Custom Firmware στην τηλεοραση και να τροποποιηθουν παραμετροι, να τρεχουν εφαρμογες κτλ? Η απλως δανειζεται στοιχεια απο Linux στην πιο ωμη του μορφη?

Ρυθμισεις τηλεορασης υπαρχει καποιο βελτιστο προφιλ? Ειχα βρει κατι calibration settings για τις νεες 3D τις Panasonic αλλα δεν βρισκω κατι για την u10.

Έχεις ξεκλειδώσει το μενού της G10 ή την έχεις απείραχτη;

Οσο για αυτο με τα Linux (εχω κολλησει, το ξερω), αυτο σημαινει πως μπορει να εγκατασταθουν Custom Firmware στην τηλεοραση και να τροποποιηθουν παραμετροι, να τρεχουν εφαρμογες κτλ? Η απλως δανειζεται στοιχεια απο Linux στην πιο ωμη του μορφη?

Μπορεί το λειτουργικό να τρέχει κάποιον πυρήνα linux, αλλά το λογισμικό του firmware δεν είναι ελεύθερο... Θεωρητικά, κάποιος προγραμματιστής θα μπορούσε να κάνει τις σχετικές παρεμβάσεις στο firmware, ακόμα κι αν δεν είχε σχέση με linux το λειτουργικό, αλλά αφενός είναι δύσκολο να αποκτήσεις πρόσβαση στον κατοχυρωμένο κώδικα, αφετέρου υπάρχουν νομικά κωλύματα, ως προς το αν και τί παρεμβάσεις μπορείς να κάνεις...

Αυτά, πολύ γενικά... Πιο κατατοπιστικά θα σου τα εξηγήσει κάποιος πληροφορικάριος, αν μας διαβάζει... :D

Οχι δεν την εχω πειραξει καθολου. Υπαρχουν σημαντικες αλλαγες που μπορω να κανω για βελτιωση εικονας?

υπάρχουν νομικά κωλύματα, ως προς το αν και τί παρεμβάσεις μπορείς να κάνεις...

Γιατι ποιος μπορει να σου πει τι να κανεις στην τηλεοραση σου? Το να σου χαλασει επειδη πειραματιστηκες και να μην στην καλυπτουν ειναι αλλο θεμα, αλλα οχι και να ειναι παρανομο να πειραξεις το λογισμικο της για προσωπικη χρηση. Το ολο θεμα οπως λες και εσυ ειναι πως δεν υπαρχουν διαθεσιμες οι γνωσεις για να γινει αυτο πραξη. Απλως ρωτησα μπας και υπηρχε διαδικασια οπως σε κινητα-ebook που τα ξεκλειδωνεις και τα κανεις οτι θες...