Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την έφτιαξε φίλος ηλεκτρονικός από τον οποίο και την αγόρασα.
Έβγαλα το καπάκι από πίσω και βίδωσε 3 βίδες στο τροφοδοτικό κοντά και ο ήχος σχεδόν εκμηδενίστηκε,για να ακουστεί πρέπει να πας με απόλυτη ησυχία και να βάλεις το αυτί σου πάνω στην τηλεόραση.

Δεν έβγαλες μια φωτογραφία να την βάλεις εδώ (κι αχρείαστη να ήταν).

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα, πρώτο μου ποστ στο φορουμ!!

Τις τελευταίες μέρες κοιτάω για ΤV ψαχνοντας το θέμα παρα πολύ απο το νετ, μιας και αν πας σε μαγαζί και πείς ¨Γεια σας θέλω τηλεόραση¨ καηκες!

Διαβάζοντας ολα τα σχόλια σε αυτό το νήμα, περι τεχνολογιας πλασμα vs lcd, led σε αλλο thread, αλλά και λόγω μπατζετ, δείχνω να καταλήγω στη εν λόγω πλάσμα..

Πήγα πριν λιγο σε ενα Κωτσοβολο (προς θεού δεν την παίρνω απο κει!!), και την ειδα Live διπλα σε 2 Sony LED. Απογοητέυτηκα λιγο καθότι πιο φωτεινές οι Led.. Πιο φωτεινό λευκό, κλπ..

Φταίει οτι ο χώρος ήταν φωτισμένος σαν το Camp Nou?? Παίζει να μην ειχε καλα settings?

Να πω οτι και οι 3 στη σειρά επαιζαν ΒR..

Edit: Να σημειώσω οτι έχω μια Sony CRT 32" 7 ετών η οποία τα εχει παίξει και πλεον το λευκό φαινεται σαν κιτρινοπράσινο..!!

Last edited:
Αν βαλεις την CRT που εχεις τωρα διπλα στις LED/LCD στο καταστημα τοτε θα δειχνει 10 φορες χειροτερα.

Σε οικιακες συνθηκες ομως τα πραγματα αλλαζουν.

Παρολα αυτα αν θελεις η εικονα να εχει εντονη φωτεινοτητα και φαντεζι χρωματα καλυτερα να πας σε LCD (=LED).

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Λέω να μείνω στις plasma μιας και απο τι διαβάζω ειναι ανώτερες σε ποιότητα. Σε οικιακές συνθήκες έχεις δίκιο θα ναι αλλιώς..

Δεν έβγαλες μια φωτογραφία να την βάλεις εδώ (κι αχρείαστη να ήταν).
Και όμως έβγαλα.Θα την επεξεργαστώ να σας δείξω που είναι οι βίδες και θα την ποστάρω κάποια στιγμή.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Λέω να μείνω στις plasma μιας και απο τι διαβάζω ειναι ανώτερες σε ποιότητα. Σε οικιακές συνθήκες έχεις δίκιο θα ναι αλλιώς..

Όχι όλες οι πλάσμα. Και μην περιμένεις θαύματα μόλις την πας σπίτι. Εξαρτάται τον φωτισμό...
Η συγκεκριμένη δεν είναι και τόσο καλή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και όμως έβγαλα.Θα την επεξεργαστώ να σας δείξω που είναι οι βίδες και θα την ποστάρω κάποια στιγμή.
:a0210:

κοντευω τις 100 ωρες, τωρα απλα πειραζω τις ρυθμισεις φωτεινοτητα +, αντιθεση , χρωματα +
και κραταω το ζουμ στο 3 ή μπορω να το βαλω στο αυτοματο?
απλα τι ρυθμισεις μπορω να βαλω μετα τισ 100 ωρες κ τι χρηση να κανω?

Όχι όλες οι πλάσμα. Και μην περιμένεις θαύματα μόλις την πας σπίτι. Εξαρτάται τον φωτισμό...
Η συγκεκριμένη δεν είναι και τόσο καλή...

Οποτε στα 499 ευρω τι προτεινεις για αγορα ως καλυτερη?

κοντευω τις 100 ωρες, τωρα απλα πειραζω τις ρυθμισεις φωτεινοτητα +, αντιθεση , χρωματα +
και κραταω το ζουμ στο 3 ή μπορω να το βαλω στο αυτοματο?
απλα τι ρυθμισεις μπορω να βαλω μετα τισ 100 ωρες κ τι χρηση να κανω?

Για τηλεοπτικό βάλε το 'Πλήρης κάλυψη οθόνης', κάνε ότι χρήση έκανες και με την CRT που είχες παλιά, για ρυθμίσεις ρίξε μια ματιά....

Καλορίζικη....

Περί ρυθμίσεων μέσων απεικόνισης... (post # 2076)

Τι μπορώ να κάνω (post # 336)

Συνοπτικά ....

Για αρχή, κατέβασε τα patterns από εδώ και ρίξε μια ματιά εδώ...

Προτείνω υπομονή ένα εξάμηνο, και με επιπλέον χρήματα να αγοραστεί κάτι της προκοπής. Να πιάσουν τόπο τα χρήματα.
Οι περισσότερες LCD στην ίδια περιοχή χρημάτων έχουν σημαντικά καλύτερο μαύρο, χρωματική γκάμα και χειρισμό κίνησης.
Την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, και σου είχα δώσει 2 LCD. Δεν θυμάσαι;

Το θέμα δεν είναι να προτείνουμε σώνει και καλά κάτι, για να λέμε ότι αγοράσαμε τηλεόραση.

καλησπέρα. χρησιμοποιεί κανείς από εσάς περιστρεφόμενη βάση για την ΤV? το έπιπλο που την ακουμπάω δεν περιστρέφεται και πρέπει να βρώ κάποια λύση.

έχω δεί αυτό: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16803&cat=325&page=1
αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρχει κίνδυνος ευστάθειας.

ευχαριστώ

Last edited:

Προτείνω υπομονή ένα εξάμηνο, και με επιπλέον χρήματα να αγοραστεί κάτι της προκοπής. Να πιάσουν τόπο τα χρήματα.
Οι περισσότερες LCD στην ίδια περιοχή χρημάτων έχουν σημαντικά καλύτερο μαύρο, χρωματική γκάμα και χειρισμό κίνησης.
Την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, και σου είχα δώσει 2 LCD. Δεν θυμάσαι;

Το θέμα δεν είναι να προτείνουμε σώνει και καλά κάτι, για να λέμε ότι αγοράσαμε τηλεόραση.

Δηλαδή εγώ που πήρα την U30 με 459 (δεν ήθελα να διαθέσω παραπάνω από 500 για τηλεόραση, για χρήση σχεδόν αποκλειστικά για τηλεοπτικό σήμα ) δεν έκανα καλά?
Θα έπρεπε, ας πούμε, να προτιμήσω την LG LV4500 στα 498 ??????

Επ' ευκαιρία η U30 μου, έχοντας "γράψει" κάπου 100 ώρες είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Δηλαδή εγώ που πήρα την U30 με 459 (δεν ήθελα να διαθέσω παραπάνω από 500 για τηλεόραση, για χρήση σχεδόν αποκλειστικά για τηλεοπτικό σήμα ) δεν έκανα καλά?

πάρε μαντήλι να σκουπίσεις τα δάκρυα σου πρώτα.

http://www.youtube.com/watch?v=i_2N2Q_w0jA&feature=related

λυχνίας σβησθεισης πάσα γυνή ομοία αλλά στις τιβι αλλάζει το πράγμα.

Το να βάλει κάποιος ένα όριο στα πόσα θέλει να δαπανήσει, και να συμβιβαστεί με την ποιότητα εικόνας που θα πάρει είναι δικαίωμά του.
Το να βαφτίζεται μια μετριότατη τηλεόραση σαν "εξαιρετική", είναι παραπλανητικό για τους υπόλοιπους.
Μπορεί να είναι εξαιρετική για εσένα, αλλά δεν είναι εξαιρετική σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Υστερεί σε μαύρο, δεν έχει την απαιτούμενη χρωματική παλέτα, δεν έχει σωστό χειρισμό κίνησης.

Επειδή γίνεται αναφορά συνεχεία για plasma vs lcd θα είχε ενδιαφέρον να άνοιγε ένα νήμα για νέους αγοραστές που δεν ξέρουν η δεν θα κάτσουν ρυθμίσουν την τηλεόραση τους .Δηλαδή απόδοση απεικόνισης out of the box.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών ψωνίζει με τη μάρκα και την προσφορά του κάθε καλόβολου. Όταν κινείσαι στο 500 ρικο δεν νομίζω να σκάσεις τα μισά για καλιμπρα.
Το ίδιο συμβαίνει και στις πιο ακριβές τηλεοράσεις γιατί ως Έλληνες όλοι θέλουμε μερσεντε αλλά όταν έρθει το σέρβις …@ @ @.

Υ.Σ με τα παραπάνω εγώ καταλαβαίνω ότι u30 42'' στα 459 είναι μια μέτρια τηλεόραση , αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα δεις ταινίες μπάλα κλπ με σεβαστή ποιότητα και δεν θα
κάτσεις να ψυχαναναγκαστείς ποτέ βγήκε το καινούργιο firmware.......δηλ πρίζα χαρά 5 χρόνια το πολύ και μετά πέταμα η χάρισμα.

Mην υπερβάλλεις βρε Γιώργο... :flipout:

Η 40D5000 της Samsung, είναι 100 ευρώ ακριβότερη και έχει χειρότερο χειρισμό κίνησης και παρεμφερή χρωματική γκάμα...

Όσον αφορά το μαύρο, περιμένω πρώτα να δω μέτρηση, "σημαντικά χειρότερο" από το "μπλε" των 0,03-0,06 cd/m2 που καταγράφει on-axis η Samsung όταν ρυθμιστεί στα 100 cd/m2 λευκού και εφόσον έχεις πέσει σε κομμάτι με S-PVA, δεν νομίζω να είναι πάντως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το να βάλει κάποιος ένα όριο στα πόσα θέλει να δαπανήσει, και να συμβιβαστεί με την ποιότητα εικόνας που θα πάρει είναι δικαίωμά του.
Το να βαφτίζεται μια μετριότατη τηλεόραση σαν "εξαιρετική", είναι παραπλανητικό για τους υπόλοιπους.
Μπορεί να είναι εξαιρετική για εσένα, αλλά δεν είναι εξαιρετική σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Υστερεί σε μαύρο, δεν έχει την απαιτούμενη χρωματική παλέτα, δεν έχει σωστό χειρισμό κίνησης.

Ενώ το "μετριότατη" δεν είναι καθόλου παραπλανητικό, όταν την προτείνουν ως πολύ καλή επιλογή οι περισσότεροι γνώστες εδώ στο forum αλλά και αλλού και ότι γιά καλύτερη (δεν αναφέρομαι σε 3D, 8 HDMI, 4 USB, 2 Media Player, Internet κτλ, που προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν) τηλεόραση σε LCD θα πρέπει να πας στην κατηγορία των 1000 ?
Ε δεν θα δώσω 1000 για να βλέπω πότε θα αποφασίσουν για νέο πρωθυπουργό και να βλέπει η γυναίκα μου την Νικολούλη.

Για ταινίες, μουσικά show, ντοκυμαντέρ και σημαντικούς αθλητικούς αγώνες ας είναι καλά ο projector και η 104" οθόνη.
Αυτά και προτιμώ να βλέπω μιά "μέτρια" τηλεόραση ως εξαιρετική για το κόστος της και να "παραπλανώ" τους υπόλοιπους, παρά να γίνομαι υπερβολικός (όπως σου έγραψε και ο JL_? ) και ''άδικος'' στην κριτική μιας τηλεόρασης.

Last edited: