Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ JL.
Yperion, αυτές οι ρυθμίσεις σου είναι προσωπική επιλογή , ή συντηριτικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι και η δικιά σου plasma είναι σχετικά καινούργια?
Επίσης γιατί Διαχείρηση χρώματος ΟΧΙ, P-NR OXI ?
Με δυό λόγια τι κάνουν ακριβώς οι δύο αυτές ρυθμίσεις?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

To noise reduction μειωνει υποτειθεται τον θορυβο αλλα πρακτικα "κοβει" και απο την λεπτομερεια της εικονας , με την "διαχειριση χρωματος" δεν εχω δει μεγαλη διαφορα αλλα νομιζω οτι στο off δινει ελαχιστα καλυτερα χρωματα...

οσο για το dvd με τα χρωματα,το εkαψα με convert 4 και στις ρυθμισεις εβαλα να περνα το αρχικο μενου,να εχει συνεχη αναπαραγωγη,να μην γυριζει στο αρχικο μενου μετα την ολοκληρωση των βιντεο,ετσι το dvd το παιζει συνεχεια χωρις τελειωμο....για καθε ενδιαφερομενο.η συνδεση του dvd θα γινει με scart.....

Παιδιά σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω την 50u10, για την πολύ καλή εικόνα της και για τα λεφτά της...Από τα μαγαζιά που την δίνουν στα 900 (Κώτσο, Πλαίσιο, Multi) ποιο θα επιλέγατε??? (12 άτοκες άρα ανάμεσα Κώτσο και Πλαίσιο)

Παρόλα αυτά θα ήθελα να με παροτρύνετε ή όχι για να πάρω κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο π.χ. 50s10 ή 50g10 και εαν αξίζει η διαφορά χρημάτων...Αυτές τις 2 τις έχει κανένα κατάστημα προσφορά?

Ευχαριστώ

(1) Προς DEMISDENTON: Πως κατέβασες και έκαψες το DVD? Eγώ πατώντας στο συγκεκριμένο λίνκ κατεβάζει ένα αρχείο " attachment.php"

(2) Η TV έχει γράψει 165 ώρες σε συνθήκες στρωσίματος + το DVD στρωσίματος.
Νομίζετε ότι χρειάζεται και άλλο στρώσιμο? Από πρόβλημα πάντως κανένα.-
Οι ρυθμίσεις που βρήκα ότι με ικανοποιούν οπτικά είναι:
Αντίθεση: 43
Φωτεινότητα : 7
Χρώμα : 35
Οξύτητα : 7
Ισορροπία χρώματος : Kανονική
Διαχείρηση χρώματος : NAI
P-NR : Μεσαίο
3D-COMB : ΝΑΙ
Τι γνώμη έχετε γι' αυτές τις ρυθμίσεις? Από την άποψη αν είναι πρόωρο ακόμα να τις διατηρήσω πλέον σαν default.
κατεβασα το αρχειο και το μετονομασα ολο σε antiIR_by_sfortis.mpg.torrent.torrent
οι ρυθμισεις που με ικανοποιουν οπτικα ειναι
αντιθεση 36
φωτεινοτητα -5 εως +2 αναλογα.
διαχειρηση χρωματος οχι
οξυτητα 5
μαλιστα καποιες φορες σε tv βαζω αντιθεση 25...
δεν ξερω η παρα-πολυ αντιθεση κανει τα χρωματα πιο ψευτικα...

Last edited:
Παρόλα αυτά θα ήθελα να με παροτρύνετε ή όχι για να πάρω κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο π.χ. 50s10 ή 50g10 και εαν αξίζει η διαφορά χρημάτων...Αυτές τις 2 τις έχει κανένα κατάστημα προσφορά?

Η διαφορα στην εικονα με την G10 για εμενα ειναι μονο ελαχιστες παραπανω ανακλασεις...συν βεβαια ενα επιπλεον HDMI και θυρα VGA...

Καλυτερη η G10 δεν λεω αλλα εγω 400 ευρω επιπλεον δεν τα εδινα...

Μου κάνουν εντύπωση οι χαμηλές ρυθμίσεις που έχετε ορίσει, (υποθέτω μετά το στρώσιμο), ως προεπιλογές. Βέβαια ο καθένας αντιλαμβάνεται αλλιώς την εικόνα από τον άλλο. Πάντως οι ρυθμίσεις μου , που σίγουρα μπορούν να κατέβουν κάπως χωρίς αντίκτυπο στην εικόνα που αρέσει σε εμένα, ενέχουν κάποιο κίνδυνο για την λειτουργία της τηλεόρασης? Είναι " to much" ?

Y.Γ. Το αρχείο το κατεβάζω τώρα μέσω μTorrent , αλλά αργεί πάρα πολύ (πάνω από 100/Kb δεν πιάνει)!!

δεν έχει vga η u10?? Με καλώδιο vga -> hdmi λογικά θα μπορώ να συνδέω pc ε??

Aν χρειάζεσαι οπωσδήποτε VGA, πάρε την S10 ή την G10. Ένας μετατροπέας VGA -> HDMI θα καλύψει σχεδόν τη διαφορά προς τα πάνω της τιμής για την S10...

Μου κάνουν εντύπωση οι χαμηλές ρυθμίσεις που έχετε ορίσει, (υποθέτω μετά το στρώσιμο), ως προεπιλογές. Βέβαια ο καθένας αντιλαμβάνεται αλλιώς την εικόνα από τον άλλο. Πάντως οι ρυθμίσεις μου , που σίγουρα μπορούν να κατέβουν κάπως χωρίς αντίκτυπο στην εικόνα που αρέσει σε εμένα, ενέχουν κάποιο κίνδυνο για την λειτουργία της τηλεόρασης? Είναι " to much" ?

Y.Γ. Το αρχείο το κατεβάζω τώρα μέσω μTorrent , αλλά αργεί πάρα πολύ (πάνω από 100/Kb δεν πιάνει)!!
προσθεσε αλλα 50 :Banane0:

Απο οτι διαβαζα στο αλλο νημα και η G10 και η S10 που εχουν VGA θυρα δεχονται μονο 1366x768 οποτε πρακτικα ειναι αχρηστη για συνδεση PC...

Handling of PC content via one of the set HDMI inputs is very good - delivering the full 1920 x 1080 pixels without any overscan. Instead, when using the set VGA PC input, Cnet notes that the PC image tends to be somewhat softer. The reason being that the supported maximum resolution of the G10 VGA PC input is limited to 1366 x 768 pixels as against the full 1080p resolution supported via HDMI inputs.

http://www.practical-home-theater-guide.com/panasonic-plasma-hdtv-2009-3.html

H λυση ειναι η συνδεση με HDMI, εφοσον δεν υπαρχει PC με τετοια συνδεση (η DVI) τοτε προτεινω την αγορα WD LIVE media player που παιζει ολων των ειδων τα αρχεια με 120 ευρω...

σίγουρα θα παίξει hd player απλώς για κανένα παιχνιδάκι που και που το θέλω...
θα πάρω αν είνα κανένα dvi->hdmi καλώδιο από το ebay με 5 ευρώ..

Ναι ρε παιδια τι VGA.Εχει καρτες γραφικων με HDMI που ξεκινανε απο 40 ευρω μεχρι 500 αναλογα με το τι παιχνιδια θελεις.+5 ευρο το καλωδιο απο Πλαισιο ουτε καν Ebay και καθαρισες

Καλημερα παιδια,παρακολουθω το νημα απο την αρχη και ειπα καιρος ειναι να μπω και εγω στην ωραια παρεα σας.Σημερα περιμενω την 50U10 αγορασμενη απο το Plaisio του Mall στα 850 ευρω.Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους και ειδικα στον Yperion.-bye-

Καλημερα παιδια,παρακολουθω το νημα απο την αρχη και ειπα καιρος ειναι να μπω και εγω στην ωραια παρεα σας.Σημερα περιμενω την 50U10 αγορασμενη απο το Plaisio του Mall στα 850 ευρω.Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους και ειδικα στον Yperion.-bye-

Ευχαριστω αν και δεν εκανα και τιποτα...-bye-

Την πήρα και εγώ από πλαίσιο στα 900 δεν μου το κατέβαζε παρακάτω...
Την Πέμπτη την παραλαμβάνω!
Ξέρει κανείς τι διαστάσεις έχει το κουτί για να δω αν θα χωράει στο κωλο-rover μου?