Γιάννη, λύσε μου μια άλλη απορία (ή όποιος άλλος το έχει ψάξει), γιατί δεν βγάζω άκρη! Σύνδεσα το δεύτερο HTPC μου στην Panasonic μέσω HDMI και συμβαίνει το εξής πολύ κουφό: μόνο αν δώσω ανάλυση 720p από το HTPC μου γεμίζει όλη την οθόνη της Panasonic!
Αν δώσω ανάλυση 1366x768 ή 1920x1080 μου αφήνει ένα πολύ μεγάλο μαύρο πλαίσιο γύρω στην οθόνη της Panasonic, η εικόνα δηλαδή δεν γεμίζει όλη την οθόνη! Δοκίμασα τα πάντα και τζίφος. Η μεγέθυνση δεν είναι ενεργοποιημένη φυσικά στα μενού της Panasonic, αλλά ακόμα και με αυτήν ενεργοποιημένη δεν γεμίζει η οθόνη της Panasonic! Δοκίμασα όλα τα aspect, τζίφος.
Μέχρι τώρα έπαιζα με τον εσωματωμένο driver της motherboard, μια και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τόσο στον BenQ 8700 που τροφοδοτεί κανονικά αυτό το HTPC, όσο και στον Sharp 21000 που το είχα δοκιμάσει. Επειδή είδα ότι είχα πρόβλημα με την Panasonic, κατέβασα και το τελευταίο Catalyst, χωρίς καμία αλλαγή. Και πάλι σε ανάλυση 1080p δεν γεμίζει όλη η οθόνη της Panasonic. Άλλαξα τις εισόδους HDMI, δοκίμασα δηλαδή και τις δύο HDMI της Panasonic, τίποτα, το αποτέλεσμα το ίδιο!
Έψαξα πολύ προσεκτικά τα μενού του νέου Catalyst (10,2 αν θυμάμαι καλά), και δεν υπάρχει πουθενά μενού για το overscan ή το underscan. Τι διάβολο φταίει βρε παιδιά;!
Με το Toshiba E1 όσο και με τον Humax 2000 δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα, με σήμα 1080i βεβαίως, όλη η οθόνη της Panasonic γεμίζει κανονικά, αλλά με το HTPC τζίφος!