Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Οι Samsung εχουν υπερβολικο sharpness στην εικονα (που δεν υπαρχει στο αρχικο υλικο αλλα εχει προστεθει για εντυπωσιασμο), το ιδιο συμβαινει και με τις LCD...

Να πω την αληθεια και εγω στην αρχη ειχα εντυπωσιαστει με την Β650 αλλα μετα απο μερικες δοκιμες μου φανηκε λιγο υπερβολικο...

+1

Χθες είχα ρίξει το FPD benchmark (reference, όλοι με αυτό μετράνε)
και διαπίστωσα την τραγική διαφορά σε default sharpness από τις LCD.

Η sony μου με default "25" είχε τόσο sharpness όσο η U10 στο full!!

επίσης, στην καρτέλα με το motion resolution είδα 1080 full κινούμενες γραμμες!

Μας είχαν χαλάσει τα μάτια αυτές οι LCD :laugh:

Τι δοκιμές; Κάτι αναπαράξιμο από πολλούς, ή προσωπική εκτίμηση;
Κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτό το θέμα (scaling vs sharpness), αλλά δεν ξέρω τι... Είναι σύνθετο το θέμα, γιατί αν δεν ήταν, με το ρυθμιστικό sharpness στο μηδέν θα είχαμε μια πανασόνικ πλάσμα, και με το sharpness στο 7 μια φιλιπς LCD...

Τα εχουμε ξαναπει αυτα...

Philips appeared to have hardcoded some gamma manipulation and colour decoder deviation designed to make the panel stand out from rival televisions in showrooms... at the expense of colour and greyscale accuracy.

http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-42PFL7662D/Conclusion.php
http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-42PF9831D/Picture-Quality.php

Σε αλλους αρεσει η ακριβης-κινηματογραφικη εικονα , σε αλλους αρεσει η "εντυπωσιακη"...

+1

Χθες είχα ρίξει το FPD benchmark (reference, όλοι με αυτό μετράνε)
και διαπίστωσα την τραγική διαφορά σε default sharpness από τις LCD.

Η sony μου με default "25" είχε τόσο sharpness όσο η U10 στο full!!

επίσης, στην καρτέλα με το motion resolution είδα 1080 full κινούμενες γραμμες!

Μας είχαν χαλάσει τα μάτια αυτές οι LCD :laugh:

Οπως εγραψα και παλιοτερα δεν μπορει η ιδια τηλεοραση (S10/U10) στην Ασιατικη αγορα να ειναι 550 Hz και 1080 γραμμες και εδω 400 Hz και 900 γραμμες...απλως εριξε τα νουμερα το marketing της Panasonic για να δωσει επιπλεον ώθηση στις G10/V10...

Οπως εγραψα και παλιοτερα δεν μπορει η ιδια τηλεοραση (S10/U10) στην Ασιατικη αγορα να ειναι 550 Hz και 1080 γραμμες και εδω 400 Hz και 900 γραμμες...απλως εριξε τα νουμερα το marketing της Panasonic για να δωσει επιπλεον ώθηση στις G10/V10...

ναι ναι το είχα υποπτευθεί και εγώ...

στο αμερικάνικο site λέει

"Moving Picture Resolution 900 lines or more "

http://www2.panasonic.com/consumer-...-P42U1.S_11002_7000000000000005702#tabsection

Last edited:
Δεν ξερω βεβαια τι εννοεις "HD" , εγω μιλαω για BR στα 1080p που εικονα ειναι κρυσταλλινη , με βιντεο χαμηλοτερης αναλυσης και ποιοτητας δεν εχω ασχοληθει καθολου...

για blue ray μιλάω και εγώ. Βλέπεις κρυσταλινη εικόνα? εγώ αδυνατω να δω κρυσταλινη. Σας παρακαλώ το έχω ζητήσει ήδη 2-3 φορές, πείτε μου τι ρυθμίσεις ταιριαξαν καλύτερα στο μάτι σας να δω μήπως κάνω κάτι λάθος αν και νομίζω η θολούρα δε βελτιώνεται με ρυθμίσεις

Για να βλέπεις θολούρα σε BR δύο τινά συμβαίνουν.
α] Έχεις ελαττωματικό κομμάτι
β] Έχεις πρόβλημα στην όραση.

Σόρρυ, αλλά θα μας τρελάνεις πρωί πρωί.....θολούρα σε BR δεν έχουν ούτε οι schaub lorenz του Πράκτικερ....

Αν PS3 > RGB Limited

Mode: Κανονική
Αντίθεση: 39
Φωτεινότητα: -1
Χρώμα: 32
Οξύτητα: 6
Ισορροπία: Κανονική
Διαχείριση Χρώματος: ΟΧΙ
PNR: ΟΧΙ
ECO: ΟΧΙ

Aspect: 16:9
Μέγεθος Σάρωσης: ΟΧΙ

Κάνε μια δοκιμή με αυτές....

.....

Για να βλέπεις θολούρα σε BR δύο τινά συμβαίνουν.
α] Έχεις ελαττωματικό κομμάτι
β] Έχεις πρόβλημα στην όραση.

Σόρρυ, αλλά θα μας τρελάνεις πρωί πρωί.....θολούρα σε BR δεν έχουν ούτε οι schaub lorenz του Πράκτικερ....

Καλά μη τσιτωνεις. Θα ακολουθήσω τη χτεσινη σου συμβουλή για φιλιπς άμα είναι να σε γλιτωσω από το τρελαδικο. Νομίζω θα αποσυρθω από το συγκεκριμένο thread για να μη πάθει και τίποτα ο underdog και το έχω κρίμα στο λαιμό μου. Δυστηχως είσαι ακατάλληλος ως ομιλητής και μου χαλας τη διάθεση αντί να με βοηθήσεις. Θα τη βρω μόνος μου την άκρη

Ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις.

Ψυχραιμία παιδιά... δεν είμαστε εδώ για να χαλιόμαστε...

Το "θολό" μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε έλλειψη sharpness κάτι που πολλά μάτια έχουν συνηθίσει να το θεωρούν "ευκρίνεια".

φίλε kover, μπορείς να περιγράψεις καλύτερα τι εννοείς θολο? να σε βοηθήσουμε γιατι μπορεί να εχεις πέσει σε προβληματικό κομμάτι... μηχανήματα είναι! :)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ψυχραιμία παιδιά... δεν είμαστε εδώ για να χαλιόμαστε...

Το "θολό" μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε έλλειψη sharpness κάτι που πολλά μάτια έχουν συνηθίσει να το θεωρούν "ευκρίνεια".

φίλε kover, μπορείς να περιγράψεις καλύτερα τι εννοείς θολο? να σε βοηθήσουμε γιατι μπορεί να εχεις πέσει σε προβληματικό κομμάτι... μηχανήματα είναι! :)

Συμφωνώ απόλυτα με τον Sfortis.
Eπιπλέον μιλάμε για μια τηλεόραση και όχι για τις ομάδες μας, το κόμα μας, τη θρησκεία μας... που ώς γνωστόν τα δικά ας είναι και τα καλύτερα :BDGBGDB55:

Σκοπός είναι να ανταλλάξουμε απόψεις από τις εμπειρίες που έχουμε ώστε εν τέλει να βοηθηθούμε σε αγορά τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη κοστίζει τα μισά λεφτά από τους ανταγωνιστές της οπότε συγχωρέστε μας αν την περνάμε από κόσκινο. Λεφτά θα δώσουμε όχι κουρκουμπίνια...

:grinning-smiley-043 -bye-

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

To παραξενο για εμενα ειναι οτι η PX70 δεν δειχνει "θολα" σε HD ενω η U10 δειχνει...

Μηπως να μας πει ο φιλος τι ακριβως εχει συνδεσει , μηπως ειναι κανα PC με λαθος στην αναλυση? Πχ. 1024x768 η κατι τετοιο?

Blue ray player της Sony 550. Ταινία πουχρησιμοποιω είναι το dark knight και ειδικά οι πρώτες σκηνές που δείχνουν τη νέα Υόρκη από ψηλά και δίνουν bandwith κάπου στα 40 mbit. Η εικόνα είναι θολή και καθώς κινείται η κάμερα γινεται χειρότερη. Με το ίδιο καλώδιο βάζω πάνω την px70 και γινονται όλα κρυσταλο και βλέπεις μέχρι και το χαλικι στις ταράτσες των κτιρίων αν πας κοντά.

Blue ray player της Sony 550. Ταινία πουχρησιμοποιω είναι το dark knight και ειδικά οι πρώτες σκηνές που δείχνουν τη νέα Υόρκη από ψηλά και δίνουν bandwith κάπου στα 40 mbit. Η εικόνα είναι θολή και καθώς κινείται η κάμερα γινεται χειρότερη. Με το ίδιο καλώδιο βάζω πάνω την px70 και γινονται όλα κρυσταλο και βλέπεις μέχρι και το χαλικι στις ταράτσες των κτιρίων αν πας κοντά.

καλά ...... είναι γεγονός ότι σκίζει η ΡΧ70αρούλα μου. :grinning-smiley-043

Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα...

Μόλις πήρα κι εγώ μια 42άρα U10!

Από χθες το βράδυ που στήθηκε, ανάθεμα να έπαιξε 5 λεπτά σε τηλεοπτικό σήμα βέβαια, αλλά δε μ' ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς...

Από HD πάντως, πρώτες εντυπώσεις άριστες... ώρα να βάλω το Blu-ray του Blade Runner στο PS3!

Σημερα το βραδακι συμπληρωνω 150 ωρες στρωσιματος...
Αυτα που λενε οι φιλοι για "θολη" εικονα και προβληματα στην κινηση , σε SD δορυφορικο, τα ειχα επισημανει και εγω... σε HD οχι .
Θα ανεβασω ρυθμισεις σημερα η αυριο το πολυ και πλεον θα σας πω οριστικα συμπερασματα ...
Αναμονη και για φωτο οπως υποσχεθηκα...
-bye-