Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Κάτι συζητιέται για νέο FW 1216, το οποίο ως γνωστό είναι κοινό για U/S/G...

...ας αρχίσουμε το ψάξιμο...

Yποτίθεται πως από τα τέλη Γενάρη βρίσκεται στα Service της Panasonic και όλες οι επισκευασμένες έκτοτε, επιστρέφουν με αυτό. Οπότε το μόνο που μένει είναι κάποια "διαρροή"...

Αν πρόλαβαν να το εισάγουν και σε προς πώληση παρτίδες, παραμένει άγνωστο. Φημολογείται πως αλλάζει τις ρυθμίσεις του scaler και του deinterlacer στο ψηφιακό τηλεοπτικό...

Θυμαμαι οτι καπου ειχα δει οτι μπορουμε να ρυθμιοσουμε τις μπαρες στις ταινιες απο μαυρες να γινονται γκρι μπορει να μου πει καποιος πως γινεται αυτο?

Ρυθμίσεις -> Ρυθμίσεις οθόνης -> Πλαϊνό panel

Για τις πλαϊνές μπάρες προγράμματος 4:3.

Για τις οριζόντιες μπάρες ταινίας 2,35:1, ο μόνος τρόπος να τις κάνεις γκρι από την τηλεόραση, είναι ανεβάζοντας το ρυθμιστικό της φωτεινότητας. Αλλά το ίδιο γκρι θα γίνει και το μαύρο σου... :D :flipout: -bye-

Ευχαριστω πολυ εγω νομιζα οτι μπορουσε να γινει "ανωδυνα" και στα dvd αλλα οκ...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Aν σε απασχολεί για την διαδικασία του στρωσίματος, μπορείς να χρησιμοποιείς τη Μεγέθυνση 2, που είναι για ταινίες 2,35:1. Εναλλακτικά, μετά από θέαση ταινίας 2,35:1, άσε τη συσκευή να παίξει μερικά λεπτά full screen πρόγραμμα, μέχρι να ξεπλυθεί εντελώς το όποιο IR.

Aν σε απασχολεί για την διαδικασία του στρωσίματος, μπορείς να χρησιμοποιείς τη Μεγέθυνση 2, που είναι για ταινίες 2,35:1. Εναλλακτικά, μετά από θέαση ταινίας 2,35:1, άσε τη συσκευή να παίξει μερικά λεπτά full screen πρόγραμμα, μέχρι να ξεπλυθεί εντελώς το όποιο IR.

Να σαι καλα φιλε ,οντως για το στρωσιμο νοιαζομαι , μαλλον θα παω στην λυση της μεγεθυνσης (αν και δεν ξερω κατα ποσο θα φαινονται υποτιτλοι, αν δεν φαινονται τοτε θα το αφησω 16:9)

Καλησπέρα και απο μένα!καινούριος στο forum και συγχαρητήρια για την πληρότητά σας!
Βασικά -στο θέμα μας- κοιτούσα την u10 στις 50 ίντσες και έβλεπα κάποια σπασιματάκια στην κίνηση σε σχέση με κάτι πανάκριβες όμως LCD που έτυχε να είναι δίπλα(βέβαια για τα λεφτά της αξίζει)...ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν οτι στο μαγαζί που την κοιτούσα(public Βόλου) δεν ήταν συνδεδεμένη καμία τηλεόραση με hdmi αλλά με τα χμμμ... αυτά τα 3 καλώδια(!) (επλίζω να καταλάβατε!),παίζει ρόλο?
Επίσης είδα και την s10 σειρά ,46άρα η οποία έπαιζε δυστυχώς με άλλο σήμα και συγκεκριμένα blueray....η εικόνα πάντως ήταν πολύ καλύτερη....
Στο ψαχτήρι έβαλα "s10" αλλά δε μου έβγαλε κάτι οπότε συγγνώμη αν έχει ξαναειπωθεί αλλά ποια η διαφορά u10 με s10?

Αν το υλικο εχει σπασιματα τοτε θα το δειξει οπως ειναι (δηλαδη με σπασιματα) , εννοειται οτι αν ειναι σωστο το υλικο δεν εχει προβλημα..

Η διαφορα U10 με S10 ειναι ενα αντιανακλαστικο φιλτρο (ελαχιστα ανακλασεις λιγοτερες δηλαδη στην S10) και ενα λιγοτερο HDMI...στην εικονα (με τις ιδιες ρυθμισεις και την ιδια πηγη) ειναι ακριβως οι ιδιες...

Αν το υλικο εχει σπασιματα τοτε θα το δειξει οπως ειναι (δηλαδη με σπασιματα) , εννοειται οτι αν ειναι σωστο το υλικο δεν εχει προβλημα..

Η διαφορα U10 με S10 ειναι ενα αντιανακλαστικο φιλτρο (ελαχιστα ανακλασεις λιγοτερες δηλαδη στην S10) και ενα λιγοτερο HDMI...στην εικονα (με τις ιδιες ρυθμισεις και την ιδια πηγη) ειναι ακριβως οι ιδιες...

Ευχαριστώ για την αμεσότατη απάντηση...!το κακό στα μαγαζιά είναι οτι παίζουν με διαφορετικά contrasts και δεν ψιλοβγαίνει άκρη...πάντως έτσι όπως ήταν στημένες η s10 είχε εμφανή καλύτερη εικόνα...βέβαια θα κάνω μια βόλτα μήπως τις δω και πουθενά αλλού αλλά το σίγουρο είναι οτι είμαι ματαξύ s10/u10 (τέλεια απόδοση εικόνας/τιμής)

Δεν μου κανει εντυπωση , σε οσα καταστηματα εχω παει στο 90% τα ακριβα μοντελα παιζουν καλυτερα απο τα φθηνοτερα...βλεπεις Samsung LED-LCD να παιζει ειδικο clip HD και νομιζεις οτι ειναι η σουπερ τηλεοραση ενω συνηθως οι πλασμα ειναι σε καμια γωνια με χαλια εικονα...

Στο σπιτι βεβαια αντιστρεφεται η κατασταση...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ για την αμεσότατη απάντηση...!το κακό στα μαγαζιά είναι οτι παίζουν με διαφορετικά contrasts και δεν ψιλοβγαίνει άκρη...πάντως έτσι όπως ήταν στημένες η s10 είχε εμφανή καλύτερη εικόνα...βέβαια θα κάνω μια βόλτα μήπως τις δω και πουθενά αλλού αλλά το σίγουρο είναι οτι είμαι ματαξύ s10/u10 (τέλεια απόδοση εικόνας/τιμής)

εγω την πηρα χωρις να την δω πουθενα απλα διαβαζοντας εδω και η εικονα ειναι σουπερ :grinning-smiley-043 δεν μιλαμε για την τιμη που ειναι σκοτωμενη αν εχεις λεφτα παρε την 50αρα ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ;)

Καλησπέρα και απο μένα!καινούριος στο forum και συγχαρητήρια για την πληρότητά σας!
Βασικά -στο θέμα μας- κοιτούσα την u10 στις 50 ίντσες και έβλεπα κάποια σπασιματάκια στην κίνηση σε σχέση με κάτι πανάκριβες όμως LCD που έτυχε να είναι δίπλα(βέβαια για τα λεφτά της αξίζει)...ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν οτι στο μαγαζί που την κοιτούσα(public Βόλου) δεν ήταν συνδεδεμένη καμία τηλεόραση με hdmi αλλά με τα χμμμ... αυτά τα 3 καλώδια(!) (επλίζω να καταλάβατε!),παίζει ρόλο?
Επίσης είδα και την s10 σειρά ,46άρα η οποία έπαιζε δυστυχώς με άλλο σήμα και συγκεκριμένα blueray....η εικόνα πάντως ήταν πολύ καλύτερη....
Στο ψαχτήρι έβαλα "s10" αλλά δε μου έβγαλε κάτι οπότε συγγνώμη αν έχει ξαναειπωθεί αλλά ποια η διαφορά u10 με s10?

Kαλώς όρισες στην παρέα μας φίλε korakios ! -bye-

Ρίξε μια ματιά και εδώ, θα βρεις αρκετές πληροφορίες γύρω από την U10 μαζεμένες...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

εγω την πηρα χωρις να την δω πουθενα απλα διαβαζοντας εδω και η εικονα ειναι σουπερ :grinning-smiley-043 δεν μιλαμε για την τιμη που ειναι σκοτωμενη αν εχεις λεφτα παρε την 50αρα ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ;)

Η 42άρα παίζει στα 600Ε αλλά η 50άρα ξεφεύγει 850+...άρα προς το παρών πάω για 42 ή μπορεί να δώσω κάτι παραπάνω για την s10(κρίση βλέπεις..!!)

το ξερω και εγω με χιλια ζορια την πηρα με 860 ευρω ζορια για την ακριβεια σου ευχομαι να τα καταφερεις αλλα δεν εχει καμια σχεση σε μεγεθος με την 42'' και εμενα ακομη και η 50αρα μου ειναι μικρη :D

όχι ρε συ, τι 80 ...

εγώ θα έπαιρνα ενα vga --> component και θα έκανα ακριβώς την ίδια δουλειά και καλύτερα (αφού την μετατροπή σε ψηφιακό θα την κάνει το μάλλον καλύτερο κύκλωμα τις τηλεόρασης)

http://www.ebw.gr/Store/ProductView.aspx?productid=5526

makeimage.aspx

Αν κατάλαβα καλά,προτείνεις το component να συνδεθεί στον υπολογιστή και το vga στην τηλεόραση.
Αν ναι, ο υπολογιστής θα πρέπει να έχει component out, που δεν έχουν πολλοί.
Αν εννοείς το αντίθετο (vga στον υπολογιστή, component στην τηλεόραση) θα πρέπει η κάρτα γραφικών να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία (η πλειοψηφία των καρτών δεν το κάνει).

Αν κατάλαβα καλά,προτείνεις το component να συνδεθεί στον υπολογιστή και το vga στην τηλεόραση.
Αν εννοείς το αντίθετο (vga στον υπολογιστή, component στην τηλεόραση) θα πρέπει η κάρτα γραφικών να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία (η πλειοψηφία των καρτών δεν το κάνει).

ναι, απο VGA του υπολογιστή σε component .

Η κάρτα γραφικών δεν καταλαβαίνει, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να την γυρίσεις σε HDTV ανάλυση (1270*720, 1980x1024) που όλες (τουλάχιστον των τελευταίων 5 ετών) μπορούν να δώσουν.

Kαλώς όρισες στην παρέα μας φίλε korakios ! -bye-

Ρίξε μια ματιά και εδώ, θα βρεις αρκετές πληροφορίες γύρω από την U10 μαζεμένες...

Καλώς σας βρήκα!ευχαριστώ για το link...!Να φανταστείς οτι χθες το είχα διαβάσει αλλά μαζί με άλλες 70 σελίδες...!άρα τελικά η s10 έχει μια αντανακλαστική επίστρωση ενω η u10 δεν έχει....σαν να έχει διαφορά γιατί εκεί που ήταν η s10 έτρωγε περισσότερο φως απο τη u10 αλλά δε μασούσε και τόσο...πάντως για να μη φορτώνω τις πολλές σελίδες θα ξανακάνω τσάρκα και σε κανα δυο μέρες θα επανέλθω!

Το αντιανακλαστικο καλυμα δεν κανει τοσο μεγαλη διαφορα , στην U10 αν ειναι κλειστη "καθρεφτιζεσαι" , στην S10 επισης απλως φαινεσαι λιγο πιο "θολος"...

Επι της ουσιας προβλημα ανακλασεων υπαρχει στο επιπεδο που υπηρχε και στις CRT , ισως και λιγοτερο...

Η κάρτα γραφικών δεν καταλαβαίνει, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να την γυρίσεις σε HDTV ανάλυση (1270*720, 1980x1024) που όλες (τουλάχιστον των τελευταίων 5 ετών) μπορούν να δώσουν.

Αυτό ισχύει και απο vga σε rca; γιατί αγόρασα αυτό

1.jpg

2.jpg

Cable adapter allows video output from PC or laptop to any TV with S-Video or RCA video input.
Connector S-Video mini din 4-pin
Connector RCA Composite
Connector HDDB15 15-pin

Code:
NOTE :Check your VGA card has TV-Out function capability.

αλλά δεν παίζει με το netbook μου...

Kατά κανόνα, η έξοδος VGA μιας κάρτας γραφικών δίνει RGBHV μόνο. Υπάρχουν όμως και κάρτες γραφικών που μπορούν να δώσουν και άλλες μορφές σήματος από αυτή τη θύρα, εφόσον αυτό επιλεγεί από το setup τους.

Όσον αφορά το component, αν η κάρτα γραφικών μας δίνει και τέτοιο σήμα από την VGA της, τότε χρειαζόμαστε ένα απλό καλώδιο VGA -> Component, μετατροπέα βύσματος και απλώς θα επιλέξουμε κάποια στάνταρ HDTV, EDTV ή SDTV ανάλυση όπως λέει και ο sfortis, γιατί συνήθως οι τηλεοράσεις μέσω component, μόνο αυτές υποστηρίζουν.

Aν η κάρτα γραφικών μας δεν υποστηρίζει έξοδο component από την VGA, υπάρχει και πάλι λύση, απλώς θα πρέπει να βρούμε κάποιο καλώδιο VGA -> Component, μετατροπέα σήματος. Το Component και το RGBHV, ως αναλογικά σήματα, διαφέρουν μόνο στα μαθηματικά τους, οπότε η μετροπή από το ένα στο άλλο είναι υπόθεση ενός πολύ απλού και φτηνού κυκλώματος, που μπορεί να ενσωματωθεί και σε ένα καλώδιο.

Όσον αφορά τα καλώδια VGA -> Composite/S-Video, αυτά είναι μόνο μετατροπείς βύσματος και θα πρέπει να υποστηρίζονται από την κάρτα γραφικών για να δουλέψουν...