Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Βλεπω τωρα τον αγωνα στον ΣΚΑΙ Καταλονια - Αργεντινη.

1. Η κινηση ειναι το κατι αλλο καμμια σχεση με τις Philips που ανεφερα πριν (5604 και 9803) θολουρα μηδεν και γενικα οτι πιο κοντα εχω δει σε CRT (η μπαλα οσο γρηγορα και αν παει ειναι μπαλα οχι κομητης με ουρα).

2. Πολυ καλος ηχος απο τα ηχεια της τηλεορασης

3. Η εικονα ειναι φυσικη και ξεκουραστη τοσο που ακομα και στα 30 εκατοστα που εκατσα για να δω για λεπτομερειες και τυχον artifact δεν μου βγηκαν τα ματια οπως σε πολλες πουσαρισμενες για εντυπωσιασμο lcd. Επισης αριστο upscaler στα ορια των κινουμενων δομων και γυρω απο το σημα του σταθμου και του σκορ υπαρχει ομαλοτατο σβησιμο ουτε pixel ουτε τρεμουλο

Μετα απο αρκετες ωρες PS3 και HD εχω να πω οτι τα αξιζε τα λεφτα της και βαζει κατω πολυ ακριβοτερες TV.
Τελος απορω αν οντως χρειαζεται στρωσιμο περα απο το πρωτο 5ωρο που ειχε λιγο ανεπαισθητο χιονακι σε ολα τα σηματα.

1. Η κινηση ειναι το κατι αλλο καμμια σχεση με τις Philips που ανεφερα πριν (5604 και 9803) θολουρα μηδεν και γενικα οτι πιο κοντα εχω δει σε CRT (η μπαλα οσο γρηγορα και αν παει ειναι μπαλα οχι κομητης με ουρα).

2. Πολυ καλος ηχος απο τα ηχεια της τηλεορασης

3. Η εικονα ειναι φυσικη και ξεκουραστη τοσο που ακομα και στα 30 εκατοστα που εκατσα για να δω για λεπτομερειες και τυχον artifact δεν μου βγηκαν τα ματια οπως σε πολλες πουσαρισμενες για εντυπωσιασμο lcd. Επισης αριστο upscaler στα ορια των κινουμενων δομων και γυρω απο το σημα του σταθμου και του σκορ υπαρχει ομαλοτατο σβησιμο ουτε pixel ουτε τρεμουλο

Μετα απο αρκετες ωρες PS3 και HD εχω να πω οτι τα αξιζε τα λεφτα της και βαζει κατω πολυ ακριβοτερες TV.
Τελος απορω αν οντως χρειαζεται στρωσιμο περα απο το πρωτο 5ωρο που ειχε λιγο ανεπαισθητο χιονακι σε ολα τα σηματα.

Το βλεπω κ εγω τι ρυθμισεις εχεις?

Αυτο το εχω πει απο την πρωτη μερα...-bye-

Αρκει βεβαια το σημα να ειναι καλο...

το σημα μια χαρα ειναι... η εικονα που βλεπω μοιαζει πολυ με εκεινη που βλεπω στιw φωτο του post του kover. θα μου πεις τηλεοπτικο σημα ειναι... σαν μετρο συγκρισης εχω την lcd sony40L4000 οπου θολουρα υπαρχει μονο στα κινουμενα αντικειμενα ενω σε εμενα ειναι παντου...

Κυριοι , εδω και 2 ωρες εχω την τιμη να βλεπω την U10 να παιζει ακριβως το ιδιο σημα απο την ιδια πηγη με συνδεση σκαρτ διπλα στην B650 .....
Παροντες οι γυναικα μου και ενα φιλικο ζευγαρι...
Η 40Β650 τοποθετημενη 35 εκατοστα μπροστα απο την 50U10 σε σχεση με το σημειο θεασης .

Συμπερασμα ...

HD σημα , σημειωσατε το απολυτο Χ (κανεις δεν βλεπει προβαδισμα)

SD σημα , ολοι παρατηρουν πως η U κανει καποια "νερα" στα μακρινα πλανα
ενω η 650 διατηρει την ευκρινεια της περισσοτερο στο βαθος του πλανου

Κινηση , για εναν μας ελαχιστα καλυτερη σε λεπτομερειες στην U , ομοια και στις 2 για τους υπολοιπους

Χρωμα , σημειωσατε παλι Χ

Μαυρο , ισως ακουστει απιστευτο σε καποιους αλλα ... Χ ! Πολυ καλο και στις 2 με απολυτη ομοφωνια . Στο λευκο η 650 ειναι αισθητα φωτεινοτερη με αποτελεσμα η U αρχικα να ξενιζει , μετα απο παρατηρηση ομως διαπιστωνεται πως δειχνει περισσοτερες αποχρωσεις του αν και σε καποιες περιπτωσεις το "κιτρινιζει"

Ανακλασεις , περισσοτερες στην U , ενοχλουν ομως μονο σε πολυ σκοτεινες συνθηκες χωρου (καθρεφτιζοταν εντονα ενα κερι στην οθονη)

Συνολικη αισθηση , πιο φυσικη η εικονα στη U , πιο "ζωντανη" και τρισδιαστατη στην 650

Κατ'εμε , αν αυτες τις 2 τηλεορασεις τις εκανα μια , θα ειχα την τελεια τηλεοραση....
-bye-

Κομητη με ουρα στην 650 , προκαλω οποιον θελει να ερθει να μου τον δειξει...
Δεν ειναι ολες οι τηλεορασεις philips
-bye-

Κομητη με ουρα στην 650 , προκαλω οποιον θελει να ερθει να μου τον δειξει...
Δεν ειναι ολες οι τηλεορασεις philips
-bye-

δεν εχω δει την συγκεκριμενη αλλα με οσες lcd (που εχω παρακολουθησει πανω απο ωρα σε γνωστους και σπιτι μου) και αν την συγκρινω τετοιο τηλεοπτικο σημα δεν εχω δει.
πρωτη φορα βλεπω μπαλα και δεν με πιανει ναυτια απο κοντα.

3 ερωτησεις
1. ποση βελτιωση να περιμενω μετα απο 200 ωρες;
2. επρεπε να χα παρει την 50αρα εεεεε (για 3.5 μετρα);
3. PS3 με τι παιζει καλυτερα με component ή με HDMI;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απίστευτο πόσα posts έχετε γράψει ρε παιδιά για μία τηλεόραση...

ε κοιτα... όταν με 550 παίρνεις μια τηλεόραση η οποία στέκεται δίπλα στην προηγούμενη kuro έτσι γίνονται τα thread!

3 ερωτησεις
1. ποση βελτιωση να περιμενω μετα απο 200 ωρες;
2. επρεπε να χα παρει την 50αρα εεεεε (για 3.5 μετρα);
3. PS3 με τι παιζει καλυτερα με component ή με HDMI;

1. Δεν υπάρχει φιξ ποσοστό. Πάντως, συνήθως, η βελτίωση είναι ορατή.
2. Ναιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!
3. Ψηφιακά με HDMI.

-bye--bye-

Κυριοι , εδω και 2 ωρες εχω την τιμη να βλεπω την U10 να παιζει ακριβως το ιδιο σημα απο την ιδια πηγη με συνδεση σκαρτ διπλα στην B650 .....
Παροντες οι γυναικα μου και ενα φιλικο ζευγαρι...
Η 40Β650 τοποθετημενη 35 εκατοστα μπροστα απο την 50U10 σε σχεση με το σημειο θεασης .

Συμπερασμα ...

HD σημα , σημειωσατε το απολυτο Χ (κανεις δεν βλεπει προβαδισμα)

SD σημα , ολοι παρατηρουν πως η U κανει καποια "νερα" στα μακρινα πλανα
ενω η 650 διατηρει την ευκρινεια της περισσοτερο στο βαθος του πλανου

Κινηση , για εναν μας ελαχιστα καλυτερη σε λεπτομερειες στην U , ομοια και στις 2 για τους υπολοιπους

Χρωμα , σημειωσατε παλι Χ

Μαυρο , ισως ακουστει απιστευτο σε καποιους αλλα ... Χ ! Πολυ καλο και στις 2 με απολυτη ομοφωνια . Στο λευκο η 650 ειναι αισθητα φωτεινοτερη με αποτελεσμα η U αρχικα να ξενιζει , μετα απο παρατηρηση ομως διαπιστωνεται πως δειχνει περισσοτερες αποχρωσεις του αν και σε καποιες περιπτωσεις το "κιτρινιζει"

Ανακλασεις , περισσοτερες στην U , ενοχλουν ομως μονο σε πολυ σκοτεινες συνθηκες χωρου (καθρεφτιζοταν εντονα ενα κερι στην οθονη)

Συνολικη αισθηση , πιο φυσικη η εικονα στη U , πιο "ζωντανη" και τρισδιαστατη στην 650

Κατ'εμε , αν αυτες τις 2 τηλεορασεις τις εκανα μια , θα ειχα την τελεια τηλεοραση....
-bye-

Ισοκράτη σιγουρεύτηκα για τις παρατηρήσεις μου (μόνο σε μαγαζιά έχω δεί την U10 και προσπαθούσα να κάνω την αναγωγή σε φυσιολογικές συνθήκες...) :grinning-smiley-043

Μιά-δυό παρατηρήσεις
1) Η κίνηση της u10 σε τηλεοπτικό μου φάνηκε υποδιέστερη
2) Το λευκό της μου φάνηκε λερωμένο (μπέζ)
3) Το μαύρο της καλύτερο και
4) Η οξύτητα/ευκρίνεια χειρότερη

Νομίζω ότι αξίζει να πάει κανείς στην G10 όπου όλα τα αρνητικά της μου φάνηκαν βελτιωμένα εκτός το λευκού που παρέμεινε μπέζ (ίσως πιο φωτεινό αλλά μπέζ).

Όπως και να έχει σε αυτή την κατηγορία τιμής αμφιβάλω αν θα υπάρξει αντίπαλος ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Εύγε στην Panasonic!!!

Ειναι καποιος μπροστα στην τηλεοραση αυτη τη στιγμη να μου πει κατι ?
Θελω να βαλει νετ και να δει την κοκκινη μπαρα στο κατω μερος της οθονης, πως την βλεπει?

Σε εμενα μοιαζει σα να "κινειται" προς τα αριστερα μια σειρα απο γραμμουλες...
Αντιθετα στις 2 lcd μου δειχνει απολυτα συμπαγης και σταθερη...το ιδιο και στην crt φυσικα...

Last edited:
Σταθερή και συμπαγής... (Sam37A656)

αν και υπό γωνία πιο πολύ για μπορντώ μου μοιάζει :flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Σταθερή και συμπαγής... (Sam37A656)

Για καποιον με U10 ηταν η ερωτηση ... ευχαριστω πολυ ομως !
οσον αφορα τις παρατηρησεις σου , καλυτερο μαυρο χωρις να βλεπεις λευκο και με χαμηλοτερη ευκρινεια , μαλλον ειναι ασκοπο να εχεις , ε?
Εγω ανεβασα την αντιθεση στο 58 με τερμα στο 60 , την ευκρινεια στο 7 με τερμα το 10 κλπ..
Εκει λοιπον που εφτιαξε η ευκρινεια και το μπεζ εγινε ασπρο , το μαυρο δεν υπερτερουσε...
Θυμαμαι , οτι αναφερθηκε και απο αλλον φιλο , το οτι θα ηθελε να κρατουσε το μαυρο της σε υψηλοτερη φωτεινοτητα/αντιθεση...
-bye-

Last edited:
Ειναι καποιος μπροστα στην τηλεοραση αυτη τη στιγμη να μου πει κατι ?
Θελω να βαλει νετ και να δει την κοκκινη μπαρα στο κατω μερος της οθονης, πως την βλεπει?

Σε εμενα μοιαζει σα να "κινειται" προς τα αριστερα μια σειρα απο γραμμουλες...
Αντιθετα στις 2 lcd μου δειχνει απολυτα συμπαγης και σταθερη...το ιδιο και στην crt φυσικα...

Αφού έχεις απενεργοποιημένο το κτενωτό μάναμ' πώς θέλεις να στο δείχνει; :p

Για βάλε 3D-Comb -> Ναι...

@Isokratis...:grinning-smiley-043

για το τεστ σου και τα συμπερασματα..
νομιζω πως πρεπει να συνοπολογισουμε και την διαφορα στις ιντσες (40' και 50') και σε αυτη την περιπτωση ισως οι οριακες ισοπαλιες να "εγερναν" προς panasonic μερια...
τι εννοω...στην 37αρα lg lcd,με σημα απευθειας απο την κεραια στην tv,οταν ενεργοποιησω pip το ιδιο καναλι και "καλυπτει" περιπου το 1/5 του πανελ, η εικονα στο παραθυρο του pip ειναι σαν να βλεπω hd!! ειναι παραγματικα πολυ μεγαλη η διαφορα...
πιθανον σε αναπαραγωγη hd υλικου οι διαφορες να ηταν μικροτερες....
βεβαια εσυ ειχες την 650 35cm πιο κοντα αλλα δεν ξερω ποση ηταν η αποσταση θεασης ωστε να δουμε μηπως τα 35cm μπορουν να αντισταθμισουν την διαφορα στις ιντσες..(αν κ δεν νομιζω..)
Εκτος ισως απο την κινηση,στα υπολοιπα (χρωμα,ζωντανια,ευκρινεια,θορυβο) κ σε sd υλικο πιστευω οτι τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα στην 42αρα u10...

Αφού έχεις απενεργοποιημένο το κτενωτό μάναμ' πώς θέλεις να στο δείχνει; :p

Για βάλε 3D-Comb -> Ναι...

Δεν εχει επιλογη 3d comp στις επιλογες , οταν βλεπω απο το σκαρτ μαναμ...
Μονο οταν ειμαι σε επιγεια TV εμφανιζεται
-bye-