Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

η τηλεόραση σε άσχετες φάσεις ενώ είναι κλειστή κάνει κάτι ʽκλακʼ ʽκλακʼ σαν να θέλει να ανοίξει (πάλι δαιμονισμένη τηλεόραση μου κάτσε )

Το κάνει και εμένα αυτό και έλεγα μήπως έχει πρόβλημα αλλά αφού είμαστε πολλοί δεν ανησυχώ.

Σας απάντησε παραπάνω ο Γιάννης πως δεν θα ακούγονται πια αυτοί οι ήχοι:
Πηγαινε στις ρυθμισεις και απενεργοποιησε την αναζητηση για ενημερωσεις...θα εξαφανισουν οι θορυβοι που ακους...

Σήμερα πέτυχα μια εκπομπή στον Άλφα πριν τις ειδήσεις, που είχε τίτλους τέλους. Τους έβλεπα μια χαρά στην 9731, και είπα να τσεκάρω στην U20. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι οριακά διαβάζονταν, αλλά με δυσκολία: τα γράμματα κόλλαγαν μεταξύ τους. Μέχρι να ανάψει η U όμως τέλειωσε η εκπομπή και τα είδα κάπως βιαστικά. Ήταν σε ψηφιακή λήψη (δυστυχώς). Από ότι είδα όμως, μάλλον είναι καθημερινή εκπομπή, οπότε αύριο θα δω καλύτερα, και σε αναλογικό. Μπορείτε να δείτε και εσείς και να συγκρίνουμε εντυπώσεις... -bye-

Απ' ό,τι φαίνεται, οι αρχικές υποψίες μας πως η U20 δεν έχει Intelligent Frame Creation, μάλλον βγαίνουν αληθινές (το αυτοκόλλητο ήθελα να 'ξερα τί πήγαν και το κόλλησαν... :rifle: ).

Στην U10, με απενεργοποιημένο το IFC, βλέπω ακριβώς αυτό που περιγράφεις, Γιώργο.

Με ενεργοποιημένο το IFC, τα crawl φαίνονται καθαρά και ομαλά κινούμενα, χωρίς διπλοτυπίες και θολώματα (στο περίπου ένα λεπτό που διαρκούν, παρατήρησα 3-4 φορές ένα στιγμιαίο τρεμόπαιγμα γραμμής, σε μικρό τμήμα των crawl, ενώ προσωπικά, βλέπω και μηδαμινό phosphor trailing, στο δεύτερο κομμάτι, που είναι σε μαύρο πλαίσιο).

Ανεβαίνει βιντεάκι στο γιου-τιουμπ... -bye-

Εδώ και το βιντεάκι (720p από την Canon D 500): Άλφα, αναλογικό. Σε ψηφιακό είναι χειρότερο... :flipout:

http://www.youtube.com/watch?v=tFXhMMx4W7Y

Τα 100hz είναι ενεργοποιημένα σ'αυτό το κλιπάκι; Μου φαίνεται πολύ περίεργο, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο πουθενά ως τώρα.

Στο κλιπάκι υπερτονίζεται το φαινόμενο εν είδει διπλοτυπίας. Τσέκαρε το κι εσύ πάντως, στην ίδια εκπομπή, αύριο... -bye-

Τα 100hz είναι ενεργοποιημένα σ'αυτό το κλιπάκι; Μου φαίνεται πολύ περίεργο, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο πουθενά ως τώρα.

Στο κλιπάκι υπερτονίζεται το φαινόμενο εν είδει διπλοτυπίας. Τσέκαρε το κι εσύ πάντως, στην ίδια εκπομπή, αύριο... -bye-

H τηλεόραση είναι στα 100Hz, και η μηχανή στα 50 (αν θυμάμαι καλά). Το βιντεάκι το μόνο που υπερτονίζει είναι λίγο τα χρώματα. Δυστυχώς Γιάννη, τα διπλά/τριπλά είδωλα για κάθε γράμμα είναι εκεί, στην τηλεόραση.

H τηλεόραση είναι στα 100Hz, και η μηχανή στα 50 (αν θυμάμαι καλά). Το βιντεάκι το μόνο που υπερτονίζει είναι λίγο τα χρώματα. Δυστυχώς Γιάννη, τα διπλά/τριπλά είδωλα για κάθε γράμμα είναι εκεί, στην τηλεόραση.

Πλάκα μου κάνεις... Έτσι ακριβώς το βλέπεις εσύ;! Στη U10 με απενεργοποιημένο το IFC δεν φαίνεται τόσο χάλια, μόνο διπλό είδωλο κάνει... :chinscratch:

Ότι θα κάναμε benchmark από τους τίτλους τέλους κουτσομπολίστικης εκπομπής, ούτε με σφαίρες δεν το φανταζόμουν... :flipout: :flipout: :flipout:

Paidia να κανω μια βλακωδη ερωτηση.Οταν η τηλεοραση αναζητα ενημερωσεις πως το κανει?Μεσω RF?

Oι ενημερώσεις μέσω RF, αφoρούν τον δέκτη DVB-T και μόνο και μπορεί να επισυμβούν και στην χώρα μας, αν χρειαστεί.

Το firmware της τηλεόρασης, ενημερώνεται μόνο μέσω κάρτας SD. Αλήθεια, ποιά έκδοση φοράνε οι U20;

Last edited:
μήπως ήρθε η ώρα της αποκαθήλωσης για τις U; (και ίσως και παραπάνω!)

Δείτε το demo της Panasonic (stange fruit)
στο οποίο αναφέρεται ο blebarbouni εδώ και δοκιμάστε το.. ειδικά όσοι έχουν ΚΑΙ LCD και μπορούν να συγκρίνουν

στη 42U10 που έχω, με πηγή ένα WD TV live, σε όποιο setting κι αν το έχω δοκιμάσει (1080i/60Hz είναι το video όπως έγραψε ο _JL νομίζω) αναδεικνύει στο μέγιστο τα προβλήματα κίνησης που έβλεπα τόσο καιρό, αλλά έλεγα πως ή είναι ιδέα μου, ή μαλλον στο υλικό είναι.
Ελπίζω το ίδιο demo να μην το παίζουν νεράκι οι LCD, ή να φταίει κανένα καλώδιο HDMI (πάντως και ο blebarbouni με άλλο media player και 3 hdmi καλώδια τα ίδια βλέπει)

Last edited by a moderator:
μήπως ήρθε η ώρα της αποκαθήλωσης για τις U; (και ίσως και παραπάνω!)

Δείτε το demo της Panasonic (stange fruit)
στο οποίο αναφέρεται ο blebarbouni εδώ και δοκιμάστε το.. ειδικά όσοι έχουν ΚΑΙ LCD και μπορούν να συγκρίνουν

στη 42U10 που έχω, με πηγή ένα WD TV live, σε όποιο setting κι αν το έχω δοκιμάσει (1080i/60Hz είναι το video όπως έγραψε ο _JL νομίζω) αναδεικνύει στο μέγιστο τα προβλήματα κίνησης που έβλεπα τόσο καιρό, αλλά έλεγα πως ή είναι ιδέα μου, ή μαλλον στο υλικό είναι.
Ελπίζω το ίδιο demo να μην το παίζουν νεράκι οι LCD, ή να φταίει κανένα καλώδιο HDMI (πάντως και ο blebarbouni με άλλο media player και 3 hdmi καλώδια τα ίδια βλέπει)

Τί ακριβώς προβλήματα κίνησης αντιμετωπίζεις, φίλε mce22; Το συγκεκριμένο demo της Panasonic, στην κανονική του μορφή είναι mpeg2 1080i@60, με μέγεθος 1,17GB. Παιγμένο στη U10 από το BluRay ή το απείραχτο .m2ts από το WDTV 1ης γενιάς, στα 1080i/p@60, με το IFC στο on, αποδίδει κίνηση για να εντυπωσιάζεις τους καλεσμένους σου με την αγορά σου...

Το αρχείο, στο οποίο αναφέρετε πρόβλημα εσύ και ο blebarbouni, αποτελεί απ' ό,τι βλέπω καρά-συμπιεσμένη εκδοχή, όπου το πιο πιθανό είναι, αυτός που την έφτιαξε, να έκανε κάτι λάθος στην κωδικοποίηση.

Όσον αφορά τις δυνατότητες/αδυναμίες της U10 στην κίνηση, έχω αναφερθεί σχετικά εκτενώς, εδώ, από τον Δεκέμβρη ήδη...

JL_? said:
Όσον αφορά τον επεξεργαστή της εικόνας και το frame interpolation, εδώ η κατάσταση είναι ελαφρώς ανάμεικτη. Ας ξεκινήσουμε με το frame interpolation, που για την περίπτωσή μας ακούει στο όνομα Intelligent Frame Creation Pro 400Hz SFD. Η επιλογή της Panasonic για φέτος, ήταν να βάλει ένα ελάχιστα παρεμβατικό σύστημα που ασχολείται με συγκεκριμένα πράγματα, με γνώμονα κυρίως τη σταθερότητα της λειτουργίας, χωρίς ξερόβηχες και φταρνίσματα, αλλά και με πολύ μικρότερο wow-effect. Καταρχάς, το φετινό IFC (και αυτό ισχύει και για την 600άρα εκδοχή του) δεν διαθέτει καθόλου δυνατότητες de-judder. Aν ένα σήμα βίντεο διαθέτει judder εγγενώς, το IFC δεν θα το μεταμορφώσει σε video-game, αλλά θα το δείξει ως έχει. Οι παρεμβάσεις του IFC, εστιάζονται κυρίως σε ελαφρά βελτίωση της κίνησης σε σήματα εγγενούς βίντεο 50i ή 60i. Οι κινηματογραφικές ταινίες παραμένουν ανεπηρέαστες ενώ και οι μπάλες των ποδοσφαιριστών, παραμένουν στρόγγυλες και χωρίς να αποκτούν ουρές ή να αναμειγνύονται με τα κεφάλια των θεατών… Η μόνη παρενέργεια του IFC που μπόρεσα να εντοπίσω, στο τηλεοπτικό και μόνο, είναι σε περιπτώσεις όπου η εικόνα παραφορτώνεται από λεπτομέρεια με πολλαπλές κατευθύνσεις κίνησης, ενδέχεται να δείτε ένα πολύ ελαφρύ γρέζι στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο φαίνεται μόνο αν κάθεστε ιδιαίτερα κοντά στην οθόνη. Εδώ βρίσκεται και η βασική διαφορά με το IFC 600Hz SFD των G/V10, το οποίο σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα λειτουργήσει 1-2 κλικ καλύτερα, εισάγοντας ελαφρώς λιγότερα τεχνουργήματα. Υποκειμενικά πάντως, αν και το τηλεοπτικό δεν με ενδιαφέρει καθόλου, τις πρώτες μέρες είχα πιάσει τον εαυτό μου πολλές φορές να χαζεύει εντυπωσιασμένος την κίνηση σε αυτό, πάντα σε σχέση και με την τιμή της συσκευής.

H λειτουργία 24p είναι επίσης υποδειγματική: ακέραιος πολλαπλασιασμός επί 4 και αναπαραγωγή στα 96Hz, η απόδοση της κίνησης είναι ακριβώς όπως στην κινηματογραφική αίθουσα, βασικότατο κριτήριο για εμένα. Αν αντιμετωπίσετε το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αναπαραγωγή 24p, αναζητήστε τις αιτίες στο player σας ή στο αρχείο σας, γιατί η τηλεόραση, επιβεβαιωμένα δεν θα φταίει. Αν σας αρέσει να βλέπετε κινηματογράφο με frame interpolation, μην πάρετε Panasonic έως και τη σειρά G15. Αν σας αρέσει η αυθεντική κινηματογραφική απόλαυση, απλά θα ενθουσιαστείτε.

Aν επιθυμούσες λοιπόν, "βιντεάδικη" αίσθηση στις κινηματογραφικές ταινίες, είναι λογικό να είσαι απογοητευμένος. Κατά τ' άλλα, σε τηλεοπτικό και σε εγγενή σήματα 50/60Hz, δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργείς την τηλεόραση με το IFC στο off.

Για ό,τι άλλο στο θέμα κίνησης της U10, θα σε παρακαλούσα να συνεχίσουμε στο νήμα της, καθώς εδώ είμαστε εκτός θέματος... -bye-

εννοείς οτι έχεις το συγκεκριμένο demo σε Blu-ray;
Πως μπορώ να το βρω;

Αυτό που βρίσκει όποιος ψάξει είναι 250mb, οπότε μπορώ να καταλάβω πως πιθανόν να είναι στο βίντεο το πρόβλημα.
Αν όμως οι LCD το παίζουν νερό... μπορεί κάποιος που έχει να το δοκιμάσει; (Yperion; )
Αν και στις LCD κανει το ίδιο judder, τότε οκ, το πρόβλημα είναι στην πηγή.

PS. IFC on και off δεν κάνει διαφορά στη δικιά μου
PS2. το θέμα είχε ανοιχτεί εδώ, από κάτοχο U20, για την κίνηση της U20

To συγκεκριμένο BluRay, νομίμως, μπορείς να το βρεις μόνο μέσω της Panasonic (κατά καιρούς έχουν δοθεί κάποια αντίτυπα στο κοινό, μέσα από προσφορές, για διαφημιστικούς λόγους).

ΥΓ: Δες τους τίτλους της εκπομπής που αναφερθήκαμε με τον petasis, με το IFC στο on και στο off, για να δεις που κάνει διαφορά.

ΥΓ2: Όπως τα λες. Για την U10 συνεχίζουμε την κουβέντα στο διπλανό θέμα, για να μην μπερδεύονται όσοι μας διαβάζουν... -bye-

Ενταξει να βλεπει καποιος συμπιεσμενα demo...αλλα να βλεπει και κουτσομπολιστικα μεσημεριανα? Ντροπη ρε Γιωργο...:p

Πλάκα μου κάνεις... Έτσι ακριβώς το βλέπεις εσύ;! Στη U10 με απενεργοποιημένο το IFC δεν φαίνεται τόσο χάλια, μόνο διπλό είδωλο κάνει... :chinscratch:

Ότι θα κάναμε benchmark από τους τίτλους τέλους κουτσομπολίστικης εκπομπής, ούτε με σφαίρες δεν το φανταζόμουν... :flipout: :flipout: :flipout:

Πάντως παράπονο δεν έχετε: ψιλά γράμματα ψάχναμε, εγώ σας βρήκα μεγάλα-μεγάλα... :flipout:

Ίδιο firmware με S20 μου μυρίζει; :chinscratch:

Μέχρι το φθινόπωρο/χειμώνα, βλέπω να αποκτάει IFC και η U20... ;)

Είσαι αισιόδοξος. Ακόμα δεν έχει σελίδα... :flipout:

Ενταξει να βλεπει καποιος συμπιεσμενα demo...αλλα να βλεπει και κουτσομπολιστικα μεσημεριανα? Ντροπη ρε Γιωργο...:p

Μα φυσικά, είμαι μεγάλος φαν. Τα βλέπω όλα, πρωινάδικα το πρωί, κουτσομπολέ το μεσημέρι, και trash tv το βράδυ... :flipout: