Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Είναι δυνατόν να μη το ξέρουν υπάλληλοι και αποθηκάριοι, που μου έδειχναν την απείραχτη διαφανή ταινία ως αποδεικτικό σφράγισης;

Kαι πως είσαι σίγουρος ότι δεν το ξέρανε...

Οι τηλεοράσεις από το εργοστάσιο, φεύγουν με τις ώρες μηδενισμένες, με τα νάυλον και τα σακουλάκια σφραγισμένα.

Kαι πως είσαι σίγουρος ότι δεν το ξέρανε...
αυτό ακριβώς θέλω να επισημάνω: πως μάλλον όποιος μπορεί κοροϊδεύει όσους περισσότερους μπορεί...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώ

1. Αυτό διαπιστώνεται εύκολα Γιάννη, έχω κρατήσει τις αναλυτικές μετρήσεις μου από συγκεκριμένα πατερνάκια στο cinema mode καθώς και στο normal, με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, δηλαδή εντελώς απείραχτα. Κάποιος εθελοντής από όλους εσάς πρέπει να υπάρχει στην Αθήνα. Κανονίζουμε λοιπόν και πετάγομαι στον χώρο του με το CA813, βάζουμε τη δική του U10 στις default ρυθμίσεις, βάζουμε τα ίδια πατερνάκια και μετράμε σε συνθήκες απόλυτης συσκότισης.

Και για να μην υπάρχει απολύτως καμία αμφισβήτηση για τα συμπεράσματά μας, θα σας έχω ανεβάσει εδώ τα συγκεκριμένα παταρνάκια καθώς και τις τιμές φωτεινότητας που κατέγραψε σε αυτά η δική μου U10. Όταν λοιπόν μετρήσω σε μια άλλη U10, εσείς θα έχετε ήδη εδώ τις μετρήσεις της δικής μου, οπότε και άμεσες συγκρίσεις μπορούν να γίνουν, αλλά το σημαντικότερο ο ιδιοκτήτης της άλλης U10 θα είναι φυσικά παρών στις μετρήσεις, οπότε δεν θα μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση... ;)

Μέχρι να παραλάβεις και να στρώσεις την καινούρια ή να βρεθεί κάποιος εθελοντής για αύξηση του δείγματος μετρήσεων (εγώ πέφτω λίγο μακριά, δυστυχώς), σκέφτηκα να προσπαθήσω να αποτυπώσω φωτογραφικά αυτό που βλέπω στην δικιά μου. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί όλες στο χειροκίνητο με σταθερά ISO, διάφραγμα και ταχύτητα, την πιο αργή που επιτρέπει η μηχανή μου χωρίς επεμβάσεις από τον επεξεργαστή (για να αποφύγω gain και noise reduction, που θα αλλοίωναν το αποτέλεσμα):

100% λευκό σε πεδίο και παράθυρο, με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ και ανέφερα σε προηγούμενο post

normalfield.jpg
normalwindowed.jpg

100% λευκό σε πεδίο και παράθυρο, σε dynamic mode

dynamicfield.jpg
dynamicwindowed.jpg

Aπ' ό,τι έχω καταλάβει Παναγιώτη, τη διαφορά που βλέπω εγώ στο dynamic, εσύ στη δικιά σου τη βλέπεις στο default cinema.

Γιάννη, λύσε μου μια άλλη απορία (ή όποιος άλλος το έχει ψάξει), γιατί δεν βγάζω άκρη! Σύνδεσα το δεύτερο HTPC μου στην Panasonic μέσω HDMI και συμβαίνει το εξής πολύ κουφό: μόνο αν δώσω ανάλυση 720p από το HTPC μου γεμίζει όλη την οθόνη της Panasonic! :eek:

Αν δώσω ανάλυση 1366x768 ή 1920x1080 μου αφήνει ένα πολύ μεγάλο μαύρο πλαίσιο γύρω στην οθόνη της Panasonic, η εικόνα δηλαδή δεν γεμίζει όλη την οθόνη! Δοκίμασα τα πάντα και τζίφος. Η μεγέθυνση δεν είναι ενεργοποιημένη φυσικά στα μενού της Panasonic, αλλά ακόμα και με αυτήν ενεργοποιημένη δεν γεμίζει η οθόνη της Panasonic! Δοκίμασα όλα τα aspect, τζίφος.

Μέχρι τώρα έπαιζα με τον εσωματωμένο driver της motherboard, μια και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τόσο στον BenQ 8700 που τροφοδοτεί κανονικά αυτό το HTPC, όσο και στον Sharp 21000 που το είχα δοκιμάσει. Επειδή είδα ότι είχα πρόβλημα με την Panasonic, κατέβασα και το τελευταίο Catalyst, χωρίς καμία αλλαγή. Και πάλι σε ανάλυση 1080p δεν γεμίζει όλη η οθόνη της Panasonic. Άλλαξα τις εισόδους HDMI, δοκίμασα δηλαδή και τις δύο HDMI της Panasonic, τίποτα, το αποτέλεσμα το ίδιο!

Έψαξα πολύ προσεκτικά τα μενού του νέου Catalyst (10,2 αν θυμάμαι καλά), και δεν υπάρχει πουθενά μενού για το overscan ή το underscan. Τι διάβολο φταίει βρε παιδιά;! :confused:

Με το Toshiba E1 όσο και με τον Humax 2000 δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα, με σήμα 1080i βεβαίως, όλη η οθόνη της Panasonic γεμίζει κανονικά, αλλά με το HTPC τζίφος!

Δυστυχώς δεν έχω συνδέσει ακόμα PC στην U10, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω από ίδια εμπειρία. Στην ανάλυση 1920x1080, δοκίμασες καθόλου να παίξεις με τους ρυθμούς ανανέωσης (Hz);

Τι ρυθμιστικά έχει η U10; Η U10 ενός φίλου έφτασε τις 350 ώρες, και μιας και έχω ένα eye-one display 2, λέω μήπως περάσω να την ρυθμίσουμε λιγάκι.
Οπότε, τι μπορεί να ρυθμιστεί στην U10; Ρυθμιστικά για θερμοκρασία λευκού έχει; Ή μόνο αντίθεση-φωτεινότητα;

(Καλά, ξέρω: θα μετρήσω και 100% λευκό σε πλήρη οθόνη και παράθυρο σε cinema mode να μας φύγει η απορία... :a0210:)

Έχει τα βασικά, Γιώργο: αντίθεση, φωτεινότητα, χρώμα, οξύτητα, θερμοκρασία λευκού σε 3 βήματα. Το gamma είναι S στη δυναμική, περίπου 2,05-2,1 στη κανονική (θεωρητικά 2,2) και περίπου 1,85-1,9 στη cinema (θεωρητικά 2,0).

Με την χακιά (το tutorial για την οποία, ακόμα περιμένουμε από τον Σάκη... :p ), ενεργοποιείται επιπλέον ρύθμιση του gamma σε 4 βήματα σε όλα τα modes και εξισορρόπιση λευκού και γκρι για το μπλε και κόκκινο.

Από το service menu, μπορείς να πειράξεις σχεδόν τα πάντα...

Ενδεικτικά, ένα διάγραμμα από καλιμπραρισμένη μέσω του service menu S10:

s1038ftl.jpg

Γιάννη, έχεις αισθητήρα καλιμπραρίσματος; Ποιον έχεις;
(Τρώγομαι να αγοράσω νέο, αλλά ακόμα το ψάχνω... :flipout:)

Αν έχεις, γιατί δεν μετράς και το χρωματικό τρίγωνο;
Πάντως το rgb tracking στο grayscale είναι κορυφή!!!! ΔΕ 1, σούπερ!! :a0210:

Αν είχα αισθητήρα καλιμπραρίσματος θα είχα ανεβάσει ολοκληρωμένες μετρήσεις και διαγράμματα για την U10 και δεν θα παλεύαμε με φωτογραφίες... :flipout: :flipout:

Το διάγραμμα της S10 είναι από το γερμανικό φόρουμ, από την S10 αυτού που πρωτοανακάλυψε την ιστορία με τις χακιές και αν θυμάμαι καλά πρέπει να χρησιμοποιεί spyder 3.

Γειά σας παιδιά.
Μήπως κάποιος φίλος μπορεί να με βοηθήσει πού θα μπορέσω να βρώ την 42u10 εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε ποιό κατάστημα, δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για να πάρω όλα ηλεκτρομάγαζα πόρτα-πόρτα...
Ευχαριστώ!!!

πάρε ένα τηλέφωνο στο πλαίσιο, έχει τα τηλέφωνα απο τα 3 μαγαζιά στο site τους
(εγώ την πήρα μετρητοίς απο το πλαίσιο Ευκαρπίας στα 500 ).
Κάνε τους και λίγο "παζάρι" αν είναι για μετρητά, έχουν δικαίωμα μέχρι 10% έκπτωση.

Aν έχεις πάντως 150-200 παραπάνω θα σου πρότεινα την σειρά G που έχει και αντιανακλαστικά φίλτρα, όσο και να πείς αν δεν είσαι νυχτοπούλι σαν και μένα οι αντανακλάσεις την ημέρα ψιλοενοχλούνε!

Last edited:
αυτο με την εκπτωση 10% που εχουν δικαιωμα ισχυει για ανεξαρτητως ποσου τηλεορασης??

Παιδια στην δικια μου u10 εχω συμπληρωσει 100 ωρες,αλλα ακομα και τωρα με λιγα δευτερα αφημα στατικων εικονων π.χ. menu media player μενουν αποτυπωματα.Σε ποσες ωρες πανω κατω θα τελειωνω με αυτο το θεμα.Ερχεται και το splinter cell.

αυτο με την εκπτωση 10% που εχουν δικαιωμα ισχυει για ανεξαρτητως ποσου τηλεορασης??

Λογικά ναί, φτάνει να είναι μετρητοίς! Όταν πήγα να πάρω την δικιά μου, άκουσα τον πωλητή να μιλάει για έκπτωση στο μετρητοίς με άλλους πελάτες για διαφορετική τv και έτσι ψιλιάστηκα και το έκανα θέμα ώστε να πάρω και γώ την ανάλογη έκπτωση.

Παιδια στην δικια μου u10 εχω συμπληρωσει 100 ωρες,αλλα ακομα και τωρα με λιγα δευτερα αφημα στατικων εικονων π.χ. menu media player μενουν αποτυπωματα.Σε ποσες ωρες πανω κατω θα τελειωνω με αυτο το θεμα.Ερχεται και το splinter cell.

Στην δικιά μου προσωπικά είχα έντονη αποτύπωση μέχρι τις 300 ώρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τώρα δεν προσέχω.
Από ότι έχω διαβάσει, μέχρι τις 1000 ώρες τουλάχιστον καλό είναι να μήν κάνουμε υπερβολές με στατικά μενού για ώρες! Μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι για κάνα δίωρο άλλα μετά θέλει άλλο τόσο τηλεοπτικό.

Γεια σας.
Το πρωι με πηρε τηλεφωνο η γυναικα μου και μου ειπε οτι η ΤV εκανε ενα τσαφ
και δεν φαίνεται τπτ.Μονο ηχος.Αφου εριξα το απαιτουμενο βρίσιμο,αρχισα το ψαξιμο.Τι να παρω.
Και εφτασα στο παρον τοπικ.Πρεπει να πω οτι φιλος με συμβουλεψε να παρω plasma.Ετσι εδω και μια ωρα διαβαζω το ατελειωτο νημα για την U10 Panasonic.
Την οποια εχει το Electrowold με 499 .Ειμαι πολυ κοντα να δωσω την online παραγγελεια.Θα σας ενημερωσω.

Γεια σας.
Το πρωι με πηρε τηλεφωνο η γυναικα μου και μου ειπε οτι η ΤV εκανε ενα τσαφ
και δεν φαίνεται τπτ.Μονο ηχος.Αφου εριξα το απαιτουμενο βρίσιμο,αρχισα το ψαξιμο.Τι να παρω.
Και εφτασα στο παρον τοπικ.Πρεπει να πω οτι φιλος με συμβουλεψε να παρω plasma.Ετσι εδω και μια ωρα διαβαζω το ατελειωτο νημα για την U10 Panasonic.
Την οποια εχει το Electrowold με 499 .Ειμαι πολυ κοντα να δωσω την online παραγγελεια.Θα σας ενημερωσω.
Για να μη το κουράζουμε, ο φίλος σου ξέρει από καλή εικόνα:)

Για να μη το κουράζουμε, ο φίλος σου ξέρει από καλή εικόνα:)

Μεχρι πριν απο την τηλεφωνικη συνομιλια μας δεν κοιτουσα καθολου τις plasma μα καθολου.Θα ηθελα αν μου το επετρεπαν τα οικονομικα μου να αγοραζα μια samsung 7000 LED.Αλλα οδηγος ειναι τα οικονομικα.Γι αυτο και του τηλεφωνισα και επεσα απο τα συννεφα οταν μου προτεινε την panasonic plasma.Συνεχίζω την αναγνωση του νηματος.

Μεχρι πριν απο την τηλεφωνικη συνομιλια μας δεν κοιτουσα καθολου τις plasma μα καθολου.Θα ηθελα αν μου το επετρεπαν τα οικονομικα μου να αγοραζα μια samsung 7000 LED.Αλλα οδηγος ειναι τα οικονομικα.Γι αυτο και του τηλεφωνισα και επεσα απο τα συννεφα οταν μου προτεινε την panasonic plasma.Συνεχίζω την αναγνωση του νηματος.

Θα παρεις ταυτοχρονα φθηνοτερη και καλυτερη τηλεοραση απο αυτη που υπολογιζες...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Με 'γειά τη U10!!!:D:D-bye-

Όσοι το διάβασαν, αυτό άκουσαν στο τέλος....γιατί να μην σε προλάβω??:flipout:

Se vai con lo zoppo impari a zoppicare.:smile::smile: Γιαννη αυτο σχετικα με την δικη σου Ιταλικη παροιμία.Ειναι η αγαπημενη μου.

Με φτιαχνετε με τις απαντησεις σας.Το θεμα ειναι οτι κατεληξα καπου μεσα σε 4 ωρες.Απο εκει που δεν το σκεφτομουνα καθολου.

Αλλος φιλος που ηδη εχει plasma εδω και εναμιση χρονο με αποτρεπει να αγορασω διοτι αφηνει ειδολα μετα απο καιρο.Τα ποιο φωτεινα σημεια μου λεει.Και ερωτω.Επιδη ακουω πολυ δορυφορικο ραδιο και θα ειναι αρκετες ωρες σε σταθερη εικονα το img που εχει ο δορυφορικος δεκτης υπαρχει περιπτωση να το βλεπω και οταν δεν ακουω ραδιοφωνο?( η ειναι χαζη η ερωτηση?)
Εμ παση περιπτωση νομιζω καταλαβατε τι θελω να ρωτησω γιατι εγω μιας και δεν την εχω ψαξει δεν εχω αποψη.

γιατί απλά δεν κλείνεις την τηλεόραση όταν ακούς ράδιο? δεν χρειάζεται να καίς άλλα 200watt τσάμπα και ναί, οι πολύωρες εικόνες δημιουργούν image retention.