Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Οχι δεν την εχω πειραξει καθολου. Υπαρχουν σημαντικες αλλαγες που μπορω να κανω για βελτιωση εικονας?

Aν έχεις ξεκλειδωμένο το μενού, μπορείς να χρησιμοποιείς το Cinema Mode, που είναι το πιο ακριβές, με σωστό gamma (στις απείραχτες U10, είναι προκαθορισμένο στο πραγματικό 1.9 σε αυτό το mode, κάνοντας την εικόνα να φαίνεται ξεπλυμένη). Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμα και κάποια υποτυπώδη χειριστήρια εξισορρόπισης grayscale...

Οδηγίες ξεκλειδώματος, θα βρεις εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/58812-Panasonic-U-S10-ας-χακέψουμε!

Οκ thank You, θα το δοκιμασω. Δεν πιστευω παντως λειτουργικα να υποβαθμιζετε με καποιον τροπο η TV? Οπως πχ παλιοτερα που ειχα διαβασει οτι με τετοιες χακιες μπορεις να ανεβασεις την τηλεοραση στα 600Hz, αλλα ζεσταινει πιο ευκολα και ζορισετε κτλ...

Απο αλλες ρυθμισεις (φωτεινοτητα/αντιθεση/θερμοκρασια χρωματος) εχουμε καμμια τιποτα καλες προεπιλογες?

Οκ thank You, θα το δοκιμασω. Δεν πιστευω παντως λειτουργικα να υποβαθμιζετε με καποιον τροπο η TV? Οπως πχ παλιοτερα που ειχα διαβασει οτι με τετοιες χακιες μπορεις να ανεβασεις την τηλεοραση στα 600Hz, αλλα ζεσταινει πιο ευκολα και ζορισετε κτλ...

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με την ενεργοποίηση του εκτεταμένου μενού...

Απο αλλες ρυθμισεις (φωτεινοτητα/αντιθεση/θερμοκρασια χρωματος) εχουμε καμμια τιποτα καλες προεπιλογες?

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις μόλις ενεργοποιήσεις το hack και ανάψεις την τηλεόραση, θα είναι να κάνεις μια βόλτα από όλες τις εισόδους (ATV, DTV, AV1, AV2, AV3, HDMI1, HDMI2) και να απενεργοποιήσεις το ECO mode, που θα είναι ενεργό by default.

Έπειτα, στην είσοδο που έχεις το BluRay- ή Media-Player σου (π.χ. HDMI1), στο μενού "Εικόνα", θα βάλεις:

Προεπιλογές εικόνας: Cinema
Aντίθεση: *
Φωτεινότητα: *
Χρώμα: *
Οξύτητα: 0
Ισορροπία χρώματος: Θερμό
Διαχείριση χρώματος: Όχι
x.v. Colour: Αυτόματα
Λειτουργία ECO: Όχι
P-NR: Όχι
Ρυθμ. για προχωρημένους: -> Gamma: 2.5 (αν τυχόν, το player που χρησιμοποιείς δεν αποδίδει σύμφωνα με τα πρότυπα και προκαλεί κρασάρισμα στα μαύρα, ίσως η επιλογή 2.2 να δείξει καλύτερα)

Στο μενού "Ρυθμίσεις -> Άλλες ρυθμίσεις", θα βάλεις:

Intelligent Frame Creation: Όχι (σε ταινίες) ή Ναι (σε υλικό βίντεο)
Εξοικον. ενέργειας: Όχι
Μέγεθος σάρωσης: Όχι

* Στη συνέχεια, θα κατεβάσεις τα patternάκια που ταιριάζουν στο player σου, από εδώ και σύμφωνα με τις οδηγίες από εδώ, θα ρυθμίσεις την "Αντίθεση" και τη "Φωτεινότητα". Σε σχέση με το ρυθμιστικό της "Αντίθεσης", επειδή μάλλον δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με καμμένα λευκά, ρύθμισέ το στην τιμή που το φως που βγαίνει από το πάνελ σε καλύπτει για τις συνθήκες φωτισμού του χώρου σου και απλώς κάνε στη συνέχεια έναν έλεγχο με το pattern, καλού κακού.

Τέλος, το ρυθμιστικό "Χρώμα", βάλε το στην τιμή όπου τα χρώματα σου φαίνονται πιο φυσικά ή σου αρέσουν περισσότερο.

Χωρίς όργανο και περαιτέρω γνώσεις, μέχρι εδώ είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις... -bye-

Ok εκανα τις σχετικες ρυθμισης. Σε περιπτωση που θελω να το επαναφερω οπως πριν απλως ξανγυρναω το 10 σε 12 ετσι?

Οσο για τις τιμες αντιθεσης-φωτεινοτητας-χρωματος διαφερουν πολυ απο πανελ σε πανελ, ακομα και στα ιδια μοντελα λογω κατασκευαστικων παραγοντων? Δλδ πχ αν στον ιδιο χωρο εχουμε την δικια μου u10 μαζι με την δικια σου, στις ιδιες τιμες και ρυθμισεις, θα αποδιδουν καθεμια διαφορετικα? Ενδεικτικα τι τιμες εχεις δωσει? Εγω βλεπω να βολευουν αυτες

Αντιθεση 43
Φωτ. -3
Χρωμα 20

Επισης το Gamma το εχω στο 2.0, οσο το ανεβαζω σκουραινει πολυ η εικονα.

Το warm colour δινει μια ταση προς το sepia ή ιδεα μου ειναι? Σαν να "λαδιαζει" καπως το χρωμα...

ΥΓ. Οταν πατας το κουμπι AV τωρα βγαζει περισσοτερες επειλογες? Νομιζω πριν το PC/TV deν το ειχα και στα AV2/AV3 γραφει AV2/S AV3/S. Πριν ηταν πιο ωραιο...

Από χθες η αγαπημένη μου 50U10 πιάνει και ψηφιακά κανάλια digea από τα Ακαρνανικά.

Περιττό να πω ότι η εικόνα είναι "καμπάνα".

ΥΓ. Χώρα έχω δηλώσει "Ελλάδα" στο μενού λήψης DVB-T , παρόλα αυτά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Ok εκανα τις σχετικες ρυθμισης. Σε περιπτωση που θελω να το επαναφερω οπως πριν απλως ξανγυρναω το 10 σε 12 ετσι?

Yep... Αν και μετά τη λήξη της εγγύησης, δεν συντρέχει κανένας λόγος να την επαναφέρεις...

Οσο για τις τιμες αντιθεσης-φωτεινοτητας-χρωματος διαφερουν πολυ απο πανελ σε πανελ, ακομα και στα ιδια μοντελα λογω κατασκευαστικων παραγοντων? Δλδ πχ αν στον ιδιο χωρο εχουμε την δικια μου u10 μαζι με την δικια σου, στις ιδιες τιμες και ρυθμισεις, θα αποδιδουν καθεμια διαφορετικα?

Εφόσον οι ώρες λειτουργίας των δύο τηλεοράσεων είναι ίδιες και παίζουν με ίδια players, η εικόνα που θα δώσουν με τις ίδιες ρυθμίσεις, σε αυτά τα αδρά/βασικά ρυθμιστικά, θα είναι παρεμφερής (αλλά όχι πανομοιότυπη, μιας και η κάθε συσκευή κουβαλάει τις δικές της ανοχές και αποκλίσεις), με την ελάχιστη πιθανότητα απόκλισης στο ρυθμιστικό της φωτεινότητας και τη μεγαλύτερη σε αντίθεση/χρώμα.

Ενδεικτικα τι τιμες εχεις δωσει? Εγω βλεπω να βολευουν αυτες

Αντιθεση 43
Φωτ. -3
Χρωμα 20

Επισης το Gamma το εχω στο 2.0, οσο το ανεβαζω σκουραινει πολυ η εικονα.

Με ποιό player σου έκατσαν αυτές οι ρυθμίσεις; Αν τις βάλω στη δικιά μου, η εικόνα από έτσι:

DSC02701.jpg

γίνεται έτσι: :p

6-2.jpg

Εγώ, με το WD Live χρησιμοποιώ πλέον (~4000 ώρες):

Αντίθεση: 43
Φωτεινότητα: +2
Χρώμα: 30

(τα υπόλοιπα, όπως στο post #3363)

Το warm colour δινει μια ταση προς το sepia ή ιδεα μου ειναι? Σαν να "λαδιαζει" καπως το χρωμα...

To "Θερμό" στην ισορροπία λευκού, εφόσον δεν φεύγει τρελά στην κλίμακα του γκρι η τηλεόρασή σου, αντιστοιχεί κάπου γύρω από τους 6500Κ, που είναι το λευκό αναφοράς. Αν κανείς έχει συνηθίσει να βλέπει για χρόνια με ψυχρά λευκά, μπορεί αρχικά να του φανεί πως σε πολλά πλάνα η εικόνα "κιτρινίζει", αλλά το σωστό λευκό εκεί είναι ορισμένο. Αν ο σκηνοθέτης ή ο διευθυντής φωτογραφίας θέλει να σου δείξει καθαρό λευκό σε ένα πλάνο, θα το δεις ως τέτοιο αν το μέσο προβολής σου είναι ορισμένο στους 6500Κ. Αν έχεις επιλέξει "Ψυχρό" στην ισορροπία λευκού, τα καθαρά λευκά θα σου φανούν μπλεδίζοντα, ενώ η επιτηδευμένα θερμή εικόνα θα σου φανεί σαν κανονική...

Αυτά ισχύουν για BluRay/DVD και απείραχτες ματρόσκες/divx, το τηλεοπτικό είναι άλλη ιστορία...

ΥΓ. Οταν πατας το κουμπι AV τωρα βγαζει περισσοτερες επειλογες? Νομιζω πριν το PC/TV deν το ειχα και στα AV2/AV3 γραφει AV2/S AV3/S. Πριν ηταν πιο ωραιο...

Αυτή είναι μια μικρή παρενέργεια, μιας και τα επιπλέον μενού είναι ορισμένα για την G10, η οποία διαθέτει κάποιες εισόδους παραπάνω. Δεν επηρεάζεται λειτουργικά όμως η τηλεόραση...

Η μεγάλη παρενέργεια είναι το ECO mode, το οποίο πρέπει να το έχεις απενεργοποιημένο, διαφορετικά, μιας και η U10 δεν διαθέτει αισθητήρα, θα παίζει συνεχώς με την αντίθεση στο τέρμα...

Last edited:
Μεσα απο το PS3 το παιζω. Αυτη την εικονα με το THX για την ρυθμισης της φωτεινοτητας δεν την βρηκα στο λινκ που μου δωσες. Τις διορθωσεις τις εκανα χοντρικα καθως εβλεπα ταινια.

Αυτά ισχύουν για BluRay/DVD και απείραχτες ματρόσκες/divx, το τηλεοπτικό είναι άλλη ιστορία...

Απειραχτα, εννοεις uncompressed? Εγω συμπιεσμενα mkv/xvid ειναι τα αρχεια που παρακολουθω. Επισης αν και για ταινια πιστευω συνηθιζεται, σε παιχνιδια τα χρωματα φαινονται πεθαμενα. Βασικα ομως βλεπω πως εχω κατεβασει και το χρωμα πολυ, ισως και για αυτο. (Εγω το χω 20 εσυ το χεις 30).

Μεσα απο το PS3 το παιζω. Αυτη την εικονα με το THX για την ρυθμισης της φωτεινοτητας δεν την βρηκα στο λινκ που μου δωσες. Τις διορθωσεις τις εκανα χοντρικα καθως εβλεπα ταινια.

Aν κατέβασες τα pattern του AVS, που σε παρέπεμψα ανωτέρω, στην ενότητα Basic Settings, υπάρχει αυτό...

Απειραχτα, εννοεις uncompressed? Εγω συμπιεσμενα mkv/xvid ειναι τα αρχεια που παρακολουθω.

Εννοώ να μην έχουν πειραγμένα χρώματα, gamma, κτλ. πέραν της συμπίεσης...

Aν κατέβασες τα pattern του AVS, που σε παρέπεμψα ανωτέρω, στην ενότητα Basic Settings, υπάρχει αυτό...

Α οκ, υπαρχει το black clipping, οχι το THX optimode που εψαχνα. Παντως με βαση αυτο το προτυπο οντως το εχω λαθος την φωτεινοτητα γιατι λεει να φωτειζουν απο 17-25 και μενα φωτειζα απο 22-25.

Οκ και περα απο αυτα τα patternakia και τις ρυθμισεις του μενου, ετσι για να το ληξω, πληροφοριακα, τι παραπανω προσφερει ενα calibrator? Σαν συσκευη τι κανει? Απλως μετρησεις, ή μπορει να αλλαξει και τιμες στην τηλεοραση στις οποιες δεν εχεις προσβαση απο τα μενου?

Με τη χρήση ενός αισθητήρα, εφόσον υπάρχουν οι απαιτούμενες γνώσεις, στη συγκεκριμένη τηλεόραση μπορείς να φέρεις την κλίμακα του γκρι, να βρεις ποιά είναι η βέλτιστη θέση για το ρυθμιστικό του χρώματος και ίσως να παλέψεις λίγο να "σιδερώσεις" το gamma, μέσω του service menu...

Ελλείψει CMS, κάτι περισσότερο για την ακρίβεια του χρωματικού τριγώνου δεν μπορείς να κάνεις...

Φυσικά, οι όποιες διορθώσεις δεν θα γίνουν αυτόματα. Θα πρέπει να ξέρεις τί να μετρήσεις και βάσει των αποτελεσμάτων της μέτρησης, τί να πειράξεις και αν χρειάζεται να το πειράξεις στην τηλεόραση...

Από χθες η αγαπημένη μου 50U10 πιάνει και ψηφιακά κανάλια digea από τα Ακαρνανικά.

Περιττό να πω ότι η εικόνα είναι "καμπάνα".

ΥΓ. Χώρα έχω δηλώσει "Ελλάδα" στο μενού λήψης DVB-T , παρόλα αυτά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Μία χαζή ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση όταν έχω χαμηλό σήμα να έχω ήχο αλλά όχι εικόνα??? Κατεβάζω την 37 αλλά όχι την 31 και δεν έχω εικόνα, μόνο ήχο. Επίσης δε βλέπω πουθενά την επιλογή χώρας στα menu.
Μήπως πρέπει να κάνω αναβάθμιση λογισμικού???

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά είσαι σε Philips 9705 mode (άνευ EPG δηλαδή)... :p

Επίσης δε βλέπω πουθενά την επιλογή χώρας στα menu.
Μήπως πρέπει να κάνω αναβάθμιση λογισμικού???

H επιλογή χώρας εμφανίζεται μόνο στην αρχική εγκατάσταση. Για να την αλλάξουμε, πρέπει να γίνει επαναφορά ρυθμίσεων από το μενού συστήματος...

Μια ανασκόπηση της συμβίωσης μου με την 42" u10 μετά απο 2+ χρόνια και 3600 ώρες , οι οποίες χονδρικά αναλύονται σε : 50% θέαση hd υλικού απο pc, 47% pc gaming και ...3% τηλεοπτικό...(ζήτημα να εχω δει 10 αγώνες)

Απο την πρώτη μέρα η τηλεόραση "χώθηκε" σε απόλυτα εχθρικό περιβάλλον (plasma γαρ) : Συνδεση με pc σε απόσταση περίπου 1,50μ αλλα με την "βοήθεια" βέβαια και ενος 24" lg monitor σε πιο κοντυνή απόσταση για τις "βρωμοδουλειές"

Πραγματικά τις πρώτες 500 ώρες "δυσανασχετούσε" με τρελό flickering στο desktop ,θολούρα, άκυρα χρώματα και περίεργες συμπεριφορές στα pixel.Θυμάμαι έτρεχα το dvd στρωσίματος και παρατηρούσα πως δεν την πάλευε καθόλου στις χρωματικές "καρτέλες" κάνοντας κάτι σαν πολύχρωμους κυματισμούς (waving) στις άκρες.Το δε gaming απο μέτριο εως κακό ,σαν να μην έπαιζε native ένα πράγμα , με την lg άκρως ανώτερη. Βέβαια στις ταινίες έπαιζε απο την αρχή καλά , 1η ταινία της ήταν το district 9 και είχα χ*στει πάνω μου με το μαύρο.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως με το πέρας 600 ωρών κυρίως θέασης ταινιών και στρωσίματος με το dvd burn , πήρε ξαφνικά το χρήσμα ως pc monitor. To flickr στο desktop εξαφανίστηκε στα 60hz , το δε gaming απογειώθηκε. Έβαλα να παίξω crysis και δεν πίστευα το πόσο βελτιώθηκε.Το 24" lg απλά δεν υπήρχε μπροστά της , και οχι δεν έφταιγε το μέγεθος...Επίσης εντύπωση μου έκανε το πόσο καλύτερα "καθόντουσαν" τα pixel σε σχέση με πριν.
Σήμερα παίζω με 6970 για games και nvidia450 +lavcuvid για θέαση hd. Δεν είμαι σίγουρος αν το μαύρο της έχει ανέβει να πω την αλήθεια.Απο ΙR επειδή την πρόσεχα αρκετά δεν έχω σχεδόν τίποτα εμφανίσημο ,βέβαια παίζει ρόλο και το contrast που λόγο απόστασης θέασης και σκοτεινού δωματίου , δεν ανέβηκε ποτέ πάνω απο 36-37.
Απο ρυθμίσεις παίζω με ξεκλείδωτο menu , cinema ,gamma 2.2 , και warm με αρκετά πειραγμένα τα advanced για πιο flat αποτέλεσμα. Τα mode normal και game τα έχω καταργήσει εντελώς διότι αν παρατηρήσεις απο κοντά στις σκοτεινές σκηνές , έχουν noise στο μαύρο.Ομολογώ πως γενικά ακόμα με ψαρώνει με την εικόνα της.
Πάντως για να πω και τα στραβά ,τo τηλεοπτικό της αν αξαιρέσεις την κίνηση , μου φαίνεται απαράδεκτο και μου έρχεται να την :twoguns: Έχω δει πολλές χειρότερες τηλεοράσεις απο την u10 , αλλά όλες καλύτερες στο τηλεοπτικό. Ευτυχώς δεν την αγόρασα για αυτόν τον σκοπό.
Τέλος , αν και με δελεάζουν οι εκάστοτε προσφορές που αφορούν τα σίγουρα βελτιωμένα ST και G μοντέλα της σειράς 30 , για την χρήση που κάνω δεν νομίζω ότι αξίζει να τα σκάσω ακόμα.

Last edited:
Τελικά έχει δέκτη mpeg4 η τηλεόραση?
Είναι δυνατόν, αν και με κακή λήψη, να έχω κανονικά ήχο χωρίς σπασίματα αλλά όχι εικόνα???

Πάντως για να πω και τα στραβά ,τo τηλεοπτικό της αν αξαιρέσεις την κίνηση , μου φαίνεται απαράδεκτο και μου έρχεται να την :twoguns: Έχω δει πολλές χειρότερες τηλεοράσεις απο την u10 , αλλά όλες καλύτερες στο τηλεοπτικό. Ευτυχώς δεν την αγόρασα για αυτόν τον σκοπό.

Διαφωνώ με αυτόν τον χαρακτηρισμό. Τί ακριβώς είναι αυτό που νομίζεις ότι δείχνουν "καλύτερα" άλλες τηλεοράσεις στο τηλεοπτικό; Στο αναλογικό αναφέρεσαι, στο ψηφιακό ή και στα δύο;

Τελικά έχει δέκτη mpeg4 η τηλεόραση?
Είναι δυνατόν, αν και με κακή λήψη, να έχω κανονικά ήχο χωρίς σπασίματα αλλά όχι εικόνα???

Αν έχεις ως ρυθμισμένη χώρα την Ελλάδα, θα πρέπει να πατήσεις την επιλογή "Εισαγωγή καναλιών HD" στο υπομενού "Μενού συντονισμού DVB-T", ώστε να ενεργοποιηθεί ο δέκτης MPEG4 για πρώτη φορά...

Αν έχεις ως ρυθμισμένη χώρα την Ελλάδα, θα πρέπει να πατήσεις την επιλογή "Εισαγωγή καναλιών HD" στο υπομενού "Μενού συντονισμού DVB-T", ώστε να ενεργοποιηθεί ο δέκτης MPEG4 για πρώτη φορά...

Είσαι τσίφτης, ευχαριστώ πολύ.
Ωραία εικόνα, κλάσεις ανώτερη από τη nova πλην ίσως NS1 & NC1.

Μια ανασκόπηση της συμβίωσης μου με την 42" u10 μετά απο 2+ χρόνια και 3600 ώρες , οι οποίες χονδρικά αναλύονται σε : 50% θέαση hd υλικού απο pc, 47% pc gaming και ...3% τηλεοπτικό...(ζήτημα να εχω δει 10 αγώνες)

Απο την πρώτη μέρα η τηλεόραση "χώθηκε" σε απόλυτα εχθρικό περιβάλλον (plasma γαρ) : Συνδεση με pc σε απόσταση περίπου 1,50μ αλλα με την "βοήθεια" βέβαια και ενος 24" lg monitor σε πιο κοντυνή απόσταση για τις "βρωμοδουλειές"

Πραγματικά τις πρώτες 500 ώρες "δυσανασχετούσε" με τρελό flickering στο desktop ,θολούρα, άκυρα χρώματα και περίεργες συμπεριφορές στα pixel.Θυμάμαι έτρεχα το dvd στρωσίματος και παρατηρούσα πως δεν την πάλευε καθόλου στις χρωματικές "καρτέλες" κάνοντας κάτι σαν πολύχρωμους κυματισμούς (waving) στις άκρες.Το δε gaming απο μέτριο εως κακό ,σαν να μην έπαιζε native ένα πράγμα , με την lg άκρως ανώτερη. Βέβαια στις ταινίες έπαιζε απο την αρχή καλά , 1η ταινία της ήταν το district 9 και είχα χ*στει πάνω μου με το μαύρο.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως με το πέρας 600 ωρών κυρίως θέασης ταινιών και στρωσίματος με το dvd burn , πήρε ξαφνικά το χρήσμα ως pc monitor. To flickr στο desktop εξαφανίστηκε στα 60hz , το δε gaming απογειώθηκε. Έβαλα να παίξω crysis και δεν πίστευα το πόσο βελτιώθηκε.Το 24" lg απλά δεν υπήρχε μπροστά της , και οχι δεν έφταιγε το μέγεθος...Επίσης εντύπωση μου έκανε το πόσο καλύτερα "καθόντουσαν" τα pixel σε σχέση με πριν.
Σήμερα παίζω με 6970 για games και nvidia450 +lavcuvid για θέαση hd. Δεν είμαι σίγουρος αν το μαύρο της έχει ανέβει να πω την αλήθεια.Απο ΙR επειδή την πρόσεχα αρκετά δεν έχω σχεδόν τίποτα εμφανίσημο ,βέβαια παίζει ρόλο και το contrast που λόγο απόστασης θέασης και σκοτεινού δωματίου , δεν ανέβηκε ποτέ πάνω απο 36-37.
Απο ρυθμίσεις παίζω με ξεκλείδωτο menu , cinema ,gamma 2.2 , και warm με αρκετά πειραγμένα τα advanced για πιο flat αποτέλεσμα. Τα mode normal και game τα έχω καταργήσει εντελώς διότι αν παρατηρήσεις απο κοντά στις σκοτεινές σκηνές , έχουν noise στο μαύρο.Ομολογώ πως γενικά ακόμα με ψαρώνει με την εικόνα της.
Τέλος , αν και με δελεάζουν οι εκάστοτε προσφορές που αφορούν τα σίγουρα βελτιωμένα ST και G μοντέλα της σειράς 30 , για την χρήση που κάνω δεν νομίζω ότι αξίζει να τα σκάσω ακόμα.

Στα σχεδον 2 χρονια ειμαι στις 7668 ωρες παιζοντας μερα νυχτα τηλεοπτικο (με πολυ ανωτερη εικονα απο τις τοτε πολυ ακριβοτερες lcd και led) με πολυ gaming browsing excel και προγραμματα σελιδοποιησης και πολλες hd ταινιες γενικα χρηση - βανδαλισμο για πλασμα και με λιγο στρωσιμο. Και φυσικα η τηλεοραση δεν εχει παθει τιποτα εκτος απο ενα πολυ αμυδρο ιχνος απο σημα του mega οταν δεν εχει σημα εισοδου το οποιο φευγει με μια ωρα χιονιου αλλα πια δεν με απασχολει αφου δεν μασαει και αν ξεχασεις ολη νυχτα desktop απο pc πραγματικα εβγαλε τα λεφτα τις και με το παραπανω. Αλλα αυτη η ST με ψηνει αγρια

Last edited:
Η συμπεριφορά της σειράς 30 σε σχέση με την σειρά 10 ίσως να είναι διαφορετική όσον αφορά θέματα όπως η ευαισθησία του πάνελ.

Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές για διάφορα λογότυπα στην σειρά 30. Νομίζω σημαντικά περισσότερα από ότι είχαμε για την σειρά 10...
Γενικά είναι σύνθετο το θέμα, αλλά μάλλον τα τωρινά πάνελ είναι πιο ευαίσθητα σε αυτόν τον τομέα.