Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

παιζει να ειναι και θεμα υλικου (μαλλον ειναι)

αλλα σε καποια divx βλεπω εμφανως σπασιματα στην κινηση η και μερικες φορες σε divx παλι οταν παναρει αρκετα η καμερα

ολοι οι υπολοιποι ειστε ευχαριστημενοι με την κινηση?

Εφόσον το divx είναι σωστά κατασκευασμένο, δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με την κίνηση. Έλεγξε στο player, αν η συχνότητα ανανέωσης προς την TV συμφωνεί με την συχνότητα ανανέωσης του αρχείου (αν π.χ. παίζεις 25p divx σε 24p ή το ανάποδο, θα έχεις σπασίματα).

Εχω μια απορια , στο aspect το "16:9" και "πληρης καλυψη οθονης" τι διαφορα εχουν?

Το μονο που βλεπω ειναι στο οτι στην πληρη καλυψη ειναι λιγο πιο "ξεντωμενη" η εικονα...

Αυτή είναι η διαφορά Γιάννη (κάτι σαν το smart της SONY), γι' αυτό έχω πει για τηλεοπτικό το 'Πλήρης κάλυψη οθόνης' και το '16:9' για BD player, αντίστοιχα το overscan ΝΑΙ στο τηλεοπτικό και ΟΧΙ στο BD player.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Νομιζω οτι στο "αυτοματο" αν ειναι 16:9 η εικονα (πχ. μεσω scart απο δορυφορικο δεκτη) ουσιαστικα δινει το ιδιο αποτελεσμα με το "πληρης καλυψη"...

Aν η πηγή στέλνει σωστά το flag για 16/9 στην τηλεόραση, αυτή γυρνάει σε 16/9 αυτόματα, σε όποιο mode κι αν την έχεις (το καταλαβαίνεις από την ένδειξη "Ευρεία" που εμφανίζει κατά την αλλαγή). Αν δεν υπάρχει flag και το έχεις στο "αυτόματο", θα μείνει σε "πλήρη κάλυψη" (εκτός κι αν εμφανιστούν μπάρες και σε πάει σε "μεγέθυνση").

Την παρηγγειλα για ενα φιλο.αυριο μαλλον θα την παραλαβει.549 απο πλαισιο και 12 ατοκες.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.
ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ.

Ημερομηνία αγοράς και διάσταση για να σε βάλουμε στη λίστα;

Η 50U10 ξεπακεταρίστηκε...στήθηκε...άναψε... :p

Έβαλα χαμηλές ρυθμίσεις για στρώσιμο (cinema, αντιθεση 27, φωτεινότητα -2, χρώμα 28, οξύτητα 4, ισορροπία χρώματος κανονική...είναι οκ αυτά;).

Το μόνο που δεν μπορώ είναι το ζουμ για τα λογότυπα. Το έχω αφήσει στο κανονικό, αλλά έτσι και αλλιώς αλλάζω κανάλια συχνά.

Εντυπώσεις μέχρι στιγμής. α: ωραίο το αίσθημα από 30αρα να πας σε 50αρα!!! χεχεχε
β: ακόμα και με χαμηλές ρυθμίσεις, μια χαρά τα βλέπω τα πράγματα...που να περάσει και το 100-200ωρο τι έχει να γίνει.
γ: Το τηλεοπτικό σήμα είναι μια χαρά...βέβαια, η κεραία μου είναι σε πυλώνα 50 μέτρων, οπότε οκ!!!!!!
δ: Το τηλεκοντρόλ είναι για κλωτσές. πολύ ψεύτικο.
ε: Έβαλα λίγο mkv...το 300 και το Van Helsing....ωραίο δείχνει...!!! :p :p :p :p

Επίσης, ευτυχώς δεν έχω αυτό που φοβόμουν περισσότερο. Ενοχλητικές ανακλάσεις......

μου έκανε εντύπωση σήμερα που με τις χαμηλές ρυθμίσεις λόγω στρωσίματος άρχισα να βλέπω το άσπρο--->άσπρο :firstprize: τα χρώματα πιο έντονα και το μαύρο "Αβυσσαλέο"(κλεμένο απο την παραπάνω διαφήμιση της SONY :hahaha: )
Tσέκαρα τις ώρες μου και απ'ότι βλέπω είμαι στις "50" :music-smiley-005:
Το στρώσιμο προχωράει μια χαρά!!!

Ερώτηση κρίσεως μήπως και ξέρει κανείς...
Ο κολλητός μου πήρε για τον αδερφό του μία samsung LE40B530 και τις έβαλε μαζί ένα samsung BD1580 bluray στο οποίο σύνδεσε στην USB του και ένα σκληρό για να βλέπει ταινίες. Απ'ότι μου είπε η TV του δίνει την δυνατότητα να μεταφέρει μία εκπομπή απο ψηφιακό κανάλι σε μετέπειτα χρόνο (pvr φαντάζομαι).Γίνεται αυτό ή είδε τίποτα άλλο και μπερδεύτηκε?
Αν γίνεται, μπορούμε να το κάνουμε και μείς αυτό με κάποιο Bluray panasonic όπως το DMPBD60 αντί να αγοράζουμε το dvdrecorder που εμένα προσωπικά δεν μου χρησιμεύει κιόλας ή τα πανάκριβα bluray της pany με τα 1000+ ?

Μετά από παρότρυνση μου την πήρε φίλος,το σίγουρο είναι ότι χάρηκε τόσο πολύ για την τιμή της....50αρα στα 899 ευρώ.
Που να δει και τι ψάρια πιάνει...:grandpa:

με γειέςς!

προτιμώ ψεύτικο τηλεκοντρόλ παρά ψεύτικη εικόνα !

αυτο ακριβως. respect. ειπαμε το τηλεχειριστηριο ειναι μια χαρα μεγαλο με πληκτρα με μεγαλη σχετικα αποσταση ιδανικο για ατομα καθε ηλικιας ορασης και μεγεθους δακτυλων.

η εικονα ομως ειναι ολα τα λεφτα.

ειδικα σε playstation καταλαβαινεις μεγαλη διαφορα σε σχεση με πολλες lcd και ειδικα σε σχεση ακομα και με πολυ ακριβες sony και samsung καθως εμφανιζουν blurring και εχουν ενα σχετικο input lag το οποιο σε FPS και ποδοσφαιρακι (ειδικα σε multiplayer το καταλαβαινεις καλυτερα λογω της εντασης του παιχνιδιου) ειναι και καπως κουραστικο.
Επισης το ps3 και το WD live εχουν πολυ καλο upscaler το οποιο σε συνδυασμο με την πολυ καλη αποκριση των πλασμα σε τετοια σηματα εχουν σαν αποτελεσμα την πολυ καλη απεικονιση divx και dvd.
αλλα οπως προανεφερα το καλυτερο σε αυτη την τηλεοραση ειναι το πως φαινονται τα αθληματα οσο χαλια και αν ειναι το σημα (εννοω αναλογικο τηλεοπτικο με λιγο χιονι και με κακη ληψη μακρινα πλανα και αποτομες κινησεις της καμερας που θα εσκιζαν μια lcd στην θολουρα).

Last edited:
χμ....ξεκίνησα να γράφω μία λίστα με τα μαργαριτάρια που είπε, αλλά ήταν τόσα πολλά που τα παράτησα! :laugh:

ναι αλλα οι ρυθμισεις ειναι σωστες

με το super white και την U δεν ξερω τι γινεται

οπως και γιατι ενω αφηνει τα παντα στο automatic (καλως) στο video output format hdmi το βαζει στο YPBR καρφωτο και οχι automatic

Μπήκα στο service menu για να δω αν η τηλεόραση ήταν "απείραχτη", έκανα όλες τις κινήσεις, πήγα στο spv tools, αλλά αν και κρατούσα πατημένο το mute στο PTCT:00.00.00.00.00, δεν μου έβγαζε τπτ.....